ro1975an 07.12.08, 23:27 oczywiscie chodzi o okna dachowe. w hurtowni hwala to czym akurat handluja i nam trzeba wybrac cos dobrego w dobrejhj cenie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jarecki_2 Re: velux czy fakro a moze roto? 20.12.08, 22:21 fakro, popieraj swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zac Re: velux czy fakro a moze roto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.08, 12:22 Mam roto i jest bardzo dobrze. Fakro - nie mam zdania. Velux - odradzam, znajomi mają złe doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Kup Veluxa ew. Roto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.08, 13:56 firmy z wieloletnim doświadczeniem, marką i produktami na wysokim poziomie. Miałem przygodę z oknami Fakro, powiem krótko - niedopracowana kopia Veluxa a chyba lepiej mieć oryginał. Do tego Fakro to firma lubiąca robić wokół siebie zamieszanie i wprost uwielbiają bić pianę z byle powodu. Poczytaj internet, pogadaj z dekarzem ( ale mądrym, który sam myśli ) i sam się przekonasz, oni mają kompleks Veluxa i chęć bycia za wszelką wielkimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: Kup Veluxa ew. Roto IP: 94.246.142.* 26.12.08, 14:23 chyba cierpisz na jakies fobie z powodu przygody z oknem fakro sasiad cie podejrzal? nie trawie gosci promujacych za wszelka cene produkty uzywane do budowy swojej wymarzonej chatynki kupno ktorych opierali na urban legends pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stardust Re: Kup Veluxa ew. Roto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.08, 00:29 moi mili pozwolcie ze wyraze swa opinie . jesli chodzi o okna mam doswiadczenie .pracowalem przez kilka ladnych lat w hurtowni dachowej i przeszedlem przez cykl szkolen zarowno w Velux , Roto, Fakro, Okpol . obecnie jestem doradca techniczno handlowym u jednego z producentow (nie okien) jednoznacznie stwierdzic ktore jest lepsze nie jestesmy w stanie . bo co znaczy lepsze? wieksze ,ladniejsze czy tansze ? musicie dopasowac indywidualnie do swoich potrzeb. odpowiedz na pytanie : 1. jak wysoko bedzie montowane okno? producenci roznie zalecaja wysokosc montazu i tak velux z gornym otwieraniem proponuje osadzic je zdecydowanie nizej ma to sens ,przez takie okno wyjzymy na zewnatrz bez problemu . natomiast wysoki montaz utrudni nam otwieranie .roto i fakro maja brzydkie klamki do otwierania natomiast velux ma specjalna klape sluzaca do otwierania w ktora dodatkowo wbudowany jest system wentylacji . 2. w jakim standardzie chcemy okno? chodzi o wykonczenie ramy . szybe (wspolczynnik oraz ) (podwojne lakierowanie lub pojedyncze lub tworzywo sztuczne w przypadku lazienki. 3.czy okno powinno byc elektrycznie sterowane czy nie ? od wersji wyposazenia zalezy cena i wystarczy pominac drobny szczegol zeby porownanie cena /jakosc wyszlo bledne . p.s. kochani pamietajcie o jednej rzeczy: jak zapytacie dekarza to poleci wam okno tej firmy od ktorej ma profity jesli bede mogl pomoc prosze dzwonic 604 708 705 Odpowiedz Link Zgłoś