Gość: hana80 IP: *.eltronik.net.pl 10.01.08, 16:16 Pomozcie jak sprawdzic bloczki fundamentowe u jednego producenta sa za 3zl+vat a u nastepnego sa po 2,5+vat czy sa jakies normy odnosnie produkcji tego czy panuje wolna amerykanka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karol3000 Re: Bloczki fundamentowe- Pomocy 11.01.08, 10:02 Witam, w cenach to na pewno jest wolna amerykanka. To pewne. Zawsze możesz zażyczyć sobie atestów na bloczki. Będzie tam zapisane z jakiego materiału są zrobione itp szczegóły. Zawsze też możesz zapytać jakiej firmy są bloczki i sprawdzić firmę. Zobaczysz wtedy czy firma jest mała, duża i takie tam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abcde Re: Bloczki fundamentowe- Pomocy IP: *.aster.pl 20.01.08, 20:20 mogę podac namiar na dobre bloczki fundamentowe w super cenie. Producent z Radomia. ja płaciłem w październiku 2,6 bez VAT ale z transportem do Warszawy. jeśli interesuje Cie namiar to podaj mail a podeślę numer telefonu. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maroco11 Re: Bloczki fundamentowe- Pomocy IP: *.pct.pl 30.01.08, 09:45 to ja poprosze o namiary na te bloczki :maroco11@interia.pl gdyż mój wujek posiadajacy wytwórnie bloczków zaproponował mi hmmmmm cenę 3,5 netto za "czternastki" chyba sie wyglupil jak na specjalną cene dla rodziny, prawda??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: Bloczki fundamentowe- Pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.08, 14:03 no nie wiem czy sie wygłupił czy ja przepłaciłem ... dałem po 3,8 netto Odpowiedz Link Zgłoś
gabryella Re: Bloczki fundamentowe- Pomocy 02.02.08, 21:16 średnio chodzą 3,20 - 3,30 netto, mam mały dom to mi się nie chciało dalej szukać ale beton jak najbardziej ściągam właśnie z Radomia, buduję sie na południe od W-wy, teraz szukam taniego tartaku aktualnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jb Re: Bloczki fundamentowe- Pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.08, 21:51 Poproś o atest, jak będzie miał-śmiało bierz te tańsze ,nie ma co przepłacać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: Bloczki fundamentowe- Pomocy IP: *.its.it 04.02.08, 17:14 Witam. Przeczytałem na forum ż emoże Pan podać namiary na dobrą firmę z Radomia, prosze o napisanie mi e-mail na tomekzibi@yahoo.it Serdecznie Dziekuje. Zbyszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menager Re: Bloczki fundamentowe- Pomocy IP: 82.139.62.* 16.02.08, 23:54 Prosze o ten nr tel do Radomia w sprawie bloczków na adres e.media@wp.pl pozdrawiam dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: Bloczki fundamentowe- Pomocy IP: *.sta.asta-net.com.pl 17.02.08, 22:35 Witam ,powiem Ci że nie ważna jest cena owszem zaszczędziś 200zl ale pamiętaj to są fundamenty i na tym nie wolno oszczędzać .Ja miałem przykre doświadzczenie z bloczkami skusiłem się ceną a atestu nie widziałem na oczy tylko na "gębe " że niyby mają .Wymórowałem fundamenty i nie dawały mi one spokoju tj. bloczki były kruche.Pojechałem więc do labolatorium i zbadałem je i SZOK!!! bloczki powinny mieć 15MgP a moje miały 2MgPa .Badanie było prowadzone przy mnie i polegalo na ściskaniu na prasie widziałem na własne oczy jak po lekkim nacisku kruszyły się jak babki z piasku.Całe fundamenty były rozebrane i wybudowane jeszcze raz od nowa oczywiście na koszt tego producenta . ps.miesiąc stresu ,syfu na działce i trałma do dziś .Jak kupisz bloczki to zapytaj się swojego kierownika gdzie u Was jest laboratorium (50zł koszt) ale święty spokuj pozdrawiam i mam nadzieje że to przeczytasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesław Re: Bloczki fundamentowe- Pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.08, 19:21 mam bloczki po 3,60 brutto i pustaki keramzytowe po 8 zł brutto.Jestem producentem.Kontakt 513076390 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesław Re: Bloczki fundamentowe- Pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.08, 19:24 Bloczki betonowe po 3,60 brutto i pustaki keramzytowe po 8 zł brutto.Jesteśmy producentami.Kontakt 513076390 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid Re: Bloczki fundamentowe- Pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.08, 13:01 Nie można wierzyć atestom i innym papierom, trzeba sprawdzić wytrzymałość bloczka doświadczalnie i po temacie. Wyrób z dobrego materiału niestety kosztuje, trzeba pamiętać że bloczek to nie babka z piasku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crwewll Re: Bloczki fundamentowe- Pomocy IP: *.48.jawnet.pl 02.09.08, 18:11 wystarczy dawidzie wyciac szlifierka szeszcian o boku 10 cm i oddac do sprawdzenia "nie mozna wierzyc atestom" normalnie noz w kieszeni sie otwiera podaj swoj sposob badania bloczkow albo wypad z forum pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
micha.linaz Re: Bloczki fundamentowe- Pomocy 14.10.14, 12:24 Dokładnie tak jak mówicie. Na fundamencie nie można oszczędzać. Lepiej dopłacić i mieć Lepszej jakości niż w przyszłości problem z fundamentem z którym nic nie można zrobić. Zamawiałam bloczki B-20 w Betto. Dobrej jakości z nowej wibroprasy. Jeśli ktoś szuka to polecam. Odpowiedz Link Zgłoś