Dodaj do ulubionych

Laserowa depilacja

24.08.04, 14:15
Witam
Mam male babskie pytanko. Gdzie w Koszalinie mozna laserowo usunac owlosienie?
Czy ktos moze polecic rzetelny zaklad kosmetyczny?
Pozdr.
Obserwuj wątek
    • yenepher Re: Laserowa depilacja 13.10.04, 14:25
      ja tez szukam takiego miejcsa. Znalazlas juz?
    • shmeatu Re: Laserowa depilacja 13.10.04, 23:11
      Chyba na Morskiej (koło skrzyżowania z Przemysłową) jest taki zakład.
      • yenepher Re: Laserowa depilacja 14.10.04, 12:42
        dzieki ogromne
        • hyazinthe Re: Laserowa depilacja 14.10.04, 16:41
          Ale dziewczyny to jest skuteczne jak sie to kilka razy powtorzy.
          • yenepher Re: Laserowa depilacja 15.10.04, 14:52
            ... a co z goleniem owlosionych plecow faceta? ten sam adres, w Koszalinie?
            • chrisb004 NIE MA !Re: Laserowa depilacja 21.10.04, 08:27
              Hej !
              Niby babskie pytanie, ale ja odpowiem.
              W Koszalinie nikt nie ma lasera. Z tego co sie dowiedzialem
              to tzreba umawiac sie na zabiegi duzo wczesniej i jak sie zbierze
              grupa to wypozyczaja.
              Natomiast na Morskiej w Bio-Med robia Apilusem czyli wala po wloskach
              pradem. Ponoc skuteczniejsze niz laser, ale glownie do malych powierzchni.
              Zreszta najlepiej sprawdzic ich oferte na www.bio-med.pl
              lub zadzwonic do nich +48 94 3464949
              Gosciu ktory odbiera zna sie na tym, opowie Wam cala teorie, itp.

Powodzenia,
              Chris
    • nikotris Re: Laserowa depilacja 05.05.05, 22:39
      Jak byłam małą dziewczynką to goliłan sobie całe nogi i ręce, nie majac
      pojęcia o skutkach. Włosy odrastały coraz szybciej i były coraz mocniejsze.
      Następnie wierząc w doskonałość depilatora depilowałam nogi i ręce, ale bez
      skutków. Od trzech lat nic nie robie z włosami na rękach, na nogach do kolan
      wciąż depiluje, od tego nabawiłam się przebarwień wokół kostek i na łytkach.
      Dermatolodzy twierdzą, że z przebarwieniami nic się nie da zrobić. Nie wiem co
      mam robić. Nie zależy mi na 100% odwłosieniu, wystarczy, że włosy na łudach i
      rękach nie będą żucać się w oczy. Zdecydowałabym się na laserową depilację,
      lecz na razie stać mnie na dwa, trzy zabiegi i nie wiem czy te dwa , trzy
      zabiegi uczynią włosy mniej widoczne. Bo gdyby tak było to bym skakała z
      rodości, bo przez te włosy mam straszne kompleksy. Wstydze się podwijać rękawów,
      nigdy nie noszę krutkich spodenek. Ajak mam iść na plaże, to jest koszmar dla
      mnie. I to wszystko przez te włosy. Ale sama sobie jestem winna...
      • aaggaa_2004 Re: Laserowa depilacja 07.05.05, 19:11
        warto zrobic chocby raz, już po pierwszym razie włosy są słabsze , nawet te co
        jeszcze nie wyrosły (choc nie wiem dlaczego), rosna duzo wolniej 9 po moim
        pierwszym zabiegu na podudziach zaczely rosnac dopiero po miesiacu a potem
        musialam je golic tylko raz na 1-2 tygodni, gdzie przedtem juz tego samego dnia
        wieczorem "kłuły"). Zabiegi robi się najlepiej - na tej części ciała w
        odstęppie 10-12 tygodni, choć inne gabinety robią już po 6 tyg, ale to za
        wcześnie bo większość włosów jeszcze nie zdążyła przejść w fazę wzrostu , w
        której utrzymują się kilka tygodni więc warto dłużej poczekać. Ilość zabiegów
        do wykonania zależy od lasera, włosów, skóry. Najczęściej 4-5 , ale po 3 też
        już będzie dobry efekt.
        Ja też miałam okropne przbarwienia, z którymi walczyłam wiele lat i ...
        sam laser, bo przecież nie działa tylko na włos ale i skórę spowodował , że
        były jaśniejsze, czego zupełnie się nie spodziewałam
        stosowałam też potem , za radą dermatologa Xerial 30 , a od czasu do czasu też
        Xerial 50 ( ma wyższe stężenie więc trzeba uważać), do kupienia w sklepach z
        kosmetykami. Trwało to długo ale przbarwienia zniknęły. Nie wiem czy tak też
        będzie u Ciebie , ale może warto spróbować.
        jeśli masz jakieś pytania pisz na maila gazetowego.
        • nikotris Re: Laserowa depilacja 07.05.05, 20:06
          Bardzo dziękuję Ci Aaggo, że wyciągnełaś do mnie pomocną dłoń.Myślałam, że nikt
          nie odpowie. Mam wiele pytań.Gdzie wykonałaś zabieg? Ile Cię to mniej więcej
          wyniosło w kosztach ? W bio-medzie usuwają elektrycznie, czytałam ofertę i
          60min kosztuje ok 180zł. A ja nie wiem czy 60min starczy na wykonanie jednego
          zabiegu na jednym łudzie, czy ręce. Kurcze szkoda, że to takie drogie. Jak
          szacować ok 200zł na jeden zabieg i 3 razy powtórzyć to ok 600zł na jedno łudo
          lub rękę.Nie wiem czy dam radę finansowo. Postaram złapać jakąś pracę w wakację.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka