Dodaj do ulubionych

Jest basen!

29.04.05, 23:01
Co by nie powiedzieć, robi dobre wrażenie. Jeśli tylko na siebie zarobi, bedzie jedną z ciekawszych inwestycji w mieście. I naprawdę szkoda, że go zasłoniła ta zielona stodoła Stokłosy. Basen powinien stać na jego miejscu!!!! Tak swoją droga, to prawda, że lepiej, że został zbudowany dopiero teraz, bo jest ładniejszy. Tylko że, gdyby stanął już 30 lat temu, to byśmy go mieli już od lat trzydziestu, a ten mógłby być jego następcą.
Polecam: www.basen.zlotow.pl/
Obserwuj wątek
    • julia2 Re: Jest basen! 29.04.05, 23:08
      Ha! Co z tego, że STODOŁA i do tego ZIELONA, skoro gość wyczuł koniunkturę!
      Miejsce koło basenu, który odwiedzać bedzie tylu pływaków z całej bliskiej i
      dalszej okolicy...! A basen rzeczywiście zapowiada sie cudnie!!!
      • zlotoownocom Re: Jest basen! 29.04.05, 23:26
        Jakaś lipa z tymi kamerami na stronie basenu. Na kamerze nr1 widać krzątającego
        się pracownika. Natomiast na kamerze nr2 widać 3 pracowników. Coś tu jest nie
        tak, czyżby materiał nie szedł "live" tylko był nagrany?
        • zlotoownocom Re: Jest basen! 29.04.05, 23:44
          Oczywiście sam pomysł popieram, jest dobry, tylko z pomysłem musi iść w parze
          dobre wykonanie!
      • elmek Re: Jest basen! 30.04.05, 08:43
        Koniunkturę jak najbardziej ;-) W Stogroszu pełen wybór gogli pływackich i
        czepków, trzeba przyznać, że właściwie reagują z marketingowego punktu
        widzenia ;-)
    • madziaraplotkara Re: Jest basen! 01.05.05, 10:03
      Rewelacyjny pomysl z tymi kamerkami. Mozna sobie przed wyjsciem na basen
      podejzec ilu jest ludzi i jesli bedzie tloczno to mozna przelozyc kapiel
      zamiast pchac sie w tlum! Dla mnie bomba :)
      • julia2 Re: Jest basen! 01.05.05, 10:49
        Ja nic nie widzę, żarty jakieś? - Łączy z multimediami.... gotowy.... i nic!!!
        Co sie dzieję, pomóżcie proszę! Windows MP mam najnowszą wersję.
        • flatower Re: Jest basen! 04.05.05, 21:26
          Jest basen !!! OK i co dalej !! Teraz popatrzymy , choć jak na razie nie mam
          podglądu, gdyż mizeria w internecie obecna w UM Złotów jest obecna i na basenie!
          • elmek Re: Jest basen! 05.05.05, 09:32
            Niestety z tego co widzę kamerki nie współpracują ze wszystkimi wersjami
            MediaPlayera :-( W domu mam wersję 7.1 (rekomendowaną na stronie basenu) i
            wszystko działa. W pracy mam wersję 9.0 i nic nie widać... Proszę o
            usprawnienie działania kamer, gdyż nikt nie będzie instalował starszej wersji
            oprogramowania!
      • mzs15 Re: Jest basen! 06.05.05, 21:49
        no i co z tego, że widzisz ile jest aktualnie ludzi na basenie? Nie widzisz przecież ile stoi w kolejce na następną godzinę :)Więc taki podgląd nic mi nie daje. Ubiorę kompielówki, czepek... wezmę kanapki i picie, a i tak nie wejdę :)) Ale basen jest ;)
    • pustola14 Re: Jest basen! 05.05.05, 17:45
      A Was co tak nakręciły (pokręcily) te kamery. Przecież to nie TV. Ja się
      cieszę, że jest fajny basen (oprócz basenu jest i jaccuzi i sauna). A Wy tylko
      myślicie o podglądaniu. Może wolelibyście, żeby zamiast basenu otworzył swe
      podwoje kolejny sex shop. Żarty żartami, ale inwestycja udana! Gratuluję!!!
      Pozdrawiam
      Pustola14
    • megania1 Re: Jest basen! 05.05.05, 22:21
      Co sądzicie o ściśle określonych godzinach wejść i wyjść (na gwizdek!) z
      basenu. W okolicznych basenach (Szczecinek, Wałcz, Piła)jest mniej nerwowo...
      • flatower Re: Jest basen! 09.05.05, 21:57
        System organizacji jest fatalny! Patrzcie na Wałcz! Wchodzisz kiedy chcesz i z
        czego chcesz korzystasz! System rejestruje gdzie jesteś.
        • jagodaa3 Re: Jest basen! 10.05.05, 14:43
          Podzielam zdanie z Tymi, którzy twierdzą, ze system organizacji na basnie jest
          nie do przyjęcia. Wiele osób odchodzi od kasy z kwitkiem mimo, że na basenie są
          wolne mijsca. Nikt nie ma tyle czasu aby stać w kolejce i wchodzić i wychodzić
          na gwizdek ratownika. Nie słyszałam nigdzie o takim systemie wpuszczania na
          basen, a może jestem na bakier z "nowinkami".
          • madziaraplotkara Re: Jest basen! 10.05.05, 19:40
            Wcale nie jestes na bakier z nowosciami, bo to nie system nowoczesny tylko
            zacofany, nakazoworozdzielczy! Przeciez to debilne, kto kieruje tym
            przybytkiem? Od razu widac ze marny z niego kierownik bo zamiast ulatwiac zycie
            klientom, ulatwil zycie swoim pracownikom, zeby im sie latwiej kontrolowalo.
            Paranoja a co z haslem klient nasz pan? Ktos przyjdzie powiedzmy o 15:45 i albo
            wejdzie ale straci 15 minut, albo poczeka 45 minut i wejdzie o 16:30. Jest tez
            trzecia opcja - wroci do domu i tych jest z pewnoscia najwiecej :(
            • goldtown9 Re: Jest basen! 10.05.05, 19:49
              Dawno mnie tu nie było. Wracam, patrzę, a tu basen. To znaczy musiałem wejść za tą zieloną budę. Patrzyłem przez okna basenu, jeden z ratowników wygląda jak anorektyk. Kogo on ma ratować? Niemowlaki?
              A kierownik chyba ma niewiele, do tego co tam się dzieje? Tak mu kazali...
              • wkarol Re: Jest basen! 11.05.05, 08:34
                Przypominam że Mamy XXI wiek, tylko władze Złotowa budując basen o tym
                zapomiały, a szkoda. Oni wiedzą jak uprzykrzyć ludziom życie. Po jednj wizycie
                na tym pseudo basenie, mam go dosyć, nie nawidzę jak ktoś mi rozkazuje: teraz
                do wody, teraz z wody. Wolę pojechać na basen do Szczecinka, Wałcza czy
                Chojnic. A miało być tak cudownie basen w Złotowie:(
                • tyka5 Re: Jest basen! 11.05.05, 09:12
                  Nie.bądźcie.tacy.zgryźliwi.Poprawią.się.He.he.he.
                  A.tak.na.marginiesie.wychodzi.nasza.polska.mentalność.:nie.było.basenu.narzekali
                  śmy.Jest.basen.nadal.narzekamy.
                  Widać.nie.tylko.ja.taki.jestem.
                  Te.kropki.to.z.powodu.zepsutej.klawiatury.Spacja.siadła.
                  • elmek Re: Jest basen! 11.05.05, 10:20
                    Tu nie chodzi o narzekanie samo w sobie. Skoro pojawiają się liczne głosy
                    krytyczne już na samym początku, to coś jest chyba nie do końca tak, jak być
                    powinno! A powinno się iść w kierunku jak największych ulatwień dla
                    korzystających z basenu, bo to dla nich go wybudowano, nie dla obsługi! Nie
                    tylko system wpuszczania/wypuszczania szwankuje. Doszły mnie słuchy, że
                    niektórzy użytkownicy (głównie dzieci, ale nie tylko) mają problemy z otwarciem
                    szafek. Rozumiem, że to dopiero początki, że pewne rzeczy można poprawić, byle
                    zrobiono to szybko. Jak pokazują przypadki okolicznych miast - można ludziom
                    życie ułatwić, więc dlaczego w Złotowie o tym zapomniano?
                  • wkarol Re: Jest basen! 11.05.05, 10:25
                    jaka polska mentalność????, po prostu jeżeli wszędzie jest normalnie to
                    dlaczego w złotowie musi być inaczej!!!! i to nic nie ma wspólnego ze
                    skłonnością do narzekania.
                    • tyka5 Re: Jest basen! 11.05.05, 11:11
                      Karol,nie.bądź.taki.drażliwy.Zażartować.nie.można?
                      Na.mnie.zawsze.psy.wieszają,kiedy.narzekam.na.forum.
                      Moja.opinia.o.basenie.w.Złotowie.była.jest.i.pozostanie.taka.
                      sama:najpierw.zarabianie.pieniędzy.likwidacja.bezrobocia.i.biedy.
                      a.dopiero.potem.wydawanie.pieniędzy.publicznych.na.rozrywkę.
                      Wiem,że.łatwiej.jest.organizować.igrzyska.i.rzucać.ochłapy,niż
                      tworzyć.warunki.dla.inwestorów.i.ich.przyciągać.
                      Samorządy.na.naszym.terenie.idą.wciąż.starym.torem,żaden.nie.przystąpił.do.
                      antykorupcyjnego,obywatelskiego.programu."Przejrzysta.Polska".
                      • wkarol Re: Jest basen! 11.05.05, 11:34
                        tyka5, ja nie jestem drażliwy, wychodzę z założenia, że jak coś się robi to
                        powinno to mieć ręce i nogi, i lepiej by było gdyby ten basen był otwarty
                        później. Pieniądze które poszły na oficjalne otwarcie na pewno by wystarczyły
                        na system monitorowania. A tak "wybrańcy" się zabawili, a my wszyscy dzisiaj
                        idąc na basen się stresujemy
                        • martal4 Re: Jest basen! 11.05.05, 12:51
                          chciałabym sie dowiedziec czy wy terz macie problem z ogladaniem kamer na
                          stronie internetowej basenu ,proponuja zainstalowac widows media player 10 i co
                          z tego jak nie działa, chca coś zrobic w tym Złotowie ale niestety do zachodu
                          nam daleko,a z rtymi szafkami to prawda zacinaja sie jak nie wiem co?
                        • martal4 Re: Jest basen! 11.05.05, 12:54
                          I masz racje Karol jak cos ma byc zrobione niech to bedzie dobrze zrobione a
                          nie , szybko ,szybko byle jak; aby było, bo juz trzeba basen oddawac do
                          uzytku,bo termin gonił
                        • tyka5 Re: Jest basen! 11.05.05, 13:48
                          Tu.masz.pełną.rację.
                        • tyka5 Re: Jest basen! 11.05.05, 13:54
                          Miałem.córkę.posłać.na.basen.(przedszkole.organizuje),ale.teraz.się.waham.
                          • klean Re: Jest basen! 11.05.05, 15:54
                            Co bylo z tym terminem?
                            Przeciez oddali przed 1- Maja:-)
                            • martai4 Re: Jest basen! 11.05.05, 18:29
                              co z tego ze było oddanie przed 1 maja skoro jest tyle niedociagniec szafki sie
                              zacinaja,organizacja nie najlepsza, czy nie lepiej zeby był oddany pózniej a
                              wszystko grało by ,jak należy
                      • flatower Re: Jest basen! 12.05.05, 20:41
                        Basen miał być tanio zbudowany i tani w utrzymaniu. Co to znaczy w wydaniu
                        złotowskim to widać. Poza tym decydenci mają "pełne portki" , aby tylko nie
                        dopłać do interesu. To byłaby klęska tzw. koalicji. Chyba w celu zapewnienia
                        sobie pomyślności "u góry" jadą ponoć na rekolekcje do Gorki Klasztornej !
                        Nawet ci najbardziej czerwoni.
                        • tyka5 Re: Jest basen! 12.05.05, 20:54
                          Chłe,chłe,chłe...To.w.ich.stylu."Świetnie".zarządzają,dopóki.forsę.mają.
                          A."religijność".czerwonych.widać.zwłaszcza.przed.wyborami.i.w.innych.sytuacjach,
                          kiedy.mogą.coś.ugrać.Np.ostatnio.jeden.zwołał.na.mszę.za.JPII.cały.niemal.dekana
                          t.I.niektórym.to.się.o.dziwo.podoba.O.innym.słyszałem,że.parę.lat.wstecz.namawia
                          ł.do.organizowania.się.w.Rodzinę.Polską,czyli.niby.prawicę.katolicką.A.i.niektór
                          zy.duchowni.mniej.lub.bardziej.jawnie.sprzyjają.takim.farbowanym.lisom.Może.lust
                          racja.w.Kościele.co.nieco.rozjaśni.
    • elmek Kamery internetowe 12.05.05, 10:27
      Poniżej wyjaśnienie na temat kamer internetowych, jakie uzyskałem od Asty-Net:

"Miły Panie,
      obraz z kamer dostarczany jest przez serwer Windows Media i encodowany przy
      użyciu kodeków w wersji Windows Media 9. Nieprawdą jest to, że na stronie
      basenu (www.basen.zlotow.pl) rekomendowaną wersją odtwarzacza jest wersja 7.1!
      Zawarty jest tylko link do strony Microsoft z której można pobrać aktualną
      wersję Windows Media Player. Same kodeki można również pobrać ze strony
      Microsoft. Możemy jedynie zalecić najnowszą wersję odtwarzacza WMP. Proponuję
      sprawdzić wersję zainstalowanych kodeków w systemie i uzupełnić o ewentualne
      brakujące (WM9) oraz upewnić się, że nie ma żadnych ograniczeń w sieci
      uniemożliwiających oglądanie obrazu z kamer. Mam tu na myśli zapory typu
      firewall – port 1755.
      Obraz z kamer można bez problemów oglądać w wersji 10 odtwarzacza i zapewniam,
      że nie jest to kwestia wersji.

Z poważaniem,
      Kamil Ryszard Lewandowski
      Asta-Net"

• flatower Re: Kamery internetowe 15.05.05, 20:00
        Cytować można ale wiemy , że fikcyjna usługa Asta-Net to tylko zapłata za
        propagandę uprawianą na rzecz obecnych władz miasta złotowa.
        • elmek Re: Kamery internetowe 16.05.05, 08:08
          A możesz konkretniej, kto, komu i ile?
          • flatower Re: Kamery internetowe 16.05.05, 21:17
            Pan ma połaczenie na skróty, bo na "TY" .Więc jeśli tam były pieniądze, co Pan
            sugeruje, to proszę zapytac o sumy konkretne osoby. Tylko, że tu pojawia się
            problem, do którego trzeba będzie wrócić i rozliczyć: "Czy nie zachodzi
            podejrzenie płacenia publicznymi pieniędzmi za partyjne sprawy?"
            • tyka5 Re: Kamery internetowe 16.05.05, 22:03
              Teraz.robi.się.ciekawie.
              Dalej,Panowie.
              To.jest.to,co.lubię.
            • flatower Re: Kamery internetowe 18.05.05, 21:55
              problemy o ktorych mówimy wymagają zdecydownych rozstrzygnięc!Basen pokazuje ,
              że skończył się czas pewnych Panów. Jeśli oni nie zrozumieją , że nic nie
              rozumieją to trzeba ich wy............!
              • galicjanka1 Re: Kamery internetowe 20.05.05, 22:14
                Poszła fama po Złotowie, że coś widać dzięki tym kamerom. A widać niewiele.
                Obraz jak na pierwszych filmach. Wydaje się, że to dobrze. Radni to osoby
                publiczne. Interesujące było by się dowiedzieć, którzy to najbardziej czerwoni
                no i zgroza jadą do Górki Klasztornej, ale bezczelność. Wątpliwości dotyczące
                basenu rozstrzygniemy sami, chodząc popływać lub nie. Z tego co widać obłożenie
                jest niezłe. Moim zdaniem inwestycja trafiona i podniesie atrakcyjność naszego
                miasta. No i zdrowsi będziemy.
              • madziaraplotkara Re: Kamery internetowe 20.05.05, 23:08
                flatower napisał:

> problemy o ktorych mówimy wymagają zdecydownych rozstrzygnięc!Basen
                pokazuje ,
                > że skończył się czas pewnych Panów. Jeśli oni nie zrozumieją , że nic nie
                > rozumieją to trzeba ich wy............!

Jaaaasne a dla niektorych jak widac kazda okazja jest dobra zeby pokrzyczec, ze
                taki i owaki powinni odejsc. A co to ma do rzeczy. Basen powstal w terminie a
                ze nie wszystko dziala jak nalezy? Od czego jest kierownik basenu, niech sie
                zajmie usprawnieniami. Szafki nie dzialaja? To za dupe firme ktora je
                dostarczyla. Zrozum wreszcie ze trudno winic rade czy burmistrza za to ze nie
                ma np papieru w toalecie! :)
        • madziaraplotkara Re: Kamery internetowe 20.05.05, 23:12
          flatower napisał:

> Cytować można ale wiemy , że fikcyjna usługa Asta-Net to tylko zapłata za
          > propagandę uprawianą na rzecz obecnych władz miasta złotowa.

A tu czegos nie rozumiem w tej blyskotliwej konkluzji. Usluga astry jest
          zaplata za propagande? Tzn jak - nie dosc ze astra robila propagande to jeszcze
          musi placic? Chyba cos sie komus pomylilo :)
          • tyka5 madziara blondynką 21.05.05, 19:19
            Nie męcz blondynek,flatower.
            • flatower Re: madziara blondynką 21.05.05, 19:51
              Blondynki z SLD sa super! Próbowałem!
              • tyka5 Re: madziara blondynką 21.05.05, 21:36
                Tak, bo lubią lody.
                • flatower Re: madziara blondynką 22.05.05, 19:18
                  Podsumowując ten cały hałas, to basen prezentuje się dobrze, lecz organizacja
                  może to zepsuć.Miła jest obsługa, tylko na ile starczy im cierpliwości by
                  biegać do tych nieszczęsnych szafek?Korzystanie z sauny jest też problemem.
                  Wchodzenia na godzinę, gdy basen jest pusty to też nieporozumienie. Ciekawy
                  jestem kto z decydentów złozył swój podpis pod tym schematem organizacyjnym, bo
                  dzisiaj te pomysły ojca nie mają? Niewykorzystane są od miesiąca pomieszczenia
                  przy basenie! Kto za to zapłaci? Na początek przesyłam pozdrowienia dla
                  kierownika i jego załogi! Niech wytrzymają pomysły "góry". Niedługo będzie
                  zmiana!
                  • galicjanka1 Re: madziara blondynką 22.05.05, 22:19
                    Ciekawe kto z nas był na basenie. A może za dużo techniki przy tych szafkach,
                    jakieś chipy zamiast łomów, czy choćby swojskich wytrychów. W AL było ogłoszenie
                    o przetargu na wynajem tego pomieszczenia, może się znajdzie chętny. Podobno
                    część szafek ma światełka: zielone otwarte, czerwone zamknięte. Tak by było
                    prościej i nie trzeba brać na słuch. Pożywiom, uwidziom.
    • svenne Re: Jest basen! 27.05.05, 11:42
      do listy zastrzezen dolaczylbym jeszcze dwa drobiazgi. po pierwsze, haczyki w
      szafkach umieszczone na wysokosci 190 cm, co dla dzieciakow moze byc problemem.
      po drugie, opieszalosc ratownikow, ktorzy nie kwapia sie by informowac
      niektorych uzytkownikow, ze dwa wydzielone tory sluza do plywania a nie do
      zabaw.
      btw. witam.
      • galicjanka1 Re: Jest basen! 01.06.05, 22:26
        Jakuzzi po krótkiej przerwie działa /chyba jakas drobna awaria/, a szafek coraz
        więcej z zielonym światełkiem, całkiem dobrze ten system otwierania działa,
        można sprawdzić samemu, no ale na razie nikt się nie pochwalił, że sprawdzał
        osobiście, zdaje się, że najwięcej narzekają ci co jeszcze tam nie pływali.
        • matrel Re: Jest basen! 02.06.05, 18:38
          Basen jest w porządku. Nie ma co narzekać.
          Można w końcu popływać kiedy się chce, nie tracąc dodatkowo godziny na same
          dojazdy (do Piły na przykład). No i jest to jacuzzi, i bicze.
          Jak na złotowskie warunki - rewelacja.
          Szafki? Drobny szczegół. Nie ma ideałów.
          • galicjanka1 Re: Jest basen! 08.06.05, 22:15
            Brawo Matrel, wierzyć sie nie chce, ale wreszcie ktoś się odezwał, kto jest
            zadowolony, dla kogo szafki to drobny szczegół.
            • svenne Re: Jest basen! 09.06.05, 11:34
              wreszcie? ktos? mysle, ze wiekszosc mieszkancow naszego miasta jest zadowolona,
              ze plywalnia JEST. to, ze ludzie maja zastrzezenia do szczegolow, jest calkiem
              normalne. co prawda czesc z nich to malkontenci ale reszta to osoby, ktorym po
              prostu zalezy na ksztaltowaniu i podnoszeniu poziomu uslug. sam zaliczam sie do
              tej drugiej grupy i wcale mi to nie przeszkadza w korzystaniu z basenu (i
              sauny) co najmniej raz w tygodniu.
              hosanna
    • flatower Re: Jest basen! 19.06.05, 20:54
      Na stronie basenu już od dwóch miesięcy trudno dopatrzeć się numeru telefonu do
      tej insytucji! Trudno zobaczyć o której godzinie zabrzmi słynny już gwizdek
      oznajmiający wejście do basenu! Za to mamy kamerki! Chyba że chodziło tylko o
      te kamerki !
      • galicjanka1 Re: Jest basen! 19.06.05, 22:51
        Znam ten numer z AL - (0-67)263 5993.
        • flatower Re: Jest basen! 29.06.05, 23:35
          Czy ten "Organ" zastąpi w tym mieście media?
          • galicjanka1 Re: Jest basen! 04.07.05, 22:44
            Pewnie nie, ale konkurencja słabiutka. Coś drgnęło na stronie
            www.basen.zlotow.pl, wygląda zdecydowanie lepiej, już nie tylko te dwie kamerki.
    • gkjustyna Re: Jest basen! 11.08.05, 09:26
      czy basen posiada kacik gdzie mozna przebrac dzieci?tzw przewijak? szkoda ze
      nie maja brodzika dla dzieci wiele mam z dziecmi by skorzystalo..min ja
      • galicjanka1 Re: Jest basen! 19.08.05, 16:11
        Dzisiaj były zawody dla dzieci na basenie. Może ktoś zna wyniki?
        • trix-trax Re: Jest basen! 19.08.05, 20:12
          Otylia Jędrzejczak była pierwsza w stylu motylkowym...
          Poczekaj do środy, Aktualności tam były!
          • galicjanka1 Re: Jest basen! 29.09.05, 20:48
            Otylia była, ale w Wałczu. Co do wyników to podobno rewelacyjne. Chyba już
            wszystko działa bo nikt nie narzeka. Podobno w ciągu czterech miesięcy było
            prawie 60 tysięcy osób.
            • galicjanka1 Re: Jest basen! 16.10.05, 13:17
              Jest jakaś ankieta na basenie. Można się wypowiedzieć co do systemu korzystania
              z basenu. Na gwizdek, czy bez ograniczeń i płacisz przy wyjściu. Każdy system ma
              swoje wady i zalety. Mnie odpowiada aktualnie obowiązujący, jest dyscyplinujący
              i nie zależy od czasu przebywania w szatni, czy czasu suszenia włosów, co jest
              też ważne bo zima coraz bliżej, a chodzenie z mokrą głową to jednak poważne ryzyko.
              • javai Re: Jest basen! 17.10.05, 09:58
                Na początku byłem przeciwny obecnemu systemowi opłat ale po kilku pobytach w tym
                basenie uważam że nie jest taki zły. Płaci się za 45min pływania a nie za czas
                pobytu na obiekcie. Szczególnie że zazwyczaj idę z dziećmi i przebranie ich i
                wysuszenie zawsze zajmuje czas. Wprowadzenie czasówki powinno się wiązać z
                obniżeniem ceny tak aby zerekompensować czas na szatnie.

Argumentem za zmianą systemu byłoby wyniesienie suszarek na strefe po wyjściu
                przez bramki i zrobienie kilku gniazdek elektrycznych aby można podłączyć swoją
                suszarke.
                Własnie brak gniazdek w szatniach to jest teraz największy minus.
                • flatower Re: Jest basen! 18.10.05, 21:14
                  W jednym z postów pisałem o panice "decydentów" przed dokładaniem do basenu.
                  Robią nadal nerwowe ruchy, np.obniżanie temperatury w niecce basenowej/dużej/,
                  późne zapalanie świateł, czy wręcz trywialne obniżanie temperatury w grzałkach
                  do suszenia włosów. Moi Państwo to świadczy o panice! Minął okres zachłyśnięcia
                  nowością i teraz jest mało ludzi na basenie/wystarczy zerknąć na kamery/. A
                  koszty rosną bo trzeba to ogrzać w okresie zimowym.Już nie wspomnę o
                  ekwilibrystyce z płacami zatrudnionych. Stawiam na 250 tys. zł na minus po
                  pierwszym roku i systematyczny minus w kolejnych latach na poziomie 500 tys.
                  • galicjanka1 Re: Jest basen! 22.10.05, 16:49
                    Który to decydent obniża teperaturę wody? A obniżanie temperatury w grzałkach do
                    suszenia włosów - to dopiero bzdura do kwadratu. Moim zdaniem nie widać żadnej
                    paniki.
    • flatower Re: Jest basen! 19.10.05, 20:12
      Chciałbym podziękować Radzie Miejskiej i Burmistrzowi za komfortowe warunki
      korzystania z basenu. Brak innych osób sprzyja odprężeniu. Koszt 8 zł za
      wejście to nagroda/jak myślę/ za przyjście na basen. Sauna jest boska bo
      najtańsza w okolicy. Proszę o jeszcze inne dobrodziejstwa dla zamożnych tego
      miasta. Proponuję rozpropagować basen w Poznaniu gdyż w Złotowie niedługo będę
      na basenie pływał tylko z wiceburmistrzem.
      • madziaraplotkara Re: Jest basen! 20.10.05, 22:15
        No prosze z wicemurgrabia w kapieli! Ale cie zaszczyt kopnal :) a tak serio to
        cenysa w okolicy na podobnym poziomie, w Pile sa troche wyzsze, w Walczu jest
        troche taniej.
      • galicjanka1 Re: Jest basen! 24.10.05, 22:48
        Podaj o której chodzisz bo ja też nie lubię tłoku. Taniej jest dla dzieci i na
        tak zwane ranne pływanie, ale to dla tych co nie mogą dospać. Poznań trochę
        daleko ale z Piły to już przyjeżdżają.
      • matrel Re: Jest basen! 24.10.05, 23:16
        No tak. Pomarudzili na temat kamerek, pomarudzili na temat szafek, pomarudzili
        na niską temperaturę powietrza z suszarek (sic!), to teraz wzięli się do cen. Co
        za ludzie.
        Flatower malkontencie, ceny znane są od samego początku, od otwarcia - czemu
        wtedy nie marudziłeś?
        Zresztą, są promocje cenowe, można korzystać - w końcu po to są.
        Ja tam z basenu zadowolony jestem, choć do zamożnych nie należę. Wolę jakoś
        pójść na basen, niż wypić 3 piwa przed telewizorem - zdrowiej przede wszystkim.

Tak przy okazji, korzystał już ktoś z tu obecnych z sauny? Jak to tam wygląda?
        • elmek Re: Jest basen! 25.10.05, 08:33
          Dołączam się do pytania. Czy można ją zarezerwować na prywatne party, bez
          udziału osób postronnych? ;-)
          • flatower Re: Jest basen! 25.10.05, 19:32
            Party w saunie? Może Ci się pomyliło z ruską banią?
            • trix-trax Re: Jest basen! 25.10.05, 20:50
              Ludziska głupie mówią, że burmistrz zamiast poprawiać i polepszać to co ma, to buduje nowe korty - dla kogo? Dla garstki wybrańców.
          • galicjanka1 Re: Jest basen! 25.10.05, 22:06
            Proponuję to pytanie skierować do kierownika basenu /www.basen.zlotow.pl/.
            Teoretycznie rzecz biorąc jeśli zapłacisz za wszystkie miejsca w saunie to
            pewnie tak.
            • flatower Re: Jest basen! 27.10.05, 22:11
              To nie tylko korty! To także boiska! Burmistrz się odwdzięcza swojemu
              matecznikowi wyborczemu! Tu dostał najwięcej głosów! Utrzymuje trupa w postaci
              SP nr 1, szkoły, która nie powinna istnieć. Założę się, że jak go wybiorą na
              kolejną kadencję to zbuduje kaplicę od ul.Moniuszki.
              • madziaraplotkara Re: Jest basen! 21.02.06, 22:17
                co ty tak nienawiscia ziejesz do tej szkoly co? to mi wygladana na jakis
                indywidualny uraz twoje dziecko nie zdalo do nastepnej klasy i masz kompleksy
                czy jak?
    • jeleniowa Re: Jest basen! 09.02.06, 14:17
      www.tygodniknowy.pl/artykuly/pokaz/1667.pix
      • galicjanka1 Re: Jest basen! 09.02.06, 21:49
        Ciekawe kiedy będzie ten 100.000 klient? Może dadzą jakiś prezent, taka okazja.
        • andzia311 Re: Jest basen! 10.02.06, 08:31
          Galicjanka, nie zaluj sobie pieniedzy na basen - moze dostaniesz darmowy
          karnet:-)
          • galicjanka1 Re: Jest basen! 10.02.06, 21:44
            Nie żałuję i dzięki temu dobrze się czuję! Polecam również Tobie.
        • flatower Re: Jest basen! 11.02.06, 09:39
          Firma która zbudowała basen będzie miała sporo do poprawiania po zimie.
          Wszystkie płyty gipsowe na basenie popękały na łączach.W korytrzu na ściany
          wchodzi wilgoć. Dobrze że jest gwarancja, jak mniemam.
          • galicjanka1 Re: 100.000 na basenie 15.02.06, 20:39
            AL napisały a potwierdziła telewizja kablowa, że był 100.000 klient na basenie.
            Nieźle jak na Złotów. Z wypowiedzi kierownika basenu wynika, że wpływy z biletów
            równoważą się z wydatkami. Czyli nie jest tak źle, jak przewidywali niektórzy na
            tym forum.
            • flatower Re: 100.000 na basenie 20.02.06, 12:33
              Basen jest super!Wygrzewam d.... w 100 stopniach a znajomi radnego Muzioła
              muszą wystawiać tyłki na 20 stopniowy mróz.Tak działa to co trzeba zmienić!
              • madziaraplotkara Re: 100.000 na basenie 21.02.06, 22:25
                znajomi radnego wychyla flaszke na melinie i tez im bedzie cieplo :)
                • flatower Re: 100.000 na basenie 26.02.06, 18:06
                  Potrzeby człowieka należy zaspokajać w pewnym porządku.Ciepło to jedna z
                  podstawowych potrzeb. Nie wiem czy podany przez Ciebie sposób, realizowany
                  przez tyle lat PRL będzie skuteczny. Czy próbowałaś zrezygnować z ZEC na rzecz
                  wina tzw."energetyzującego".
              • elmek Re: 100.000 na basenie 16.03.06, 10:47
                flatower napisał:

> Basen jest super!Wygrzewam d.... w 100 stopniach a znajomi radnego Muzioła
                > muszą wystawiać tyłki na 20 stopniowy mróz.Tak działa to co trzeba zmienić!

Zabawne, właśnie dostałem maila z historyjką, która powinna Cię zainteresować:

"Bajka o koniku polnym i mrówce.

Wersja klasyczna

Mrówka pracowała w pocie czoła całe upalne lato. Zbudowała solidny dom i zebrała
                zapasy na srogą zimę.
                - "Głupia mrówka" - myślał konik polny, który okres kanikuły spędził na tańcach
                i hulankach.
                Kiedy nadeszły chłody i deszcze, mrówka schowała się w domu i skosztowała
                zapasów. Konik polny umarł z głodu i zimna.

Wersja współczesna

Mrówka pracowała w pocie czoła całe upalne lato. Zbudowała solidny dom i zebrała
                zapasy na srogą zimę.
                - "Głupia mrówka" - myślał konik polny, który okres kanikuły spędził na tańcach
                i hulankach.
                Kiedy nadeszły chłody i deszcze, mrówka schowała się w domu i skosztowała zapasów.
                Drżący z zimna i głodny jak wilk konik polny zwołuje konferencję prasową, na
                której zadaje publicznie pytanie, dlaczego na świecie są mrówki z własnym domem
                i pełną spiżarnią, podczas gdy inni muszą cierpieć głód i nie mają dachu nad głową.
                TVN, Polsat i Telewizja Polska pokazują zdjęcia sinego z zimna konika polnego i
                siedzącej przy kominku zadowolonej mrówki. Polska jest zszokowana tym kontrastem.
                - Jak to możliwe, że w środku Europy na początku trzeciego tysiąclecia są
                jeszcze takie różnice. Dlaczego konik polny musi tak cierpieć?
                Rzecznik prasowy OFKP (Ogólnopolskie Forum Koników Polnych) występuje w głównym
                wydaniu Wiadomości i oskarża mrówkę o uprzedzenie do koników. W programie Łzy
                nie kłamią Główny Konik Polski razem z Głównym Konikiem Polnym śpiewają "Nie
                łatwo być konikiem." Piosenka błyskawicznie zdobywa pierwsze miejsce na listach
                przebojów. Lider na krajowym rynku jednorazowych chusteczek notuje rekordowy
                wzrost sprzedaży. Koniki polne zapowiadają zlot gwiaździsty w Warszawie w
                pierwszym dniu kalendarzowej zimy. Frakcja młodych koników polnych przed domem
                mrówki organizuje demonstrację pod hasłem "Każdy chce żyć". Stowarzyszenie Życie
                i Pracowitość publikuje na stronie internetowej memoriał o większej liczbie
                aktów przemocy w domach, w których mrówki mają klucze do spiżarni.
                Prezydent z żoną w specjalnym oświadczeniu informują naród o ogromnym
                przywiązaniu do wszystkich nieszczęśliwych koników i zapewniają, że zrobią
                wszystko, co w ich mocy, aby przywrócić im nadzieję w sprawiedliwość. Redaktor
                Mrówkojad w cyklicznej audycji "Kto to zrozumie?" pyta, czy nie warto sprawdzić
                w jaki sposób mrówka osiągnęła tak wysoki status w kraju, w którym jest tak dużo
                biedy. "Należy wprowadzić podatek, który wyrówna szanse wszystkich mrówek i
                koników" – postuluje dziennikarz.
                Następnego dnia parlament w trybie przyśpieszonym uchwala ustawę, która nakazuje
                wszystkim mrówkom przekazać w formie podatku nadmiar zapasów do Centralnego
                Spichlerza. Główny Meteorolog Kraju prof. Koniec Polski dementuje pogłoski o
                rzekomym odwołaniu zimy.

20 lat później... Konik polny zjada resztki zapasów
                mrówki. W telewizorze, który kupił za pieniądze ze sprzedaży jedzenia widać
                nowego przywódcę, który rozpromieniony mówi do wiwatujących tłumów, że
                bezpowrotnie mijają czasy wyzysku i teraz będzie już sprawiedliwość.

Bajka... a jaka prawdziwa - wystarczy włączyć telewizor."
            • tyka5 Re: 100.000 na basenie 26.02.06, 20:10
              "wpływy z biletów równoważą się z wydatkami. Czyli nie jest tak źle, jak
              przewidywali niektórzy na tym forum."

Jeśli się stosuje tricki z odbieraniem 30 procent budżetu rzeczowego szkołom, a
              następnie zwraca się te same pieniądze szkołom w formie dotacji celowej
              przeznaczonej na opłacenie basenu dla dzieci, to zawsze będzie stykać. Tu
              chodzi chyba o jakieś 24 tysiące złociszy miesięcznie, czyli 300 tysięcy
              rocznie. W ten sposób możba ukryć deficyt. Czy nie to było prawdziwą przyczyną
              konfliktu byłego dyr. M z burmistrzem?
              • galicjanka1 Re: 100.000 na basenie 05.03.06, 19:33
                Wypowiedź kierownika basenu, który powiedział, że wpływy pokrywają wydatki się
                nie liczy. Co on wie na ten temat? Jest ekspert na tym forum, który bez żadnej
                wiedzy w tej sprawie wylicza 300 tysięczny deficyt. To ma być wiarygodne?!
                Zastanów się nad tym co piszesz.
                • antykomunista11 Re: 100.000 na basenie 06.03.06, 10:18
                  Wyjątkowo muszę przyznać Tyce rację :)) powiem więcej czytając dane podane
                  przez AL jakieś 3-5 numerów (dane penie otrzymali i nie mieli wpływu na ich
                  treść) wstecz to licząc liczbę uczęszczających i cenę biletu to można dojść do
                  wniosku że basen nie tylko nie ma strat ale jeszcze przynosi dochody!!!!!!
                  Zmanipulować można dokładnie każdą informację..... jeśli ktoś odczuwa taką
                  potrzebę oczywiście.

Nie zmienia to jednak faktu, że (pomijając FATALNĄ lokalizację, FATALNĄ
                  kolejność budowy - patrz wątek z halą, bo niestety "mleko się rozlało" ale
                  dlaczego główny architekt miasta za to nie odpowiedział to już nie mam pojęcia)
                  patrząc na rzeczywiście dużą liczbę odwiedzających to bez względu na to ile
                  miasto miało by dopłacać dochodzę do wniosku że jednak warto..........
                  • flatower Re: 100.000 na basenie 06.03.06, 18:40
                    Basen jest rzeczą pożyteczną. Ale bardziej pożyteczny dla mojej kondycji jest
                    Park wodny. Tylko co budować w takim mieście jak Złotów! Basen dla notabli czy
                    wychodki!? A może najpierw wychodki a póżniej basen.
                    • elmek Re: 100.000 na basenie 07.03.06, 08:22
                      Może po prostu jedno i drugie jednocześnie?
                      • madziaraplotkara Re: 100.000 na basenie 15.03.06, 22:45
                        Lepiej najpierw kibelek co by sie nam flatower do basenu nie wyproznil w ramach
                        protestu!
                        • skraj100 Re: 100.000 na basenie 15.03.06, 23:54
                          Dla niektórych w tym miescie /Złotów a dawne Flatow- od tego nick Flatower!!/
                          wszystko jest złe. basen miał byc dla notabli. Informuje więc, do stycznia
                          skorzystało z niego 100.000 ludzi.I basen nie przynosi strat. Pytanie jest
                          nastepujące: ilu sposród tych 100.000 jest notabli. Moze warto pójść tam i
                          zobaczyć NORMALNYCH ludzi, którzy korzystaja z basenu.
                        • flatower Re: 100.000 na basenie 16.03.06, 10:20
                          Myślę że nie będę sie stosował do Twojej ulubionej formy protestu.
    • skraj100 Re: Jest basen! 16.03.06, 11:44
      Elmek, proletariusze wszystkich państw oraz Nowa Siła Przewodnia popierają
      konika polnego. Nie możesz naśmiewać się z bolszewii, zwłaszcza gdy jest w
      wydaniu neoprawicowym.
    • flatower Re: Jest basen! 19.04.06, 19:19
      Jak podaje Tygodnik Nowy jeden ze złotowskich radnych nie płaci za wstęp na
      basen a korzysta b.często. Ponoć tak jest od chwili powstania basenu.
      • galicjanka1 Re: Jest basen! 19.04.06, 21:50
        W AL napisano, że do połowy kwietnia było na basenie prawie 124.000 osób. Wynik
        co by nie mówić, bardzo dobry.
      • adasieniek Re: Jest basen! 20.04.06, 15:44
        wiadomo kto:) podobno kupił ratownikom spodenki i jakieś krzesła do ich pokoju.
        Z chęcią też kupiłbym kilka krzeseł i wchodził sobie za darmo na basen;)
        A nawiązując do tego artykułu w AL, to według mnie pan Rumiński ma rację - ten
        człowiek panoszy się na basenie. Gościu ma już swoje lata, a łazi w stroju
        ratownika i wydaje mu się, że ten basen jest jego własnością!
        • johnscott Basen 23.04.06, 14:10
          Siostro, basen dla Flatowera, proszę!
          • flatower Re: Basen 23.04.06, 19:25
            Przyznaję, że mimo ukończonych trzech uniwersytetów, nie rozumiem o co ci
            chodzi!
        • johnscott Ratownik 23.04.06, 14:11
          Nie daj Bóg, by mnie ratował. Obaj zginiemy w oparach chloru!
        • johnscott Ratownicy 23.04.06, 14:11
          Są zainteresowani wszystkim, tylko nie tym, co się dzieje w nieckach.
          • nietyka Re: Ratownicy 23.04.06, 19:12
            Masz rcję zdarza się,że zamiast pilnować dzieci to udzielaja lekcji pływania
    • flatower Re: Jest basen! 23.04.06, 19:28
      Po artykule w TN otwarło się cos co wydawałoby się, że umarło w Złotowie.Ale
      pytań jest mnóstwo. Oby nie zawiedli dziennikarze!
      • nietyka Re: Jest basen! 23.04.06, 19:34
        A co maja dziennikarze do ratowniów?
        • flatower Re: Jest basen! 23.04.06, 19:42
          Tu nie chodzi o ratowników! Oni pracują, według mego rozeznania, dobrze. Chodzi
          o system! Jak mógł wchodzić ktoś około 300 razy na basen, nie płacąc za niego?
          Jak to wytrzymał wspaniały system komputerowy! Dlaczego przyjmowano darowizny w
          wysokości 20 czy 40 zł, dla basenu, który kosztował 6 mln zł?Pytam! Czy jeśli
          oddam swoją starą szafę która zalega w piwnicy to będę mógł chodzić pół roku za
          darmo na basen?
          • flatower Re: Jest basen! 26.04.06, 18:43
            Czy zasada"milczenie jest złotem" to naczelna zasada lokalnej prasy. Jak to
            widzi nasz "Poznaniak" czyli Elmek.
            • elmek Re: Jest basen! 26.04.06, 21:19
              Widzisz ja wyznaję zasadę, by w sprawach, o których się nie ma pojęcia, nie
              zabierać głosu. Tak też jest w tym przypadku - nie siedzę w Złotowie i nawet nie
              wiem o jakim radnym mówicie :-/ Nie rozumiem natomiast, dlaczego milczą inni,
              może ich to nie interesuje?
              • flatower Re: Jest basen! 26.04.06, 22:49
                Wykreowałes tego pana na półboga. I czuje się mocny! Tylko że to prymityw!
                Zauważyłeś? Myślę, że trudno nie zauważyć!
                • elmek Re: Jest basen! 27.04.06, 08:18
                  flatower napisał:

> Wykreowałes tego pana na półboga. I czuje się mocny! Tylko że to prymityw!
                  > Zauważyłeś? Myślę, że trudno nie zauważyć!

Nie rozumiem o kim mówisz. Kogo niby "wykreowałem"? Odnoszę wrażenie, że także
                  Ty coś sobie ubzdurałeś na mój temat :-/
                  • galicjanka1 Re: to już było? 29.04.06, 09:55
                    Podejrzenie Flatowera,że Elmek to redaktor naczelny Aktualności Lokalnych to już
                    na tym forum było. Na nic wyjaśnienia i tłumaczenia. Flatower ma lepsze źródła
                    informacji. A kreowanie na półboga, to artykuł o tym panu który chodzi na basen
                    bez biletu. Apel do AL, napiszcie wreszcie o Flatowerze, poprawi mu się
                    samopoczucie, wyraźnie jest zdołowany.
                    • flatower Re: to już było? 29.04.06, 19:28
                      galicjanka1 napisał:

> Podejrzenie Flatowera,że Elmek to redaktor naczelny Aktualności Lokalnych to
                      ju
                      > ż
                      > na tym forum było. Na nic wyjaśnienia i tłumaczenia. Flatower ma lepsze źródła
                      > informacji. A kreowanie na półboga, to artykuł o tym panu który chodzi na
                      base
                      > n
                      > bez biletu. Apel do AL, napiszcie wreszcie o Flatowerze, poprawi mu się
                      > samopoczucie, wyraźnie jest zdołowany.
                      >Piszą o mnie w każdym tygodniu lokalnych gazet,ale to nie o to
                      chodzi.Niektórzy myślą,że jak mają władzę to też wszystko co mówią jest prawdą.
                      Oni mylą władzę z prawdą.A jak masz doły to polecam Dżem/Dzień w którym pękło
                      niebo/ lub 100 km na rowerze. Równie lecznicze działanie.
                      • galicjanka1 Re: dobre rady 07.05.06, 10:21
                        Dołów nie mam. Uważaj na siebie. Nadmiar roweru może zaszkodzić. A co do pisania
                        to owszem ostatnio można było o Tobie przeczytać, niestety ubolewam nad tym, ale
                        artykuł był niezbyt przychylny. Żeby dojść do siebie trzeba by machnąć z 1000 km
                        na rowerze. Powodzenia.
          • galicjanka1 Re: Stara szafa 29.04.06, 09:48
            Jak jest bardzo stara, to może lepiej na bazar ze starociami, zgarniesz kasę i
            będziesz miał na basen, może starczy na więcej niż pół roku. Życzę powodzenia.
            • flatower Re: Stara szafa 29.04.06, 18:18
              Ty chyba nie rozumiesz o co chodzi, lub raczej udajesz. Mnie chodzi o zasadę,
              że radny nie może zawierać żadnych umów z gminą. Jeśli mowa o tej szafie, i
              jeśli nie masz na basen, to Ci szafę podstawię pod dom .Spieniężysz i
              popłyniesz! Podaj adres.Z poważaniem. Twój oddany-Czytelnik.
              • galicjanka1 Re: Stara szafa 04.05.06, 22:15
                Dzięki za dobre chęci. Na basen mi starcza. Co do radnego, to dość szczegółowo
                napisał TN i ostatnio Aktualności lokalne. Wystarczy poczytać i wyciągnąć
                wnioski. Najlepszą formą oceny radnych są wybory, a te już niedługo.
    • flatower Re: Jest basen! 01.05.06, 18:03
      Odwiedził mnie kolega z Niemiec.Kiedy opowiedziałem, jaki jest system wejść na
      basen w Złotowie, miał problem - ze śmiechu położył się na dywanie.Trudno mu
      było się opanować. No, ale nasz WÓDZ wie lepiej.
      • johnscott Re: Jest basen! 02.05.06, 12:59
        Masz kolegę normalnego inaczej? Dobrze, że mu nie powiedziałeś o systemie gdzieś
        na ulicy. A jak twój kolega się nazywa - Berliner?
      • elmek Re: Jest basen! 05.05.06, 09:39
        System jaki jest każdy widzi. Są inne sposoby kontrolowania czasu przebywania na
        basenie, niż "na gwizdek - do wody, na gwizdek - z wody", ale te kosztują.
        Wybrano rozwiązanie najprostsze, co nie znaczy, że najwygodniejsze dla
        użytkowników. Może czas na zmianę?
        • johnscott Re: Jest basen! 06.05.06, 21:49
          W starej szafie będzie siedział Flatower, ja go znam...
    • jaro644 Re: Jest basen! 14.08.06, 13:03
      Złotów to ładne miasteczko .Zielone,zadbane,dobrze się tu wypoczywa.W piatek
      przyjechałem tu pierwszy raz i jestem zadowolony
      .Zwiedziłem miasto,jeziora i lasy.Odwiedziłem też nową ładną pływalnię.Naprawdę
      to świetna inwestycja miasta .Niestety spotkała mnie niemiła
      niespodzianka.Chodzi mianowicie o obsługę"Laguny".Pani kasjerka ,u której
      kupowałem bilety dla grupy, z którą przyjechałembyła niemiła i opryskliwa i
      miałem wrżenie,że denerwował ja fakt,że musiwypisać pokwitowanie za kupione
      bilety.Poza tym krzyczała na młodzież i strofowała ją kiedy zapomniała zdjąć
      obuwie.przypomniały mi się czasy głębokoiego komunizmu, kiedykażdy klient w
      sklepie lub petent w urzędzie był traktowany jako zło konieczne.Pani kasjerka to
      młoda osoba skąd w niej tyle agresji.Czy to kwestia jej charakteru czy może to
      kwestia bzdurnego regulaminu,który musi respektować? Szkoda,że to zdarzenie
      burzy mój obraz tego miasta,ale i tak tu wrócę.Basen jednak ominę.
      • elmek Re: Jest basen! 26.08.06, 21:27
        jaro644 napisał:

> Szkoda,że to zdarzenie burzy mój obraz tego miasta, ale i tak tu wrócę.
        > Basen jednak ominę.

Nie ma sensu wyrabiać sobie negatywnej opinii z powodu chamskiego zachowania
        jakiegoś gburowatego babska. Poza tym zawsze jest możliwość zgłoszenia skargi do
        jej przełożonego. Czasy "książki skarg i wniosków" minęły i teraz takie sprawy
        są traktowane poważnie. Warto wpajać zasadę "klient nasz pan" dla naszego
        wspólnego komfortu ;-)
      • flatower Re: Jest basen! 26.08.06, 21:52
        jaro644 napisał:

> Złotów to ładne miasteczko .Zielone,zadbane,dobrze się tu wypoczywa.W piatek
        > przyjechałem tu pierwszy raz i jestem zadowolony
        > .Zwiedziłem miasto,jeziora i lasy.Odwiedziłem też nową ładną
        pływalnię.Naprawdę
        > to świetna inwestycja miasta .Niestety spotkała mnie niemiła
        > niespodzianka.Chodzi mianowicie o obsługę"Laguny".Pani kasjerka ,u której
        > kupowałem bilety dla grupy, z którą przyjechałembyła niemiła i opryskliwa i
        > miałem wrżenie,że denerwował ja fakt,że musiwypisać pokwitowanie za kupione
        > bilety.Poza tym krzyczała na młodzież i strofowała ją kiedy zapomniała zdjąć
        > obuwie.przypomniały mi się czasy głębokoiego komunizmu, kiedykażdy klient w
        > sklepie lub petent w urzędzie był traktowany jako zło konieczne.Pani kasjerka
        t
        > o
        > młoda osoba skąd w niej tyle agresji.Czy to kwestia jej charakteru czy może to
        > kwestia bzdurnego regulaminu,który musi respektować? Szkoda,że to zdarzenie
        > burzy mój obraz tego miasta,ale i tak tu wrócę.Basen jednak ominę.
        >Myślę, że to incydentalna sprawa. Osobiście jestem tam często, ale nie
        zauważyłem podobnych zachowań. Obsługa w stosunku do klientów /nie piszę tylko
        o sobie /zachowuje sie bardzo dobrze.
        • galicjanka1 Re: Jest basen! 28.08.06, 21:50
          Potwierdzam. Kierownik i załoga to młodzi ludzie, bardzo dbający o dobre imię
          firmy. A że buty trzeba zostawić w szatni, to nie jedyny basen w Polsce, gdzie
          to się robi.
    • civis1 Re: Jest basen! 15.08.06, 22:18
      Przyszła kryska na Matyska,a jednak radny Kosiba ,będzie traktowany jak normalny
      klient i będzie kupował bilety.Ta wiadomość poprawiła mi humor! :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka