fettinia 14.01.09, 12:50 Zaprosila zech tako jedno frelka i lona lobiecala sie przijsc poklachac Nawarza tyju,butyrkyksy som w szranku-ino kolockow nie momJak ftoro kce sie s nomi pogodac niech sie ryczka przyniesie i siado Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kika2705 Re: Wuntek slunski:D 14.01.09, 13:02 pogadać to chyba nieeee, ale posłuchać chętnie to ja już ryczke pod pachę biorę i biegnę do Was Odpowiedz Link
aniaiewa Re: Wuntek slunski:D 14.01.09, 13:28 Kurcze, rozumiec rozumiem ten (obcy ) jezyk, ale nie pogadam Nawet jakbym sie starala, to i tak byscie pekaly ze smiechu, wiec nawet nie probuje))) Milego plotkowania Ania p.s. Co mnie szczegolnie urzeka w slaskim pisanym to to ze musze 10 razy przeczytac zeby zrozumiec co stoi mi przed oczami Przez ortografie a wlasciwie jej brak A. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wuntek slunski:D 14.01.09, 14:16 Wezna co z bifyju i na ta ryczka zarozki leca )) Odpowiedz Link
fettinia Re: Wuntek slunski:D 14.01.09, 17:05 Jerunie alech sie zmachala Juz mi na dekiel pado lot tyj przeprowadzkiGirow nie czuja heheTerozki musza sie lyknac czegoHalby nie lubia,ale wino bydzie w som roz Odpowiedz Link
fettinia posuchejcie sie:) 14.01.09, 17:07 uk.youtube.com/watch?v=WZWVa_S2Dms&feature=related ten w czornych brylach i czornej mycce to moj kamrat lot 30 lot Odpowiedz Link
ewa9717 Re: posuchejcie sie:) 14.01.09, 18:05 W laubie ta halba obalili? Na łożartych nie wyglundajom. Odpowiedz Link
fettinia Re: posuchejcie sie:) 14.01.09, 18:48 Bo loni to slunskie synki somWiela mogom wyzrecPP Odpowiedz Link
czarna9610 Re: posuchejcie sie:) 14.01.09, 21:07 ja też ze Śląska ,ale Dolnego... nie bardzo rozumiem (( Odpowiedz Link
achulaw Re: posuchejcie sie:) 17.01.09, 20:32 Powaliło mnie to nosze "hanyskie regge))" Pogrtulować wymowy i bogactwa treśći.Jo żech sleciała ze stołka Odpowiedz Link
smutas13 Re: posuchejcie sie:) 06.02.09, 07:14 fettinia napisała: > ten w czornych brylach i czornej mycce to moj kamrat lot 30 lot Fetti )) Świetne. Ale, który to ten Twój kamrat. Ten pierwszy czy ten czwarty? Odpowiedz Link
marisaa Re: Wuntek slunski:D 14.01.09, 21:45 A kluchow nawarzysz?A kolocza mosz?To przijda. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wuntek slunski:D 14.01.09, 22:01 A ja mam żur!!!! Prawdziwy!!!!! Od baby!!!!!! No kurczę, jak mogłam zapomnieć!!!! Jeden słoiczek już , ale kolejne dwa stoją w lodówce. Następna wyżera na weekend )) PS - tym razem żur przyjechał od inkszy babuli, ze Siemianowic. Odpowiedz Link
danutaessen Re: Wuntek slunski:D 15.01.09, 00:00 Fetti ja slazaczka ale z toba nie pogodom ....najwyzej poslucham..o czym godosz. Odpowiedz Link
azaheca Re: Wuntek slunski:D 15.01.09, 01:36 Muszę was do rymowania po śląsku zagonić,Bronek mistrzem fraszki śląskiej !literackim też można popisać,wątek kulinarny też tam się znajdzie. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=28940 Odpowiedz Link
tosia_4 Re: Wuntek slunski:D 15.01.09, 11:54 Jeju jak ja lubię śląską gadkę Chociaż połowy nie rozumiem Odpowiedz Link
misia72 Re: Wuntek slunski:D 16.01.09, 10:22 och widza, ze tu piyknie po slunksu godajom. Jom tyz ze Slonska i znom sie trocha na tyj godce, choc juz duzoch zapomniala. alech by tam wdepla do ciebie Fetti i przisiadla na tyj ryczce na male klachy. Odpowiedz Link
lisia312 Re: Wuntek slunski:D 16.01.09, 13:46 witejcie dziołchy. U nos tera sypie, kiero idzie zy mnom pokielzać? Jak zmarzna, to tyż biera ryczka i przida ku Wom pofanzolić. Odpowiedz Link
fettinia Re: Wuntek slunski:D 16.01.09, 14:57 Witej dziolchaU nos klara pysk pokozala terozki Przidz przidz-nawarzylach krupow i eintopfa to sie logrzejesz Odpowiedz Link
fettinia Re: Wuntek slunski:D 16.01.09, 14:54 Godajom godajomJo zech juz tyz trocha zapomnialaI zech sie pomyslala-trza sie poklachac leb przeluftowac Odpowiedz Link
pasqoodnikowo Re: Wuntek slunski:D 16.01.09, 16:42 O Boziu!!! umarłam! ze śmiechu! ale takiego serdecznego Uwielbiam słuchać Waszej gwary - z czytaniem mam większy kłopot, ale co tam! Obiecajcie, że nie zapomnicie tego wątku Odpowiedz Link
fettinia Re: Wuntek slunski:D 16.01.09, 16:48 Po to zech go zrobiela cobych nie zapomniala slonskiej godki Lachaj sie frelka lachaj ino dej sie pozor coby ci bebechow nie wyonakszyloP Odpowiedz Link
pasqoodnikowo Re: Wuntek slunski:D 18.01.09, 01:05 no to się lacham cudowne jesteście!!! Odpowiedz Link
fettinia kce fto wodzionki?:) 16.01.09, 16:53 fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,76554441,76554441.html Odpowiedz Link
lisia312 Re: kce fto wodzionki?:) 16.01.09, 18:48 fettinia u mie sie wodzionki nie jadło, to jo ji tyz nie robia. W piontek warza fazole. Odpowiedz Link
fettinia Re: kce fto wodzionki?:) 16.01.09, 18:54 a moj kocho wodzionkafasola tyza najbardztij to gumiklyjzy,modro i roladyTaki lon slonski synek jestTo mu warza jak lubi Odpowiedz Link
ewa9717 Re: kce fto wodzionki?:) 16.01.09, 19:33 Jo już godać dobrze nie poradza, ale wszistko rozumia. Wodzionka -prima, zawsze my z mamą warzyły, jak ojczym (warszawiok) kajsi jechoł w delegacja. I panczó(U?)wa, i rolady z gumiklejzami i modrom kapustom sie robia, a terozki akurat mom dostawa żuru od baby. A jeszcze dymfowane kartofle, mniam! Odpowiedz Link
fettinia Re: kce fto wodzionki?:) 16.01.09, 19:41 panczkraut sie u nos godaloa zuru bych zjodla mmmm Odpowiedz Link
fettinia jo zech Jolka a tu slonsko Dorka:P 16.01.09, 19:46 pl.youtube.com/watch?v=J4RCS7H7thY Odpowiedz Link
zza_krzaka Re: jo zech Dorka:P 22.01.09, 00:45 fettinia wkleiła: > pl.youtube.com/watch?v=J4RCS7H7thY już trzeci raz tego słucham i serdecznie się śmiejęDDDDDDDDD nie znałam tego wcześniej buźka co prawda ślązaczką jestem po mężu/100% i po córach - każda po 50% i wszędzie poza śląskiem jestem hanyską a na śląsku jestem gorolką ale mieszkam tu już lat -dzieści i myślę sobie, a właściwie taką mam nadzieję że mnie nie przegonicie a na wkupne zanucę króciutko/bo już całej nie pamiętam/ i cichutko/bo fałszuję/ piosenkę sprzed wielu, wielu lat Joooooolka, woda na kluski wre Joooooolka idź i powciepuj je odeszłaś od blachy i poszłaś na klachy......./coś tam coś tam/ a mięso na bony spolone w pierony co byda jod? pozdrówka Odpowiedz Link
fettinia Re: jo zech Dorka:P 12.02.09, 09:43 aaaa umknal mi Twoj postTeraz ja sie z kolei ulachalamP Odpowiedz Link
zza_krzaka bo dobrzech się schowała, co nie? ;)))))))nt 18.02.09, 21:17 fettinia napisała: > aaaa umknal mi Twoj postTeraz ja sie z kolei ulachalamP buźka)) Odpowiedz Link
achulaw Re: Wuntek slunski:D 17.01.09, 20:26 Cy ta frelka ta JO????Już żech jest.Biera ryczka i klachomy.Jo jutro cołki nie swiątecnie robia siemieniotka.Tak mnie natchnęło po wątku ło hawerflokach. Trza mojemu pokazoć co pieronisz dobre to nosze jadło. A na poniedziołek wodzionka , a co!!!Tylko richtich chleb kupić co by dobre grzonki wyszły Odpowiedz Link
fettinia jerunie dyc przilazla!!!!:) 17.01.09, 20:30 jo zech lo Tobie godola Siemieniotka nie robilach-dowej recepta Odpowiedz Link
wilowka Re: jerunie dyc przilazla!!!!:) 17.01.09, 20:37 Ja też uwielbiam ten język. Jak gdzieś słyszę, to słucham jak zaczarowana. I kaszubski i białostockie zaciiiąganie też. Żałuję, że nie byłam nigdy na Śląsku, jakoś tak dziwnie skonstruowana jestem, że jak gdzieś jestem od razu łapię fonetykę i akcent. Umiałabym coś nowego Odpowiedz Link
fettinia Re: jerunie dyc przilazla!!!!:) 17.01.09, 20:42 No zaluj dziolchaTo jak sie ochajtasz to sie z chopem pojydz na Slunsk-kolockow sie pojesz i krupniokow i zymlokow Odpowiedz Link
achulaw SIEMIENIOTKA 17.01.09, 20:40 Moja dziewiczo proba. Momy konopie (jo mom 10 deka,dekawoch wiela tego nagotuja)-terozki ino w zoologicznym. Waża az zacznom pyrskać (pękać)Wylawomom na sito i przecierom mom "mleczko" Zaś gotuja to co sie łostało i przecierom. Talk co by cołkie ziornka były popyrskane. Ta śruta idzie weg , a do mlyczka z przecierania deja mliko tuste lub po nowemu skondensowane. Dowom sól , pieprz do smaku. Zagotowuja i wyżerka mniam!!! Niechtóre baby robiom na słodko ale do mnie nie do zjedzenio Odpowiedz Link
lisia312 Re: SIEMIENIOTKA 17.01.09, 21:46 to mi chyba nie podlezie. Ze ślonskigo jedzynio, nojlepij lubia niedzielajszy łobiod: gumiklyjzy z zołzom , rolada i modro kapusta nojlepij ze szpyrkom Odpowiedz Link
ewa9717 Re: SIEMIENIOTKA 18.01.09, 08:41 A jo by pojadła oberiby... Fetti, czy jakoś po śląsku nazywa się zupa selerowa, taka bez żadnych farfocli, jakby rzadszy krem, podawana z malutkimi grzankami? Pamiętam ją ze śląskiego dzieciństwa, potem też czasem mama gotowała. Mam przepis gdzieś w zakopanem, muszę wyszperać i zrobić. Odpowiedz Link
legwan4 Re: SIEMIENIOTKA 18.01.09, 09:26 Mawżon z Beskidów i teściowie mówią z dużą ilością gwary śląskiej...Swojego czasu,gdy bywałam u nich dłużej.....nabierałam takiej śpiewnościOj,lubię słuchać tej gwary Odpowiedz Link
lisia312 Re: SIEMIENIOTKA 18.01.09, 09:57 moja starka warzyła oberiba z liściami i nazywało się to kel, pycha! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: SIEMIENIOTKA 18.01.09, 10:17 Jasne, przede wszystkim z liśćmi! Knole to może być dodatek. Ale trzeba poczekać do lata... Odpowiedz Link
fettinia Re: SIEMIENIOTKA 18.01.09, 12:49 Ino skond jo konopie wezna he?Tukej ni mo-a bio nom zamkli Odpowiedz Link
achulaw Re: SIEMIENIOTKA 18.01.09, 15:14 Kupisz tam kaj żorcie dla ptoków. Zapomniała wczera pedzieć wiela wody do siemieniotki.Tak "na palec"nad konopie. Moja wyszła pyszno! Odpowiedz Link
lisia312 kluski 22.01.09, 09:37 możecie mi frelki pedzieć kiere kluski som ślonski: biołe, czy czorne. Moja starka warzyła czorne i zawszech se myślała, co te som slonski. A tera to juzech zgupła, bo czytom ,że biołe. A i tak wola gumiklyjzy! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: kluski 22.01.09, 10:06 I czorne, i biołe, ale we Polsce ino na gumiklejzy godajom slunskie ) Odpowiedz Link
lisia312 Re: kluski 22.01.09, 18:06 no i gut. Znocie jakieś maszkety robione doma? Dejcie muster. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: kluski 22.01.09, 18:25 www.biznet1.com/cooking/silesian/ Zobacz, fajna strona. Odpowiedz Link
achulaw Re: kluski 22.01.09, 20:13 Domowe maszkety Kiej ja była śpik moja starka ważiła mi marchwionka nie wiem co tam dawali ale ja myśla co tam richtig było: -mleko, marchewki po uwarzeniu pociupane na papka (miksera nie mieli),cuker ,wanilio , masło-pieronowo mi to smakowało! -drugi hit :kożuchy z mleka odsmażane na maśle z cukrem - ino skąd terozki taki kożuch co by był taki gruby. -ajerkuchy))) -siemie lniane uprażone i wymieszane z miodem-to take sezamki z PRL) Odpowiedz Link
ewa9717 Re: kluski 22.01.09, 20:35 Pojadłabych tych kożuchów A jeszcze pamiętam (chyba mi to w czasie przeziębienia dawali) mleko z masłem i kroplami anyżowymi. Baaaardzo to lubiłam (zaraz po ovovitinie, do której wzdycham latami), szukam kropli anyżowych, ale w Polsce chyba nie ma ich w sprzedaży... Odpowiedz Link
fettinia Re: kluski 22.01.09, 20:39 a jo tynsknia do kakalszale..teroski to juz nie takie som jak oma warzila.... a i maszkiety oma robiela pyszne..ino zech nie zdonzyla sie popytac bo lona lodeszla jak zech malo byla.. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: kluski 22.01.09, 20:47 O ja!!!! Kakałszale (kakauszale?)!!! Wieki żech nie piła!!!! Babka na śniadanie zawsze warziła. Odpowiedz Link
fettinia Re: kluski 22.01.09, 20:49 mojo tyzkupila zech sie w Polandzie w zeszlym roku i uwarzila..i to nie bolo to...oma na wynglowym warzila... Odpowiedz Link
momas Re: kluski 23.01.09, 10:10 poproszę o wyjaśniena : Domowe maszkety - to domowe przysmaki, delicje???? kakalszale / ???? oma to babka???? lubie Was podczytywać (mam nadzieję, że za złe mi tego nie macie???) wczoraj natknęłam sie na jakiś francuski program kulinarno- podróżniczy. Zaczęłam oglądać nie od początku. Było akurat o Śląsku.... kurcze lektor zagłuszal trochę, ale na początku nie wiedziałam absolutnie, dokąd dotarli tym razem filmowcy.... Dopiero po dłuższej chwili doszło do mnie, że na Śląsk (a na kuchni gospodyni stały znajome produkty, np majonez Winiary) Odpowiedz Link
fettinia Re: kluski 23.01.09, 13:30 Maszkiety-slodycze Oma-babcia kakalszale-luski kakaowe Odpowiedz Link
momas Re: kluski 23.01.09, 14:37 Dziękuję a co to łuski kakaowe - to już mi tłumaczyłaś... szukałam ich, ale jak dotąd nie znalazłam Odpowiedz Link
achulaw wyjaśnienie 23.01.09, 19:26 kakałszale to odpad po obróbce ziarna kakaowca-TAKA ŁUSKA ,skórka jak z migdałów.Obłuszcza się ziarno ,które potem jest przetwarzane na kakao itp , ate łuski to właśnie kakałszale. Oma , starka , babula to oczywiście BABACIA MASZKETY TO COŚ PIERONOWO DOBREGO , KAŻDY MO SWOJE! Odpowiedz Link
achulaw kakałszale 22.01.09, 21:04 Dietetycy drentwiejomTo podobno odpad pelen metali ciężkichJo żech piła 20 lot temu.Terozki myśla co można by dostoć w zakładach kaj robiom czekolada. Nie wiem jak Wy , ale kakałszale jo piła warzone na wodzie i trocha mleka. Odpowiedz Link
lisia312 Re: kakałszale 23.01.09, 15:37 nie CIERPIA. Poili nas tym na koloniach, mie już som zapach ciepoł o delówka! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: kakałszale 23.01.09, 15:45 Kakałszale na koloniach? Kaj takie kolonie robili? A terozki powoniajcie, bo mom dziś genau slunski łobiod! No? Odpowiedz Link
achulaw Bez tydzień? 23.01.09, 19:31 Bez tydzień ślonski łobiod?Mosz dzioucha czos i zapał chyba ,że to żur albo insze ajerkuchy.Na piątek to mi pasujom bratcheringi i szałot.Moża zielone łobsmożone i ciapa? Odpowiedz Link
lisia312 Re: kakałszale 23.01.09, 21:19 ewa na każdych koloniach, na ftorych żech była, a bywałach różniście, ale zawsze nad morzem. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: kakałszale 23.01.09, 22:52 Też jeździłam na kolonie nad morze, ale nie dawali ;-( Jak ja tęskniłam do tego smaku na wygnaniu na północy! A obiad? Już po żurze, dziś rolady z gumiklejzami i modrą kapustą, potężna porcja (mieli być goście, ale nie dojechali), więc do niedzieli wystarczy Odpowiedz Link
fettinia Re: kakałszale 23.01.09, 23:21 jo zech gumiklyjzy lobstawiola ino zech nie zdonzyla napisocPP Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wuntek slunski:D 24.01.09, 10:22 Jo tyż, ale tak jak łożarcie rozumiałby gorol Odpowiedz Link
monika3411 Re: Wuntek slunski:D 24.01.09, 14:33 Łomatko. Nie dałam rady przebrnąć przez cały WUNTEK ))))))))) Za trudne Odpowiedz Link
fettinia achulaw!!!:) 25.01.09, 17:46 dyc ty mojo muza suchosz Nie moga sie dopisac bo nie mosz Ksiegi GosciA do Bytomia to lode mnie ciepnac kamolem-jo zech z Tarnowskich Odpowiedz Link
achulaw Re: achulaw!!!:) 25.01.09, 19:48 Pieronisz!!!Jo zech myśloła co Ty z ReichuNie wiem czamu! No dyć my możamy poklachać kaś w knajpie!Ino ja terozki roboczo niedyspozycyjna.Luftu złapia dopiero po 3.02 KIĘGA GOŚĆI JAKOŚ NIE UMIA STWORZYĆ. Odpowiedz Link
fettinia Re: achulaw!!!:) 26.01.09, 08:50 bo je teroz jes w ReichuP Ino latym jada do heimatu Odpowiedz Link
mama-maxa Re: achulaw!!!:) 26.01.09, 21:27 a jo je z Koenigshutte znaczy sie z Chorzowa no to pieronsko fajnie ze my sie tu zgodaly Odpowiedz Link
achulaw Re: achulaw!!!:) 31.01.09, 18:28 Ja no to fajnie!Jo mieszkom niby Bytom , ale prowie Chorzów - Bożka. Pieronowo nie lubia Bytomia.Chorzów to je to , a cukiernia Caffe Milano)))mmmm Jak sie skończy moje wariactwo w robocie ida do Milano na naleśniki , alkbo do "Pierogarni pod beczką" Odpowiedz Link
ewa9717 Re: achulaw!!!:) 31.01.09, 20:15 A takie ciastka - gelerty - idzie jeszcze kaj dostać? Downo temu w Silezji dowali, tak mi jakoś jako jeden ze smaków dawno minionego dzieciństwa zostały... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: achulaw!!!:) 31.01.09, 23:19 Ba, mam tylko mgliste wspomnienie czegoś kręconego (wyglądało to trochę jak amerykańskie lody), oblanego czekoladą, a środek ni to masa, ni to krem, z jakimś alkoholem, może rumowy... Odpowiedz Link
lisia312 Re: achulaw!!!:) 04.02.09, 09:52 Co Wy dziołchy, Spicie, czy co? Żodno nic nie warzi, ani sie nie kwoli? Odpowiedz Link
fettinia Re: achulaw!!!:) 04.02.09, 10:05 Jo nie spia Wczorej zech uwarzila pierogiA chop se bratheringi z kartoflami zjod Odpowiedz Link
pucor Re: achulaw!!!:) 04.02.09, 21:28 jo tyz nie spia mysla co do wodeczki chopom w sobota narychtuja bo mom nie byle kogo a prezentera rydyjka slaskiego dom wom linka nie byda taka www.radiopogonica.eu/ Odpowiedz Link
fettinia Re: achulaw!!!:) 04.02.09, 21:33 jerunie dziolcha-bylo godac ze elita moszP ta polsko PRLowsko sie nado Odpowiedz Link
ewa9717 Re: achulaw!!!:) 05.02.09, 08:52 Dostałach ze Ślunska tako mączka "Żurek", nastawiłach żur w sobota, dziś już nieźle wonio! Mniam, mniam... Odpowiedz Link
achulaw Re: achulaw!!!:) 05.02.09, 22:58 A mnie sie nie chca zakiszoć łodkąd żurok potrzaskała.Kupiłach nowy , ale trzi rozy mi skisł a skisiołSTARY ŻUROK ŁOD MAMY MIOŁ JUŻ KISZENIOWO WYŚCIÓŁKA. Jo kupuja niestety łod baby ,ale dobry ino doma już nie wonio. Odpowiedz Link
mama-maxa Re: achulaw!!!:) 07.02.09, 13:18 kaj je ta pierogarnia pod beczka?? je to na jagielońskiej w chorzowie? bo mój mały lubi pierogi i chop tyz, ale oba ino z miesem jedzom, na słodko to mi plują - wybredzioki jedne Odpowiedz Link
achulaw Pierogarnia pod beczką 08.02.09, 20:28 W/W jest na rynku łobok "atelie kwiatowego" i sklepu dla rubych.Tam dowejom pierogi z krupniokiem , po kozacku , ze szpinakiem ,jarzinom, z wusztem , fleiszem -kupa tego, a jake dobre!!! Na słodko tyż som ale ja tyż pluja Odpowiedz Link
achulaw No i jak pierogi? 11.02.09, 20:08 Jo żech była wczorej ,cosik sciągnąć na walentynki bo mój pieronowo kocho pierogiInspiracyjo już mom! Farsz:szpinak , feta,czosnek(standart) ino przismażone na maśle posypane prażonymi wiórkami migdałowymi. Moża zrobia tyż z łososiem,serkiem wieluńskim i brokułami-ciekawach jak wyjdom!!! Ale to przetestuj pierwyj na sobie) Odpowiedz Link
smutas13 Re: Wuntek slunski:D 06.02.09, 08:18 Siadłach na ryczce i przeczytałach cołki wuntek - dwa dni mi to zajeno. Jo je ślónzaczka tako kapke prziszywano, pochodzym z Mazowszo, ale już 3/4 swoigo żywota mieszkum na Ślónsku Cieszyńskim. Pokochałach ślónzaków, to dobrzi i uczynni ludzie. I chop też dostoł mi się ślónzok - dobry chop Ana obiod dzisio bydom kotleciki z jajek, ziemnioczki i sałatka ze słoja - ( z oszczędności czasu - jadymy do szpitola prziwitać nowego wnuczusia )) Odpowiedz Link
mama-maxa Re: Wuntek slunski:D 07.02.09, 13:16 no to gratulacje jo mom na obiod dzisioj karminadle i kartofle i jakos tam jarzyna byle jako (co żech miała to żech wciepła do gornka) na gensto. Odpowiedz Link
smutas13 Re: Wuntek slunski:D 08.02.09, 18:15 mama-maxa napisała: > no to gratulacje Dzięki ))) Odpowiedz Link
fettinia Smutas:) 07.02.09, 16:53 Jerunie dziolcha gratuluja ci za calygo serca!!!Dej mu kusika w piyntka lot takij jednyi tante Fetti Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Smutas:) 07.02.09, 17:20 To i łod drugiej! Ślązaczka z Mazowsza lepiej po naszymu godo...Ach, i kusiki sobie przypomniałam )) Odpowiedz Link
smutas13 Fetti i ewa9717 08.02.09, 18:08 Dięki dziouchy Przed chwilkom my przijechali z łodwiedzin. Malutki mo dopiyry sztyry dni. Fajny je. Przi nastympnych łodwiedzinach, pokuśkom go po piyntach Tak poważnie to nie wiem co to znaczy te kuśki? Całowanie? Przy Was mam szansę się podszkolić Tu, na Śląsku Cieszyńskim gwara jest nieco inna. Pewnie nie raz będę prosić Was o wyjaśnienie niektórych znaczeń )) Odpowiedz Link
fettinia Re: Fetti i ewa9717 08.02.09, 18:10 Kusiki to caluskiMysla,ze kazdo gmina swojo godka mo Odpowiedz Link
smutas13 Re: Fetti i ewa9717 08.02.09, 18:23 fettinia napisała: > Kusiki to caluskiMysla,ze kazdo gmina swojo godka mo Fakt - kusiki - zapamiyntom Fajno je gwara ślunsko. Najlepszy mamy ubaw, kiedy przyjedzie do nas rodzina z Mazowsza i próbują mówić dwarą śląską Odpowiedz Link
fettinia Re: Fetti i ewa9717 08.02.09, 18:30 hihiteraz po polsku bedzieNajsmieszniejsze jest to,ze moja mama z Czestochowy a u nas w domu nigdy gwara sie nie mowiloNo ale wychowujac sie na Slasku nie dalo rady sie nie nauczyc Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Fetti i ewa9717 08.02.09, 20:10 A ja, choć Ślązora z dziada pradziada i baby prababy, od dzieciństwa na drugim końcu Polski, a w Katowicach tylko wakacyjnie. Ale jakieś atawizmy w człowieku widać działają, bo nic mi tak nie smakuje jak sląskie potrawy No i zawsze wszystkie wątki śląskie w książkach, flimach, TV czy w prasie tropię... Odpowiedz Link
fettinia Re: Fetti i ewa9717 08.02.09, 20:15 teoretycznie to i ja z dziada pradziada od strony ojcaAle po slasku dziadkowie nie gadali-szybciej po niemiecku Odpowiedz Link
achulaw Re: Fetti i ewa9717 08.02.09, 20:24 U mnie mam i tata wybyli ze Ślonska jak cołkiem smarki byli-łojciec furgoł na Migach to i na Pomorzu wylondowali.Jo tam sie urodziła,ale kiej mioła 5 lot moi wrócili ino do Czestochowy(bleeee)Jo jokiś instynky jak u Hemigłeja żech dostała i mnie tu przyniesło,ale moi juże rozmyślajom co by na cołki stare lata wrócić tu kaj ich miejsce. Tu jo i mmojo siostra icołkii familia i groby a Oni tam u goroli.Właśnie,żech wróciła z łodwiedzin.Jo tam jam jak na wygnaniu.CZŁOWIEK CZŁOWIEKOWI WILKIEM.Terozki tyo ja bardziej hanyska kiej moja mama!ino godoć nie sporo mi idzie wola pisać)) Odpowiedz Link
fettinia Re: Fetti i ewa9717 08.02.09, 20:31 Dziolcha jak ty godosz jak i piszesz tos Hanyska pelnom gembom Odpowiedz Link
achulaw Re: Fetti i ewa9717 08.02.09, 20:47 No nie godoć to ja nie potrafia,wstydliwo dzioucha ze mnie.Szwajgier godo co bym sie nie wysilala .Mnie nojlepiej wychodzi ja sie chlapna:To i wice sonm smieszne. Odpowiedz Link
fettinia Re: Fetti i ewa9717 08.02.09, 20:53 Wicow po slonsku to jo nie umiaAle lubia sluchocMiala zech takiygo kolegi i lon w Masztalskich wice godolI tako jedno Andzia znom tyz Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Fetti i ewa9717 08.02.09, 21:20 Andzia to ja jeszcze pamiętom jak jy było tak z pół...Z Rosiewiczem spiewała. Odpowiedz Link
smutas13 Re: Fetti i ewa9717 09.02.09, 08:18 Andzia je super! Gro w polskich kumedyjach i "jak" gro! Śmiych murowany Mo w sobie te ślunski poczucie humoru. Odpowiedz Link
fettinia mocie Andzia:) 09.02.09, 08:59 Lona je w ziciu tako samo wesolo www.joannabartel.pl/sites/wstep.php www.youtube.com/watch?v=sXg5aKybq38 www.youtube.com/watch?v=Gu-Djm0ZSj8 www.youtube.com/watch?v=1oVZ9564jOQ Odpowiedz Link
fettinia Re: mocie Andzia:) 09.02.09, 09:09 Cos wom lopowiemByli my kiedys w heimacie i my poszli na koncyrt.Jak bylo przyrwa to my sie siedli w gartenie.I lobok siedziola taki jedno frelka co sie durs lachalaTo my sie z niom pogodali i polachali.A co chwila przylazily jakies dziolchy i synki i chcioly coby im cos podpisala.Jo zech nie wiedziola co to za jedno-slawno jakos czy cus?Dalyj my godaliA potym my polezli razym do kupy na fajer do jednego synkaI tukej zech sie dowiedziola,ze to AndziaP Jozech juz kupalot w Reichu byla i zech nie wiedziola ze lona tako wielko losobistosc jestD A lona miala niezlo zabawa,ze my jom nie znomyP Odpowiedz Link
ewa9717 Re: mocie Andzia:) 17.02.09, 09:03 A jo żech sie żuru ukisiła, ale nie taki dobry łon jak od baby ze Ślunska. Musza sie jaki gliniok narychtować, taki ino do żuru, bo ni mom. Odpowiedz Link
achulaw ŻUROK 17.02.09, 21:39 Jużech pisała jak cieżko żurok łodzyskać.Jo żech 3 razy w nowym próbowała i sie nie zakisił.Nie myłam ino łobsychoł z resztkami żuru a to nic nie dało.Stary żurok łod mamy nie mioł tej glazury , a takiego nikaj nie widza ,nawet w Cepeli. Odpowiedz Link
smutas13 Chcecie posłuchać ślunskich pieśniczek? 18.02.09, 08:39 www.patefonujkaericha.pl Odpowiedz Link
fettinia Re: Chcecie posłuchać ślunskich pieśniczek? 18.02.09, 14:59 www.patefonujkaericha.pl/ posuchom sie Odpowiedz Link
smutas13 Re: Chcecie posłuchać ślunskich pieśniczek? 18.02.09, 18:02 Fetti - dzięki za poprawny link (z ukośnikiem) Odpowiedz Link
achulaw Re: ŻUROK 18.02.09, 14:52 Momy trzecio wyliczanka, tukej krałzka,tam falbanka. Podział pracy-ferezunek, u was kredens tu szybunek. Pralka ręczna to jest rompla, zamiast wujka momy onkla. Tam widelce,tu widołki, w miejsce krzeseł momy stołki. U nos szałot tam sałatka, nasza chadra to jest szmatka. U was problem tu łostuda, tam strzelnica,tu szisbuda. U was pączek ,tukej krepel, na józefka wołosz zefel. Zupa z chleba to wqodzionka, jajecznica zaś smarzonka. Nieco później to niyskorzyj, wy z proboszczem,my z farorzym. Coś zamoczyć znaczy tonknońć, a coś łyknąć to jest szluknońć. O was urwis u nos najduch, tam jest rozwód a tu szajdung. Tukej sznitloch,wasz szczypiorek, u nos bontek,wasz rozporek. Rozrabiaka to jest rojber, wasza proca a nasz szlojder. U was chłopczyk u nos bajtel, na przedziałek godosz szajtel. Momy czworto wyliczanka, tukej gliniok - tam glinianka. Zrzutka na coś to jest ściepa, oberiba - kalarepa Odpowiedz Link
achulaw A tu pierwszo cześć 18.02.09, 15:05 Momy juzaś wyliczanka, u was tramwaj – tukej banka, kalesony to spodnioki, na skarpety godosz zoki. Małe strupki to boloki, tam bułczanka – tu żymloki. Momy nowo wyliczanka, tu kroszonka tam pisanka, tanie wina to jabole, chopy z polski to gorole. Tam torebka tukej tytka, u was czapka – u nos mycka. Guz na czole to jest buła, miękka piłka – u nos fuła. Buty z drewna to holcoki, u was łysi tu glacoki. Westa to jest kamizelka, wasza panna – naszo frelka. Kocham cię to znaczy przaja, zmyślny beret to jest kaja. Skrzynka z węglem to kokastla, tam krasa – tu omasta. U was randka – tu zolyty, wasze kromki,nasze sznity. U nos siynie, wasze klatki, tam spodenki,tukej batki. Tu gardiny, tam firany, nasz nabity – wasz pijany. Karminadla – patrz mielony, a górnicy to pierony. Odpowiedz Link
51pdeta Re: Fetti i ewa9717 28.02.10, 10:29 Jak piyknie że mom czas do połednia ,ale teraz musza iść zrobić kloski bo mi za chwila woda cołkim wywrze! Odpowiedz Link
51pdeta Re: Fetti i ewa9717 28.02.10, 10:44 Psinco bydzie a nie kloski bo ni mom kartfylmylu!Dobrze żech se kapła zanim żech jajca wbiyła !Teraz bydymy mieć sztamfkartfle -i tyż dobrze!Dzieci je rade! Odpowiedz Link
fettinia Re: Fetti i ewa9717 28.02.10, 10:56 Jozech se kupila i zaroz byda kulac Wuzetka tyz zech zrobiela,ino gryfno to lona nie jes Odpowiedz Link
fettinia Dziolchy i synki:) 03.04.09, 21:22 No jerunie dyc nom tyn wuntek zdycho Jo zech sie juz wypucowala lokna i sie swiecom na glanc heheSzranki zech sie lobejrzala czy mom co loblec na ta Wielkanoc Synek mi kociki przywlek i zech sie wsadzila do krauski Godejcie dziolchy co tam u wos Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dziolchy i synki:) 04.04.09, 08:18 Jo mom tak samo, sama siebie sie dziwia, żech tako akuratno w tym roku! A zarozki na ogródek leca! Odpowiedz Link
achulaw Re: Dziolchy i synki:) 04.04.09, 19:50 Jo tyż ,żech sie bała.Nieśmiało próbowałach reaktywować w wątku ło tradycyjnej Wielkiejnocy.Nie chca być namolna co by dziwne ludziki nie pokrzykiwały ło propagacji regionu. No to tyla... Dzisiej,żech łobsprzątała izby-tak se ciurkom przez tydzień co by sie nie narobić-mimo że przez miesiąć byłach bezrobotna wcale mało roboty nie byłó-SZUKANIE ROBOTY TO CIĘŻKA ROBOTA) Ale się łopłcało!!! Wypija za Wos toast-ROBIA W BROWARACH ŁOD ....1.04(Priamaaprilisa ) Trzymojcie dziouch kciuki!!! Odpowiedz Link
fettinia Re: Dziolchy i synki:) 04.04.09, 19:58 Dziolcha co ty zes sie szaleju lopila?DD Namolno zes?D Nie fandzol hehe Byda mocno trzimac!! niech sie robota warzi tak gorko jak piwo Odpowiedz Link
achulaw Re: Dziolchy i synki:) 04.04.09, 20:02 No tu jak doma ,ale w KUCHNI...sAMA WIESZ ,ŻE KRZIKACZE ŁOGUPIOŁE SIE ZDAŻAJOM((tYLKO CZEKAJOM CO BY GUPIO PODBIĆ! Odpowiedz Link
fettinia Re: Dziolchy i synki:) 04.04.09, 20:37 a dyc my nie w KuchniD Po to zech foruma zalozyla coby gupieloki nie lazily Odpowiedz Link
achulaw Podnoszę:) 21.04.09, 19:22 Ajerkuchy znocie??Tak po tych naleśni9kach prziszoł mi smak) Jo nie mom receptury -babunia nie przekazała.Chodzi mi o takie cołki ślonskie nie jakieś "gorolskie" racuchy z serków . Ten smak mom jeszcze w gębie. Dowejcie receptury moża trafia??? Odpowiedz Link
fettinia Re: Podnoszę:) 21.04.09, 19:41 dziolcha mojo oma to umarla jak zech miola 5 lot ale zech znajdla takiy: www.forum.wesele.opole.pl/ajerkuchy-t3547.html i tu mosz tyzDD www.chefkoch.de/rs/s0/eierkuchen/Rezepte.html Odpowiedz Link
achulaw Re: Podnoszę:) 21.04.09, 19:55 Dzięki Fetti)Jo chyba popróbuja tych na maślonce-chyba babula takie robili .Wiem ,że szczypały w język(to łod proszku,sody) Te reichowe to trocha naleśnikowe ,te z apfelem znam ,margarine nie cierpia ,ale mampole do eksperimentu tym bardziej ,że nowa patelnia czeka) Odpowiedz Link
achulaw Żabie doły 24.04.09, 21:18 Nie kulinarnie ,ale Moje kochane Ślonzoczki - przyjedżcie tu do Bytomia jak jest cudnie!Jak piękny może być Ślonsk! Ruszejcie pokumkać na moich Zabich Dołach.Nawet o 5 rano jak ida na bana ciesza sie ze żech wstoła ło świcie. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Żabie doły 25.04.09, 07:10 Niedawno widziałam na zdjęciach na naszej klasie, w profilu Wszyscy Ślązacy )) Odpowiedz Link
fettinia Juzech myslola ze sie loinacyl wuntek:D 22.09.09, 12:53 Dziolchy i synki klachomy dalyj Odpowiedz Link
momas Re: Juzech myslola ze sie loinacyl wuntek:D 22.09.09, 13:43 klachojcie klachojcie ( o ile dobrze napisąłam) Bardzo lubie Was podczytywać Podpisano: Mazowiecki burak (choć na dobrą sprawę mam geny z niemal kazdej strony Polski Ot taki mieszaniec jestem ) Odpowiedz Link
annrez Re: Juzech myslola ze sie loinacyl wuntek:D 22.09.09, 18:21 ale znalazlam sobie cudnosci ! tyle ze musze powoli czytac zebym dobrze zrozumiala !Super , bede zagladala ! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Juzech myslola ze sie loinacyl wuntek:D 22.09.09, 20:04 Kupiłach se nowe koło i hajda na nim do lasu. Wiecie, że znalazłach grzibów a grzibów! Odpowiedz Link
fettinia Re: Juzech myslola ze sie loinacyl wuntek:D 22.09.09, 20:19 Jeronie ale mosz fajnieU nos grzibow za pieruna nikaj Ida sie chiba halba walnonc bo inakszy sie lozmamlom Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Juzech myslola ze sie loinacyl wuntek:D 22.09.09, 20:48 A to już powiem prowda: same maslaki, wiela robaczywych Odpowiedz Link
annrez Re: Juzech myslola ze sie loinacyl wuntek:D 24.09.09, 09:50 co to jest ta halba ?! Odpowiedz Link
felinecaline Re: Juzech myslola ze sie loinacyl wuntek:D 24.09.09, 11:30 Halba to je pol litry gorzolki. Ino to sie chyba raczy obalo a nie wali? Odpowiedz Link
fettinia Re: Juzech myslola ze sie loinacyl wuntek:D 24.09.09, 12:03 jozech sie ino kielonka poszla walnonc halba trza obalic-prowda Odpowiedz Link
fettinia obalili halba-jeszcze roz:D 24.09.09, 12:04 www.youtube.com/watch?gl=GB&hl=en-GB&v=WZWVa_S2Dms&feature=related to kumple Odpowiedz Link
annrez Re: obalili halba-jeszcze roz:D 24.09.09, 14:26 dziewczyny jestescie niesamowite! Odpowiedz Link
felinecaline Re: obalili halba-jeszcze roz:D 24.09.09, 14:59 Ale i tak zle napisalach: halba sie lobolo ;-D Odpowiedz Link
pamtaa Re: obalili halba-jeszcze roz:D 24.09.09, 16:48 O rany pogubiłam się. Powiem tylko, że mojej antrejce na ryczce stoją pyrki w tytce. Odpowiedz Link
annrez Re: obalili halba-jeszcze roz:D 25.09.09, 08:57 o rany , nic nie rozumiem . pyrki to kujawskie ziemniaki a reszta?a teraz pytanie kuchenne- robilyscie klopsy z mielonego razem z kapusta? Odpowiedz Link
fettinia Re: obalili halba-jeszcze roz:D 25.09.09, 11:42 hehe-ryczka to stoleczek a pyrki ziemniaki-wlasciwie kartofle sie godo a tu mosz leniwe golabki fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,61574533,61574533.html Odpowiedz Link
pamtaa Re: obalili halba-jeszcze roz:D 25.09.09, 16:21 Antrejka to przedpokój a tytka to torebka papierowa. Odpowiedz Link
momas Re: obalili halba-jeszcze roz:D 30.09.09, 10:22 u mnie też te pyrki stały, ale.....przyszła niuda, spucła pyry a w wymborku umyła giry. .. a teraz ide zająć się szabelkiem (przepraszam za te wielkopolskie wtręty) Odpowiedz Link
achulaw Jeronie dziouchy!!! 29.09.09, 19:32 ...ZAGLĄDOM TU PO TAKIM DUGIM CZASIE I.... wuntek ożił!!! Jo sie ciesza pieronowo.U mnie tera troszka zamętu.Ausztojer po 35 latach rychtowania wreszcie sie przida. Maja mamulka zafrasowano co by nastolatka wydawała .Dobrze ,że merta w doniczce jeszcze dycho Odpowiedz Link
fettinia posuchejcie sie ino:D 14.10.09, 20:39 zos zech cos znojdla www.youtube.com/watch?v=WaVo30s-no0 Odpowiedz Link
achulaw Jak robicie>>>> 04.11.09, 19:39 Dziouchy!Jak robicie "BRATHERINGI" Ja dziś robiła, ale nie miołach tuszek ino płaty.Cosik mi na serdele wyglądoły, ale OBLUBIENIEC kupił wiec nic żech nie pedzioła. Obtoczyła żech ryby w mące, przysmażiła żech cebula i na tyn olej doła ryby. Woda, ocet, ziela, listki, cuker, gożdziki i pieprz,sól. Potem cołki ryba zalała tym miszungiem. Jakie wy jeszcza dajecie prziprawy? Panierka u Woś z żymły, czy ino mąka? Odpowiedz Link
achulaw Re: Jak robicie>>>> 03.12.09, 20:26 Ta panierka z zymły to gorolsko tarto bułka.Jak jest po naszymu nie wiem Moze która wie? Odpowiedz Link
achulaw Jeronie, kaj ta moczka? 03.12.09, 20:35 Tak przeglondom nasz wuntek i nikaj moczki! A jo bym se głowa dała uciąć, że tukej bydzie.Przeca pamiętom jak my se rok tamu pisali jako ma być. Wyszło prawie tela przepisów co piszącycych Odpowiedz Link
fettinia podciongom dla El-li:) 09.12.09, 20:20 niech sie dziolcha i u nos poczyto ino niech nie godo co jij zas zadek uros Odpowiedz Link
fettinia Re: Wuntek slunski:D 03.02.10, 18:03 Dziolchy!Bo nom sie zarchwizuje no Godejcie coscie uwarzyly U wos tyz tyla sniega nasulo? Odpowiedz Link
51pdeta Re: Wuntek slunski:D 03.02.10, 19:16 Dzisio żech zrobiyła przeglond lodowki.No bo co inszego żech miała zrobić jak mi zostały trzi kotlety na szterech ludzi ?Na patelni poddusiyłach roztomańto gymiza ,pokrołach w kostka kotlety,ufyrlałach do tego jakoś zołza i to wszystko wymiyszałach ! Stykło yno uwarzyć jeszcze krupy do tego i łobiod był fertik.Moi łokropnie radzi take jodło .Mnie tyż bo sie łodchudzom z moigo fetu na brzuchu.A śniyg tyż u nos fujoł cołki dziyń!Piyknie wszestkie pozdrowiom !! Odpowiedz Link
lisia312 Re: Wuntek slunski:D 03.02.10, 21:28 u nas tyż nasuło piyknie. Jutro ida do roboty, toch łobiod dzisio warziła. Fazolowo, i gefliger w zołzie biołej. Odpowiedz Link
fettinia Re: Wuntek slunski:D 03.02.10, 21:39 Gefliger?? jo zech chyba dzisik jako zamotano,ale to lod jakiego ptoka? Odpowiedz Link
51pdeta Re: Wuntek slunski:D 05.02.10, 19:30 Kurde -co idzie upiyc dobrego na niedziela jak sie jest na diecie Montigniaka?Jo już cołki dziyń kombinuja co byda jutro piykła,ślimtki mi z gymby lecom,żołondkiym wywraco i nie poradza sie zdecydować co mom lekigo zrobic (a żech se padała,że w niedziela moga trocha maszketów zjeść . Odpowiedz Link
fettinia Re: Wuntek slunski:D 05.02.10, 20:06 Jo sie na tym Montim to nie znom Idz sie dziolcha tukej pooglondej forum.gazeta.pl/forum/f,95039,Montignac_dla_opornych_.html Odpowiedz Link
fettinia Re: Wuntek slunski:D 05.02.10, 20:27 zmierzlo zech jes..nie umia sie placu znojsc Odpowiedz Link
smutas13 Re: Wuntek slunski:D 07.02.10, 06:38 w niedziela moga trocha maszketów zjeść. Oj, bydzie dzisio maszketów, bydzie... (jadymy z chopym na "roczek" do wnusia ) Odpowiedz Link
51pdeta Re: Wuntek slunski:D 06.02.10, 22:12 Dzięki Fettinnia!Nie wiedziałach,że je take forum !Dzisiok i tak upiykłach kołoch ze powidłami i posypkom.W pywnicy znejdłach stare powidła co je jeszcze moja mama robiyła (o ona już 15 lot nie żyje ).Dziołchy -jo wom godom :cód ,miod w gymbie !Z czornej porzeczki,ze śliwek,ze gruszek(bez cukru).Jak żech to powiedziała moimu rodzyństu to mi to kozali trzimać i nie jeść aże oni przijadom do Polski (trza było zostać na rzici siedzieć,a nie sie po świecie swyndać).Ale niech majom poznać moje chamski sece -zostawia im na pokosztowani-dyć to nasza mama nom wszystkim robiyła.! Odpowiedz Link
fettinia Re: Wuntek slunski:D 07.02.10, 10:16 Dziolcha 15 lot?I lone sie nie sszimlowoly? Jo cie krenca Odpowiedz Link
51pdeta Re: Wuntek slunski:D 07.02.10, 18:28 Ach kaj !Żodnego szimla ani inszego szmaku ,albo zapachu !Jym je od pora dni i żodnymu nic ni ma .A jaki kołocz z nich wyszoł!Materdyjo roztomańto-teraz takich marmelad już ni ma!No chyba ,że przez to ,że tela lot przelagrowały w ciymnej pywnicy. Odpowiedz Link
felinecaline Re: Wuntek slunski:D 07.02.10, 18:50 Bo to powidla kiere sie downi robiulo w proporcyi wielo frutow telo cukru a cuker konserwuje. Odpowiedz Link
felinecaline Re: Wuntek slunski:D 08.02.10, 16:10 Prawie mom pora dni wolnych lode roboty, toch se pedziala coby warto posprzontac w biblioteczce. I warto bylo, bo zech znodla ta ksiunzka, ftoro mi barzo dobrze sluzyla bez wielo lot kiej zech sam przijechala i nie umialach prawie nic uwazic. Nie wiym czy jom znocie, ale Wam godom, fajnisto jest. Zniszczyla mi sie ino obwoluta, to tytul pokozuja z piyrwszi struny. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wuntek slunski:D 08.02.10, 17:32 Pieronie, to na Śląsku "zazdrostka" godali? Odpowiedz Link
felinecaline Re: Wuntek slunski:D 08.02.10, 17:37 No dyc za godali, to naszo sonsiodka ( Slazoczka nauczyla mojo Mama szyc takie zazdrosTki do lokiyn w kuchni i laziynce. My nie byli Slazoki bo Mama z Lowicza a Tato z Olkusza (jak jedyn derechtur ;P) a jo byla ni to ni lowo aze mnie ta "Ciocia Oti" nauczyla godac. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wuntek slunski:D 08.02.10, 17:57 A to znocie? www.biznet1.com/cooking/silesian/ Odpowiedz Link
fettinia Re: Wuntek slunski:D 08.02.10, 18:04 Zech to juz kajs widziola W noszyj GP tyz juz momy Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wuntek slunski:D 08.02.10, 18:06 Tak sie czasym patrza i chyba żech poleku do eków dojrzała Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wuntek slunski:D 08.02.10, 18:27 Jo żech tyż nie wiedziała, że to ponoć tradycyjne śląskie ciastko, ale przeczytałach przepis i tak z mną te eki łazom Odpowiedz Link
achulaw Re: Po Naszymu 10.02.10, 13:56 mail.google.com/a/gazeta.pl/?ui=2&ik=78ff347dec&view=att&th=126b7f082ab1aedb&attid=0.1&disp=inline &realattid=0.1&zw No i wszistko momy blank jasne Odpowiedz Link
51pdeta Re: Po Naszymu 13.02.10, 18:16 Ostatni dziyn mom dostymp do inetnetu,od jutra rzech jest w Turcji bez kompa !Tukej w Szwajcarii tyz im nasulo sniega,i zima tyz majom fest (rano bylo -13).Pieronsko klawiatura ni mo polskich liter!Pozdrowiom wszystich fest i sciskom! Odpowiedz Link
51pdeta Re: Po Naszymu 23.02.10, 22:06 Już żech jest nazot!Przijechałach dzisiej rano o piontej do Gliwic.Wygrzołach se trocha w tej Turcji,było 23 st.Nikerzi se kompali w morzu ale joch tako gupio nie była -jo se yno troszka polerzała na słonku a i tak mnie chyciyło na czerwono.Pomaszkeciyłach tam troszka,ale od jutra mom post -trza trocha od gymby odjonć!Jutro dali napisza bo już dzisioj padom na gymba ! Odpowiedz Link
holenderska Re: Wuntek slunski:D 09.04.10, 23:41 To i ja sie dopisze > > > ta ksiazke tez posiadam i jest naprawde wspaniala Odpowiedz Link
felinecaline Re: Wuntek slunski:D 10.04.10, 00:15 Mosz dziolcha recht, to jes fajnisto ksionzka i jo tyz wiela z niej profituja lod kiej zech z familoka wyjechala a warzic zech nic nie umiala. Odpowiedz Link
51pdeta Re: Wuntek slunski:D 06.03.10, 11:53 Od rana szaleja w kuchni ,chłop mo na drugo ,cera nad morzym,synek mo dzisioj mecz,a jo jutro gości !Sama do wszystkigo !Jeszcze by trza posprzontac !Ale teraz szukom jakigoś dobrego (lepszegp ) przepisu na W Z -tka na kero zrobiyliście mi niedowno smaka.Ida dali kucharzić ! Odpowiedz Link
fettinia Re: Wuntek slunski:D 06.03.10, 12:01 Jo ci moga dac-ino lona nie tako wyszla Ida dzisiej na klachy do takij jydnej co sie blank nowom chalupe wynojdla I oma i opa przijechali do nijTak sie ino godo nie mowi tukej mosz: pasimi.pl/przepis/wuzetka jozech za dugo w bratrurze trzimala Odpowiedz Link
51pdeta Re: Wuntek slunski:D 07.03.10, 00:23 Dzięki piykne!Mom nadzieja ,że mi sie to piykni udo ! Odpowiedz Link
daxter Re: Wuntek slunski:D 09.04.10, 20:18 Witom pieknie wszystie dziołchy jo z chorzowa ,a własciwie z hajduk wielkich pozdrowiom Odpowiedz Link
lisia312 Re: Wuntek slunski:D 09.04.10, 20:42 No to sie zaś witomy! Ewa z Tychów. Jestem kowalem swego losu ?!!! Odpowiedz Link
achulaw Re: Wuntek slunski:D 09.04.10, 21:54 Już żech kiedyś pisała, jo z Bytomia - Rozbark, ale ino z zamieszkania. Bytom je łokropny i kiej nie musza to tam nie jeżdża. Odpowiedz Link
ewak224 Re: Wuntek slunski:D 10.04.10, 09:42 Dziolchy ,a moze by tak spotkanie zorganizowac gdzies w Silesia City.Jo je kszok. Odpowiedz Link
daxter Re: Wuntek slunski:D 10.04.10, 14:51 wczorej byłach w Bytomiu i łon nie taki okropny ino zaniedbany nie wim po co straszom te niezamieszkałe kamienice bez łokien on jest po prostu smutny ,powinni wyburzyc te niezamieszkałe rudery abo odnowic bo duzo jest secesyjnych zabytkowych domów pozdrowiom piknie Odpowiedz Link
fettinia Re: Wuntek slunski:D 10.04.10, 14:54 ano jes-poczytej sie www.ruiny.bytom.pl/ Odpowiedz Link
achulaw Re: Wuntek slunski:D 10.04.10, 15:56 Jo wiem,że łón nie tela brzydki co potwornie zrujnowany i aniedbany co daję ŁOKROPNY. Pana szanownego prezydenta co w Bytomiu ryczka grzeje to NA KARZE BYM WYWIOZŁA Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wuntek slunski:D 10.04.10, 16:23 A jo ze Szopienic jak Kazio od Kuców , a konkretnie z Wilhelminy, a jeszcze konkretniej z Helgolandu. I trocha z Nikiszu Odpowiedz Link
ewak224 Re: Wuntek slunski:D 10.04.10, 16:28 ewa9717 napisała: > A jo ze Szopienic jak Kazio od Kuców , a konkretnie z Wilhelminy, > a jeszcze konkretniej z Helgolandu. I trocha z Nikiszu Ewo Wilhelmina piekna zostala tylko w filmach Kuca i na kartkch,zdjeciach oraz w pamieci.Zal ,ze z taka ignoracja zeownano ja z ziemia. Odpowiedz Link
achulaw Re: Wuntek slunski:D 10.04.10, 16:49 Nikisz znom, bo tam mojo cało rodzina łod Ojca. Brat szwajgra jest organistom w Annie. Wihelmina i Szopienice teżteż znom bo tam ciotki, a Babulka i Mama som z Janowa. Nikisz niestety tyż ino ładny u Kuca Dobrze, że choć Szyb Wlsona żyje, moża i Nikisz postawiom na nogi. Bytom niestety rozpacz. Kamienice som w tak łopłakanym stanie, że ino do rozbiórki Odpowiedz Link
51pdeta Re: Wuntek slunski:D 15.04.10, 22:13 Prowda godocie !!!!Ale som tyz piykne miasta jak np Rybnik.Jo jest z Rydultow i do Rybnika mom konsek-20 min ,rychtyk piykne miasto ! Odpowiedz Link
51pdeta Re: Wuntek slunski:D 09.05.10, 21:38 Miałach dzisioj fajnych gości !Nasze 2 zaprzijażnione pary małżyński prziszły mnie odwiedzić po operacji .Już mi wczora dzwonili,że przidom,ale mom nic nie rychtować bo sami prziniesom maszkety ku kawie !Spyńdziyli my ganc piykne popołednie !To som richtig przijaciele! Odpowiedz Link
felinecaline Re: Wuntek slunski:D 09.05.10, 22:35 51detko, jo ci zyca coby ci wszyjstkie bolesci wartko przeszly i cobys mogla korzystac z urokow wiosny. Odpowiedz Link
czarna9610 Re: Wuntek slunski:D 10.05.10, 08:11 Żadne ze śląskich miast nie jest brzydkie. Mają swój urok. Zwykle dwa razy do roku pociągiem przejeżdżam przez Śląsk i lubię patrzeć, stoję na korytarzu no jest taka niesamowita atmosfera , chce się wysiąść i pozwiedzać Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wuntek slunski:D 10.05.10, 08:38 Chyba nie widziałas familoków od strony chlywików Odpowiedz Link
ewak224 Re: Wuntek slunski:D 10.05.10, 10:07 ewa9717 napisała: > Chyba nie widziałas familoków od strony chlywików Ewo tych chlywików coraz mniej.Nawet na Wilhelminie. Robilam ostatnio zdjecia na Lwowskiej rzuce je na Architekture. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wuntek slunski:D 10.05.10, 12:19 O, jak chętnie zobaczę Na Forum architektura, tak? Odpowiedz Link
ewak224 Re: Wuntek slunski:D 10.05.10, 12:28 Juz są.Jest tez ta piekna kamienica na secesji z przepieknymi gankami,kilka kamienic z centrum Szopienic. Odpowiedz Link
fettinia Re: Wuntek slunski:D 10.05.10, 12:33 Znojdlach-tukej som fotoforum.gazeta.pl/u/ewak224.html Odpowiedz Link
ewak224 Re: Wuntek slunski:D 10.05.10, 12:35 W wątkach,Modernizm,Balkony,Drzwi ,tez Tobie zadrży serce. Odpowiedz Link
fettinia Re: Wuntek slunski:D 10.05.10, 12:54 Jo mieszkolach w Tarnowskich.I znolach jeszcze Krakosko i inksze sztrasy co boly jak sto lot tymu..i c<ckow na rynku nie bolo..jak mi sie swierknie to se loglondom stare fotki.. www.histografica.com/pictures/medium/m_dqtbfl5s.jpg www.mmsilesia.pl/rep/newsph/4605/28491.3.jpg Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wuntek slunski:D 10.05.10, 13:12 Obejrzałam. Te familoki na Lwowskiej (dawniej Obrońców Pokoju) jakby zywcem przeniesione sprzed kilkudziesięciu lat, nic się nie zmieniło... Ten sam maras. Odpowiedz Link
ewak224 Re: Wuntek slunski:D 10.05.10, 14:52 ewa9717 napisała: > Obejrzałam. Te familoki na Lwowskiej (dawniej Obrońców Pokoju) jakby > zywcem przeniesione sprzed kilkudziesięciu lat, nic się nie > zmieniło... Ten sam maras. Ewo ,ja pamietam kiedy nie było Selgrosu.To byl dopiero maras. Ogrodki,chlewiki, a w nich wszystko.Te połamane płoty ,obskurne drewutnie,graty wszelkiego rodzaju i zwierzęta.Teraz zamiast chlewikow są garaze.A nawierzchni nie zmienisz.Po deszczu maras. Odpowiedz Link
achulaw A jutro.... 05.06.10, 12:26 Młodo kapustka z koperkiem dużo koperku!!! ( po 2.5 za pęczek! zgroza!) Rolady nasze, piękne ślonskie. Zamiast kluzek knedel. Przepis mom jeszcze ze mojej praktyki w Bawarii: 4 "KAJZERKI"czerstwe mleko - ile zabierze- ma być tako pulpa-ciapa 2 żółtka przismażona na złoto cebulka pieprz, sól Wszisko wyciaprać- i uformować na duże "czorne kluzki" Gotujemy jak kluzki, ale uwaga!!!nojlepiej smakujom jak nie som podone takie richtich piekne- mo być wyciaprane z zołzom Na deser zista, ale zmodyfikowana bo dodam truskawki i rabarbar ( a'propos jak po naszemu???) Odpowiedz Link
fettinia Re: A jutro.... 05.06.10, 12:33 u mie juz byla kapucha A knedle robia czynsto-ino trocha maki dodaja Odpowiedz Link
achulaw PIĘKNO 10.05.10, 19:21 Niestety piękno jest nie tylko kwestią patrzenia Trudno mi się doszukać piękna w familokach Wihelminy, ul.Wałowej w Szopienicach, budynkom nad Szopienicką Rawą. Piękno może było w Bytomiu (jak już pisałam ) zresztą na taczce wywiozłabym Prezydenta Bytomia. Piękno w szczątkach jest na Nikiszu. Familoki nigdy nie były piękne - smutek i maras. Kocham te moje rodzinne strony, ale cóż..... Pięknie nie jest. Odpowiedz Link
ewak224 Re: PIĘKNO 10.05.10, 20:10 achulaw napisała: > Niestety piękno jest nie tylko kwestią patrzenia > Trudno mi się doszukać piękna w familokach Wihelminy, ul.Wałowej w > Szopienicach, budynkom nad Szopienicką Rawą. > Piękno może było w Bytomiu (jak już pisałam ) zresztą na taczce > wywiozłabym Prezydenta Bytomia. Piękno w szczątkach jest na Nikiszu. > Familoki nigdy nie były piękne - smutek i maras. > Kocham te moje rodzinne strony, ale cóż..... Pięknie nie jest. Piekno to pojecie wzgledne.Przemawia prze Ciebie patriotyzm lokalny.Dla mnie nie ma znaczenia jakie to miasto. Liczy sie zachowanie elementow dla danej epoki.Lubie starocie. Odpowiedz Link
achulaw Re: PIĘKNO 10.05.10, 20:25 Starocie są PIEKNE!!! z tym się zgadzam, ale trzeba o nie DBAĆ. Zapomniane i nie szanowane niszczeją i stają się smutne. To tak jak z kobietą... najpiękniejsza niekochana, zaniedbana staje się tylko wspomnieniem dawnego piękna. Odpowiedz Link
51pdeta Re: PIĘKNO 11.05.10, 23:20 Stare jest piekne jak jest restaurowane .Będąc w Szwajcarii widzę dużo domów ponad 200,300 letnie i jeszcze starsze,ale są zadbane ,wyremontowane,unowocześnione .Im sie "opłaca"stare odnawiać,a u nas lepiej wyburzyć i postawić nowe.Szkoda , bo te stare domy mają "duszę". Odpowiedz Link
ewak224 Re: PIĘKNO 12.05.10, 08:30 Wlaśnie Niemcom,Szwajcarom,Francuzom zazdroszcze tgo pietyzmu.Poszanowania do historii,architektury i sztuki.My jednek jestesmy dzkim krajem.dzisij robilam zdjecia poludniowych Katowic.Rozpacz,rozpacz.Sa cale kwartaly walacych sie kamienic secesyjnych i moderny.Serce sie sciska ,gdy widzisz rozpadajacy sie gzyms,fryz,czy balustrady secesyjnych i modernistycznych kamienic.A klatki tych kamienic przypominaja slamsy. I nic sie nie zmieni,dopoki w szkolach nie bedzie sie kladlo nasisku do poszanowania zabytków i historii.O włodarzach miast nie wypowiadam sie bo to idioci. Odpowiedz Link
51pdeta Re: PIĘKNO 13.05.10, 22:46 Chyba boli nas to samo !Mnie przeraża głupota /na budynkach -zabytkach -tabliczki z napisem ,że budynek znajduje sie pod ochroną min.kultury i sztuki ! A budynek w totalnej rozsypce !W miejscowości Krowiarki -woj opolskie -jest cudowny pałacyk -ruina -a w 70 latach był tam prześliczny szpital rehabilitacyjny. I komu to przeszkadzało. Odpowiedz Link
fettinia podciongom bo 18.09.10, 12:57 Serwusowo karminadle uwarzila i my sie pogodoly na fejsbuku i mie sie ckno zrobielo za naszim wuntkiem Odpowiedz Link
felinecaline Re: podciongom bo 18.09.10, 13:53 Jakbyscie jeszcze, dziolszki na drugi raz se babski comber urzundzily to nie godejcie ino klachejcie Nie ma nic lepszigo na humor jak dobre klachy. Odpowiedz Link
fettinia Re: podciongom bo 18.09.10, 13:56 My sie godoly nie klacholy ps-polowa byla po slasku polowa po gorolsku-dlatego godoly Odpowiedz Link
fettinia Re: podciongom bo 18.09.10, 21:37 dzisiej zech sie poklachala bylach u takij jednyj co ino po slonsku godo i bylo jak trza-po slonsku-maszkiety a potym wursty Odpowiedz Link
ewa9717 Re: podciongom bo 19.09.10, 10:56 fettinia napisała: a potym wursty Prawdziwe frakfutry? Odpowiedz Link
achulaw Re: podciongom bo 21.09.10, 10:44 Jo tyż żech sie stenskniła za noszym wuntkiem. Nawet szukałach i żech nie znodła. U mnie w robocie w łostatnio niedzial było wielkie świntowanie Mój browar łopbchodził pikno rocznica 150 lat. Ale fajer był fest FAJNY Tyla piwa się przeloło, że hej. Groły zespoły: Dzem i Lady Pank, luda mrowie!!! Może, która była? Odpowiedz Link
fettinia Re: podciongom bo 21.09.10, 10:49 Jo zech za daleko.. insilesia.pl/aktualnosci/artykul/3535/5/150_urodziny_browaru_w_Zabrzu A u nos Gwarki byly-lostotni roz zech 2 lata tymu byla. www.gwarki2010.pl/ Odpowiedz Link
achulaw Re: podciongom bo- zapomnimy!!!! 03.01.11, 19:56 www.youtube.com/watch?v=YEQPDmb2BsQ&feature=related www.youtube.com/watch?v=QOOQijo3yX8&feature=related To nie może być!!! Atak na marginesie to mojo moczka zrobiła furora!!! Joi żech zjodła ino miseczka. Siemiebiotka tyż była ...................musza za rok powtórzyć. Pojodłam ino jo;P trza podrichtować. Odpowiedz Link
fettinia Re: podciongom bo- zapomnimy!!!! 03.01.11, 20:28 jozech w ziciu moczki nie robiela.. Odpowiedz Link
daxter Re: podciongom bo- zapomnimy!!!! 04.01.11, 20:42 Jo robieła ale dlo mnie to za słodkie bo kompotu z wieprzków nie miałach tego roku no i na wywarze z jarzyn takie sobie boły cosik im brakowało Odpowiedz Link