marii51 25.02.11, 19:46 a tu na końcu watku widzę wpis pia.ed forum.gazeta.pl/forum/w,22,17004296,,Zastrzal_w_palcu_co_robic_.html?v=2&wv.x=1 boli mi potwornie kciuk , jakiś chochlik mnie podkusił sprawdzić u syna kwiatek czy to kaktusik Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pia.ed Re: szukam pomocy 25.02.11, 21:34 Zupelnie zapomnialam ze sie kiedys wpisywalam ... A czy jestes pewna ze to zastrzal ? Bo zastrzal to jest cos naprawde powaznego, moja mama po takim domowym leczeniu zastrzalu w kciuku zdeformowala go. Tobie po prostu zebrala sie ropa ... Nie mam i nigdy nie maialam w domu zadnej apteczki, do apteki tez nie biegam ... a ja czesto wbijam sobie kolce z rozy pracujac w ogrodku naszej wspolnoty. Jak rana zaczyna sie paskudzic i zbiera sie ropa, to biore cienka igle, trzymam ja chwile pod goraca woda z kranu, i przebijam rane ... Potem myje palec pod goraca woda, i dla ochrony zakladam plaster. To wszystko! Moje siostry, obie zreszta pracujace w sluzbie zdrowia w Szwecji, maja cala apteke domowa, a ja NIC. Odpowiedz Link
marii51 Re: szukam pomocy 25.02.11, 23:14 [i][Jak rana zaczyna sie paskudzic i zbiera sie ropa, to biore cienka igle, trzymam ja chwile pod goraca woda z kranu, i przebijam rane ... Potem myje palec pod goraca woda, i dla ochrony zakladam plaster. To wszystko! /i] a boli mnie az strach--niech to wszystkie prawa myli mnie boli ----piad mnie boli------uffffffffffffffffffffffffffffff Odpowiedz Link
marii51 Re: szukam pomocy 09.03.11, 21:36 to był prawie horror, tak nazwać można - czego doświadczyłam - przywróciłam wątek- dziś prawie jestem na prostej- nadal dbam i pilnuje zalecen lekarza- skończyły się antybiotyki -jutro wizyta- czy nadal mi doda? ----o rany malutkie ukłucie maciupeńkie kaktusem muszę zdobyć aloes i mieć w domu ! Odpowiedz Link