Dodaj do ulubionych

Przebarwienia

IP: *.ghnet.pl 30.09.06, 18:03
Mam problem z przebarwieniem skóry w okolicy górnej wargi. Po
depilacji "wąsika" niestety wystawiłam buźkę do słońca i od tego czasu
wyglądam jakbym miała wielki, męski zarost;/ Zrobiły mi się ciemne, brązowe
plamy, które są bardzo cięzkie do zapudrowania, chyba ze nakładam bardzo dużo
pudru- ale to wtedy wygląda okropnie.
Nie mam pojęcia co z tym zrobic;/ stosuję krem na przebarwienia, ale prawde
mowiąc nic on nie daje. I tak chcąc sobie pomoc, tylko sobie zaszkodzilam:(
Proszę o radę, co ja mam teraz z tym zrobic?
M
Obserwuj wątek
    • wizazystka.forum Re: Przebarwienia 30.09.06, 20:27
      Proszę skonsultować się z dermatologiem ,być może głębokie złuszczenie skóry
      mogłoby pomóc.Jeśli chce Pani ukryć te przebarwienia makijażem to należy
      zaopatrzyć sie w kamuflaż,tylko proszę pamiętać ,aby nie był to korektor to
      bardzo ważne.
    • morphokosmetologia Re: Przebarwienia 13.09.13, 17:28
      Jeśli chodzi o skuteczne usunięcie przebarwień, największe wrażenie zrobił na mnie zabieg nomelan cafeico firmy mediderma! Jako kosmetolog wykonywałam wiele zabiegów na preparatach niwelujących problem przebarwien, i jedynie ten zabieg przynosi naprawdę spektakularne efekty.
      Zapraszam do MORPHO www.morpho.waw.pl/index.html
    • natalia771 Re: Przebarwienia 20.02.15, 15:17
      Cześć kochana nie masz czym się martwic wizyta u kosmetyczki bądz dermatologa powinna zdziałać cuda ja sama mam wiele przebarwień. Kolezanka mi poleciła stosowanie podkładów mineralnych bym nie zapychała twarzy i rzeczywiscie jest róznica pokrywa mi wszystko świetnie co najważniejsze efekt utrzymuje sie długo. Używam Pixiecosmetics w swoim składzie mają drobinki złota koloidalnego, który pielęgnuje skórę sprawdz sobie ich stronę Pixiecosmetics.pl cięzko mi było dobrać kolor podkładu więc napisałam do nich odpowiedz dostałam w tym samym dniu mozesz kupic próbki. Serdecznie Ci polecam i mam nadziję, ze bedzie służyło jak mi. Pozdrawiam
      • Gość: daria Re: Przebarwienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.15, 22:26
        Najlepiej udać się do dobrego dermatologa. Jest wiele sposobów na to by się ich pozbyć a lekarz najlepiej Ci doradzi. Polecam o nich poczytać: derma-clinic.pl/usuwanie_przebarwien (w tej klinice usunełam swoje).
    • salonceleste Re: Przebarwienia 18.02.16, 11:49
      Skuteczne w walce z przebarwieniami okazały się:

- kwas ferulowy, który jest silnym antyoksydantem i ma działanie przeciwzapalne. Ochrania skórę przed słońcem i zmniejsza szkody wywołane przez jego nadmiar. Zapobiega plamom pigmentacyjnym i redukuje te istniejące.

- zabieg Nomelan Despigmentante, który zawiera mieszaninę kwasów (np. kawowy, AHA, salicylowy, kojowy) w różnych ilościach i różnym stężeniu, by jak najskuteczniej poradzić sobie z usunięciem przebarwień.

- zabieg Cosmelan świetnie radzący sobie z przebarwieniami o różnej lokalizacji i etiologii. Dodatkowo przywraca równowagę skórze ? szczególnie tłustej i mieszanej. Oparty jest na działaniu substancji, która hamuje i blokuje tyrozynazę ? enzym kluczowy w procesie formacji melaniny.

- użycie Lasera Er:YAG Fotona skutkuje rozjaśnieniem przebarwienia dzięki koagulacji melaniny.

Warto dodać, że podczas zabiegów usuwania przebarwień poprawia się też kondycja skóry, ujednolica się jej kolor, a drobne zmarszczki ulegają spłyceniu.
    • spawatcher Re: Przebarwienia 08.03.16, 18:32
      Skutecznie można usunąć przebarwienia preparatem COSMELAN lub sprzętem VPL w Klinice Medycyny Estetycznej LEMONE w Częstochowie www.lemone.pl
    • Gość: anna Re: Przebarwienia IP: *.dynamic.chello.pl 24.10.16, 20:34
      Polecam zabieg z retinolem i witamina C. Robiłam u Kosmetyczki Roku 2015 kilka takich zabiegów i przebarwienia zeszły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka