andrzej.sawa 23.06.06, 21:49 Co sądzicie o takim materiale.Modne są ostatnio gładzie,ja nie lubię i u siebie w części zastosuję tapetę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grzywkaromana Re: Tapeta szklana 25.06.06, 12:29 Witam. Ja w starym mieszkaniu miałam tapety z włókien szklanych. Byłam zadowolona z wzoru-drobny worek(chyba tak się to nazywało)Fachowiec, który nam ją układał uzywał kleju Bostic i mówił,że tej tapety się na rogach nie zakłada, tylko trzeba obcinać. Efekt widać dopiero po pomalowaniu fajną farbą, u nas była to tikurilla ( nie wiem jak to się pisze). Co ważne -robota czysta, bo przy gładziach siwy dym. Zastanów się jeszcze nad tynkami wewnętrnymi, podobno są teraz fajne. I jeszcze jedno-tapety z włókien szkanych są bardo trwałe, dużo bardziej od regipsów. Jeżeli raz je położysz na ścianę, to nie wiem czy można je będzie jakoś usunąć. Odpowiedz Link Zgłoś
ishtar Re: Tapeta szklana 26.06.06, 16:20 A co to dokładnie jest? Tak z ciekawości pytam, bo pierwsze słyszę. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Tapeta szklana 26.06.06, 16:58 Jest to tkanina z włókna szklanego,kilkadziesiąt wzorów.Po naklejeniu na ścianę maluje się.Jest wersja bez wzoru,którą można używać na sufit /kryje spękania/.To w skrócie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Tapeta szklana 27.06.06, 14:04 Pamiętaj wzorów jest sporo i nie musi to być najczęściej spotykana jodełka. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Tapeta szklana 29.06.06, 09:14 Jedna uwaga dla osób nie mających wielkiego doświadczenia.Tapetę szklaną można przyklejać do mocnego tynku.To nie jest materiał do reperowania sypiącego się,słabo związanego tynku. Odpowiedz Link Zgłoś
michal373 Re: Tapeta szklana 30.06.06, 22:48 Aby cieszylo a sztuka nie cierpiala musi byc to tapeta z systemu beckersa. klej rownież. Unikać jak ognia tapet z wlokna szklanego z marketów(rozciaga się podczas klejenia) Musi to byc orginalna tapeta szwedzka. Rolka 50m kwadratowych kosztuje okolo 400- 600zl. Klej 10l 200zl Potzreba na 50 m 30l Klei sie to inaczej niz zwykle tapety. Pieknie wyglada w Lazience zamiast plytek w systemie na na mokro. Wtedy litr kleju to 45zl. plus szpachla. Mozna na to lac wode i nie przemoknie. Natomiast plytka przemoknie. Najlepiej wyglada gdy pomaluje sie farba z polyskiem Teraz rzecz najwazniejsza - tak pomalowana powierzchnia jest antystatyczna czyli nie osiada kurz ani np pajaki. stad uzywana w szpitalach. Z powazaniem Piekne tez sa tynki dekoracylne pomalowane bejcami. dosyc drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
michal373 Re: Tapeta szklana 09.07.06, 12:44 andrzej.sawa napisał: > Nie przesadzaj. Nie przesadzam.... Odpowiedz Link Zgłoś