forest21 28.06.08, 10:18 Witam Jaki jest najlepszy podkład pod panele ? Podłoga na którą będę układał panele posiada małe nierówności. Zastanawiam się nad korkiem o grubości co najmniej 4 mm. Jest coś lepszego ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1adozet Re: Podkład pod panele 28.06.08, 11:23 małe - tzn jakie ? i nierówności w płaszczyźnie czy doły i góry ? i jakiej klasy (grubości) panele ? Odpowiedz Link Zgłoś
forest21 Re: Podkład pod panele 28.06.08, 15:53 Panele chce położyć na deski, które są tak mocno zniszczone, ze nie nadają sie do cyklinowania. Nierówności są na łączeniach desek ok 2 do 4 mm. Panele są grubości 8 mm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Podkład pod panele IP: *.infinity.net.pl 28.06.08, 16:10 W sprzedaży są specjalne zielone płyty pod panele , mam i jest dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
forest21 Re: Podkład pod panele 04.07.08, 19:53 Lepsze na podkład są płyty piankowe czy eko-płyty ? Odpowiedz Link Zgłoś
rzeszow3210 Re: Podkład pod panele 09.07.08, 20:56 Każdy producent swój towar chwali.Najtańszym rozwiązaniem jest zakup najtańszej pianki i położenie jej w 2-3 warstwach.Możesz też być trendy i kupić płyty z korka...albo te grubsze z pianki Odpowiedz Link Zgłoś
wikula7 Re: Podkład pod panele 13.07.08, 13:22 NIE powinno się układać podkładu na podkład. Dobrym podkładem wyrównującym jest PIANOMAT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mazurskie Centrum Re: Podkład pod panele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.08, 09:52 Panowie.. Jak czytam te opinie to włos sie jezy... Moja bogata wiedza na ten temat pozwala mi na opis podkładów o których tu jest mowa- korek- material naturalny, ale..- bardzo szybko sie wykrusza i łamie, po 2,3 latach jezeli posadzka jest krzywa zuzywa sie i podłoga zaczyna sie "uginać". ekopor- "zielone maty" to samo co przy korku, ,ale dodatkowo kiepsko sie zachowuje gdy podłoga zostanie zalana, (np przy balkonie) puchnie i nawet moze gnić. izoflor- maty z polietylenu (najlepsze i najbardziej uniwersalne) 3mm- i 5mm. tansze o kilka złotych od wczesniejszych podkladow. nie ugniataja sie i dobze zachowuja sie na krzywiznach. niektore sa robione pod ogrzewanie podłogowe. - zwykla pianka- demontowalem podłoge ostatnio, gdzie cztery lata wczenij byla montowana podloga na tym podkladzie. pianka miala gruposc gazety.. utlenila sie. takze odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Podkład pod panele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.08, 09:53 Zadzwon! Nasz przedstawicel umowi sie z toba na bezpłatne spotkanie! MAZURSKIE CENTRUM PODŁóG lubelska 37a OLSZTYN 89 532 20 75 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Podkład pod panele IP: *.ists.pl 20.09.08, 10:42 Bez urazu...ale mówienie o wykruszaniu korka po 2 latach to jakaś bzdura. Korek po pierwsze nie wchłania wilgoci, po drugie doskonale izoluje termicznie, po trzecie wcale sie nie wykrusza a już na pewno nie korek o podniesionej gęstości taki jaki jest stosowany jako podkład Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz O to chodzi? 25.09.08, 15:45 Gość portalu: Mazurskie Centrum napisał(a): > izoflor- maty z polietylenu > (najlepsze i najbardziej uniwersalne) 3mm- i 5mm. tansze o kilka > złotych od wczesniejszych podkladow. nie ugniataja sie i dobze > zachowuja sie na krzywiznach. niektore sa robione pod ogrzewanie > podłogowe. Mówisz o tym? www.arbiton.com/strony/1/i/10.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris2k Re: Podkład pod panele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.14, 19:50 Nie wiem jak bogate ma Pan doświadczenie ale Izoflor to nie polietylen(to jest pianka) a polistyren tzw. XPS-po tych bogatych doświadczeniach nie dowiedział się Pan jeszcze ze właśnie taki podkład o słąbej gęstości po dłuższym urzytkowaniu nie jest tak dobry jak być powinien ja polecam Pianomat tu jest szczegółowy opis: Pianomat 3 i 4mm mimo iż nie jestem fachowcem naprawdę polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyrkuł Re: Podkład pod panele IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.14, 21:56 Korek to bardzo dobry podkład, jak cię stać to lepiej chyba nie rozglądać się za niczym innym. Odpowiedz Link Zgłoś
chris2k Re: Podkład pod panele 07.02.15, 19:49 Polecam Pianomat 4mm rewelacyjny podkład na krórym panele podłogowe bardzo dobrze się zachowują, nic nie puka nie stuka, podkład ten ma pamięć kształtu czyli jak zostanie przygnieciony wróci do poprzedniego kształtu, bardzo dobrze izoluje termicznie i akustycznie Tu znajdziesz Odpowiedz Link Zgłoś
hampel2 Re: Podkład pod panele 11.02.15, 16:09 Niekoniecznie korek, płyta eko może się sprawdzić, albo coś grubości 6-7mm. Tutaj masz dwa dokładne artykuły o tym: Odpowiedz Link Zgłoś
hampel2 Re: Podkład pod panele 11.02.15, 16:10 Niekoniecznie korek, płyta eko może się sprawdzić, albo coś grubości 6-7mm. Tutaj masz dwa dokładne artykuły o tym: panele-podlogowe.com/podklad-pod-panele-2/ Odpowiedz Link Zgłoś
komandos77 Re: Podkład pod panele 06.04.15, 21:19 Płyty z polietylenu polecam zamawiać u jedynego producenta w Polsce. Firma Profilex zajmuje się m. in produkcją płyt PE z polietylenu wysokocząsteczkowego Odpowiedz Link Zgłoś
erzecznikknauftherm Re: Podkład pod panele 31.10.15, 19:53 Dla uzyskania dobrej izolacji na dźwięki uderzeniowe proponuję specjalne płyty akustyczne KNAUF Therm EXPERT Podłoga ACOUSTIC, które tłumią dźwięki uderzeniowe o 25-27 dB !! Odpowiedz Link Zgłoś
tynkaa90 Re: Podkład pod panele 14.05.18, 17:39 Lepszy jest podkład Pianomat, a dokładniej Pianowood - www.pianomat.pl/produkty/pianowood/ dedykowany pod panele podłogowe. Ma super parametry (wygłusza, dociepla) a przede wszystkim wyeliminuje nierówności. Mam u siebie i bardzo sobie chwalę. Odpowiedz Link Zgłoś