Dodaj do ulubionych

Mam prośbę

29.03.07, 19:06
Witam. Na wstępie pragnę poinformować wszystkich, że jestem uzależniony od
Dziwnowa i w najbliższe wakacje, kolejny raz z rzędu pokonam 450 km aby
spędzić u Was dwa wspaniałe (mam nadzieję) tygodnie. W tym roku jak nigdy
wcześniej mam mały problem z kwaterą, pewnie dlatego że trochę za późno się
za to zabrałem. Znalazłem jedno fajne miejsce, ale niestety nie ma jeszcze
zdjęć tego obiektu, gdyż podobno jest jeszcze w budowie, ale na wakacje ma
być czynny. W rozmowie telefonicznej właścicielka zapewniała mnie że będzie
super i wygodnie. Czy mógłby ktoś podejść na Osiedle Rybackie (ul. Rybacka
107) z aparatem, pstryknąć kilka fotek tego obiektu i podesłać mi na
gazetowego maila? Dom ma się nazywać Hacjenda i zlokalizowany jest przy samym
wejściu na plaże (uliczka prawie na przeciwko "Białego Domku", za sklepem).
Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • przedziwna1 Re: Mam prośbę 29.03.07, 20:32
      Zobaczymy, moze cos da sie zrobic :))
      Cudowne uzaleznienie Cie dopadlo :) Oby sie utrwalilo...
    • dorgaj1 Re: Mam prośbę 29.03.07, 21:43
      Witam. Przedziwna czy mogłabyś zamówić u Neptuna na lato piękną pogodę? Ja
      również jestem uzależniona od Dziwnowa, spędzę już 8 raz dwa najwspanialsze
      tygodnie w tym przepięknym kurorcie. Wprost nie mogę się doczekać 2-giej połowy
      lipca. Mam trochę bliżej niż "ledwozipie", od mojego domu równo 106 km. do
      ośrodka w którym z synami spędzam od 2000 roku każde kolejne wakacje. Pozdrawiam.
      • ledwozipie Re: Mam prośbę 30.03.07, 08:18
        Witam. Moja przygoda z Dziwnowem trwa od 1998 roku i mieszkałem już w różnych
        jego zakątkach. Od ul. Kaprala Koniecznego po kraniec Osiedla Rybackiego z
        kilkoma przystankami w centrum. Dzisiaj najbardziej odpowiada mi Osiedle
        Rybackie ze swoją ciszą, spokojem i rodzinną atmosferą.
        Zupełną rewelacją jest urlop w Dziwnowie w czerwcu. W zeszłym roku, przy
        cudownej pogodzie, przez dwa tygodnie czerwca byczyłem się na pustej plaży. Na
        jedzenie w knajpach czekało się krótko, cisza w Centrum kojąco wpływała na
        nerwy, a na plaży jak okiem sięgnąć nie widać było żadnej kolonii. Ideał
        dopełniały niskie ceny kwater, po prostu rewelacja! W tym roku z przyczyn
        zawodowych zmuszony jestem na urlop w pierwszej połowie sierpnia i niestety
        pewnie nie będzie już tak pusto.

ps. Za FF Dziwnowa "czapki z głów" dla Przedziwnej, zrobiła kawał wspaniałej
        roboty. Nie znalazłem jednak nigdzie zdjęć kina letniego, które dobrze
        pamiętam.
        ps1. Czy w końcu cos się zaczęło dziać z obiektem w samym centrum Dziwnowa?
        Chodzi mi o duży budynek z czerwonej cegły, położony między BOSSEM a Bocianim
        Gniazdem, prawie na przeciwko fryzjera. Kiedyś była w nim dyskoteka, ale odkąd
        przyjeżdżam do Dziwnowa to budynek tylko straszy.
        ps2. Przedziwna, bardzo Ci dziękuję za reakcję na moją prośbę.
        • przedziwna1 Re: Mam prośbę 30.03.07, 14:12
          No to znasz Dz. jak wlasna kieszen... Pierwsza polowa sierpnia to i tak wiekszy
          komfort niz pierwsza polowa lipca :) Bedzie dobrze!
          Dzieki za pochwale FFDz., oczywiscie licze po Twoim urlopie na Twoj aktywny
          udzial w tworzeniu galerii Dz.
          Kino letnie odeszlo w niebyt...na jego miejscu wyrosl apartamentowiec. Budynek z
          czerwonej cegly przez Dziwnowiakow zwany Bałtykiem niestety dalej straszy. Jest
          objety ochrona woj. konserwatora zabytkow, ale oczywiscie czego nie ma? kaski,
          kaski...A budynek jest bardzo stary i byl kiedys bardzo piekny, zwal sie
          Silvana. Widziales?
          fotoforum.gazeta.pl/72,2,707,44266619,49645346.html
          PS. Fotki dzis zrobie
          • ledwozipie Re: Mam prośbę 30.03.07, 14:46
            Moja znajomość Dziwnowa jest charakterystyczna dla turystów wakacyjnych, co
            oznacza że mniej więcej wiem gdzie dobrze zjeść, gdzie nie jeść, gdzie
            wynajmować kwatery i w którym miejscu plaży jest największe zagęszczenie
            kolonii. Jakoś nigdy nie było okazji poszperać w Dziwnowie i okolicach
            dogłębnie. W tym roku mam zamiar nadrobić zaległości. Specjalnie kupiłem aparat
            ze statywem i bądź pewna że jakieś efekty mojego urlopu znajdą się FFDziwnowa.
            Podobno w tej kwaterze, którą będziesz łaskawa dla mnie "pstryknąć" ma być
            Internet więc możliwie że fotki pojawią się na bieżąco.
            Szkoda Silvany, mam nadzieje że w końcu ktoś się obudzi i dojdzie do niego, że
            taka lokalizacja to żyła złota dla inwestora. Niestety w mojej okolicy jest
            także całe mnóstwo zabytkowych obiektów popadających w ruinę. Eh przykro się
            robi patrząc na niszczejące perełki architektoniczne pozostawione nam przez
            poprzednich gospodarzy.
            Pozdrawiam
      • przedziwna1 Re: Mam prośbę 30.03.07, 13:54
        Witaj znow Dorgaj :) Jasne ze zamawiam: w dzien slonce, lekki wiatr, blekitne
        niebo, a w nocy lekkie orzezwiajaco- nawilzajace opady letniego cieplego
        deszczu. Moze byc? Ideal ...:)
        • dorgaj1 Re: Mam prośbę 30.03.07, 18:08
          Witam. Chyba zbyt piękne, aby mogło być prawdziwe. Ale kto wie, może się uda.
          Oby tak było. Pozdrawiam ciepło.
    • stop_klatka ...a to mnie zmartwiła informacja 05.04.07, 07:41
      ledwozipie napisał:

> Witam. Na wstępie pragnę poinformować wszystkich, że jestem uzależniony od
      > Dziwnowa i w najbliższe wakacje, kolejny raz z rzędu pokonam 450 km aby
      > spędzić u Was dwa wspaniałe (mam nadzieję) tygodnie. W tym roku jak nigdy
      > wcześniej mam mały problem z kwaterą...

...a to mnie zmartwiła informacja, bo w tym roku też wybieram się do Dziwnowa.
      Dobrze, że chodź z parkingiem i sraczykiem nie będzie problemu.

Minister został klozetowym
      Rafał Wiechecki kupił działkę za 320 tys. zł
      FOTO: PRZEMYSŁAW GRYŃ
      Działka Wiecheckiego leży w dobrym turystycznie punkcie i blisko morza
      FOTO: PRZEMYSŁAW GRYŃ

Rafał Wiechecki (29 l.), minister gospodarki morskiej, zrobił interes życia.
      Kupił przeznaczoną na parking działkę nad samym morzem, w najczęściej
      odwiedzanym miejscu na polskim Wybrzeżu. Wcześniej przez dziesięć lat działkę
      bezskutecznie próbował nabyć miejscowy urząd gminy. (Sper Eks)

www.se.com.pl/_gAllery/10/74/73/107473.jpg
      • egraa Re: ...a to mnie zmartwiła informacja 05.04.07, 08:17
        Ale to w Trzęsaczu! Trochę daleko od Dziwnowa chcesz parkować i ... nie tylko :)
        • stop_klatka Re: ...a to mnie zmartwiła informacja 05.04.07, 08:40
          Eh, Egraaa...natrząsasz się z mojego problemu. Na wszelki wypadek wezmę
          stopera...hehe..
          A i tak lubię Dziwnów i dziewczyny z Dziwnowa. Wesołych Świat!
          • egraa Re: ...a to mnie zmartwiła informacja 05.04.07, 15:34
            Wesołych Świąt, Stop-klatko, mimo, żem ani dziewczyna, ani z Dziwnowa :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka