Dodaj do ulubionych

spacerkiem...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 22:17
... sobie poszedłem przez Cieplice.
Od strony ul, Fabrycznej przy wejściu do parku stoi kapliczka. Oczywiście porysowana sprayem. Dalej na ławkach kilku podrostków z dziewczynami. Teksty, jakie tam lecą, nie nadają się do cytowania z powodu nasycenia 'przecinkami'. Wzdłuż alejek porozbijane butelki po piwie, strach o psa, żeby się nie pokaleczył.
Przykre wrażenie robi wybrukowana sadzawka. Właściwie dlaczego jest pusta ? Gdyby była napełniona wodą, wyglądałaby zdecydowanie lepiej.
Pl.Piastowski w totalnej przebudowie, trudno przejść. Ale część placu, już pokryta brukiem i płytami, prezentuje się naprawde ciekawie. Mnie sie podoba. Jeśli reszta będzie zrobiona równie ciekawie, szczególnie k. Politechniki (różnica poziomów), to może być zupełnie przyzwoicie.
Budynki oczywiście do obrzydliwości pomalowane przez sprayowców. Dlaczego te gnojki są bezkarne? Pojęcia nie mam...
Czynne jeszcze sklepy i knajpki.
Nieco zabawnie wygląda tablica w "Mekongu" informująca o kuchni...orientalnej; to tak jakby restauracja np. L'Parisienne oferowała specjały kuchni portugalskiej.:-)
W Quirino kilka osób, sadząc pod zestawionych dóch stolikach - pewnikiem Niemcy. Za to Pod Różami pusto.
Pogoda w sam raz na spacer. Jutro chyba przejdę sie znowu ale inną trasą.
A teraz - dobranoc....
Obserwuj wątek
    • Gość: zenon5 Re: spacerkiem... IP: *.ppp.tiscali.fr 03.04.06, 22:33
      To mnie do dzisiaj zastanawia i nie mam wlasciwie wytlumaczenia dla tego
      "fenomenu".Grafitti,czy jak sie to nazywa!Przewaznie robia to mlodzi ludzie z
      raczej biednych rodzin,a farba kosztuje.Co ich motywuje?Czy jest to jeszcze nie
      sklasyfikowana choroba psychiczna?Ostatnio jak bylem w Cieplicach,ulica/dawna
      Mireckiego/totalnie w farbie!No coz mamy demokracje,kazdy moze robic co chce,a
      jak bedzie nachalny to jego "dziela" beda uznane za rzeczywiscie sztuke przez
      duze S.Tylko dokad to prowadzi?Kiedys jak wybilismy sasiadowi szybe
      pilka,dostalismy podwojnie,od sasiada i od ojca.Dzisiaj musimy miec socjologa
      ,psychologa i cholera wie kogo jeszcze.Witaj prostytucjo,przepraszam ,chcialem
      powiedziec nachalno demokracjo!
      • kazimierzup Re: spacerkiem... 04.04.06, 04:54
        psy powinny srac w domu wlasciciela a nie w parku

grafitowcow lapac i dawac wyroki po 5 lat. Ustalic nagrody za wydawanie
        kolesiow grafitowcow. Jak 5 lat za malo, dawac po 10 lat.
        • Gość: lolo graficiarze ....... IP: *.clk.net / 80.53.53.* 04.04.06, 13:37
          tak trzymać ..........chociaż ja mam bardziej radykalny sposób na nich.
          Zero tolerancji......A Policja nadal śpi..... zobaczcie budynki koło posterunku
          w Cieplicach
          • Gość: Daniel Re: graficiarze ....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 19:36
            Cieplice wygladaja jakby spadla na nie bomba atomowa. Bylem tam wczoraj na
            rowerze i nie wiedzialem, smiac sie czy plakac. Najstarsze polskie
            uzdrowisko... Chyba najbrzydsze polskie uzdrowisko, lub najbardziej rozkopane
            polskie uzdrowisko, albo najbardziej zdewastowane polskie uzdrowisko... I
            sparje na kazdym domu!! Jak w swiecie po ataku atomowym:)
    • Gość: Conrado Re: spacerkiem... IP: *.jgora.dialog.net.pl 04.04.06, 20:06
      bez podtekstów, ale bardzo mądre i trafne spostrzeżenia, popieram
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka