Dodaj do ulubionych

Yves Rocher- co polecacie?

IP: *.core.lanet.net.pl 06.09.04, 00:25
Tak jakoś mało się pisze na forum o tej firmie. Jak oceniacie jej kosmetyki i
które z nich Waszym zdaniem są godne polecenia?
Dzięki za odpowiedzi:)
Obserwuj wątek
    • fairy5 Re: Yves Rocher- co polecacie? 06.09.04, 07:26
      maseczka bio vegetal 100% jest rewelacyjna - polecam!!! oprocz tego maja
      przyjemne balsamy i zele do mycia ciala, ladnie pachna...tez czekam na
      odpowiedzi bo w sumie jest to tanie no i przesylka darmowa :-)
      • Gość: Misia Re: Yves Rocher- co polecacie? IP: *.238.112.237.adsl.inetia.pl 06.09.04, 10:26
        Zapach gruszkowy - woda toaletowa ;) niesamowity niespotykany zapach :)
      • Gość: ewa Re: Yves Rocher- co polecacie? IP: *.core.lanet.net.pl 06.09.04, 16:47
        Tanie??? Dzisiaj byłam u nich w sklepie i głupie mydełko kosztuje ok 10zł!!!
        Może wysyłkowo ceny są przystępniejsze???
    • icegirl Re: Yves Rocher- co polecacie? 06.09.04, 11:12
      Używam następujących rzeczy i jestem z nich zadowolona.
      - balsam do ciała malinowy - Plaisirs Nature
      - balsam do ciała perfumowany Ode a la joie
      - dezodorant roll on aloes karaibski - bardzo go lubię - Jardins du Monde
      - szampon rumiankowy i z henną
      - peeling do stóp
      - krem do twarzy z rumiankiem na zimę ochronny - i nie jest tłusty! (pure camille)
      - tonik, mleczko do twarzy rumiankowe + krem z tej samej serii
      - tusz do rzęs Couleurs Nature

Mam też parę rzeczy z linii Luminelle - podkłady, róż, kredki do oczu. Nie są
      złe, ale wyglądają jak z bazaru :)
      • juliette79 Re: Yves Rocher- co polecacie? 06.09.04, 11:28
        witam:) moje typy tej firmy to:
        1. perfumy MING-Shui SUPER!!!
        2.kremy do rąk -super działaja!! ja obecnie mam ARNICA soin des mains (czyli
        pielęgnujacy do rak i paznokci)...POZDRAWIAM!!
    • Gość: teresai Re: Yves Rocher- co polecacie? IP: 5.2.* / *.chello.pl 06.09.04, 12:04
      czasami korzystając z promocyjnych cen zamawiam sobie kosmetyki Yves Rocher.
      Polecam następujące: kremy do rąk (zwłaszcza Intensywna Regeneracja), Mleczko
      Nawilżające Do Ciała w Sprayu Bio Specyfic, dezodoranty Jardins de Monde (w
      kulce), peeling do ciała o zapachu brzoskwini, krem do stóp (lawendowy). za ich
      perfumami, kolorówką i kosmetykami do twarzy nie przepadam. generalnie polecam
      kosmetyki do pielęgnacji ciała.
    • Gość: go Re: Yves Rocher- co polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 12:15
      w tej chwili używam:
      samoopalacza - śmierdzi, jak wszystkie inne, ale kolorek ma bardzo ładny, delikatny (nie polecam osobom o ciemnej karnacji, bo nic nie będzie widać, tylko dla bledziuchów :))
      wód liliowej i bzowej - fajne na upały, orzeźwiajace zapaszki, ale jak to bywa w takich firmach po pół godzinie już ich nie czuć...
    • mejbi Re: Yves Rocher- co polecacie? 06.09.04, 16:49
      żel regulujący dla cery tłustej/mieszanej w przezroczystym słoiczku (zielony),
      nigdy nie pamietam nazw... Uzywam go codziennie zamiast kremu. Jest super - nie
      natłuszcza wcale, ale nawilża doskonale (nawet wyszedł rym :)
    • Gość: Izabella1991 Re: Yves Rocher- co polecacie? IP: 5.5.* / 80.58.19.* 06.09.04, 18:28
      Ja polecam korektor pod oczy(w bialym,podluznym sztyfcie),sa bodajze 2
      odcienie,ja jestem b.zadowolona,no ale mam sucha cere.No i jeszcze wszystkie
      super-pachnace zele do mycia,balsamy juz niekoniecznie-sa b.wodniste,choc
      ladnie pachna.
    • Gość: kragmel Re: Yves Rocher- co polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 19:35
      cukrowe peelingi do ciała, truskawkowy i brzoskwiniowy, świetnie drapią,
      świetnie pachną. i krem do rąk bardzo suchych.
      nie polecam perfum - mało trwałe (chociaż wodę o zapachu bzu mam i uwielbiam
      tym pachnieć), a tym bardziej perfum w kremie - tylko opakowania mają ładne.
      • Gość: gość Re: Yves Rocher- co polecacie? IP: *.core.lanet.net.pl 07.09.04, 23:37
    • agga1976 Re: Yves Rocher- co polecacie? 08.09.04, 08:56
      Witaj,
      bardzo lubie serie Hamamélis (cala jest super, akurat jest na nia promocja!),
      kosmetyki lawendowe do stop, krem nawilżający do rąk i preparat do pielęgnacji
      rąk i paznokci
      zaczelam uzywac kosmetykow z serii Pure Calmille (zel do mycia twarzy, krem na
      noc, krem na dzien, mleczko+tonik), fajny jest krem Emulsja ochronna na miasto
      F15.
      Osobiscie wole kupowac w sklepie, gdzie mam karte stalego klienta i zbieram
      pieczatki, za co za jakis czas dostaje kosmetyk gratis. Juz kilka razy
      przekonalam sie, ze cena w sprzedazy wysylkowej byla mniej korzystna niz w
      sklepie, co bardzo mnie zdzwilo.

pozdrawiam
      A.
    • naila Re: Yves Rocher- co polecacie? 09.09.04, 08:12
      Krem-balsam Minuit do twarzy na noc. Jest rewelacyjny, pięknie pachnie i
      wspaniale działa wygładzając i nawilżając cerę. Polecam, bo wracam do niego
      ciągle co jakiś czas ...
    • kasiulek Re: Yves Rocher- co polecacie? 09.09.04, 10:34
      Kremy do rak
      Seria lawendowa do stop
      Zele pod prysznic Jardins du Monde 2 in 1 nieprzezroczyste i ten z zielona
      herbata przezroczysty
    • slotna Re: Yves Rocher- co polecacie? 09.09.04, 11:26
      Nie pamietam nazw dokladnie, wiec bede opisywac;) :

Tusz do rzes z serii Colours Nature (czy jakos tak;)) - bardzo fajna
      szczoteczka, ladnie wydluza rzesy
      Sztyft z retinolem - rozswietla cere, troche maskuje niedoskonalosci, swietnie
      sie na nim trzyma makijaz
      Ode la Vie i Ming Shu - jedne z moich ulubionych zapachow, a niedrogie
      kremy do rak i do stop, chyba wszystkie serie sa dobre

Kurcze no, napisalabym wiecej, ale nie polapiecie sie, o ktore kosmetyki mi
      chodzi;) Ja wiem po prostu jak wygladaja;) Generalnie rzecz biorac bardzo lubie
      te firme, odpowiada mi niemal wszystko, z wyjatkiem tanszej kolorowki - podklad
      Luminelle mnie strasznie rozczarowal, szminki kiepskie (mialam wielki zestaw
      probek, rozmazywaly sie), puder transparentny scieral sie po pol godzinie. Za
      to seria Yria jest rewelacyjna - polecam pudelko z cieniami (trzy odcienie,
      duze, wygodne lusterko, pedzelek i gabeczka) oraz konturowki wykrecane. Ogolnie
      nie jest drogo. Tak jak juz ktos napisal, trzeba kombinowac, czy bardziej
      oplaca sie kupowac wysylkowo, czy w sklepie. Najlepiej i tak, i tak;) Wysylkowo
      np. dostaje sie specjalne rabaty i prezenty z okazji urodzin, itp. No i jeszcze
      prezenty niekosmetyczne - czasem sa tandetne (jakies plastikowe bransoletki
      itp) ale czesto naprawde bardzo ladne - przerozne plecaczki, kosmetyczki.

pozdrawiam
    • Gość: gosia Re: Yves Rocher- co polecacie? IP: *.waw.sax.pl 09.09.04, 15:44
      od lat używam ich mleczka po opalaniu - jest najlepszym, moim zdaniem tego typu
      produktem na rynku - zaczerwniona od słońca skóra ma wielką ulgę
      natomiast nie polecami płynów do demakijażu - zwłaszcza oczu - ja nie mam super
      wrażliwych, ale pieką mnie po użyciu ich kosmetyku
      dobre są maseczki i peelingi
    • avf07 Re: Yves Rocher- co polecacie? 09.09.04, 20:53
      ja wiele kosmetykow uwazam za bardzo trafione,ale najbardziej lubie mleczko dla
      dzieci Hammamelis, zel pod prysznic migdal kalifornijski, wode toaletowa i
      opalizujacy balsam do ciala "oda do milosci". Taki slodki,zimowy:)

a dzis dostalam nowa oferte,z plecaczkiem takim brazowym-i jest nowy zapach.
      Neonatura Cocon-ktos wachal? Wybieram sie do sklepu sprawdzic,ale opis pod
      tytulem kakao, wanilia i paczula pachnie ladnie ;))
      Jest tez kakaowy balsam do ust z serii Plaisirs Nature-jesli ktoras z Was juz
      uzywala,to tez prosze o opinie :)
      • Gość: karolinka Re: Yves Rocher- co polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 21:15
        a czy mozna zamawiac te kosmetyki przez internet??
      • Gość: bebe Re: Yves Rocher- co polecacie? IP: *.citysat.com.pl / *.citysat.com.pl 10.09.04, 16:07
        Jak często otrzymuje się oferty kupna w sprzedarzy wysyłkowej i czy jest duży
        wybór. Pytam się, bo znalazłam ulotkę w wyborczej i zastanawiam się nad
        wysłaniem.
        • avf07 Re: Yves Rocher- co polecacie? 11.09.04, 11:24
          Gość portalu: bebe napisał(a):

> Jak często otrzymuje się oferty kupna w sprzedarzy wysyłkowej i czy jest duży
          > wybór. Pytam się, bo znalazłam ulotkę w wyborczej i zastanawiam się nad
          > wysłaniem.

Wyslanie ulotki do niczego Cie nie obliguje potem,beda przysylac oferty,ale nie
          masz obowiazku niczego zamawiac,jesli nie chcesz. Ja czasem nie zamamwiam z
          kilku ofert pod rzad,i i tak przysylaja dalej. Oferty sa co kilka
          miesiecy,roznie,czasem co miesiac,czasem co 3, wiec trudno powiedziec,czym sie
          kieruja tutaj:)
          Wybor duzy.

Pozdrawiam.
          • Gość: bebe Re: Yves Rocher- co polecacie? IP: *.citysat.com.pl / *.citysat.com.pl 11.09.04, 17:36
            Dziękuję za informację.
    • Gość: rogal Re: Yves Rocher- co polecacie? IP: 80.48.229.* 09.09.04, 21:20
      a co sądzicie owodzie damskiej nature mi... coś tam w brązowym opakowaniu? czy
      jest trwała?
      • jazz_b Re: Yves Rocher- co polecacie? 10.09.04, 18:49
        Nature Millenaire zapewne!
        Raczej trwaly ale dziadowsko slodki!

Moje typy to:
        Puder sypki transparentny - couleurs nature
        pomadka beige austral - tez couleurs nature Rewelacja
        woda toaletowa Ming shui - ich najlepszy zapach od lat
        • Gość: Jaga moje pytania dot. YR IP: *.echostar.pl 10.09.04, 21:30
          Czy polecacie produkty na cellulit?
          Czy ktoś używał sprayu modelującego na pośladki?
          Czy ktoś miał szampon na wypadanie włosów?
          • Gość: kora Re: moje pytania dot. YR IP: w3cache.* / *.2-0.pl 11.09.04, 00:13
            ja mialam szampon przeci wypadaniu wlosow i byl swietny.ostatnio tzn jakies 3
            mce temu pani w YR pow mi,ze juz go nie produkuja i wiecej go nie bedzie.masz
            go w ofercie wysylkowej czy w sklepie?
            • Gość: Jaga Re: moje pytania dot. YR IP: *.echostar.pl 11.09.04, 11:52
              Widziałam ten szampon w sklepie.
              Były jeszcze jakis inny produky z tej serii.
              Podaj mi nazwę, sprawdzę, czy to jest to samo, co widziałam.

Jaga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka