kicior99 26.11.05, 14:03 Choc oficjalne obchody dopiero w grudniu, radio faktycznie zaczelo nadawac ok. 25 listopada. I chyba na poczatku bylo najlepsze... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paacynka Re: 10 lat radia 100 30.11.05, 00:38 wszystkiego najlepszego dla radiowców :) Odpowiedz Link Zgłoś
oooo Re: 10 lat radia 100 03.12.05, 14:54 a ja nie pozdrawiam, uważam, że to radio jest beznadziejne.. Odpowiedz Link Zgłoś
scandix Re: 10 lat radia 100 03.12.05, 15:46 Rzeczywiscie teraz jest beznadziejne natomiast poczatki mialo dobre - tu zgadzam sie z kiciorem ktory mial w tym swoj udzial :) Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: 10 lat radia 100 05.12.05, 12:54 Dzieki. Nie wiem, co sie tam dzieje, nawet nie mam mozliwosci sprawdzic w sieci. Z telefonicznych kontaktow z pilskimi przyjaciolmi wiem, ze stoklosowe media "go to the dogs" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
scandix Re: 10 lat radia 100 06.12.05, 21:08 Kicior, jakby co to wejdź sobie na ich stronkę: www.radio100.com.pl, tam znajdziesz linka do transmisji online. Posłuchasz i stwierdzisz jakie naprawde jest teraz radyjko pana Henryka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: 10 lat radia 100 07.12.05, 18:38 oki, ale naprawde jestem zajety troche powazniejszymi rzeczami a inet mam tylko w bibliotece - no i w pracy, ale nie zmusze kolegow z biura do sluchania tego = ((( Odpowiedz Link Zgłoś
oooo Re: 10 lat radia 100 12.12.05, 23:13 teraz słuchając radia sto wiesz na bieżąco po ile jest skup żywca:P Odpowiedz Link Zgłoś
kamiloprv Re: 10 lat radia 100 22.03.06, 23:40 Kiedyś radio było o wiele lepsze! Teraz lecą same stare utwóry i reklamy Henia Stokłosy... A przed wyborami leciały takie nagrania : "1+1=2 2*2=4 lubie liczyć liczę na STOKŁOSĘ" A on i tak przegrał...:) Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: 10 lat radia 100 07.12.05, 18:39 scandix: znasz to? Mile zlego poczatki lecz koniec zalosny.... I tym sposobem odwalilem post nr 2222 =))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
scandix Re: 10 lat radia 100 07.12.05, 20:59 Zawsze mnie interesowała tematyka radiowa ale nigdy się ją nie zajmowałem zawodowo... nie wiem, może za mało śmiałości... W chwili obecnej można mówić o bodajże najmniejszej ilości dj-ów (jest ich czterech po ponownym odejściu Sławka K.) To radio nie ma racji bytu bo nie zostało sformatowane a ludzie nie chcą dziś słuchać czegoś co prezentuje mieszankę wszystkiego. Smutne ale prawdziwe.. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: 10 lat radia 100 12.12.05, 15:08 troche sie nie zgadzam co do formatowania. Brytyjskie radia zabija wlasnie ten zabieg. Wazne raczej, aby w radiu byl porzadek - kazdy powinien wiedziec kiedy czego ma szukac. Odpowiedz Link Zgłoś
oooo Re: 10 lat radia 100 12.12.05, 23:15 nie wiem co chciales wyrazic poprzez 'mieszanke wszystkiego', ale dla mnie jest to taka mieszanka jak w parowkach pana Henia, bo o kulturze wyzszej nie ma tu mowy... jezeli chodzi o trendy muzyczne, to trzymaja sie poziomu mandaryny - tak jest w moim mniemaniu, moze sie myle... Odpowiedz Link Zgłoś
oooo Re: 10 lat radia 100 12.12.05, 23:12 chciałam stwierdzić, że być może jestem za młoda, by pamiętać początki ,ale bez przesady... 10 lat temu miałam 10 lat;) pamiętam tlyko jak będąc w podstawówce przynajmniej raz w miesiącu wygrywałam Chipa w programie komputerowym albo bilety do kina przy innej okazji, to było fajne;) więcej grzechów nie pamiętam:P Odpowiedz Link Zgłoś
scandix Re: 10 lat radia 100 13.12.05, 16:55 Były konkursy, były nagrody - było dobre radio. Ja pamiętam jak wygrałem kasete z muzyka disco polo u pana Kępińskiego :-) Jakaż była moja frajda mimo że to nie pierwsza wygrana w radiu - wcześniej wygrywałem to i tamto w innej pilskiej stacji (nie ma jej na rynku radiowym już przeszlo 7 lat). Pozdrowienia dla starej załogi radia 100 oraz wszystkich forumowiczów :) Odpowiedz Link Zgłoś
paacynka Re: 10 lat radia 100 13.12.05, 23:50 Kasety discopolo leżały tam w kartonach, nasz znany poeta ;) zrobił raz konkurs poetycki i co dostałam ku mojemu zaskoczeniu po dwóch tyg.? Kasety disco polo. Mogli się szarpnąć na coś bardziej poetyckiego :) Ale faktem jest ze wtedy byli na poziomie prowadzący, realizujący, a teraz niestety nieciekawie się słucha. Wysilony głos jednego z dj-jów strasznie denerwuje zwraca uwagę ale negatywnie. Niestety lektorki też za cieniutko piszczą. Justyna, Małgosia i jej mąż wszyscy przeszli do konkurencji. Czasem tylko Janusz jeszcze chyba "nadaje" A to radio co nie istnieje to Gacki nie ;) to były czasy.... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
scandix Re: 10 lat radia 100 14.12.05, 09:24 Gacka był the best, nikt nie mieszał w eterze tak jak on :-) Przynajmniej było ciekawie... teraz wieje nudą :-( Paacynka pamiętasz innych z dawnej setki? Krzysztof Belak, Robert Ciechanowski, Kuba Marciniak, Andrzej Kozakiewicz, Adam Kępiński i Darek Żuchowicz - to oni byli pierwszymi dj-ami w 100. Z tej szósteczki trójeczka miała swoje początki w radiu pana Gacki (zacznijmy operować nazwą - radiu RMS FM) :-)) Należy wspomnieć też o dwóch kolesiach którzy stosunkowo niedługo po starcie dołączyli do załogi 100 czyli wspomnianym wcześniej Januszu Bohli i Krzysku Marszewskim (dzielnie trwaja do dnia dzisiejszego; dobrze że chociaz oni). Ehhh, było się młodym, radio dobrze się prezentowało - wszystko było cacy... Szkoda że nie da się do tego wrócic... :( Odpowiedz Link Zgłoś
paacynka Re: 10 lat radia 100 14.12.05, 12:33 pewnie że pamiętam :) z niektórymi znam się osobiście :) a jeden z nich jest tu wśród nas ;) Fajnie powspominać. Na RMS wtedy był szał, wszyscy małolaci słuchaliśmy i wysyłaliśmy życzenia... Myślę, że powinno być tak, że radio czuje oddech konkurencji na karku - choćby teraz eSki i że sie starają, a niestety nie wyczuwa się tego. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
oooo Re: 10 lat radia 100 14.12.05, 19:21 też pamiętam RMS:) myslałam, że po prostu "wyrosłam" z poziomu radio 100, ale może rzeczywiście kiedyś wyglądało inaczej? teraz najlepiej działa na mnie trójka.. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: 10 lat radia 100 21.12.05, 18:16 Na trojce sie wychowalem, teraz to radio niczym nie przypomina tego z lat 80. a nawet 90. Z polskich rozglosni slucham Jedynki i Tok FM. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: 10 lat radia 100 21.12.05, 18:15 > przynajmniej raz w miesiącu wygrywałam Chipa w programie komputerowym to u mnie =) Odpowiedz Link Zgłoś