Dodaj do ulubionych

velux czy fakro a moze roto?

07.12.08, 23:27
oczywiscie chodzi o okna dachowe. w hurtowni hwala to czym akurat
handluja i nam trzeba wybrac cos dobrego w dobrejhj cenie
Obserwuj wątek
    • jarecki_2 Re: velux czy fakro a moze roto? 20.12.08, 22:21
      fakro, popieraj swoje.
    • Gość: zac Re: velux czy fakro a moze roto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.08, 12:22
      Mam roto i jest bardzo dobrze. Fakro - nie mam zdania. Velux -
      odradzam, znajomi mają złe doświadczenia.
    • Gość: Olo Kup Veluxa ew. Roto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.08, 13:56
      firmy z wieloletnim doświadczeniem, marką i produktami na wysokim poziomie.
      Miałem przygodę z oknami Fakro, powiem krótko - niedopracowana kopia Veluxa a
      chyba lepiej mieć oryginał. Do tego Fakro to firma lubiąca robić wokół siebie
      zamieszanie i wprost uwielbiają bić pianę z byle powodu. Poczytaj internet,
      pogadaj z dekarzem ( ale mądrym, który sam myśli ) i sam się przekonasz, oni
      mają kompleks Veluxa i chęć bycia za wszelką wielkimi.
      • Gość: cromwell Re: Kup Veluxa ew. Roto IP: 94.246.142.* 26.12.08, 14:23
        chyba cierpisz na jakies fobie z powodu przygody z oknem fakro
        sasiad cie podejrzal?

nie trawie gosci promujacych za wszelka cene produkty uzywane do budowy swojej
        wymarzonej chatynki
        kupno ktorych opierali na urban legends

pzdr.
        • Gość: stardust Re: Kup Veluxa ew. Roto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.08, 00:29
          moi mili pozwolcie ze wyraze swa opinie . jesli chodzi o okna mam
          doswiadczenie .pracowalem przez kilka ladnych lat w hurtowni dachowej i
          przeszedlem przez cykl szkolen zarowno w Velux , Roto, Fakro, Okpol . obecnie
          jestem doradca techniczno handlowym u jednego z producentow (nie okien)
          jednoznacznie stwierdzic ktore jest lepsze nie jestesmy w stanie . bo co znaczy
          lepsze? wieksze ,ladniejsze czy tansze ? musicie dopasowac indywidualnie do
          swoich potrzeb.
          odpowiedz na pytanie :
          1. jak wysoko bedzie montowane okno?
          producenci roznie zalecaja wysokosc montazu i tak velux z gornym otwieraniem
          proponuje osadzic je zdecydowanie nizej ma to sens ,przez takie okno wyjzymy na
          zewnatrz bez problemu . natomiast wysoki montaz utrudni nam otwieranie .roto i
          fakro maja brzydkie klamki do otwierania natomiast velux ma specjalna klape
          sluzaca do otwierania w ktora dodatkowo wbudowany jest system wentylacji .
          2. w jakim standardzie chcemy okno?
          chodzi o wykonczenie ramy . szybe (wspolczynnik oraz )
          (podwojne lakierowanie lub pojedyncze lub tworzywo sztuczne w przypadku lazienki.
          3.czy okno powinno byc elektrycznie sterowane czy nie ?

od wersji wyposazenia zalezy cena i wystarczy pominac drobny szczegol zeby
          porownanie cena /jakosc wyszlo bledne .
          p.s. kochani pamietajcie o jednej rzeczy: jak zapytacie dekarza to poleci wam
          okno tej firmy od ktorej ma profity
          jesli bede mogl pomoc prosze dzwonic 604 708 705

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka