jarek_t1 14.10.04, 20:02 Ponoc Renatka Berger dostala sie na politologie w Poznaniu. Czy nie uwazacie,ze to jest grozne jesli zacznie tutaj pisac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nowa13 Re: O kurede 14.10.04, 20:58 Groźne? Dla kogo? Niech sobie kobieta popisze jeśli ma ochotę. Może wniesie coś świeżego i ciekawego na to forum. Mamy demokrację, wolny kraj. Tak więc i Renata Beger może coś naskrobać. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek_t1 Re: O kurede 15.10.04, 11:51 Tak twierdzi tez nasza Renatka. Przepraszam z gory za wyrazenie. Otwierac paszcze gdzie sie da i na cala szerokosc to chyba nie demokracaja. Nie jestem w tym temacie silny ale moze ty mi powiesz. Jak jest Twoim zdaniem czy w Polsce mamy naprawde demokracje. Odpowiedz Link Zgłoś
elmek Re: O kurede 15.10.04, 12:02 No coś Ty, zdaniem Nowa13 w Polsce rządzą komuniści, a więc mamy komunizm a nie demokrację!!! <rotfl> Odpowiedz Link Zgłoś
jarek_t1 Re: O kurede 15.10.04, 14:49 Ja chyba czegos nie rozumie napisalas, ze wszystko mozna bo jest demokracja. Odpowiedz Link Zgłoś
mzs15 Re: O kurede 15.10.04, 19:03 Jak zacznie pisać na forum, to nie problem... Gorzej jak zacznie pisać pracę magisterską :) Ciekawe jaki wybierze temat pracy? Obstawiacie coś? Odpowiedz Link Zgłoś
jarek_t1 Re: O kurede 16.10.04, 12:21 Moze zaczekajmy az zostana rozstrzygniete sprawy falszerstwa. Jesli wyrok bedzie zaoczny no to temat bedzie z cyklu "my zrobimy". Jeli zapadnie wyrok z kiciorkiem to wtedy jest to wielka niewiadoma i Renatka zrobi ku naszemu zaskoczeniu doktorat z prawa na UJ. Odpowiedz Link Zgłoś
lovatens Re: O kurede 16.10.04, 13:33 Wiadomosc z ostaniej chwili: Jak donosza Nieaktalnosci Aktualne pani Renatka byla juz nawet na pierwszych zajeciach i zwiedzila sale wykladowe Uniwersytetu im.Adama Mickiewicza w Poznaniu.Przy tej okazji przeprowadzono wywiad z Rektorem tejze uczelni i zdaniem rektora nie zachodzi obawa, ze nasza poslanka bedzie organizowala tam strajk Kola Gospodyn Wiejskich. Gazeta zamiescila nawet zdjecie do pasa ukazujace duzo niezakrytych czesci ciala a swiadczace o tym, iz duma naszego powiatu ubrana byla w kolorach bialo-czerwonych - niestety zdjecie bylo czarno-biale:-( Po odspiewani gaudeamus pani Renatka z zalotnym usmiechem opowiada, ze zaliczyla juz jedne zajecia i bylo bardzo milo aczkolwiek na poczatku wszystcy studenci byli spieci i lekko zazenowani tym, iz tak znane osobistosci zasiadaja miejsca uczelni.Po kilku dopiero godzinach wluzowali sie i wyszli z szoku i to tylko pod wlplywem jej osobistego wdzieku i czaru. Jak donosi Agencja Prasowo-Wydawnicza dalsze wydarzenia beda ukazywaly sie z niewielkim opoznieniem aczkolwiek systematycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
stary-ale-jary Re: O kurede 16.10.04, 14:07 Nie bójta się ludzie, Renata po studiach w Poznaniu mądrzejsza się nie stanie. Elmek też jak mi wiadomo skądinąd ukończył politologię na Uniwersytecie Adama Mickiewicza (i to z wyróżnieniem) , a pojęcia nie ma o historii i polityce. Twierdzi na przykład, że socjaldemokraci nie mają nic wspólnego z komunistami. Drogi Panie Elmek, partia Lenina (czołowego komunisty wszak, przyznasz) nazywała się Socjaldemokratyczna Partia Robotnicza Rosji i dopiero w 1918 r. przyjęła nazwę Rosyjskiej Komunistycznej Partii (bolszewików) – RKP (b), a później jeszcze Komunistycznej Partii Związku Radzieckiego (KPZR). Programy każdej kolejnej mutacji tego sowieckiego tworu były identyczne w swej istocie. Ucz się chłopie, ucz, zanim innych pouczać zaczniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
elmek Re: O kurede 16.10.04, 15:28 Do stary-ale-jary: Po pierwsze - nigdy nie studiowałem politologii ani w Poznaniu, ani gdziekolwiek indziej, aczkolwiek ukończyłem studia na wydziale Prawa i Administracji tej szacownej, najlepszej w Polsce uczelni. Więc swoje mylne dociekania zachowaj dla siebie. Po drugie, może źle się wyraziłem w pewnym momencie, chodziło mi o zasadnicze różniece między partiami stricte komunistycznymi z początków XX wieku a współczesnymi partiami socjaldemokratycznymi. Cóż, nie wszyscy nadążają jak widzęza skrótami myślowymi, więc postaram się ich nie wykorzystywać. A co do R.B. to szczerze mówiąc dziwię się, jak w ogóle się na te studia dostała. Mając takie oceny na maturze, nawet konkurs świadectw teoretycznie powinien być dla niej nie do przejścia. Odpowiedz Link Zgłoś
elmek Re: O kurede 16.10.04, 15:42 A już tak na zakończenie Panie stary-ale-jary, nigdy nie stwierdzilem, że socjaldemokraci nie mają nic wspólnego z komunistami, jak mi tu się zarzuca. Napisałem, że widzę między nimi różnice. To chyba co innego? Ucz się chłopie, ucz zanim zaczniesz pouczać innych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
stary-ale-jary Re: O kurede 16.10.04, 15:53 Drogi Elmeku, nie blefuj z tymi studiami tak jak z tym, że mieszkasz w Poznaniu. Każda fraza Twoich wypowiedzi Cię zdradza. Jeśli będzie okazja, to zrobię na tym forum analizę Twojego języka i porównam z wiadomymi felietonami, wtedy będzie oczywiste, o czym mowa. Po drugie, ok., jeśli chcesz, mówmy o współczesnych formacjach socjaldemokratycznych. Otóż chyba Tobie wiadomo, że większość czerwonych z byłych partii komunistycznych przerobiła się w ostatnich latach na, a jakże, SOCJALDEMOKRATÓW. Więcej, oni twierdzą tak jak Ty, że w duchu zawsze sojaldemokratami byli. I tak socjaldemokratami są zarówno ci z SLD jak i z Socjaldemokracji Polskiej Borowskiego. Kupa śmiechu! Maritain, francuski filozof, przed II wojną przestrzegał w "Humanizmie integralnym", że komuniści zdolność mimikry mają rozwiniętą niesłychanie i kiedy okoliczności ich do tego zmuszają, zdolni są do nałożenia każdego wdzianka, nawet baldachim jak Bierut nad monstrancją w czasie Bożego Ciała poniosą, albo jak Olek papamobile się przejadą. A kiedy trzeba to oczywiście dadzą odpór "ciemnogrodowi". Odpowiedz Link Zgłoś
elmek Re: O kurede 16.10.04, 16:55 Hehehe kolejny raz na tym Forum ktoś mi wmawia, że jestem kimś, kim tak na prawdę nie jestem. Myślałem, że to już się skończyło, ale znalazł się kolejny "śledczy". Właściwie ani mnie to ziębi, ani parzy a jedynym komentarzem niech będzie onomatopeja: BUUUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PS. Ciekawe co na to Leszcyński, pewnie jest nieźle sfrustrowany ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
nowa13 Re: O kurede 17.10.04, 17:09 No, no ale się tu działo przez ostatnie dwa dni. Byłam daleko, ale jestem znowu i zaczyna mnie wciągać zaglądanie tutaj. Na początek zauważyłam, że jestem mylona z nową 12. Elmek, odpuść sobie człowieku! Musi cię mocno boleć, że ktoś myśli inaczej niż ty. A co do postu starego... i odpowiedzi elmeka: "Ciekawe co na to Leszcyński, pewnie jest nieźle sfrustrowany", to po pierwsze nie zauważyłam, aby stary... napisał, że porównuje elmeka z Leszczyńskim, a po drugie myślę, że Lesczyński w ogóle na to forum nie zagląda. Przecież on nawet nie ma komputera. Odpowiedz Link Zgłoś
elmek Re: O kurede 17.10.04, 19:30 Nowa12 wiesz doskonale, że nie zawsze trzeba mówić/pisać wprost. Aluzja była, jak dla mnie, aż nadto widoczna, więc proszę o powstrzymanie się od podobnych dociekań w przyszłości. A co do komputera naczelnego AL , to chyba się mylisz, bo oni nawet mają swój e-mail ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
elmek Re: O kurede 17.10.04, 19:33 elmek napisał: > Nowa12 wiesz doskonale, że nie zawsze trzeba mówić/pisać wprost. Aluzja była, > jak dla mnie, aż nadto widoczna, więc proszę o powstrzymanie się od podobnych > dociekań w przyszłości. A co do komputera naczelnego AL , to chyba się mylisz, > bo oni nawet mają swój e-mail ;-) Sorki za tę pomyłkę, to nie było specjalnie, sama przyznasz, że można się pomylić, kiedy na Forum nagle pojawiają się dwa tak podobne nicki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nowa13 Re: O kurede 18.10.04, 11:26 To AL mają nawet swój e-mail? A to nowina!:):):):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
elmek Re: O kurede 18.10.04, 15:42 Sprawdź w stopce redakcyjnej, o ile mnie pamięć nie zawodzi coś powinno być ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jarek_t1 Re: O kurede 27.12.04, 09:14 Nasza renatka nie zostala pominieta w zyczeniach noworocznych "...ile Berger zjadla owsa" Tyle szczescia w Nowym Roku:-) Odpowiedz Link Zgłoś