Dodaj do ulubionych

Problemy z piecem CO

IP: *.adsl.inetia.pl 30.01.11, 01:36
W pazdzierniku 2009 r z ogloszenia wzielam hydraulika.Nie rzadal pieniedzy jak poprzedni tylko materialy do remontu Co przywiozl do domu.Kaloryfery i piec CO firmy Renomen w Z.Gorze.Piec ten dobral sam gdyz ja nie mialam zielonego pojecia.Mam dom o pow ogrzwczej jakies 150m i dom ocieplony jest styropianem 10cm.Materialy te zakupil wm hurtowni dla hydraulikow gdzie normalny czlowiek nie moze dokonac zakupow.Jest to piec typ SKIP 11,5-41 KW. z nadmuchem i elektronika.Nie powiedzial o ekspertyzie komina ani slowem tylko piec zamontowal.Z pieca sie dymilo zaczelam interweniowac w hurtowni , wiec zalecono mu telefonicznie przedluzke do komina,ktora zamontowal.Poprawilo to ciag kominowy jednak on twierdzil,ze piec sie przepali i bedzie dobrze.W trakcie zimy z pieca zaczelo buchac dymem i ziac ogniem.Wywalalo tez stopki jednak nie ustalismy z czego.Dzwonilam do hydraulika ale On twierdzil,ze nie wie co jest przyczyna.Piec byl caly oblepiony asfaltem.Interweniowalam w hurtowni to dawano mi telefon niby do serwisu a to zglaszalo sie mieszkanie prywatne.W maju kominiarze wyczyscili komin i juz nie probowalam palic w piecu.W listopadzie 2010 r.zaczal sie sezon grzewczy izaczely sie wybuchy i Dymienie na cala kotlownie.Zaczelam interwenjowac w hurtowni gdyz hydraulik nie wykazywal zadnej checi do czegokolwiek.Jak dowiedzialam sie w hurtowni oswiadczono,ze to ON jest strona dla nich.Zadzwonilam do producenta gdyz w popielniku pojawila sie woda.Jak producent uslyszal reklamacja odkladano sluchawke.Kociol oblepiony jak asfaltem.W koncu przyjechalo 2 mlodych ludzi ktorzy zalaczyli elektronike bo byla wylaczona i wyrwali uziemienie aby nie wywalalo pradu.Spisano b.krotki protokol i zmierzono ciag kominowy,byl ponoc niedobry.Proponowali nowy piec lecz ja sie nie zgodzilam mialam dostac zawiadomienie do 21.12.2010 r,Do tej pory go nie dostalam.W Inspekcji handlowej sprawe zalatwiono ugodowo.On zobowiazal sie do zamontowania rury w celu przedluzenia komina i w przypadku cofki ktora rozwalila mi caly komin wybudowania z moich mat.komina. Koszt wybudowania komina wynosilby 4000 Nie swiadoma tego dopiero dowiedzialam sie w hurtowni.Komin do tego pieca Fi 400.Jak pozniej sie dowiedzialam ze do pica innego 14Kw potrzebna by byla rura Fi 20.Zyjemy w nieopalanym domu.W mieszkaniu jest 7 stopni.Pomimo gwarancji od producenta 5 lat i hydraulika 2 lata nikogo to nieobchodzi.W wyczystkach i czopichy jest woda.On tlumaczy,ze piec sie poci.Komin jest zatkany.Dzisiaj przyjechal i chcial mi komin rozwalac.Zamowilam sobie ekstra firme kominiarska,ktora moze cos na to poradzi,gdyz kominiarze,ktorzy czyscili komin prawdopobnie tylko wzieli pieniadze.Hydraulik nie prowadzi dzialalnosci juz od maja 2009 ra wystawia faktury i dokonuje zakupu w hurtowni dla rzemieslnikow.W glupi sposob zostalam oszukana,gdyz hydraulik zakupil najwiekszy piec jaki miala firma w tabeli i najdrozszy.Kierowal sie tylko zyskiem nie zas dzialal w interesie firmy.
Obserwuj wątek
    • aekilor Re: Problemy z piecem CO 02.02.11, 14:29
      To smutna historia, ale takich historii niestety jest bardzo dużo. Dobrze by było żeby ludzie wyciągali wnioski z takich postów i zanim komuś zaufają sprawdzili, poczytali, dowiedzieli się więcej o sprzęcie, który zakupują. Jeżeli ktoś nie ma na to czasu to niestety musi zapłacić za usługę wykonywaną przez renomowane firmy, którym zależy na opinii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka