Dodaj do ulubionych

niecałe tysiąc postów???

IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.02, 18:54
Zastanawiam się dlaczego na forum Koszalina pisze tak mało osób...
W porównaniu z innymi miastami jesteśmy daleko w tyle.
Obserwuj wątek
    • sloggi Re: niecałe tysiąc postów??? 06.06.02, 09:23
      To chyba lenistwo - lub brak postrzegania co się dzieje wokoło.
      • Gość: piotrek Re: niecałe tysiąc postów??? IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.02, 18:50
        spojrz na irc`a, kanał #koszalin
        siedzi tam sporo osób, a co z forum???
        • Gość: XYZ Re: niecałe tysiąc postów??? IP: *.enter.net 07.06.02, 23:07
          Malo ale co za jakosc co za styl!!!
          • Gość: piotrek Re: niecałe tysiąc postów??? IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.02, 23:28
            no moze i tak...
            ale prawde mówiąc to na forum koszalina nie ma o czym rozmawiac, tyle ciekawych
            rzeczy dzieje sie w miescie, a tu ciagle o tym samym?: wojewodztwo i kilka
            podrzednych wątków takich jak broniewski albo salon pieknosci, czy jak to tam sie
            nazywa
            probuje zarzucic jakis temat np. tramwaje w koszalinie, a tu po 1 dobie jedna
            osoba odpowiada
            przeciez tyle ciekawych rzeczy dzieje sie w miescie. wystarxzy luknac do glosu
            koszalinskiego tzn:
            podakje tematy z dzisiejszego wydania:
            1) nowe centrum handlowe, którego budowa rusza we wrzesniu (obok katedry)
            2) nowy sezon na pomorzu srodkowym
            3) bieg z pochodnia na letnie igrzyska niepelnosprawnych
            4) internet w telewizji kablowej
            takich tematów jest masa, gdyby d tego dodac tematy z glosu pomorza oraz cos od
            zwyklych smiertelnikow mogloby byc naprawde ciekawe forum.............
            • Gość: m_ona Re: niecałe tysiąc postów??? IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.02, 01:48
              Gość portalu: piotrek napisał(a):

> no moze i tak...
              > ale prawde mówiąc to na forum koszalina nie ma o czym rozmawiac, tyle ciekawych
              >
              > rzeczy dzieje sie w miescie, a tu ciagle o tym samym?: wojewodztwo i kilka
              > podrzednych wątków takich jak broniewski albo salon pieknosci, czy jak to tam s
              > ie
              > nazywa
              > probuje zarzucic jakis temat np. tramwaje w koszalinie, a tu po 1 dobie jedna
              > osoba odpowiada
              > przeciez tyle ciekawych rzeczy dzieje sie w miescie. wystarxzy luknac do glosu
              > koszalinskiego tzn:
              > podakje tematy z dzisiejszego wydania:
              > 1) nowe centrum handlowe, którego budowa rusza we wrzesniu (obok katedry)
              > 2) nowy sezon na pomorzu srodkowym
              > 3) bieg z pochodnia na letnie igrzyska niepelnosprawnych
              > 4) internet w telewizji kablowej
              > takich tematów jest masa, gdyby d tego dodac tematy z glosu pomorza oraz cos od
              >
              > zwyklych smiertelnikow mogloby byc naprawde ciekawe forum.............

No tak, dopiero teraz przeczytalam ta Twoja wypowiedz. Nie wiem czemu urazil Cie
              post o salonie pieknosci ("czy jak to tam sie nazywa"). Jestes samozwanczym
              gospodarzem forum Koszalin, czy co? Piszesz o artukulach z Glosu, ale proponuje
              zwrocic uwage, kto tutaj pisze? Zauwazyles? To ludzie, ktorzy w wiekszosci
              spedzili tu dziecinstwo, wczesna mlodosc, maja cudowne wspomnienia, czuja
              sentyment do miasta, ale wyemigrowali...
              Dlatego tesnia za stara buda, (niektorzy pamietaja stare salony pieknosci ;-) ),
              dlatego takie watki. To jak sentyment do miasta (podobnie jak na forum Polacy za
              granica, Polacy traktuja obecna Polske - troche jak skansen, ale z sentymentem i
              zawsze cieplo).
              Kto w dzisiejszych "pedzacych" czasach ma czas na studiowanie regionalnych gazet
              (szczgolnie, gdy na stale mieszka w odleglym regionie z wlasnymi problemami)?
              OK, starasz sie to rozgrzac, sam wrzucasz tematy z pierwszych stron, ja to
              docieniam, bo jestes jednym z niewielu tutaj konretnych, tworzacych wartosciowe
              watki. Moze cos kiedys sie z tego rozkreci. Ale poki co, sam zobacz na to
              zainteresowanie.
              Coz, dla mnie to jednak troche smutne...
    • Gość: Pom Re: niecałe tysiąc postów??? IP: 2.4.STABLE* 08.06.02, 14:23
      Hmmm, chyba ruszy mnie sumienie i zaczne tu bywać, bo wszędzie "forumuję" tylko
      nie na swoim rodzimym forum...

Pozdrowienia dla wszystkich!
    • retro Re: niecałe tysiąc postów??? 08.06.02, 14:51
      Dlaczego tak mało?
      Nigdy miasto nie miało silnych tradycji jakiejś aktywności publicznej.
      Przypuszczam, że Gazeta Wyborcza nie jest tu zbyt popularnym medium.
      Zresztą chyba nie zajmuje się Koszalinem.
      Czytając sieciowe wydanie dodatku Wyborczej ze Szczecina nie znajduje tam
      żadnych ciekawych tekstów na temat Koszalina. Nie słuzy to popularyzacji tego
      forum ani zabieraniu głosu na temat Koshaolina.
      Z miasta wyjechała "młoda inteligencja" (w dużym uproszczeniu)
      Poza tym miasto jest po prostu małe. Mieszka tu raptem ok 100 tys ludzi,
      niewielki procent ma stały dostęp do sieci zarówno w domu jak i pracy.
      To się bezposrednio przekłada na ilosć postów.
      Irc to domena gówniarzy, klikających, jak przypuszczam, z kafejek internetowych.
      Ja bym nie przenosił tego klimatu na forum.
      Najważniejsze jednak, to ciekawe tematy generowane przez samych uzytkowników
      tego forum, czyli przez nas, a z tym jest nie najlepiej.

pzdr
      • Gość: Pom Re: niecałe tysiąc postów??? IP: 2.4.STABLE* 08.06.02, 14:54
        Nic dodać nic ująć...

Niewyjechana młoda inteligencja
      • sabat99 Re: niecałe tysiąc postów??? 09.06.02, 19:45
        N ale jak porównasz forum Koszalin z forum Słupsk, to cały logiczny wywód
        bierze w łeb moim zdaniem. W Słupsku też jest 100 tys., nie ma Gazety Wyborczej
        i młoda inteligencja wyjechała. Jak to wytłumaczyć?
        • Gość: piotrek Re: niecałe tysiąc postów??? IP: *.koszalin.tpnet.pl 09.06.02, 21:19
          No właśnie o to chodzi.
          Inteligencja wyjechała, chyba nie doczytałem tego w poprzednim poście.
          Nie wiem jak to rozumieć, ale ja osobiście czuję się urażony.
      • Gość: piotrek Re: niecałe tysiąc postów??? IP: *.koszalin.tpnet.pl 09.06.02, 21:18
        Zgadzam się, że w GW bardzo mało miejsca poświęca sie Koszalinowi mimo, że jest
        tu jej redakcja. Jest to jeden z powodów dla którego nie kupuje jej tylko Głos
        Koszaliński oraz Pomorza.
        Nie zgadzam się jednak co do małej ilości internautów. Spójrz na inne miasta z
        forum "Łomianki". Przyznaje się, że nawet nie wiem gdzie to jest.
    • Gość: piotrek Re: niecałe tysiąc postów??? IP: *.koszalin.tpnet.pl 09.06.02, 21:38
      Na pocieszenie podam, że jeszcze 10 postów, a właściwie 9, i przekroczymy
      tysiąc.
      Jeszcze tylko 10 tysięcy i dogonimy Słupsk :)))))
      • sloggi Re: niecałe tysiąc postów??? 09.06.02, 21:40
        Na forum koszalińskim liczy się bardziej jakość niż ilość, i oby tak dalej.
        • Gość: piotrek Re: niecałe tysiąc postów??? IP: *.koszalin.tpnet.pl 09.06.02, 21:47
          Dobrze powiedziane, choć lepiej byloby gdyby znalazło się 15 osób, które
          codziennie napisałbyby co je męczy i denerwuje...
          • Gość: Pom Już pękł tysiączek:) IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.02, 00:27
            Uf.
            • Gość: XYZ Re: Już pękł tysiączek:) IP: *.enter.net 11.06.02, 00:30
              Dlaczego ma ktos pisac o nerwach i problemach.
              Ja osobiscie nie mam zadnych problemow i ciesze sie pelnia Zycia.Dlaczego nie
              dzielic sie ta dobra strona zycia,Polskie dzienniki wystarczajaco psuja nam
              poczucie chumoru i chec odwiedzenia kraju Od czasu do czasu licze dobre
              wiadomosci w wiadomosciach albo ich nie ma wogole albo jest jedna typu ;jutro
              moze nie bedzie padal deszcz;
              Wiecej optymizmu Wam Wszystkim Zycze Pozdrawiam XYZ
              • Gość: gosia-s Re: Już pękł tysiączek:) IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 12.06.02, 17:01
                Gość portalu: XYZ napisał(a):

> Dlaczego ma ktos pisac o nerwach i problemach.
                > Ja osobiscie nie mam zadnych problemow i ciesze sie pelnia Zycia.

Akurat, kto ich nie ma? Zresztą, bez problemów życie bywa nudne.

Wiecej optymizmu Wam Wszystkim Zycze Pozdrawiam XYZ - ja również Gosia-S

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka