lisia312 30.05.08, 22:02 Pytam, bo chcieliśmy malować Duluxem, ale teraz mam problem po wątku poniżej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brunon-0 Re: jakie farby polecacie 31.05.08, 00:21 wszystko zalerzy ile masz kasy i jaką ekipe . duluksa unikam bo w tej farbie to pies jest najlepszy . od najdroszszych bendzanin more , para ,sigma .ala tańsza to dekoral -uniwersalny (do wnęcz i na zewnącz ) dekorał -lateks oraz sempre , Odpowiedz Link Zgłoś
piwoniasz Re: jakie farby polecacie 31.05.08, 01:14 Beckers, dekoral - tak, dulux- po moich przejściach zdecydowanie nie!!! Moja koleżanka miałaby jednak w tym temacie inne zdanie- u niej Dulux jak marzenie krył i wyglada( i tak na przestrzeni trzech lat dwukrotnie) - tak więc sama nie wiem!!!pzdr. i życzę dobrego wyboru! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek dobra rada Re: jakie farby polecacie - dobra ekipa i dobra fa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 13:28 Temat dobry. Ja zacznę od tego jakich nie polecam. Przede wszytskim tych najtańszych z supermarketu. No chyba ze ktoś maluje komórkę wtedy i owszem. Teraz najlepsze doświadczenia. Zawsze używałem pigmentu do farby białej i nagle bum remont w domu, pytanie fachowców czy ja kupuje farbę czy oni. Więc pytam co polecają? Polecili mi gotowy kolor i markową farbę, bo po co mają malować 3 razy (hehe dla nich też lepiej raz bo liczone od metra)? Decyzja moja: kupujcie w takim razie dobrą. Kupili barwy natury kolorek jasny zółty firmy Snieżka. I powiem tak, że wyszło to naprawdę świetnie i skończyło się na jednym malowaniu. Teraz mam dwie rady. Po pierwsze po co malować ściane samemu? (no chyba ze naprawde z pieniązkami się nie przelewa) po drugie tylko markową farbą i gotowy kolor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: jakie farby polecacie - dobra ekipa i dobra f IP: *.wist.com.pl 24.07.08, 13:37 Potwierdzam,dobry malarz i farba za ok 10 zł za litr.Na świeże niemalowane jako podkład polecam grunt śnieżki.Mam nadzieje że Brunon lepszy malarz niż pisarz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA75 Re: jakie farby polecacie IP: *.instalnet.com.pl 24.07.08, 22:40 pOLECAM TIKURILLA, DROGIE, ALE SUPER, KOLEŻANKA MI DORADZIŁA I JESTEM BARDZO ZADOWOLONA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: jakie farby polecacie IP: *.wist.com.pl 24.07.08, 22:53 A w czym ta "superość" się przejawia???Tym że masz gumę na ścianie i możesz ją umyć...A może jakąś cudowną recepturę którą Polacy jeszcze nie odkryli?Coca cola też jest super a ja wole hoop cole :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: jakie farby polecacie IP: *.wist.com.pl 24.07.08, 23:01 A może do jej mieszania przywoża do Polifarbu specjalny wyciąg z poroży reniferów z samej Finlandii??Lateksy i winyle można kupić już za połowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacper Re: jakie farby polecacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 23:06 Do wnętrz polecam Malerit firmy Caparol. pozdr. perfekcja jest nieosiągalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: jakie farby polecacie IP: *.wist.com.pl 26.07.08, 13:52 Do jazdy polecam ferrari a do jedzenia kawior Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nanek Re: jakie farby polecacie IP: *.xdsl.centertel.pl 29.07.08, 10:41 Po moich doświadczeniach z farbami mogę śmiało polecić farby magnat. Dlaczego? Bo przyjemnie się maluje, świetnie kryje, super kolory, nie łuszczy się, nie zostawia smug i dobrze się zmywa. Jak spróbujecie, też się przekonacie. Jeszcze są dobre farby tikkurila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: jakie farby polecacie IP: *.netstrefa.pl 06.08.08, 15:32 Ha.. Magnat to wyższa półka. W sumie to się nie znam na malowaniu, tylko to co u siebie i u rodziców. Ale już sporo farb przeszedłem. Ostatnio kupiłem mieszkanie w nowym budynku. Mój nowy sąsiad malował właśnie farbami magnat, troszkę przede mną. Zaprosił mnie żebym zobaczył jak mu wyszło. Niespodziewałem się czegoś takiego. Stosował systemy dekoracyjne magnat, są na ich stronie. Super na jednej scianie gładko na innej glinke wenecką. Dał mi resztę farby która mu została, parę litrów dokupiłem (w końcu też mi zostało). I strzeliłem na ścianie marmur klasyczny w różnych odcieniach ( w salonie) a resztę pokoi na gładko. Troszkę się narobiłem, dobrze że na stronie farb magnat znalazłem filmiki instruktażowe, ale wynik niesamowity. Idealne mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś