Gość: ewelina IP: *.gdynia.mm.pl 25.01.07, 12:23 Mam pytanko czy ktoś może orientuje się czy na emulsje do malowania ścian zawsze był VAT w wys. 22%, nawet przed 1 kwietnia 2004? Z góry dziękuje za odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bietka Re: farby - VAT IP: *.kosson.com 25.01.07, 14:07 Na Stronie Ministerstwa Finansów uzyskasz wszystkie informacje,oraz zestawienie towarów i materiałów budowlanych, których VAT uległ zmianie i podlega zwrotowi. www.mf.gov.pl/index.php?wysw=4&sgl=2&dzial=106 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Re: farby - VAT IP: *.gdynia.mm.pl 25.01.07, 17:09 dziękuję :) mam ten link i wykaz, ale farb tam nie znalazłam, po nr PKWiU z faktur 2005/2006 też nie, wynika więc że VAT się nie zmieniał, stąd liczyłam, że może odezwie się ktoś kto ma faktury sprzed 1.04.2004 i spr czy rzeczywiście był 22% a nie 7% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bietka Re: farby - VAT IP: *.kosson.com 05.02.07, 11:21 Nawet jeśli, to nie zmienia postaci rzeczy, że przy zwrocie VAT obowiązuje wyżej wymieniony "załącznik do obwieszczenia ministra Transportu i Budownictwa", a tam farby nie figurują. Dla urzędników tylko to co jest podane w tym załączniku jest wiążące.Ważna jest klasyfikacja towaru wg. PKWiU ! W przypadku nieścisłości w dokumentacji załączanej do podania o zwrot VAT, procedura i tak długa bardziej się przewleka i komplikuje. Odpowiedz Link Zgłoś