Dodaj do ulubionych

folia zabezpieczająca okna pcv

IP: *.aster.pl 21.11.06, 21:09
W jaki sposób zerwać folię zabezpieczającą okien pcv /zakładane pół roku
temu/? czy ktoś zna jakiś sposób?
Obserwuj wątek
    • Gość: ? czytałem na jakimsik forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 21:40
      że puszcza parą wodną jak się ją potraktuje /takie myjki parowe karcher chyba ???

ale osobiście nie sprawdzałem...
    • jarecki_2 Re: folia zabezpieczająca okna pcv 21.11.06, 21:53
      A co się dzieje?? zrywa się ją zazwyczaj po prostu, można wspomóc się
      szpachelką, nożykiem lub podobnym sprzętem.
    • Gość: ON Re: folia zabezpieczająca okna pcv IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 15:06
      powinna zejsc chyba ze sie od slonca wrzarła :(
    • Gość: Teodor Re: folia zabezpieczająca okna pcv IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 15:06
      www.forumbudowlane.pl a tu patrzyłas?
    • Gość: Kłobucki Re: folia zabezpieczająca okna pcv IP: 213.192.65.* 22.11.06, 15:22
      suszarka do włosów i gładka szpachelka. Podgrzewasz i wtedy sie to da ściągnąć.
      Są też jakieś rozcienczalniki ale trzeba uważać bo niektóre niszczą PCV okna!
      • Gość: jj Re: folia zabezpieczająca okna pcv IP: *.aster.pl 22.11.06, 19:10
        dziękuje za podpowiedzi, jeśli ktoś zna z doświadczenia jeszcze jakiś inny
        sposób to bardzo proszę o jeszcze... może jakiś specjalny płyn jest??
    • areczek123 Re: folia zabezpieczająca okna pcv 22.11.06, 19:37
      ne bardzo rozumie z czym masz problem? przeciez ona ladnie schodzi tylko trzeba
      ją poderwac i zacząc:)dobra rada: aby ladnie odciąc od ściany mozna posłuzyc
      sie nożem do tapet i przeciąc w rogu miedzy sciana a folią zabezpieczającą
    • Gość: cromwell Re: folia zabezpieczająca okna pcv IP: *.57.jawnet.pl 22.11.06, 19:55
      sprawdz karte gwarancyjna
      i umowe kupna
      jezeli producent pisze
      ze zerwac folie
      natychmiast po montazu
      a nie poda dokladnego terminu
      masz goscia
      niech kombinuje
      albo wymienia okna

nie jestem zlosliwy
      ale temat folii zaczyna mnie denerwowac:)
      w pazdzierniku zrywalem folie z okien na tej samej scianie budynku
      folia aluplastu zeszla bez problemu po roku od montazu!
      folia rehau przykleila sie po miesiacu
      tzn folia odeszla
      tylko zostala biala farba z folii

moze okno zrobili ze starych profilow
      nie wiem
      dlatego najlepiej po kupnie okna zerwac tasme

33 mb tasmy ochronnej pcv szerokiej na 5 cm kosztuje 4,50:)

pzdr.
    • Gość: jj Re: folia zabezpieczająca okna pcv IP: *.aster.pl 22.11.06, 21:32
      znaleźliśmy coś takiego: Środek do usuwania folii firmy 3M, Cytrusowy środek
      czyszczący firmy 3M
      www.reklamix.pl/porady.html
      • Gość: cromwell Re: folia zabezpieczająca okna pcv IP: *.48.jawnet.pl 22.11.06, 21:44
        ale to srodek do wprasek
        folie z flocka
        latwiej usunac
        podobnie jak transport
        no coz sprobowac warto
        napisz czy sie udalo

pzdr.
      • topmyjnia Re: folia zabezpieczająca okna pcv 14.03.14, 13:13
        Starą folię usuwa się urządzeniami parowymi. Mianowicie folię trzeba podgrzać wilgotną parą wodną żeby się stała elastyczna. Wszelkie zmywacze, rozpuszczalniki i inne chemikalia nie są w stanie usunąć tego ponieważ folia się nie rozpuszcza. Na co dzień zajmuję się profesjonalnym myciem okien i usuwaniem reklam (folii) z samochodów metodą parową więc służę pomocą. Region Śląsk, Tychy, Katowice. Osoby zainteresowane proszę o kontakt : Pozdrawiam, Topmyjnia Bieruń
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka