Gość: paulina IP: *.play-internet.pl 26.06.12, 18:43 witam, jakie okna będą lepsze? aluplast 4000 STD okucie Roto NT szyba 4/16ar/4tf czy oknoplast koncept lub platinium taka sama szyba i jak do nich odnosi sie schuco? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xfinlandia Re: wybór okien 27.06.12, 10:37 Jak większość Klientów zapytałaś mniej więcej tak: - jaki deser będzie lepszy: lody śmietankowe? A może "lody koktajlowe" od Korala? ALuplast jest tylko producentem profili i z jego materiałów można zrobić okna dobre jak i kaszankę okienną. Oknoplast to producent okien i wskazałaś konkretne wyroby różniące się wyglądem. Jeśli to nowy dom budowany energooszczędnie to warto poszukać dobrych okien trzyszybowych. Tylko pewnie nie masz czasu czytać i zrozumieć :(, więc pierwszy LEPSZY ranking okien: oknotest.pl/1/PRO_QUALITY_PVC/vip/vip-wlasciwosci.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: wybór okien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.12, 22:52 xfinlandia napisz wprost ,że prosimy zamawiać okna vetrexu ,którego jesteś dystrybutorem i skończ z owijaniem w bawełne :) z tym testem dla ociemniałych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arnier Re: wybór okien IP: *.play-internet.pl 28.06.12, 17:35 test chyba odnosi się bardziej do oceny strony internetowej formy a nie do konkretów... nadal wybieram okna, ale teraz bardziej sprecyzowane, jak mi sie wydaje:P pytanie- czy lepiej wziąć okna schuco rondo na okuciu winkhaus, czy veke nie wiem jaka konkretnie na tym samym okuciu? gdzie pozostałe elementy okna takie same. zastanawiam się, gdyż gdzie nie zapytam, sprzedawcy mają rozbieżne opinie, jedni mówią że veka to gie, a inni że lepsza niż schuco... dodam że nie zależy mi aż tak bardzo na tym zeby okno bylo super energooszczedne- ma byc przede wszystkim trwale, nie wyginać się itd Odpowiedz Link Zgłoś
xfinlandia Re: wybór okien 29.06.12, 00:07 Bliższą marką jest mi Jezierski, ale w tym teście ma słabe wyniki. O najbliższej firmie nie wspomnę - nie ma jej tam. A zestawienie uważam za ok. Pierwsze niezlażne, odwołujące się do właściwości okien a nie nadmuchanego marketingu. Ariner - nie można odpowiedzieć na Twoje pytanie. Jeśli kupimy w sklepie te same składniki i zastosujemy ten sam przepis na ciasto, to czy na pewno wyjdzie nam to samo? W oknach bardzo ważny jest producent. Odpowiedz Link Zgłoś
xfinlandia Re: wybór okien 29.06.12, 00:16 Ps. A tak w ogóle to miło mi, że jestem "znany" w branży. W odróżnieniu od swoich oponentów z konkurencyjnych firm ZAWSZE używam tego samego nicka - bo nie mam nic do ukrycia. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: wybór okien 29.06.12, 10:57 a nie bierzesz pod uwage okien drewniano-aluminiowych z potrojnym szkleniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Sokółka Re: wybór okien IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.12, 11:35 Dalczego nie okna drewniane lub drewniano-aluminiowe? Bierzesz pod uwagę tylko plastikowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crowmell Re: wybór okien IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.12, 14:29 Okna tylko wołomin a na nie nakładasz szkutniczą farbę, pomogę pomalować, jestem oddany sprawie cromwell.blog.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: varianno Re: wybór okien IP: *.93.153.95.dyn.idknet.com 16.08.12, 14:36 ja kupowałem trzy miesiące temu okna Dobroplastu i muszę przyznać, że bardzo mi podchodzą.. Odpowiedz Link Zgłoś