marii51 Re: Kasztany 03.10.09, 22:20 Mówiłeś - włosy masz jak kasztany I kasztanowy masz oczu blask I tak nam było dobrze kochany Wśród złotych liści, wiatru i gwiazd Gdy wiatr kasztany otrząsał gradem Szepnąłeś nagle zniżając głos Odjeżdżam dzisiaj, lecz tam gdzie jadę Zabiorę ze sobą te złotą noc Kochany, kochany Leca z drzewa jak dawniej kasztany Wprost pod stopy par roześmianych Jak rudy lecą grad Jak w noc, gdy w alejce Rudy kasztan Ci dałam i serce A Tyś rzekł mi trzy słowa, nic więcej Ze kochasz mnie i wiatr ... Już trzecia jesień park nasz wyzłaca Kasztany lecą z drzew trzeci raz A Twoja miłość do mnie... nie wraca Choć tyle błyszczy liści i gwiazd I tylko złoty kasztan mi został Mały talizman szczęśliwych dni I ta jesienna piosenka prosta Która wiatr, może zaniesie Ci ... Kochany, kochany Leca z drzewa jak dawniej kasztany Wprost pod stopy par roześmianych Jak rudy lecą grad Jak w noc, gdy w alejce Rudy kasztan Ci dałam i serce A Tyś rzekł mi trzy słowa, nic więcej Ze kochasz mnie i wiatr Kochany, kochany Leca z drzewa jak dawniej kasztany Wprost pod stopy par roześmianych Jak rudy lecą grad Jak w noc, gdy w alejce Rudy kasztan Ci dałam i serce A Tyś rzekł mi trzy słowa, nic więcej Ze kochasz mnie i wiatr ... I wiatr ... Odpowiedz Link
marii51 Re: Kasztany 03.10.09, 22:31 Spacerkiem -Wilanów- Łazienki Królewskie i nie tylko... tinylink.pl/xijr Odpowiedz Link
kendo Re: Kasztany 07.10.09, 19:27 i co?? nikt nie nazbieral jeszcze kasztanow do domciu?? jutro miseczke ustawiam na stole, maja dobry wplyw na jonizacje mieszkania-czy jak to sie tam zwie- Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Kasztany 08.10.09, 15:43 A z kasztanów to ja daaawno temu, gdy byłem brzdąc jeszcze, robiłem ludziki i pieski! Brało się gwoździa, robiło dziurki w kasztanie i wkładało zapałki jako kończyny... ech, to były czasy! I kasztany były super, nie to co teraz, jakieś mikre takie... Odpowiedz Link
kendo Re: Kasztany 09.10.09, 18:30 o!,ja tez, zawsze z Tata robilismy ludziki kasztanowe, droge do szkoly mialysmy przez park, kasztanow w tornistrze nanioslysmy z siostra. Odpowiedz Link