kasiapam 18.08.06, 09:14 Poszukuję namiarów na niedrogą a solidną firmę w Warszawie sprzedającą i montującą okna drewniane. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: alilas Re: okna drewniane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.06, 12:19 okna drewniane to w dzisiejszych czasach luksus- nie ma tanich. Najtancze sa okna z PVC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expertyzer Jakie lepsze? Drewniane czy PCV? IP: *.icpnet.pl 14.09.06, 21:29 Pewnie drewniane, ale czy warto? Chodzi o okno balkonowe w starym gierkowskim 30-letnim bloku. To ,które jest to drewniana konstrukcja, ale wypaczona, szpary na 4cm!!! Nastepnej zimy z tym oknem się nie wytrzyma. Słyszałem ,że takie okno z drewna to koszt około 2.500zł. Okno to typowej wielkości okno - 3 części + drzwi balkonowe (czyli razem jakby 4 skrzydła). Czy 2.500zł to dużo za drewniane? Czy są różne rodzaje drewnianych i z PCV? Z czego wynikają różnice w cenach? Ile kosztuje moskitiera? Jakie są gwarancje? Jeszcze się nie dowiadywaliśmy szczegółowo, ale jestem ciekawy na co zwrócić uwagę. Miasto to Poznań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Re: Jakie lepsze? Drewniane czy PCV? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 09:01 Osobiście jestem zwolennikiem drewnianych ale w bloku należy się zastanowić czy jest sens (jeżeli to wysokie piętra np 9 - 10 a balkony bez zadaszeń to zdecydowanie PVC). O okienka drewniane trzeba niestety dbać. Ceny drewnianych od 25 do ponad 40% drożej od PVC. Często w blokach wymagany jest kolor biały od strony elewacji (a właściel chce od środka inny), a wówczas dochodzi malowanie dwukolorowe. W zalezności od producentow dopłata + 6-15% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miro Re: Jakie lepsze? Drewniane czy PCV? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 13:55 Okna<a href="www.okna.gliwice.info.pl" target="_blank">Okna</a> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: Jakie lepsze? Drewniane czy PCV? IP: *.57.jawnet.pl 18.09.06, 19:51 szpary na 4 cm! niczego nie kupuj zona zamienila kwatery przy myciu okien! pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś