Dodaj do ulubionych

Telewizja w naszym bloku

31.08.09, 19:56
Drodzy Sąsiedzi, mam pytanie:
- jak odbierają Wasze telewizory z anteny zbiorczej???
- czy udaje Wam się odbierać naziemną telewizję cyfrową DVB-T?
U mnie z anteny zbiorczej nie da się oglądać praktycznie nic, natomiast w cyfrowej jest tylko dźwięk, nie ma natomiast obrazu...

Obserwuj wątek
    • draft_pl Re: Telewizja w naszym bloku 31.08.09, 21:28
      U mnie telewizja analogowa (TVP1, TVP2, TVP3, TV4, Polsat, TVN i Puls) jest ok.
      Co do cyfrowej to się nie wypowiadam, bo nie mam tunera MPEG-4.
      • koozmin Re: Telewizja w naszym bloku 01.09.09, 18:12
        U mnie wszystkie analogowe kanały też działają. Cyfrowego tunera niestety nie
        mam, nie potrafię pomóc :(
        • draft_pl Re: Telewizja w naszym bloku 15.08.11, 12:20
          Witam!

Czy ktoś z Sąsiadów odbiera cyfrową telewizję (DVB-T) przy pomocy naszej instalacji antenowej?
    • ruma9 Re: Telewizja w naszym bloku 02.09.11, 08:42
      Wszystkie kanały z analogowej idealnie odbierają, z cyfrówki odbierają natomiast: TV4, TV6, POLSAT, TVN, TV PULS, TVN SIEDEM, PULS 2, POLSAT SPORT NEWS - obraz miodzio :)
      • draft_pl Re: Telewizja w naszym bloku 13.05.12, 19:31
        Zakupiłem dekoder telewizji cyfrowej i odbieram w dobrej jakości MUX1 i MUX3, natomiast MUX2, na którym jest m.in. TVN, nie jest widoczny.

Ruma9 pisze, że MUX2 działa ok (post z 2011).

Moje pytanie, czy MUX2 działa Wam ok również teraz? Czy nie mamy akurat jakiejś awarii?
        • hothip Re: Telewizja w naszym bloku 13.05.12, 20:00
          u mnie jest zupełnie odwrotnie
          Mux2 super odpiera natomiast mux1 i mux3 to totalna klapa i kanały reżimowe odbieram analogowo:(
          • draft_pl Re: Telewizja w naszym bloku 19.05.12, 10:40
            Rozmawiałem z Redutą, przyszedł do mnie spec od instalacji telewizyjnej. Z pomiarów wynika, że w sieci są spore zakłócenia i ten MUX2 (kanał 64) jest tłumiony, przynajmniej u mnie.
            Skoro u Was MUX2 jest widoczny, to raczej antena jest ok, pewnie problem w naszej instalacji.
            Reduta obiecała, że się tym zajmie. Jeśli będę miał dodatkowe informacje to dam znać.
            • draft_pl Re: Telewizja w naszym bloku 26.05.12, 11:13
              Dostałem wczoraj informację, że poprawiono naszę instalację antenową.

Sprawdziłem - 3 multipleksy są już u mnie odbieralne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka