Dodaj do ulubionych

Czy ktoś pamięta?

23.10.02, 21:54
Kiedyś w Ełku na początku lat 90 aktywnie dział dom kultury kolejarz,
mieścił się on niedaleko kolejki wąskotorowej. Było to miejsce wielu
alternatywnych koncertów, dużo było m.in. punck rocka i hard core. Czy ktoś
pamięta tamte koncerty?
Obserwuj wątek
    • kris281 Re: Czy ktoś pamięta? 24.10.02, 23:28
      Niestety chyba wychowaliscie się chyba na Papa Dance i dyskotekach w MDK i
      Iskrze (obecna Laguna); a obenie pewnie katujecie płytki Ich Troje.
      • Gość: Wuzel Re: Czy ktoś pamięta? IP: 212.244.162.* 25.10.02, 00:17
        Krzysiu jestes starszy od wegla ale nie wszyscy słuchali wtedy Papa dace;W
        koncu właczyłem sie do forum mam nadzieję ze to nie pierwszy raz.A tak apropo
        pamiętam te koncerty ale chyba już Ci to mówiłem
        • kris281 Re: Czy ktoś pamięta? 25.10.02, 09:19
          Witam nowego uczestnika grupy dyskusyjnej ;-)
          • Gość: tomko Re: Czy ktoś pamięta? IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 26.10.02, 01:10
            Także witam.
            tomko
      • Gość: tomko Re: Czy ktoś pamięta? IP: *.powiat.elk.pl / 192.168.3.* 25.10.02, 13:48
        A po co te oskarżenia?
        tomko
        • kris281 Re: Czy ktoś pamięta? 25.10.02, 14:14
          To nie są oskarżenia! Przyjęłem takie założenie. Może fałszywe?
          • mobb Re: Czy ktoś pamięta? 25.10.02, 16:08
            Założenie fałszywe jak najbardziej ! Na koncerty do DK nie chodziłem, ale
            pamiętam kilka zespołów które tam powstały, zdarzało mi się oglądać ich próby w
            DK.
            Z Domu Kolejarza wywodzi się np słynna Enklawa Ełk, nagrodzona w Jarocinie,
            którą ktoś tu zresztą wspominał.
            No i kilka pomniejszych zespołów, które koncertowały czasem w mieście.
            Był np taki zespół złożony z samych dziewczyn, potem kręciły się one wokół MDK
            i tam chyba kontynuowały karierę. Pamiętam raz ich koncert, kiedy śpiewały swój
            sztandarowy przebój o niewysłanych listach, mostach które nie łączą i rzekach
            które nie dzielą.
            Z tego koncertu najbardziej zapamiętałem publiczność, która okazywała aplauz
            krzycząc "Rozbieeerz sieeeeeeee!"

mobb

mobb
            • Gość: Lapusz Re: Czy ktoś pamięta? IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 25.10.02, 16:37
              Też pamiętam kolejarza, z koncertów bardziej spektakularne były Alians oraz
              legendarny Under the Gun. Poza tym grywałem tam w pingla.
              • kris281 Re: Czy ktoś pamięta? 25.10.02, 19:59
                Uff odetchnąłem; zresztą Ich Troje nie zagrali w nas bo ełczanie nie kupili
                dostatecznej ilości biletów.
            • Gość: tomko Re: Czy ktoś pamięta? IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 26.10.02, 01:10
              Te dziewczyny to Sweet Joy.
              tomko
          • Gość: tomko Re: Czy ktoś pamięta? IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 26.10.02, 01:09
            Złożenie - czy fałszywe? Jak widzisz - chyba tak. Ja nie chodziłem tam,
            natomiast koleżanka i kumpel z klasy byli starymi punkami i kręcili się wokół
            DK. Dużo o tym opowiadali. Miałem też w sali DK połowinki, ale było to w
            okresie kiedy jego świetność przemijała.
            tomko
    • luego Re: Czy ktoś pamięta? 27.10.02, 13:04
      Ja tez pamietam. Bylam co prawda moze ze dwa razy na jakichs metaluchowskich
      koncertach, gdzie zreszta grali moi znajomi no i raz mi sie tam zdarzylo
      wybrac, coby najesc sie kriszniackiego jedzonka. No, bo wtedy czlowiek nie jadl
      miesa, a oni mieli ciekawe potrawy.
      Lu
      • kris281 Re: Czy ktoś pamięta? 27.10.02, 15:22
        Oj niejadło się też kiedyś mięcha.
        • Gość: srokacz Re: Czy ktoś pamięta? IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 27.10.02, 23:12
          kris281 napisał:

> Oj niejadło się też kiedyś mięcha.

Niestety z żalem stwierdzam że nie moglem strawić tych potraw i strasznie
          pierdziałem po takim jadle. Dlatego pozostałem kanibalem i nadal pożeram
          naszych młodszych braci (świnki, krowki , kurki, rybki itd). Ale byc może moja
          reakcja była odosobniona.
          • Gość: klima Re: Czy ktoś pamięta? IP: *.krak.gazeta.pl 30.10.02, 11:29
            Wszystko to bardzo ciekawe.
            Nie zdziwiłbym się, gdyby się okazało, że chodziłem z Luego na te same
            spotkania krisznowców (bardzo dobre placki z grochu)i na te same koncerty co
            Kris. szczególnie pamiętam Transformersów z Torunia, Inkwizycję, i załogę
            holenderskich punków.
            Pozdrawiam
            K.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka