Dodaj do ulubionych

10 lat radia 100

26.11.05, 14:03
Choc oficjalne obchody dopiero w grudniu, radio faktycznie zaczelo nadawac
ok. 25 listopada. I chyba na poczatku bylo najlepsze...
Obserwuj wątek
    • paacynka Re: 10 lat radia 100 30.11.05, 00:38
      wszystkiego najlepszego dla radiowców :)
    • ansb Re: 10 lat radia 100 02.12.05, 19:16
      pozdrawiam radio 100
      • oooo Re: 10 lat radia 100 03.12.05, 14:54
        a ja nie pozdrawiam, uważam, że to radio jest beznadziejne..
        • scandix Re: 10 lat radia 100 03.12.05, 15:46
          Rzeczywiscie teraz jest beznadziejne natomiast poczatki mialo dobre - tu
          zgadzam sie z kiciorem ktory mial w tym swoj udzial :)
          • kicior99 Re: 10 lat radia 100 05.12.05, 12:54
            Dzieki. Nie wiem, co sie tam dzieje, nawet nie mam mozliwosci sprawdzic w
            sieci. Z telefonicznych kontaktow z pilskimi przyjaciolmi wiem, ze stoklosowe
            media "go to the dogs" ;)
            • scandix Re: 10 lat radia 100 06.12.05, 21:08
              Kicior, jakby co to wejdź sobie na ich stronkę: www.radio100.com.pl, tam
              znajdziesz linka do transmisji online. Posłuchasz i stwierdzisz jakie naprawde
              jest teraz radyjko pana Henryka :-)
              • kicior99 Re: 10 lat radia 100 07.12.05, 18:38
                oki, ale naprawde jestem zajety troche powazniejszymi rzeczami a inet mam tylko
                w bibliotece - no i w pracy, ale nie zmusze kolegow z biura do sluchania tego =
                (((
              • oooo Re: 10 lat radia 100 12.12.05, 23:13
                teraz słuchając radia sto wiesz na bieżąco po ile jest skup żywca:P
                • kamiloprv Re: 10 lat radia 100 22.03.06, 23:40
                  Kiedyś radio było o wiele lepsze! Teraz lecą same stare utwóry i reklamy Henia
                  Stokłosy... A przed wyborami leciały takie nagrania : "1+1=2 2*2=4 lubie liczyć
                  liczę na STOKŁOSĘ" A on i tak przegrał...:)
          • kicior99 Re: 10 lat radia 100 07.12.05, 18:39
            scandix: znasz to? Mile zlego poczatki lecz koniec zalosny.... I tym sposobem
            odwalilem post nr 2222 =)))))))))))))))))))
            • scandix Re: 10 lat radia 100 07.12.05, 20:59
              Zawsze mnie interesowała tematyka radiowa ale nigdy się ją nie zajmowałem
              zawodowo... nie wiem, może za mało śmiałości... W chwili obecnej można mówić o
              bodajże najmniejszej ilości dj-ów (jest ich czterech po ponownym odejściu
              Sławka K.) To radio nie ma racji bytu bo nie zostało sformatowane a ludzie nie
              chcą dziś słuchać czegoś co prezentuje mieszankę wszystkiego. Smutne ale
              prawdziwe..
              • kicior99 Re: 10 lat radia 100 12.12.05, 15:08
                troche sie nie zgadzam co do formatowania. Brytyjskie radia zabija wlasnie ten
                zabieg. Wazne raczej, aby w radiu byl porzadek - kazdy powinien wiedziec kiedy
                czego ma szukac.
              • oooo Re: 10 lat radia 100 12.12.05, 23:15
                nie wiem co chciales wyrazic poprzez 'mieszanke wszystkiego', ale dla mnie jest
                to taka mieszanka jak w parowkach pana Henia, bo o kulturze wyzszej nie ma tu
                mowy... jezeli chodzi o trendy muzyczne, to trzymaja sie poziomu mandaryny -
                tak jest w moim mniemaniu, moze sie myle...
            • scandix Re: 10 lat radia 100 07.12.05, 21:00
              Aha, i gratulacje za 2222 :)))))
          • oooo Re: 10 lat radia 100 12.12.05, 23:12
            chciałam stwierdzić, że być może jestem za młoda, by pamiętać początki ,ale bez
            przesady... 10 lat temu miałam 10 lat;) pamiętam tlyko jak będąc w podstawówce
            przynajmniej raz w miesiącu wygrywałam Chipa w programie komputerowym albo
            bilety do kina przy innej okazji, to było fajne;) więcej grzechów nie pamiętam:P
            • scandix Re: 10 lat radia 100 13.12.05, 16:55
              Były konkursy, były nagrody - było dobre radio. Ja pamiętam jak wygrałem kasete
              z muzyka disco polo u pana Kępińskiego :-) Jakaż była moja frajda mimo że to
              nie pierwsza wygrana w radiu - wcześniej wygrywałem to i tamto w innej pilskiej
              stacji (nie ma jej na rynku radiowym już przeszlo 7 lat). Pozdrowienia dla
              starej załogi radia 100 oraz wszystkich forumowiczów :)
              • paacynka Re: 10 lat radia 100 13.12.05, 23:50
                Kasety discopolo leżały tam w kartonach, nasz znany poeta ;) zrobił raz
                konkurs poetycki i co dostałam ku mojemu zaskoczeniu po dwóch tyg.? Kasety
                disco polo. Mogli się szarpnąć na coś bardziej poetyckiego :)
                Ale faktem jest ze wtedy byli na poziomie prowadzący, realizujący, a teraz
                niestety nieciekawie się słucha. Wysilony głos jednego z dj-jów strasznie
                denerwuje zwraca uwagę ale negatywnie. Niestety lektorki też za cieniutko
                piszczą. Justyna, Małgosia i jej mąż wszyscy przeszli do konkurencji. Czasem
                tylko Janusz jeszcze chyba "nadaje"
                A to radio co nie istnieje to Gacki nie ;) to były czasy.... ;-)
                • scandix Re: 10 lat radia 100 14.12.05, 09:24
                  Gacka był the best, nikt nie mieszał w eterze tak jak on :-) Przynajmniej było
                  ciekawie... teraz wieje nudą :-( Paacynka pamiętasz innych z dawnej setki?
                  Krzysztof Belak, Robert Ciechanowski, Kuba Marciniak, Andrzej Kozakiewicz, Adam
                  Kępiński i Darek Żuchowicz - to oni byli pierwszymi dj-ami w 100. Z tej
                  szósteczki trójeczka miała swoje początki w radiu pana Gacki (zacznijmy
                  operować nazwą - radiu RMS FM) :-)) Należy wspomnieć też o dwóch kolesiach
                  którzy stosunkowo niedługo po starcie dołączyli do załogi 100 czyli wspomnianym
                  wcześniej Januszu Bohli i Krzysku Marszewskim (dzielnie trwaja do dnia
                  dzisiejszego; dobrze że chociaz oni). Ehhh, było się młodym, radio dobrze się
                  prezentowało - wszystko było cacy... Szkoda że nie da się do tego wrócic... :(
                  • paacynka Re: 10 lat radia 100 14.12.05, 12:33
                    pewnie że pamiętam :) z niektórymi znam się osobiście :) a jeden z nich jest tu
                    wśród nas ;)
                    Fajnie powspominać.
                    Na RMS wtedy był szał, wszyscy małolaci słuchaliśmy i wysyłaliśmy życzenia...
                    Myślę, że powinno być tak, że radio czuje oddech konkurencji na karku - choćby
                    teraz eSki i że sie starają, a niestety nie wyczuwa się tego. Szkoda.
                    • oooo Re: 10 lat radia 100 14.12.05, 19:21
                      też pamiętam RMS:)
                      myslałam, że po prostu "wyrosłam" z poziomu radio 100, ale może rzeczywiście
                      kiedyś wyglądało inaczej? teraz najlepiej działa na mnie trójka..
                      • kicior99 Re: 10 lat radia 100 21.12.05, 18:16
                        Na trojce sie wychowalem, teraz to radio niczym nie przypomina tego z lat 80.
                        a nawet 90. Z polskich rozglosni slucham Jedynki i Tok FM.
            • kicior99 Re: 10 lat radia 100 21.12.05, 18:15
              > przynajmniej raz w miesiącu wygrywałam Chipa w programie komputerowym
              to u mnie =)
              • oooo Re: 10 lat radia 100 23.12.05, 18:45
                to miło, pozdrawiam:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka