Dodaj do ulubionych

KSK IV liga

IP: *.231.udn.pl 13.05.07, 07:02
Czy prezydent i rada miasta pomogą klubowi?
Czy raczej obiecają pomóc przed wyborami?
Obserwuj wątek
    • Gość: sikfak Re: KSK IV liga IP: *.20.54.194.generacja.pl 13.05.07, 13:54
      Obiecac, to oni juz obiecali. I co? I nic. Obrębalski ostatni raz pojawił się na
      stadionie w czasie kampanii, od tego czasu temat KSK nie pojawił się. Żeby w
      prawie 90-tys mieście była okręgówka, dlatego bo miasto ma gdzieś najstarszy,
      największy i najbardziej zasłużony klub sportowy, to wstyd!
      • Gość: bubu Re: KSK IV liga IP: *.jgora.dialog.net.pl 16.05.07, 17:02
        Panowie kibice, to b.proste ale i zawodne dzialanie : dajcie nam forsy
        a my będziemy grali.wiadomo że u nas ,jak zawsze ,brakuje forsy na wszystko
        Nie oczekujcie wiec że miasto tzn my wszyscy mieszkańcy będziemy utrzymywali
        kopaczy jakiejs tam podrzędnej druzyny.Chcecie grać to grajcie i promujcie sie
        przez to sami. jeśli zrobicie wynik i zaistniejecie w mediach to i znajdą się sponsorzy.Wolny rynek to sprawa popytu i podazy. jesli dzis już A klasowy
        kopacz ktory uznaje za osiągnięcie to że kopnie pilkę i ona leci w przybliżeniu w to miejsce gdzie było zamierzone,chce za to forsy to przesada. panowie grajcie pracujcie nad techniką, róbcie wyniki ,przyjdzie wtedy też kibic przyjdzie także forsa i sponsor. I co najważniejsze: walczcie z chamstwem i głupotą wielu pseudokibiców bo kto weżmie żonę lub dziecko na mecz gdzie zawsze można dostać w łeb,kto? Ogladam Bundesligę i ligę braci czechów i im zazdroszczę tam spotkanie
        piłkarskie to okazja do święta kibiców,całe rodziny,ludzie sędziwi przychodzą na mecz i przeżywają wspaniałe emocje. i nikt z nich nawet nie pomysli że może w każdej chwili dostać w łeb od innego debilnego niby kibica. A u nas nie dośc że
        poziom gry i sędziowania często wygląda na parodię to jeszce trzeba nasłuchać się wyzwisk i obelg z ław tzw fanów czy klubu kibica no i do tego jest duże prawdopodobieństwo zarobienia w łeb conajmniej butelką. ja i tak sie dziwię że
        państwo toleruje wydatki wynikające z angażowania znacznych sił porządkowych(brakuje ich wtedy tam gdzie ich potrzeba)do asysty lub zabezpieczenia spotkania piłkarskiego np mocarzy z okregówki czy innej a klasy.
        . Tu nasuwa mi sie natychmiast wspomnienie niedawnego spotkania klasy okręgowej na stadionie w Wojcieszycach. jak to mówił mój kapral z wojska :parozja i nic wiecej.
        • Gość: sikfak Re: KSK IV liga IP: *.20.54.194.generacja.pl 16.05.07, 20:55
          1.A byłeś kiedyś na meczu czy masz informacje na temat tego co się dzieje na
          stadionach z "Teleekspresu". Hoolsi i ultrasi (a jest ich ok.50) siedzą w swoim
          sektorze, reszta to "normalni" kibice (kobiety i dzieci również). Butelką w
          głowę nikt nigdy nikogo nie uderzył (w końcu kibicujecie tej samej drużynie, a
          kibice gości u nas się nie zjawiają, a nawet gdyby to nie interesują ich
          kibice-niechuligani, poza tym mecz obstawia policja).
          2.Normalną i powszechnie przyjętą rzeczą jest, że miasta wspierają kluby
          sportowe bo: - kluby zajmują się wychowaniem młodzieży (lepiej, żeby dzieciak
          latał na treningi niż siedział przed TV, albo włóczył się niewiadomo gdzie) oraz
          - kluby promują miasto (czego najlepszym przykładem jest np. Wodzisław - znany
          właściwie wyłącznie z pierwszoligowego klubu, utrzymywanego w dużej mierze
          właściwie tylko przez miasto).
          • Gość: bubu Re: KSK IV liga IP: *.jgora.dialog.net.pl 17.05.07, 22:00
            jestem na meczach pilkarskich w każdy weekend
            ogladam i okręgówkę i A klasę ,pozwalam sobie
            też na wyjazdy na spotkania czy to Włókniarza
            Mirsk ,Nysy czy nawet Zagłebia Lubiń.Jak też
            pisałem wyżej pozwalam sobie na wypady do Liberca
            a także ,to już rzadziej do Cottbus.
            Więc chłopcze nie pieprz mi że opinie swoje
            wyrabiam na podstawie relacji TV.
            A promowanie miasta przez kopaczy Wodzisławia
            ja wiem, to chyba jednak przesada.
            W przyszły weekend jadę oglądać spotkanie do Lwówka,
            no i chyba do Strzyżowca.
            • Gość: sikfak Re: KSK IV liga IP: *.20.54.194.generacja.pl 18.05.07, 01:18
              Nie jestem dla ciebie chłopcem. I jak tak chodzisz na mecze to widziałes żeby
              ktoś dostał butelką? Czy jako kibic czułeś się zagrożony? Powiesz, że na mecze
              przychodzą tylko kibole, a nie np. normalne rodziny? Widac, że chodzisz tylko na
              mecze A-klasy i okręgówki. Pojedź kiedyś na wyższą ligę i zobacz jak wygląda
              piłkarskie święto. Nie chciałbyś, żeby Jelenia miała klub w wyższej lidze i żeby
              na stadion przychodziło kilka tysięcy ludzi? Nie ma takiego miasta Lubiń!!!
              • Gość: bubu Re: KSK IV liga IP: *.jgora.dialog.net.pl 19.05.07, 21:55
                jesteś dziwnie uparty i do tego masz zapędy belferskie
                akurat błąd tego typu wynikł z szybkości pisania
                czy czułem sie zagrożony ?
                na szczęście mam posturę i wiek
                że sam sie obronię.odnosnie zaś kultury kibiców
                od których zaczęto ten thread to akurat dzisiaj
                byłem w Lwówku gdzie oprócz tego że Karkonosze
                ,niestety, dotały straszne baty to widziałem w/w
                kibiców w akcji.znów kilkudziesięciu policjantów
                masa sprzętu i w rezultacie kupa społecznej kasy.
                to nie jest sposób na pozyskanie wsparcia finasowego
                z ratusza.

• Gość: dolarek Re: KSK IV liga IP: *.231.udn.pl 20.05.07, 08:15
                  przez tych huliganów tylko tracimy,tez byłem w lwówku
                  i ch..owo raz że przegrali to jeszcze ci kibole z flarami,którzy
                  rzucali to gó.. na boisko i wychodzili za barierki.Spokojnie wysiedzieć nie
                  można ,bo nie wiadomo czy jakiś kamień nie poleci na strone kibiców siedzących
                  obok .
                  • Gość: sikfak Re: KSK IV liga IP: *.20.54.194.generacja.pl 20.05.07, 23:06
                    Niestety, nie rozumiem waszego toku rozumowania. Co ma garstka pseudokibiców, do
                    tego czy klub ma otrzymac wsparcie od miasta? Boicie się, że pieniądze pójdą na
                    zakup rac? Wiem, że piłka w Polsce kojarzy się wielu ludziom tylko z
                    chuliganami, burdami itp (co najlepiej widac po moich przedmówcach). Zdaje się
                    też, że nie jest to tylko problem Jeleniej Góry, ale Polski w ogóle. Nie
                    przekonuje mnie ten argument przeciwko współfinansowaniu klubu przez miasto.
                    Ja mam pseudokibiców gdzieś, na stadion przychodzę oglądać mecz. Nigdy nie
                    czułem się zagrożony z ich strony, a nie przeszkadzają mi ich okrzyki, śpiewy
                    czy palenie rac. Ot, lokalny folklor.
                    • Gość: raer Re: KSK IV liga IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.05.07, 07:12
                      sikfak- z Tobą dyskutuje sie jak
                      z PiSiorami w programie :warto rozmawiać.
                      wiesz swoje i nie ma siły i argumentów by
                      to zmienić. nie ma co dalej bić pianę.
                      jest po prostu dobrze,a garstka kibiców?
                      co to za problem.chyba że kogoś wreszcie
                      zatłuką. Ale z kolei jak to będzie tylko
                      jeden ,co to za problem, ot zwykły wypadek.
                      Do zobaczenia w następny weekend wirtouzerii
                      na naszych boiskach i łańcuchy w dłoń.

• Gość: sikfak Re: KSK IV liga IP: *.20.54.194.generacja.pl 21.05.07, 11:51
                        Wydaje mi się, że ja ciągle słysze ten sam argument przeciwko wsparciu przez
                        miasto - pseudokibice. I to cały czas w trybie przypuszczającym - "że
                        pseudokibice mogą kiedyś coś komuś zrobić"
                        Mam tylko jedno pytanie. Jak pomoc finansowa miasta wpłynie na jelenigóskich
                        pseudokibiców? Jaka jest współzależność między kasą klubu, a ilością i
                        zadziornością chuliganów? Jak mi to w miarę jasno i logicznie ktoś wytłumaczy,
                        to nie będe już się spierał.
    • Gość: felek Re: KSK IV liga IP: *.233.udn.pl 03.06.07, 20:21
      Jest 4 liga i co dalej?
      Jest to mały sukces po 10 latach
      • Gość: see Re: KSK IV liga IP: *.jgora.dialog.net.pl 03.06.07, 21:05
        jak co? zbierać forsę i kupować wzmocnienia.
        Obecny sklad wymaga zmian,międzyokręgówka to
        już nie zabawa a i forsy też trzeba więcej wydać.
        Same wyjazdy o reszcie nie mówię.Ale spoko
        myślę że podołają, zarząd klubu i kibice z
        dzianymi sponsorami.
        • bat-na-chama Re: KSK IV liga 04.06.07, 19:46
          Euforia sukcesun na miare gminy,moze sie zamienic na konkurs picia piwa,poparcia
          radnego(nie majacego sily wrocic do domowych pieleszy.)wobec tego ,szukajac
          innych patriotow,natrafiamy na innych ludzi.Ale ci inni,to jablko,z innej
          jabloni,tam adam nie siegal.tam byly inne reguly.Praca,zadne zadania,wyniki
          robily mistrza.Kto to dzisiaj,nawet prokuraror sie smieje,moze pamieta????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka