lukin74 01.03.07, 12:04 Witam, Poszukuje firmy która wykona dla mnie rure PCV (lite) fi 400mm i wysokość 2000mm. Szerokość ścianki min. 10mm Czy ktoś moglby polecic firme ktora wykona coś takiego? Najlepiej na terenie wielkopolski. pozdrawiam Lukasz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lukin74 Re: Rura PCV 01.03.07, 12:56 Rura ma byc slupem w mieszkaniu. Jest ona tylko jednym z elementow. Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki_2 Re: Rura PCV 01.03.07, 13:31 A rura ma być szalunkiem traconym, czy jak zalejesz ją betonem to już tak zostanie? A może nie będziesz jej zalewał i to tylko ozdoba? Pytam dla tego, że są dostępne szalunki tego typu i są wykonane z "papieru" i są dostępne od ręki. Koszt takiej rury, tej Twojej, może być dość spory i nawet jeśli nie dostaniesz rury 40-ki to możesz kupić mniejszą średnicę i metodami tynkarsko szpachlowymi wykonać na gotowym elemencie betonowym dowolną formę/grubość. Nie ma sensu tracić czasu i pieniędzy na coś co można kupić już i ewentualnie poddać nie wielkim modyfikacjom. Oczywiście jeśli to co jest dostępne spełnia wymogi pod kątem późniejszego elementu konstrukcji. Odpowiedz Link Zgłoś
lukin74 Re: Rura PCV 01.03.07, 15:11 Opisze dokładniej :) Rura to tylko część ktora zostanie. Ten słup ma miec zamontowany pozniej element obrotowy na górnej części. Wszystko jest juz zaprojektowane i obmyslone. Problem pojawił się w momencie kiedy okazało się ze trzeba czekac na taką rurę aż 4 tygodnie, a ja tyle czasu niestety nie mam :( Ta rura (słup) bedzie w centrum mieszkania. Na niej będzie pozniej zamontowany TV LCD który będzie mozna okręcac aby mozna bylo patrzec na tv bez wzgledu na to w ktorym miejscu pomieszczenia się znajdujemy. Wszelkie zalewane formy odpadają niestety :( Jesli chodzi o koszt takiej rury to ok 1000zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rfv Re: Rura PCV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.07, 13:00 Droga ta rura będzie. Dolicz koszt wykonania formy dla takiej rury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziwak Re: Rura PCV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 14:27 no to pieknie będzie ! do tego jeszcze parę sznurów migających lampek i krasnala z gipsu :))))) Odpowiedz Link Zgłoś