indra11 26.05.09, 09:43 Jak w temacie. Szukam sprawdzonego specjalisty do założenia stałego aparatu na zęby. Macie jakieś doświadczenia? Jakie są ceny a jaka jakość u poszczególnych lekarzy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewelinka_1986 Re: Ortodonta 27.05.09, 18:50 osobiscie polecam Dr Karolaka z ul Zwyciestwa (102 lub 107 juz nie pamietam), korzystalam z jego uslug przez ponad 2 lata, teraz juz tylko retencja. Wybralam go z polecenia kolezanek, ktore rowniez u niego leczyly zabki. Druga sprawa to ceny, ma zdecydowanie nizsze niz inni orto, zarowno jesli chodzi o sam aparat jak i wizyty, chociaz to warto sprawdzic, bo tak bylo ponad 2,5 roku temu. Zreszta napewno w dalszym ciagu konsultacja jest za darmo, warto sie umowic i poznac szczegoly :) Odpowiedz Link Zgłoś
hanwar Re: Ortodonta 27.05.09, 20:15 Ja nt. w/w lekarza słyszałam i dobre (te raczej dotyczące stomatologii ogólnej)i bardzo złe opinie (nt orto-głównie brak czasu, przyjmowanie przez asystentkę, złe podejście do tematu). Ceny pewnie ma niższe, bo de facto dr nie jest specjalistą ortodontą.Nie kwestionuję jednak w żaden sposób jego umiejętności. Teraz tylu ludzi leczy żeby u ortodontów, że warto zapoznać się z opinią znajomych. W Koszalinie jest kilku orto: dr Ziemba - przyjeżdża ze Szczecina, dr Jedlińska, dr Mruczyńska, dr Morzycka (u tej z kolei ja się leczę i polecam), itd. Temat warty zastanowienia, bo nie jest tani i w dodatku chodzi o zdrowie. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
bulikinia Re: Ortodonta 27.05.09, 20:33 Ja zakładałam aparat u dr Mruczyńskiej, która ma gabinet u Bastka. Jest beznadziejna, nie polecam jej nikomu. Nie mogła wyprostować mi zębów, a po 2 latach zęby znowu zaczynają się wykrzywiać. Świetny jest ortodonta na legnickiej, nie pamiętam nazwiska ale jakoś na K. Odpowiedz Link Zgłoś
indra11 Re: Ortodonta 28.05.09, 10:35 o dr jedlinskiej slyszalam raczej niedobre opinie. A jak mniej więcej koszty aparatu w Koszalinie??? i wizyt ? Odpowiedz Link Zgłoś
hanwar Re: Ortodonta 28.05.09, 17:07 na legnickiej jest dr Morzycka i dr Krawczyk Odpowiedz Link Zgłoś