Gość: Joanna IP: *.netkomp.net / 80.51.197.* 06.11.05, 18:10 Za pare tygodni bede kładła panele w całym mieszkaniu.Widze,że z tymi panelami jest więcej zachodu niz z małym dzieckiem.....:)) A no,zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ryszard Re: Układanie paneli podłogowych IP: *.dolsat.pl 30.04.06, 14:50 Izolacja pod panele podłogowe to : folia budowlana ,nastepnie pianka lub miekka płyta. Dlatego też mam pytanie, dlaczego producenci pianki naklejonej na foli zalecają ułożenie jej w ten sposób że folia znajduje sie na wierzchniej stronie,besposrednio pod panelami a pianka styka sie z podłożem Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Układanie paneli podłogowych 30.04.06, 15:33 Odpowiedż prosta jak drut.Panele od spode są gładkie,a więc kontakt z folią,podłoże to beton,a więc drobne nierówności,które wgniatają piankę i pianka w efekcie wyrównuje te nierówności.Lepsze moim zdaniem jest stosowanie 4-9 milimetrowych płyt.Dlatego właśnie takie płyty włączyłem do swojej oferty handlowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Układanie paneli podłogowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 16:18 Proponuję jako wyciszenie zastosować 5,5 milimetrowe płyty EKOPOR, dają najlepsze efekty. Więcej na www.e-panele.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Układanie paneli podłogowych 30.04.06, 16:42 I sąsiedzi z dołu, będą zadowoleni. Dzieci nie będą im hałasować ;-) Jedyna wada - piłka gorzej się odbija od tak wyciszonych paneli. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Układanie paneli podłogowych 30.04.06, 17:14 O nich pisałem.Grubość wg uznania. Odpowiedz Link Zgłoś
fredi07 Aż żal patrzeć jak przepłacacie. Podłogi w W-wie. 06.03.07, 23:54 Jestem parkieciarzem to ten rynek znam najlepiej. Porządny parkiet dąb, jesion można już kupić u producenta za 35-40 zł. Listwy, cokoły, chemia to kolejne okazja by zarobić i 30% marży to jest skromnie. Ja wiem, że przysłowie mówi ,, byle jaki handel lepszy niż złota robota" Może jednak zawierzyć wykonawcom i ich znajomości cen, marek i rynku. Przeciż zawsze można ich ceny sprawdzić u pana w ,,pawilonie". A jak w innych branżach? Społeczny admin chyba w ,,pawilonie" od rana przesiaduje bo jestem prawie pewien. że temat usunie jak wszystkie poprzednie o tanim parkiecie. Może jednak forumowicze we własnym interesie nie pozwolą by temat wykasowano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy z Tarnowa Re: Aż żal patrzeć jak przepłacacie. Podłogi w W- IP: *.net132.okay.pl 03.09.07, 07:48 Oj to też ryzyko, z tym fachowcami jest różnie. Właśnie jeden mnie taki odwiedził, pooglądał, kazał wynieść meble z pomieszczeń i więcej się już nie pokazał. Nie odbiera telefonu i nawet przypadkiem go spotkałem na ulicy, uciekał i udawał, że mnie nie widzi. Myślę, że tymi firmami z ogłoszeń powinien zająć się Urząd Skarbowy i posprawdzać czy mają na swoją działalność koncesję i są zarejestrowani, czy to tylko zwykli cwaniaczki i naciągacze. Niestety większość najlepszych fachowców dawno już układa panele zagranicą, a pozostali, z oferowanych w ogłoszeniach ma niewiele praktyki i doświadczenia. Ostrzegam potencjalnych klientów, oglądnijcie ich pracę u innych klientów jak ją wykonali i żądajcie faktur za usługę, zawsze wtedy można reklamować źle wykonaną usługę i żądać swoich praw, przed sądem konsumenckim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Aż żal patrzeć jak przepłacacie. Podłogi w W- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 08:15 OGLĄDNIJCIE? zamiast uważać na polskim to się układało panele? Odpowiedz Link Zgłoś
pyot Re: Układanie paneli podłogowych 30.04.06, 19:37 Hej... :) -- >> Za pare tygodni bede kładła panele w całym mieszkaniu.Widze,że z tymipanelami jest więcej zachodu niz z małym dzieckiem.....:)) A no,zobaczymyz << Nic bardziej mylnego :) Jest to patent ułatwiający w wysokim stopniu integrację z amatorem-użytkownikiem...,wielu demonizuje je tutaj ; niesłuszniei bezpodstawnie. Sądzę,że trudno jest to zrobic źle... Jako podkład,jeżeli nie ma szczególnych utrudnień,niech będzie zwykła pianka ( najtaniej ),maty są droższe i wymagane w 'trudnych' warunkach. Spotkałem sie z podkładaniem zwykłego kartonu w wypadku większych krzywizn,niweluje bardzo dobrze,po kilku latach nie ma żadnych widocznych artefaktów :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Układanie paneli podłogowych 30.04.06, 20:12 Podkład,o którym pisałem kosztuje od 4 zł/m2,a więc nie jest drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Układanie paneli podłogowych IP: *.ipt.aol.com 06.03.07, 11:04 Dziekuje za artykul i pomoc , ale mogli byscie napisac szezej o sposobie ukladania.Dziekuje i tak za informacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helmut Re: Układanie paneli podłogowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.07, 19:30 w każdym markecie budowlanym dostaniesz ulotkę jak się kładzie panele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isom Re: Układanie paneli podłogowych IP: 213.77.78.* 04.06.08, 16:03 skoro panele to podloga plywajaca to jak rozwiazac problem z istniejaca juz szafa wnekowa - rozebrac ja i ulozyc panele czy dociac rowno do szafy(nie mozna zastosowac listw maskujacych) co w obydwu przypadkach zablokuje "plywanie" podlogi Odpowiedz Link Zgłoś
wikula7 Re: Układanie paneli podłogowych 05.06.08, 09:45 Gość portalu: isom napisał(a): > skoro panele to podloga plywajaca to jak rozwiazac problem z istniejaca juz > szafa wnekowa - rozebrac ja i ulozyc panele czy dociac rowno do szafy(nie mozna > zastosowac listw maskujacych) co w obydwu przypadkach zablokuje "plywanie" podl > ogi rzeczywiście paneli nie można dociąć na "styk" do szafy , rozebranie szafy to też kiepski pomysł , można dociąć panele z 1 cm dylatacją i wykończyć płaską listwą samoprzylepną(taką jak stosuje się w progach )która pracuje z podłogą. Można dobrać w kolorze podłogi . dobrze to wygląda i jest praktyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: Układanie paneli podłogowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.08, 15:27 > rzeczywiście paneli nie można dociąć na "styk" do szafy , rozebranie szafy to > też kiepski pomysł , można dociąć panele z 1 cm dylatacją i wykończyć płaską > listwą samoprzylepną(taką jak stosuje się w progach )która pracuje z podłogą. > Można dobrać w kolorze podłogi . dobrze to wygląda i jest praktyczne. Nie prawda. Ja położyłem panele zaczynając układanie właśnie od cokołu szafy na styk a dylatacja jest przy ścianach i nic mi się nie wybrzusza. Jeżeli dylatacji nie ma tylko przy szafie to nic się nia stanie podłoga i tak będzie pływać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Układanie paneli podłogowych IP: 213.17.180.* 04.06.08, 19:16 panele "wstały" bo nie była zachowana odpowiednia dylatacja i to cała tajemnica. Odpowiedz Link Zgłoś
wikula7 Re: Układanie paneli podłogowych 09.06.08, 10:44 Widocznie panele u znajomych były położone na wilgotną posadzkę i bez folii , albo nie zostawione były szczeliny dylatacyjne przy ścianach i podłoga nie miała jak pracować dlatego wstałą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janiec Układanie paneli podłogowych IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.02.09, 21:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 0000 Układanie paneli podłogowych IP: *.175.149.69.piasta.pl 22.06.10, 19:45 Zapraszamy na zakupy paneli podłogowych firmy KAINDL www.traffic-blachy.pl lub allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=14577451 Mogę powiedzieć z czystym sumienie dużo lepsze od classena czy krono Odpowiedz Link Zgłoś
wikula7 Re: Układanie paneli podłogowych 17.08.10, 21:37 Tu bym podyskutował . zamki ma LOCK wiec jest słabszy niż click . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Panele podłogowe i problem "wstawania podłogi" IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.02.14, 08:34 ".....czyli rozszerzać się i kurczyć pod wpływem zmian wilgotności w otoczeniu." od kiedy rozszerzalność liniowa zależy od wilgotności ???? hehehe Odpowiedz Link Zgłoś