irenaearl
28.02.13, 23:13
Piekę często chleb na zakwasie. Ostatni etap wyrastania, ok. 3 h, przebiega już w formie. Dla wygody używam papieru do pieczenia. Szlag mnie trafia z powodu tego papieru, bo producenci bez słowa wzmianki pogarszają jego jakość.
Najpierw Lidlowy: najpierw był gruby, brązowy i nieprzywieralny, nie rozmakał w trakcie wyrastania chleba. Lidl zmienił go na biały, cienki i przywieralny. Miałam pół godziny wydłubywania papieru z chleba.
Przetestowałam inne papiery i przerzuciłam się na Paclan. I znowu ta sama historia: ostatnio kupiony papier jest widocznie cieńszy i przywiera. Znowu mam chleb z papierem. Lidl przynajmniej zmienił opakowanie, obniżając jakość produktu, tutaj opakowanie zostało takie samo. Nie dało się poznać, że faktycznie jest to zupełnie inny przedmiot. Jest to wredne, podstępne oszustwo, które przypomina mi się za każdym razem, kiedy wypluwam kawałek papieru.
Na razie z powrotem bawię się w smarowanie i wysypywanie blaszki. Jest jeszcze jakiś porządny papier do pieczenia na rynku?