abere8 23.10.06, 22:32 Czesc, dostalas mojego maila? Odpowiedzialam na Twojego juz jakis czas temu - daj chociaz znac, czy doszedl. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martucha1 Re: Prywata do Martucha1 25.10.06, 19:58 A ja nie zaglądałam na priv . Bardzo dziękuję, właśnie przeczytałam )) Marta Odpowiedz Link
poledownunder Re: Prywata do Martucha1 25.10.06, 22:29 Martucha, moze Cie to zainteresuje. Firma recruitingowa Robert Half zrobila porownanie dodatkow do pensji, jakie pracownicy finansow dostaja w NZ i w Australii (porownali i inne kraje, ale poniewaz NZ obsesyjnie porownuje sie z Australia, tylko te sa cytowane). Wydalo mi sie ciekawe, bo ogolnie panuje przekonanie, ze w NZ nie warto pracowac - jak po tej stronie swiata to tylko w Australii. A z porownania wynika, ze: - premie dostaje 55% w NZ, 23% w Australii - mozliwosc doksztalcania sie w zawodzie 66% w NZ, 31% w OZ - skladki na fundusz emerytalny 26% w NZ, 5% w OZ - ubezpieczenie zdrowotne 28% w NZ, 9% w OZ - ubezpieczenie na zycie 21% w NZ, 5% w NZ - dodatkowe urlopy 25% w NZ, 15% w OZ (chyba chodzi o powyzej wymaganych prawnie 4 tygodni) - dostep do gymu itp 17% w NZ, 9% w OZ - dodatek na telefon komorkowy 40% w NZ, 24% w OZ - dodatek na parking lub transport publiczny 17% w NZ, 13% w OZ - firmowy laptop 32% w NZ, 18% w OZ Odpowiedz Link
u25 Re: Prywata do Martucha1 25.10.06, 23:24 Ta.. Tylko, ze basic salaries sa wyzsze a AU i rynek pracy wiekszy (i nie taki plaski). Jak w NZ szukalam pracy, to mialam problem ze znalezieniem firm, do ktorych moglam uderzyc w Auckland z CV Odpowiedz Link
u25 Re: Prywata do Martucha1 25.10.06, 23:26 > mialam problem ze znalezieniem firm, > do ktorych moglam uderzyc w Auckland z CV > A w researchu jestem naprawde dobra! Odpowiedz Link