Dodaj do ulubionych

Ślub w Koszalinie

15.06.11, 20:20
Mam pytanie odnośnie Kościoła przy Katedrze, czy ktoś brał tam ślub? jak sprawy organizacyjne i techniczne? (typu wielkość kościoła? czy było nagłośnienie? czy są organy? jak z miejscami parkingowymi? itp) interesują mnie również informacje na temat kościoła św Ignacego z Loyoli. Proszę o pomoc, gdyż muszę polegać na Waszej opinii!
Obserwuj wątek
    • mikadus Re: Ślub w Koszalinie 16.06.11, 10:28
      Jeżeli pytasz o ten mały kościółek św. Józefa za katedrą to formalności wygladają jak w każdym innym kościele. Nie robią żadnych dodatkowych trudności, wszyscy są bardzo mili. Za ślub płacisz co łaska plus 100 zł na wystrój i 100 zł dla organisty. Ja miałam na ślubie około 90 osób. Wszyscy się bez problemów pomieścili. Organy oczywiście są. Kościół jest na tyle mały, że w trakcie przysięgi nie mówi się do mikrofonu. Co do miejsc parkingowych moi goście parkowali koło kościoła. Nie ma tam dużej ilości wolnych miejsc ale dla nas wystarczyło. Z tyłu, przy ulicy, na przeciwko Torgu jest większy parking.
      • adziorka89 Re: Ślub w Koszalinie 16.06.11, 16:56
        dzięki za odpowiedź, zastanawiam się nad tym kościółkiem własnie ze względu na jego kameralną wielkość, a nie było by problemu z przesłaniem kilku fotek ze ślubu ( z kościoła i ze składania życzeń)? bede bardzo wdzięczna! mój e-mail adziorka_kosz@wp.pl

Pozdrawiam!
        • adziorka89 Re: Ślub w Koszalinie 16.06.11, 17:02
          a jeszcze mam pytanko? formalności byly załatwiane bezpośrednio w Kosciele św. Józefa czy w Katedrze? pytam bo to jest kosciół przykatedralny i nie wiem jak to wygląda
          • mikadus Re: Ślub w Koszalinie 16.06.11, 22:26
            Ślub był w ostatnia sobotę więc na zdjęcia musimy poczekać jeszcze kilka dni. Formalności załatwia się w kancelarii Katedry (uliczka biegnąca po prawej stronie przy Katedrze).
            • adziorka89 Re: Ślub w Koszalinie 17.06.11, 09:39
              No to gratuluje Młodej Mężatce! My swój ślub mamy dopiero za rok, wszystko jest już załatwione tylko kościół nam został. Jak dobrze wyczytałam w innym temacie to wesele mieliście w Teatrze Muza, załatwialiście dla gości przejazd z pod kościoła na sale? a jak było z noclegami? mieliście gości przyjezdnych?
              • mikadus Re: Ślub w Koszalinie 17.06.11, 11:25
                Mieliśmy trochę nietypowo ponieważ od razu po ślubie pojechaliśmy na trzy godziny na sesję zdjęciową. To był czas żeby goście spokojnie doszli, dojechali (przebrali się), poznali się, zjedli obiad. Nie było presji żeby docierali na salę szybko więc nie załatwialiśmy dodatkowego transportu. Gości mieliśmy głównie z Koszalina i okolic. Ci którzy przyjechali zwykle mieli niepijącego kierowcę. Dla dwóch rodzin opłaciliśmy taksówki.
                • adziorka89 Re: Ślub w Koszalinie 17.06.11, 14:00
                  no to fajnie Wam wszystko wyszło, dzięki za informacje. Jak będziesz pamiętać to prześlij mi tych kilka fotek jak będziesz miała :-) pozdrawiam
                  • adziorka89 Re: Ślub w Koszalinie 28.06.11, 18:40
                    mikadus to jak będzie z tymi zdjęciami? :-) adziorka_kosz@wp.pl
                    • mikadus Re: Ślub w Koszalinie 30.06.11, 13:53
                      Nie mam jeszcze :( Jak będą obiecuję wysłać.
                      • adziorka89 Re: Ślub w Koszalinie 21.07.11, 20:38
                        a który ksiądz udzielał Wam ślubu?
                        • mikadus Re: Ślub w Koszalinie 23.07.11, 17:32
                          Ksiądz Rafał. Nazwiska nie pamiętam ale bardzo sympatyczny. Jeżeli chodzi o zdjęcia to musisz uzbroić się w cierpliwość. Fotograf ma mały poślizg i musimy poczekać jeszcze dwa tygodnie na zdjęcia.
                          • czarna12.3 Re: Ślub w Koszalinie 24.07.11, 11:00
                            A nie wystarczy wejść do kościoła i obejrzeć jak wygląda?
                            • mikadus Re: Ślub w Koszalinie 06.08.11, 22:32
                              Adziorka89 wysłałam Ci zdjęcia.
    • kubek_w_kropki Re: Ślub w Koszalinie 11.08.11, 21:40
      Wprawdzie od trzech lat mieszkam na Mazurach i tam wyszłam za mąż ale 30 lat mieszkałam w Koszalinie w parafii św.Ignacego Loyoli i gorąco polecam tą świątynię. Wszystkie nasze rodzinne uroczystości tam się odbywały. Są organy i świetny proboszcz, ks. Koszper z którym wszystkie formalności załatwia się szybko i bezproblemowo. Co nieczęste dzisiaj u kleru także strona finansowa ew. "cołaski" ;) nie stanowi problemu. W kwestii parkingu to miejsca parkingowe są obok kościoła, po dwóch stronach ale tylko od strony osiedla. Mam nadzieję, że te informacje się przydały. Pozdrawiam i życzę szczęścia na nowej drodze życia:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka