areczek123 17.08.07, 22:47 duzo ludzi teraz robi fundamenty z bloczków betonowych, ja natomiast zastanawiam sie nad wylaniem fundamentów betonem mieszanym w betoniarce czy wedlug was wyjdzie mnie to taniej czy tylko mi się wydaje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mich.999 Re: z czego fundament 18.08.07, 19:00 Fundament z lanego betonu jest stabilniejszy.Powinno być taniej niż z bloczków,ale nie problem to przeliczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr2569 Re: z czego fundament 19.08.07, 13:38 Nie ma sensu wylewać ścian fundamentowych i robić z nich konstrukcji monolitycznej, gdyż o wiele więcej z tym roboty niż z wymurowaniem tej części fundamentu. P.S. Stabilność fundamentu nie ma nic wspólnego z jego konstrukcją. Konstrukcja może być monolityczna i jednocześnie niestabilna. Odpowiedz Link Zgłoś
areczek123 Re: z czego fundament 19.08.07, 21:18 moze i więcej roboty ale w sumie to chodzilo mi o to czy wyjdzie taniej(ciekawa jaka moze wyjsc róznica? np. pod dom o powierzchni 188m2 80 mb.fundamentu na okolo 80cm. wysoki Odpowiedz Link Zgłoś