08.08.06, 11:33
Poproszę o wypowiedzi potencjalnych kandydatów na radnych , burmistrza i
rozwinięcie Tematu:Dla moich przyszłych wyborców w dniu największego
kataklizmu w Piechowicach zrobiłem..........
I proszę nie pisać ,że od tego jest władza a my się przyglądamy .
Ciekaw jestem tej bezinteresownej pomocy.
Obserwuj wątek
    • loonapark jedno wiadomo na pewno 08.08.06, 11:39
      Wojtek robił za pogodynkę
      • tojahehe Re: jedno wiadomo na pewno 08.08.06, 13:18
        loonapark napisał:

> Wojtek robił za pogodynkę

.....czyli nic nie robił, nie pomagał zalanym przy ulicy Kamiennej, na ulicy
        Tysiąclecia.........

Wielki minus !
        • leszczykwojciech Re: jedno wiadomo na pewno 08.08.06, 15:01
          Niestety mnie nie było musiałem wyjechać zanim sytuacja stała się dramatyczna i
          wróciłem w nocy. Dodam, że mój dom też został podtopiony ponieważ stoi przy
          samej rzece.
          Jechałem w autobusie i słuchałem w Muzycznym Radiu jak mieszkańcy dzownią i
          błagają wręcz o pomoc bo nikt się nimi niezaintersował!
    • gracz27 Re: Pomoc? 08.08.06, 11:58
      A może Ty pawka wymienisz co zrobiłes w czasie tego kataklizmu?? czekamy
      • loonapark Re: Pomoc? 08.08.06, 11:59
        To pawka jest kandydatem???
        • stan.2 Re: Pomoc? 08.08.06, 15:25
          na forum piszą że zona pawki11 kandyduje o on od dawna jest na forum
          rzecznikiem prasowym swojej zony więc na pewno dwoił się i troił przy ładowaniu
          worków
          tylko co robił sztab kryzysowy w piechowicach który powinien pracowac cały rok
          a efekty jego pracy byłyby widoczne w czasie jakiegoś zagrożenia-a wczoraj
          takie zagrożenie bylo , niech oni złożą relacje jak pracowali cały rok i czy
          wczoraj sprawdzili się.
          • pawka11 Re: Pomoc? 08.08.06, 15:32
            To była prośba do potencjalnych kandydatów.Odpowiedział tylko Pan wojtek.
            Nie prowokowałem tu dyskusji co mazna było zrobić ,tylko co konkretnie zrobili
            pot.kandydaci.
            A ja rzeczywiscie pracowałem przy własnej posesji ,która w pewnym momencie była
            na srodku rzeki(w Górzyncu).
            Dementuje oficjalnie plotke ,że ktokolwiek z mojej rodziny kandyduje na
            jakiekolwiek stanowisko w najblizszych wyborach.temat uwazam za zamknięty.
    • dje55 Re: Pomoc? 08.08.06, 20:36
      Dzień Dobry! panie pawka 11 zadając pytanie potencjalnym kandydatom na Radnych i
      Burmistrza w sprawie kataklizmu w Piechowicach chce Pan osiągnąć ...? no własnie
      co? Rozumiem że powyzsze pytanie zadał Pan już osobiscie swojemu Radnemu oraz
      obecnemu Burmistrzowi chetnie zapoznam sie z odpowiedziami tych Panów jak i
      wiekszośc forumowiczów oraz osób które w/w forum czytają.Jeżeli jeszcze Pan tego
      nieuczynił i nieprzedstawił stanowiska tych Panów piechowickiej społeczności to
      pytanie które Pan zadaje w moim mniemaniu ma słuzyć...?czemu lub komu?Proszę o
      odpowiedź konkrętna odpowiedź.
      Pozdrawiam dje55
      • leszczykwojciech Re: Pomoc? 08.08.06, 22:34
        A teraz spróbujemy się dowiedzieć kto wiedział o niebezpieczeńśtwie i nie
        zareagował.
        • pawka11 Re: Pomoc? 09.08.06, 11:22
          Panie Wojtku ,przecież Pan był w autobusie i słuchał relacji w radio.
          To co Pan się chce teraz dowiadywać?
          Następne plotki?
          • leszczykwojciech Re: Pomoc? 09.08.06, 11:31
            A co ma wspólnego siedzenie w autobusie z dowiedzeniem się tego, kto odpowiada
            za nieprzygotowanie się do wystąpienia rzeki z koryta przez odpowiednie służby w
            Piechowicach?
            Jaki Pan widzi związek między tymi sprawami?
            • dirty.sanchez Re: Pomoc? 09.08.06, 11:56
              Jakoś nie zwrócił nikt uwagi na to, że burmistrz był bardzo umęczony pomocą
              mieszkańcom Piechowic.
              • kuku39 Re: Pomoc? 09.08.06, 11:59
                ludzie to widzieli i czuli a że nikt nie zareagował? Kto przy sobie nosi to
                urządzenie?Radnym policjantom to nie przeszkadza
            • pawka11 Re: Pomoc? 09.08.06, 11:59
              Proszę nie zrozumiec poniższej wypowiedzi opatrznie.
              Powódź w 1997 była naprawdę wielka ,wszyscy to wiemy,wtedy woda w Piechowicach
              miała mniejszy stan,nazwano te powódź "powodzia stulecia".
              W naszym mieście szkody były mniejsze niż obecnie.
              Proszę o odpowiedźna pytanie:
              Czy ktokolwiek był w stanie przewidzieć tak wielki ogrom wody i zniszczeń jak
              przedwczoraj?
              Sądzę ,ze nie.Dlatego tak Państwu łatwo krytykować i obwiniac innych.
              Wg mnie nawet najlepsza koordynacja działań ,nie była w stanie zwiększyć
              pomocy i tym bardziej zapobiedz katastrofie.
              Nigdy w swojej historii rzeka Kamienna nie wystapiła z brzegów na wysokości
              koscioła.
              • tigi21 Re: Pomoc? 09.08.06, 17:04
                pawka11 nie wie chyba wszystkiego. Już o godzinie 10 rano ludzie z ulicy
                Tysiąclecia interweniowali w UM, prosili o worki z piaskiem- woda już wtedy
                prawie przelewała się przez mur, ale burmistrz stwierdził, że nie ma żadnego
                zagrożenia. Za godzinę ci ludzie już nie dawali sobie rady z wylewającą się
                woda, worki od prywatnych osób pakowały dzieci, znajomi tych, których domy były
                zagrożone. Po południu przyjechali do tego domu panowie z ZUK-u, wzięli worek
                do rąk , zrobili sobie zdjęcie i odjechali.Całe szczęście, że zdążyli uciec
                przed wściekłością ludzi. To, co tu piszę, to nie fantazje, to smutna prawda.
      • pawka11 Re: Pomoc? 09.08.06, 11:18
        Cóż ja chciałem osiagnać?
        Absolutnie nic,chciałem tylko przekonać sie ,czy ludzie ,którzy jak na dzień
        dzisiejszy potrafia tylko krytykować ,wykazali sie odrobina zaangażowania w tak
        istotnej sprawie ,pozostawiajac na boku uprzedzenia i nienawisci.
        I tyle.
        Jeśli ktos dopatrywał się jakichś podtekstów ,to był w błędzie.
        • loonapark Re: Pomoc? 09.08.06, 12:01
          Wojtek zaangażował się w ważny wyjazd. Tak jak rząd w 1939r.
          • leszczykwojciech Re: Pomoc? 09.08.06, 12:04
            Loonapark zobacz na tragedię tych ludzi i zastanów się nad sobą.
            • loonapark Re: Pomoc? 09.08.06, 12:05
              Ja się zastanawiam nad Tobą
              • kula69 Re: Pomoc? 09.08.06, 12:08
                Loonapark co Ty masz do Wojtka? Pierwszy sprawdził komunikaty dotyczące stanu
                rzeki i opadów. I podał na forum.
                Naprawdę masz coś z głową.
                • loonapark Re: Pomoc? 09.08.06, 12:10
                  Podał i wyjechał.
                  Na głowie mam teraz małego strupa jak Cię interesuje.
                  • kula69 Re: Pomoc? 09.08.06, 12:13
                    Ha to Jemu Urząd Płaci? Ma człowiek swoja pracę i tak jak inni mieszkańcy pewnie
                    się do niej udał.
                    Co Ci do tego?
                    • jelonek4 Re: Pomoc? 09.08.06, 13:50
                      Strażacy nie chcą wypompowywać wody z domów i piwnic! Krew mnie zaleje co oni
                      robia po co są nam potrzebni, darmozjady jedne! Argument że woda w rzece jest
                      wysoka to kpina!
                      Ja już nie wiem co robić.
                      • dje55 Re: Pomoc? 09.08.06, 14:03
                        pawka 11 nie odpowiedziałes na zadanie pytanie. Rozumiem ze kiruja Toba inne
                        argumenty,tzn chciałes jak zwykle zrobic zamieszanie.
                      • tojahehe Re: Pomoc? 09.08.06, 14:09
                        jelonek4 napisał:

> Strażacy nie chcą wypompowywać wody z domów i piwnic! Krew mnie zaleje co oni
                        > robia po co są nam potrzebni, darmozjady jedne! Argument że woda w rzece jest
                        > wysoka to kpina!
                        > Ja już nie wiem co robić.

dzwon do zawodowej straży pożarnej w jeleniej górze z tą prośbą móqwiąc kto
                        (imiennie) odmówił wypompowania wody w naszej piechowickiej straży. twoje
                        wezwanie zostanie nagrane na taśmę w jeleniej górze.
                      • o.tadeusz Re: Pomoc? 09.08.06, 21:52
                        Szanowny Panie jelonek4...tudzież durny baranie.Kpiną jest to co tu wypisujesz.Z
                        takimi rzeczami możesz się zgłosić na forum Radia Maryja (pozdrowienia dla Ojca
                        Dyrektora).Strażacy robili co w ich mocy...przez dwa dni od rana do nocy.Zresztą
                        co Ty teraz robisz??Mam nadzieje,że wypompowywujesz wodę...oni jeszcze dziś
                        ciężko pracują...Jak masz ze sobą problemy złoś się do Rodziny Radia
                        Maryja...oni Ci zapewne pomogą.Pozdrowienia dla wszystkich "idealnych".
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka