Dodaj do ulubionych

Kowalewski oszołomem?

IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.02, 18:58
Powinniscie przeczytac artkuł ktory ukazal sie jakies pare miesiecy temu w
Polityce. Opisywał dzialalnosc naszej wybitnej postaci w bialostockim
teatrze. Z artykulu wynika, ze Kowalewski to kompletny oszolom - nie lubi
sztuk wspolczesnych, bo sa zepsute, pokazuja golizne, a on jest nawiedzonym
katolikiem, twierdzi ze nawet grajac kibola nie nalezy przeklinac; do tego
zaden z niego aktor ani dyrektor - w Warszawie gral ogony przez dwa sezony.
Wytkneli mu nawet sklep miesny. Darl koty z aktorami, ktorzy chcieli jego
usuniecia, bo uwazali ze nie zna sie na zawodowym teatrze. Dyrektorem mial
zostac dzieki protekcji kurii.
Tak pisze Polityka. Co o tym sadza ludzie ktorzy grali w jego zespole?
wiadomo ze jak jest w miescie jeden aktor ktory cos organizuje to jest
wybitna postac i ogromny talent, zwlaszcza ze nie ma go z kim porownac. Czy
jednak to co pisza o jego osobie (ograniczony dewot, niskie umiejetnosci)jest
prawda? czytajac artykul bylo mi glupio ze osoba o tak ciasnych horyzontach
reprezentowala Elk.
czy ktos to zweryfikuje?
Obserwuj wątek
    • Gość: monia Re: Kowalewski oszołomem? IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 10.11.02, 09:48
      nie wiem jakin jest on czlowiekiem na codzien, ale aktorem jest swietnym.
      bardzo podobala mi sie jego gra na scenie i zaangazowanie.
    • Gość: Jola Teatr zawodowy w Ełku cd IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 10.11.02, 11:06
      Gość portalu: yen napisał(a):

> Powinniscie przeczytac artkuł ktory ukazal sie jakies pare miesiecy temu w
      > Polityce.

Podaj numer tej Polityki, nie mogę znaleźć w archiwum tego artykułu (bez
      czytania, tylko z Twojego opisu już widzę, że jest tendencyjny - komu na tym
      zależy? = polityka, to wszystko jest polityka i "małe ludzie")
      • Gość: manio Re: Teatr zawodowy w Ełku cd IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 10.11.02, 12:13
        Gość portalu: Jola napisał(a):

> Gość portalu: yen napisał(a):
        >
        > > Powinniscie przeczytac artkuł ktory ukazal sie jakies pare miesiecy temu w
        >
        > > Polityce.
        >
        >
        > Podaj numer tej Polityki, nie mogę znaleźć w archiwum tego artykułu (bez
        > czytania, tylko z Twojego opisu już widzę, że jest tendencyjny - komu na tym
        > zależy? = polityka, to wszystko jest polityka i "małe ludzie")

Jolu , zachowujesz się symtomatycznie dla babek z kruchty kościelnej, no nie
        gniewaj się - nie czytałaś ale wiesz co napisano i juz to oceniasz jako fałsz.
        Czytałem ten artykuł i znam Kowalewskiego. Nie znajduję w tym artykule ( to
        było juz kilka tygodni temu , więc niestety juz wyrzuciłem gazetę) nic
        obrażliwego pod adresen naszego wybitnego aktora. On faktycznie ma takie
        poglądy jak te zaprezentowane w artykule. Twierdzi np, że odszedł z Warszawy ze
        względów moralnych - jego sumienie katolickie nie pozwalało mu grać w sztukach,
        nagannych wg niego moralnie. Moim zdaniem jest pozerem . Nie bardzo dowierzam
        ludzim ostentacyjnie i demonstracyjnie prezentujących publicznie swoją duszę.
        Jakoś za bardzo mi to przypomina towarzyszy cytujacych Lenina. Ale może jestem
        uczulony.
        Z drugiej strony jest wzorowym ojcem kupy dzieciaków - jak to prawdziwy katolik.
        Co do talentu trudno dyskutować - łatwo błyszczeć w tłumie amatorów - w końcu
        skończył dobrą szkołę aktorską a miernoty nawet sie tam nie dostają. Tak więc z
        pewnością jest dobrym rzemieślnikiem.
        Nic nie stoi na przeszkodzie aby dalej prowadził swój teatr , tylko że ostatno
        jakby znacznie wzrosły jego wymagania finansowe. Juz nie wystarcza mu
        wynagrodzenie - chce kilku etatów dla swoich kolegów i struktury niemal jak
        ACK. Niech mu da Nowakowski.

manio
        • Gość: Jola Re: Teatr zawodowy w Ełku cd IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 10.11.02, 12:29
          Gość portalu: manio napisał(a):

> Jolu , zachowujesz się symtomatycznie dla babek z kruchty kościelnej, no nie
          > gniewaj się (NIE GNIEWAM SIĘ) - nie czytałaś ale wiesz co napisano i juz to
          oceniasz jako fałsz.

MANIO - no właśnie, chcę ten artukuł przeczytać. Jak przeczytam to pogadamy.

> Moim zdaniem jest pozerem.

A kto z nas nie jest? To jest ludzkie, życie to gra, ciągle trzeba pozować na
          kogoś innego, grać = dostosowywać się do zmieniającego się otoczenia - żeby
          przeżyć.

> Z drugiej strony jest wzorowym ojcem kupy dzieciaków - jak to prawdziwy
          katolik.

Tu przesadziłeś. Dzieci to dzieci. Bycie ojcem to ważna sprawa.

> Juz nie wystarcza mu
          > wynagrodzenie - chce kilku etatów dla swoich kolegów i struktury niemal jak
          > ACK. Niech mu da Nowakowski.

Nowakowski mu nie da, bo Nowakowski przegra (tak myślę)
          • Gość: manio Re: Teatr zawodowy w Ełku cd IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 10.11.02, 12:44
            Gość portalu: Jola napisał(a):

> Gość portalu: manio napisał(a):
            >
            >
            > MANIO - no właśnie, chcę ten artukuł przeczytać. Jak przeczytam to pogadamy.

w takim razie idę szukać ...
            >
            > > Moim zdaniem jest pozerem.
            >
            > A kto z nas nie jest? To jest ludzkie, życie to gra, ciągle trzeba pozować na
            > kogoś innego, grać = dostosowywać się do zmieniającego się otoczenia - żeby
            > przeżyć.

jasne, ale w pewnych granicach inaczej prosta droga do psychiatry ...no i nie
            można się zatracić w udawaniu ( życie to nie scena).

> > Z drugiej strony jest wzorowym ojcem kupy dzieciaków - jak to prawdziwy
            > katolik.
            >
            > Tu przesadziłeś. Dzieci to dzieci. Bycie ojcem to ważna sprawa.
            >
            a to akurat nie miał być zarzut - raczej dowód na szczerośc przekonań - w
            przeciwieństwie do wielu polityków prawicy bezżennych i bezdzietnych a
            nawołujących do płodzenia dzieci . Kowalewski wciela swoje poglądy na rodzinę w
            czyn - co chyba jest pozytywne.

> > Juz nie wystarcza mu
            > > wynagrodzenie - chce kilku etatów dla swoich kolegów i struktury niemal j
            > ak
            > > ACK. Niech mu da Nowakowski.
            >
            > Nowakowski mu nie da, bo Nowakowski przegra (tak myślę)

Nie da bo nie ma i miał nie będzie - nawet jeśli wygra - w co wątpie.Wygrana
            byłaby prawdziwą klęską demokracji.
            • Gość: manio Re: Teatr zawodowy w Ełku cd IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 10.11.02, 12:56
              Jolu , proszę uprzejmie - poczytaj :

polityka.onet.pl/artykul.asp?DB=162&ITEM=1078772
              do szukany artykuł o Kowalewskim.

manio
              • Gość: Jola Re: Teatr zawodowy w Ełku cd IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 10.11.02, 13:13
                Dziękuję, dziękuję i przystępuję do lektury.
    • wiesiekt Re: Kowalewski oszołomem? 11.11.02, 08:34
      Kowalewski to porzadny chlop, bo splodzil trzodke dzieci. Niby taki swiety, a
      dzieci pelno ponarabial. Malzenstwo to nie jest jednak poswiecona prostytucja,
      o czym powinien pamietac kazdy dobry katolik.
      wiesiekt
      • _jola Re: teatr w Ełku, cd nastąpił 11.11.02, 08:39
        A ty masz dzieci?, czy sam jesteś dziecko?
        • wiesiekt Re: teatr w Ełku, cd nastąpił do Joli 11.11.02, 12:04
          _jola napisała:

> A ty masz dzieci?, czy sam jesteś dziecko?

A Ty Jolunia masz dzieci?, czy podwiazalas sobie jajniki?
          wiesiekt
          • Gość: yen Re: wiesmak budzi niesmak IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.02, 19:18
            podpisujesz sie wiesiek i jestes wiesniak. moze wczytaj sie w moj post o czym
            jest ten wątek a nie wypisuj bzdur jak sie nudzisz.
            aktor kojarzy mi sie z kims zakreconym, luzakiem, kims lamiacym konwenanse,
            szablony a nie sztywniakiem skumanym z kuria. widocznie u nas w Elku nawet
            aktor musi byc rozmodlony
            • Gość: Cats Re: wiesmak budzi niesmak IP: *.elk.mazury.pl 11.11.02, 19:37
              Popieram!!!;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka