gregia 09.02.12, 16:20 Chciałam się dowiedzieć od dziewczyn , które ślubowały w tym kościele, jak wygląda to z przystrajaniem kościoła? Same musiałyście się tym zając wynajmując firmę dekoratorską czy kościelny się tym zajmuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eliza_ko Re: Ślub w św. Kazimierzu 10.02.12, 00:28 Jak ja brałam tam ślub to wszystkie Pary, które miały ślub tego samego dnia zrzucały się na kwiaty itp. a cały wystrój kościoła robiła kościelna. Było ładnie, dużo kwiatów, także nie opłaca się wynajmować firmy Odpowiedz Link Zgłoś
iraaira Re: Ślub w św. Kazimierzu 10.02.12, 13:49 Witam, Ja brałam ślub w tym kościele w ubiegłym roku, dekoracją zajęła się dziewczyna która profesjonalnie zajmuje się wystrojem, za rozsądne pieniądze. Jeśli będziesz zainteresowana prześlę Ci nr tel. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
gregia Re: Ślub w św. Kazimierzu 10.02.12, 19:12 iraaira rozumiem, że z parami się dogadywaliście telefonicznie odnośnie dekoracji kościoła? Pytam, gdyż koleżanka z postu powyżej pisała, że robili składkę w kościele z innymi parami i się tym wszystkim zajęła kościelna. Na jaki czas przed ślubem wynajęliście dziewczynę i ile Was to kosztowało? poproszę o namiary na dekoratorkę:) to już może napisz na mojego maila crazygirl82@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
anagorki77 Re: Ślub w św. Kazimierzu 11.02.12, 13:26 Zrzuciliśmy się z innym parami na wystrój kościoła. Kontakty telefoniczne dostaliśmy od księdza. Obok kościoła po drugiej stronie ulicy jest kwiaciarnia i tam zamówiliśmy kwiaty. Przed każdą mszą ślubną kwiatki przy ławkach były poprawiane. Wyszło po 120 zł. Kościelnej nic nie dawaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka_1986 Re: Ślub w św. Kazimierzu 04.03.12, 18:02 ostatnich 3 latach w Kazimierzu slubowala moja siostra brat i ja za kazdym razem wystrojem zajmowal sie koscielny wszystkie pary danego dnia zrzucaly sie i obawialy z koscielnym szczegoly mozna bylo wziac numer telefonu do innej pary a czesto spotykalo sie ich w kosciele przy okazji zalatwiania spraw wszystko za kazdym razem bylo pieknie, swieze kwiaty, swieczki, biale ozdoby materialowe przy lawkach, po prostu nie wyobrazam sobie piekniejszego wystroju fakt ze koscielny troche sobie zyczyl bo nie ukrywal ze "x" to za material (kwiat swieczki itp.) a drugie "x" to za jego robocizne bo przeciez za darmo tego nie robi, ale w naszym przypadku byly 3 sluby wiec wyszlo znosnie, cyrki sa z organista ktory ma humory i na 5 min przed msza potrafi powiedziec ze doplata np. 100zl bo inaczej nie zagra - przypadek mojej siostry Odpowiedz Link Zgłoś
gregia Re: Ślub w św. Kazimierzu 05.03.12, 19:27 Ewelina dziękuje za odpowiedź. Bardzo mi się marzą świeczki:) Słyszałam, że kościelny sobie ,,życzy" 200zł. Planuję też skrzypaczkę na ślub, czy może korzystałaś z usług jakiejś? Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka_1986 Re: Ślub w św. Kazimierzu 08.03.12, 20:37 Mam gdzies zdjecia wiec jak podasz @ to moge sie podeslac wystroj kosciola co do skrzypaczki to planowalismy ale jak poznalismy ceny (chociaz teraz juz nie pamietam) to zrezygnowalismy bo i pewnie z organistra wtedy trzebaby uzgadniac.. Odpowiedz Link Zgłoś
bulikinia Re: Ślub w św. Kazimierzu 10.03.12, 21:53 U nas w 2009 r też zrzuta wszystkich par dla Kościelnej, wszystko było świetnie przez nią zrobione. Co do Organisty - to potwierdzam. Umawiałam się z nim tydzień przed ślubem na "co łaska", włożyliśmy do koperty 50 zł, gdy świadek poszedł zapłacić zajrzał do koperty i powiedział, że albo dopłaca 100 albo niech śpiewa sam:) A nie jestem siostrą ewelinki:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka_1986 Re: Ślub w św. Kazimierzu 11.03.12, 00:07 bulikinia napisała: > Co do Organisty - to potwierdzam. Umawiałam się z nim tydzień przed ślubem na " > co łaska", włożyliśmy do koperty 50 zł, gdy świadek poszedł zapłacić zajrzał do > koperty i powiedział, że albo dopłaca 100 albo niech śpiewa sam:) > A nie jestem siostrą ewelinki:))) widac ma taki sposob na extra pensje, tylko troche nie halo bo rzekomo sluzy Bogu i dzieje sie wszystko w Kosciele warto jednak pochwalic Proboszcza i Ksiezy z naszej parafi bo przeganiaja jak tylko wspomniasz o jakiej kolwiek oplacie, nawet nie slyszalam co laska, Probosz o malo nie "dal nam po lapkach" jak chcelismy dopytac co i jak w kwestii finansowej dalismy faktycznie za msze tyle ile uwazalismy, a msza byla piekna i nie tylko dlatego ze to byl nasz slub, po prostu w Parafii Sw Kazimierza sa prawdziwi Kaplani :) Bog im zaplac za to, bo widac pozostalym to tylko kasa w glowach Odpowiedz Link Zgłoś
gregia Re: Ślub w św. Kazimierzu 12.03.12, 17:41 Ewelinka jeżeli to nie problem to prześlij mi zdjęcia na maila: crazygirl82@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gregia do Ewelinki 15.03.12, 09:44 Dziękuję Tobie za zdjęcia:) Co do skrzypaczki to myślisz, że spore są problemy? Nie wiedziałam, że organista jest taki problemowy;/ Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka_1986 Re: do Ewelinki 15.03.12, 11:11 nie mam pojecia czy byly by problemy, nie powinny, jednak my zrezygnowalismy z pomyslu wiec nawet nie pytalismy ale wiem, ze sa chorki, skrzypaczki, i inni ktorzy umilaja czas na mszy zaslubin takze idz i spytaj Odpowiedz Link Zgłoś
bulikinia Re: do Ewelinki 18.03.12, 22:47 Zgadzam się jak najbardziej co do księży! Cudowna msza, nie dawaliśmy dużo. A muszę przyznać, że jak chrzciłam malucha w Wojciechu, to też było co łaska, nikt w kopertę "nie zaglądał" a wcześniej słyszałam takie opinie. Odpowiedz Link Zgłoś