mal20 07.11.05, 06:51 czy w Ełku jest lekarz homeopata? moze ktoś ma jakąś wiedze na ten temat,proszę o opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koks77 Re: Homeopatia w Ełku 07.11.05, 08:35 www.betula.pl/PNphpBB2-viewtopic-t-34.html Nie daj się okradać jakiemuś szarlatanowi. Odpowiedz Link Zgłoś
koks77 Re: Homeopatia w Ełku 07.11.05, 08:41 Tu obszerniej: www.przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=397&Itemid=51 Odpowiedz Link Zgłoś
mal20 Re: Homeopatia w Ełku 07.11.05, 09:19 dziekuję za te linki, teraz to już nie wiem co mam myśleć, są osoby, które twierdzą, że homeopatia leczy, bądż tu człowieku mądry Odpowiedz Link Zgłoś
koks77 Re: Homeopatia w Ełku 07.11.05, 09:22 Leczy, bo w to wierzą. Żnałem niejakiego Jakoba, który na bóle reumatyczne w kolanie "powypadkowym" pił własny mocz i twierdził z całym przekonaniem, że go to leczy :))) Wielka jest siła sugestii. Odpowiedz Link Zgłoś
mal20 Re: Homeopatia w Ełku 07.11.05, 09:28 syrop homeopatyczny przeciwkaszlowy podaje dziecku, który jeszcze z wiarą ma niewiele wspólnego i jemu pomaga, to jak to jest z tym efektem placebo Odpowiedz Link Zgłoś
koks77 Re: Homeopatia w Ełku 07.11.05, 09:33 Może w tym syropie, oprócz "magicznych cząsteczek" tudzież "pamięci wody" są jakoweś ingrediencje naprawdę pomocne w leczeniu? Odpowiedz Link Zgłoś
mal20 Re: Homeopatia w Ełku 07.11.05, 09:37 to samo dotyczy kropli na katar, które go leczą w 3 dni, przy tym nie mają żadnych skutków ubocznych, nawet jeśli to sama woda to chciałabym takie leki brać na wszystkie dolegliwości Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Homeopatia w Ełku 07.11.05, 09:31 Trzymałbym się od tego z daleka, więcej w tym okultyzmu niż medycyny... Odpowiedz Link Zgłoś
mal20 Re: Homeopatia w Ełku 07.11.05, 09:34 ralston napisał: > Trzymałbym się od tego z daleka, więcej w tym okultyzmu niż medycyny... a ja bym się trzymała z dala od medycyny bo jak przez przypadek na cos pomoże to na całą reszte organizmu zaszkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
koks77 Re: Homeopatia w Ełku 07.11.05, 09:38 Może po prostu trzeba się rozpytać o dobrego lekarza? Ja nie mam w tym dużego rozeznania, bo, chwalić Boga zdrowie mam jak byczysko na brukwi pasione, w każdym razie mogę polecić dr Rusieckiego, wcześniej nie spotkałem się z takim profesjonalistą. Odpowiedz Link Zgłoś
koks77 Re: Homeopatia w Ełku 07.11.05, 09:42 Lekarz rodzinny w przychodni na "Chamowie" Odpowiedz Link Zgłoś
koks77 Re: Homeopatia w Ełku 07.11.05, 10:02 Niestety, wprost przeciwnie -geriatrą :)) Odpowiedz Link Zgłoś
koks77 Re: Homeopatia w Ełku 07.11.05, 09:47 Może kto jeszcze zna jakiego? Wiem, że niektórzy pacjęci (szczególnie starsi) szukają lekarza, z którym można by było "pogadać", przed którym można się "wyżalić". Ja nie. Dr Rusiecki do takich "pogaduchowych" raczej nie należy. Bóle w krzyżach po intensywnych treningach zlikwidował mi w ciągu 2 dni. Więcej nic mi nie dolegało, więc może kto inny ma jakieś doświadczenia z ełckimi lekarzami? Odpowiedz Link Zgłoś
manio15 Re: Homeopatia w Ełku 07.11.05, 11:50 koks77 napisał: > Może kto jeszcze zna jakiego? > Wiem, że niektórzy pacjęci (szczególnie starsi) szukają lekarza, z którym można > by było "pogadać", przed którym można się "wyżalić". Ja nie. Dr Rusiecki do > takich "pogaduchowych" raczej nie należy. Bóle w krzyżach po intensywnych > treningach zlikwidował mi w ciągu 2 dni. Więcej nic mi nie dolegało, więc może > kto inny ma jakieś doświadczenia z ełckimi lekarzami? o dr Muśko Jerzy potrafi dokonac pomiaru ciśnienia bez zdejmowania płaszcza! Doskonały diagnosta, myslę że wkrótce nawet wizyta nie będzie potrzebna i uleczy sama opłata za wizytę :) Natomiast dr Rusiecki sam ma problemy z kęgosłupem ( długi jest!) to można mu zaufac że ma w tym doświadczenie osobiste - w bardzo dosłownym znaczeniu słowa. też długi manio Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Homeopatia w Ełku 07.11.05, 11:59 No na kręgosłup to żadna homełopatia nie pomoże. Rals. Też długi. Odpowiedz Link Zgłoś
koks77 Re: Homeopatia w Ełku 07.11.05, 12:25 Na kręgosłup (jakieś przewlekłe sprawy) ponoć cuda zdziałać potrafi dr Adam Tuz, chirurg, jakąś tam słynną metodą leczący. Wiem, bo tą metodą lekarze postawili na nogi ojca mego kumpla w Sopocie. Odpowiedz Link Zgłoś
koks77 Re: Homeopatia w Ełku 07.11.05, 12:33 dr Muśko to bardzo dowcipny człowiek jest, nie wiem jak leczy, ale śmiechoterapia to też jakieś leczenie, nie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
koks77 Re: Homeopatia w Ełku 07.11.05, 12:44 Zasięnąłem języka, Metoda McKenziego to się nazywa: www.mckenzie.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
koks77 Re: Homeopatia w Ełku 13.12.05, 20:21 Jakby ktoś był ciekaw tematu, to właśnie leci o homeopatii na Polszmacie Odpowiedz Link Zgłoś
freeman8 Re: Homeopatia w Ełku 13.12.05, 21:19 Zamiast o nowej interpretacji wprowadzenia stanu wojennego. Czyżby pojawiła się nowa cenzura? Odpowiedz Link Zgłoś
koks77 Re: Homeopatia w Ełku 13.12.05, 21:22 Polszmat chce być bliżej zainteresowań ludożerki, co tam jakaś historia- nudy! Odpowiedz Link Zgłoś
koks77 Re: Homeopatia w Ełku 13.12.05, 21:24 Jerry Springer show, w wersji tubylczej. Już wkrótce: wirtualnemedia.pl/document,,510933,Michal_Wisniewski_w_nowym_programie_Polsatu.html Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Homeopatia w Ełku 14.12.05, 10:37 Niezły był ten program. Tak jak mówiłem - szamanizm i nic więcej. Moje dzieci chorują mniej od czasu jak całe to świństwo wyrzuciłem z domu. Natomast bardzo mnie zastanowiło zdjęcie w ostatniej chwili z anteny tego programu o Jaruzelskim. Musiało rzeczywiście w ostatnim momencie wypaść z ramówki, bo już szedł ten program o homeopatii, a na telegazecie Polsatu, ciągle jeszcze widniał w rozkładzie jazdy reportaż "Generał" Odpowiedz Link Zgłoś
sahara5 Re: Homeopatia w Ełku 15.12.05, 10:30 mal20 jeżeli nadal pomimo niekorzystnych opini poszukujesz homeopaty w Ełku to w prtzychodni na Kolejowej przyjmuje we wtorki dr Kucharska. Jest to homeodok klasyczny, co oznacza, że nie stosuje leków "złożonych"gotowych do nabycia w aptece. Są to homeokulki dobierane indywidualnie dla osoby. Nie interesuje mnie co mówi świat medycyny na ten temat. Ja od roku leczę dziecko z alergii (nieuleczalnej), pozbyłyśmy się biegunek, bólów brzucha, wysypek, a i oddychanie poprawia się. Uratowała nas p. dr przed astmę bo wcześniej dziecko funkcjonowało z workiem leków przy boku. Teraz raz na 4 m-ce otrzymuje granulki. Zbyt małe mam dziecko aby zadziałała autosugestia. Odpowiedz Link Zgłoś
koks77 Re: Homeopatia w Ełku 15.12.05, 11:12 Rzecz w tym, że te "leki" działają! I nie chodzi o autosugestię... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Homeopatia w Ełku 15.12.05, 13:09 To bardziej czary niż autosugestia. Okultystyczne praktyki odprawiane przy sporządzaniu 'leków'. Skandaliczne jest to, że w przeciwieństwie do innych leków, nie są wymagane w polskim prawie żadne procedury rejestracyjne ani badania kliniczne. Odpowiedz Link Zgłoś
mal20 Re: Homeopatia w Ełku 21.12.05, 09:41 sahara5 mogłabyś podac mi nr tel do dr Kucharskiej, ja teraz z dzieckiem chodzę do dr Kropiwnickiej, ale lubię zawsze sprawdzić diagnoze i leczenie u innego lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Homeopatia w Ełku 15.12.05, 22:33 Dziś dla odmiany w Ozonie duży artykuł o homeopatii. Ofensywa jakaś, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś