Gość: jj IP: *.aster.pl 21.11.06, 21:09 W jaki sposób zerwać folię zabezpieczającą okien pcv /zakładane pół roku temu/? czy ktoś zna jakiś sposób? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ? czytałem na jakimsik forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 21:40 że puszcza parą wodną jak się ją potraktuje /takie myjki parowe karcher chyba ??? ale osobiście nie sprawdzałem... Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki_2 Re: folia zabezpieczająca okna pcv 21.11.06, 21:53 A co się dzieje?? zrywa się ją zazwyczaj po prostu, można wspomóc się szpachelką, nożykiem lub podobnym sprzętem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ON Re: folia zabezpieczająca okna pcv IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 15:06 powinna zejsc chyba ze sie od slonca wrzarła :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teodor Re: folia zabezpieczająca okna pcv IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 15:06 www.forumbudowlane.pl a tu patrzyłas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kłobucki Re: folia zabezpieczająca okna pcv IP: 213.192.65.* 22.11.06, 15:22 suszarka do włosów i gładka szpachelka. Podgrzewasz i wtedy sie to da ściągnąć. Są też jakieś rozcienczalniki ale trzeba uważać bo niektóre niszczą PCV okna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: folia zabezpieczająca okna pcv IP: *.aster.pl 22.11.06, 19:10 dziękuje za podpowiedzi, jeśli ktoś zna z doświadczenia jeszcze jakiś inny sposób to bardzo proszę o jeszcze... może jakiś specjalny płyn jest?? Odpowiedz Link Zgłoś
areczek123 Re: folia zabezpieczająca okna pcv 22.11.06, 19:37 ne bardzo rozumie z czym masz problem? przeciez ona ladnie schodzi tylko trzeba ją poderwac i zacząc:)dobra rada: aby ladnie odciąc od ściany mozna posłuzyc sie nożem do tapet i przeciąc w rogu miedzy sciana a folią zabezpieczającą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: folia zabezpieczająca okna pcv IP: *.57.jawnet.pl 22.11.06, 19:55 sprawdz karte gwarancyjna i umowe kupna jezeli producent pisze ze zerwac folie natychmiast po montazu a nie poda dokladnego terminu masz goscia niech kombinuje albo wymienia okna nie jestem zlosliwy ale temat folii zaczyna mnie denerwowac:) w pazdzierniku zrywalem folie z okien na tej samej scianie budynku folia aluplastu zeszla bez problemu po roku od montazu! folia rehau przykleila sie po miesiacu tzn folia odeszla tylko zostala biala farba z folii moze okno zrobili ze starych profilow nie wiem dlatego najlepiej po kupnie okna zerwac tasme 33 mb tasmy ochronnej pcv szerokiej na 5 cm kosztuje 4,50:) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: folia zabezpieczająca okna pcv IP: *.aster.pl 22.11.06, 21:32 znaleźliśmy coś takiego: Środek do usuwania folii firmy 3M, Cytrusowy środek czyszczący firmy 3M www.reklamix.pl/porady.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: folia zabezpieczająca okna pcv IP: *.48.jawnet.pl 22.11.06, 21:44 ale to srodek do wprasek folie z flocka latwiej usunac podobnie jak transport no coz sprobowac warto napisz czy sie udalo pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
topmyjnia Re: folia zabezpieczająca okna pcv 14.03.14, 13:13 Starą folię usuwa się urządzeniami parowymi. Mianowicie folię trzeba podgrzać wilgotną parą wodną żeby się stała elastyczna. Wszelkie zmywacze, rozpuszczalniki i inne chemikalia nie są w stanie usunąć tego ponieważ folia się nie rozpuszcza. Na co dzień zajmuję się profesjonalnym myciem okien i usuwaniem reklam (folii) z samochodów metodą parową więc służę pomocą. Region Śląsk, Tychy, Katowice. Osoby zainteresowane proszę o kontakt : Pozdrawiam, Topmyjnia Bieruń Odpowiedz Link Zgłoś