pia.ed 24.04.12, 15:53 Nie ma najmniejszej watpliwosci, ze Tymoszenko robi wszystko aby wydostac sie z Ukrainy ... wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,11603475,Posiniaczona_Tymoszenko_oglosila_glodowke.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marii51 Re: Tymoszenko ... 24.04.12, 16:35 pia.ed napisała: > Nie ma najmniejszej watpliwosci, ze Tymoszenko robi wszystko aby wydostac sie z > Ukrain próbuje na wszystkie możliwe sposoby- Odpowiedz Link
pia.ed Re: Tymoszenko ... 24.04.12, 18:53 Ona nie ma powodu do obawy aby przebywac w szpitalu, poniewaz jest zbyt znana osoba ... Natomiast boi sie tego, ze po nastepnym procesie moga jej dolozyc drugie 8 lat dlatego robi wszystko aby wydostac sie z Ukrainy ... Niewiele o niej czytalam, wiec nie wiem czy slusznie ja osadzono, czy to tylko polityczna gra. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Tymoszenko ... 27.04.12, 20:30 Ja mam stale jeszcze gorsze siniaki, a nikt mnie nie pobil ... tylko mam juz takie cialo. Odpowiedz Link
skuter44 Tymoszenko ... 27.04.12, 22:04 Nie mam zdania. 1. Jeśli zawiniła powinna odpowiadać. Nie tak jak u nas ..... tyle nietrafnych decyzji administracyjnych, zaniedbań w nadzorze, nieefektywnych bądź nierentownych inwestycji, naruszania konstytucji..... i mało przykładów odpowiedzialności osobistej winnych. Czy tak powinno funkcjonować państwo ? Szary obywatel (np. naruszający kodeks drogowy) jest surowo oceniany i karany a minister, wójt, prezes spółki państwowej ...... nie !!! 2. Najpierw trzeba by znać szczegóły sprawy Tymoszenko a potem dopiero jej bronić. Odpowiedz Link
czuk1 Re: Tymoszenko ... 27.04.12, 22:18 Kobieta ma wygląd osoby chorej bardzo. Te podkrążone oczy..... Odpowiedz Link
pia.ed Re: Tymoszenko ... 30.04.12, 00:51 Dzis prasa szwedzka podlala, ze chyba od 10 dni gloduje ... Minister Carl Bild rozmawial w jej sprawie z ambasadorem Ukrainy w Sztokholmie. Odpowiedz Link
czuk1 Tymoszenko nie chce takiej obrony. 01.05.12, 12:34 Dobrze świadczy o Pani Tymoszenko jej prośba by nie prowadzić jej obrony w taki sposób ktory by szkodził Ukrainie. Szkodliwa obrona to bojkot Mistrzostw Europy z powodu prześladowania b. Premier. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Tymoszenko ... 02.05.12, 11:49 Wiele zdrowych 52-letnich kobiet mogloby pozazdroscic wygladu uwiezionej, ciezko chorej i torturowanej Tymoszenko ... wyborcza.pl/1,75477,11649940,Czy_zabiora_Euro_Ukrainie_.html czuk1 napisał: > Kobieta ma wygląd osoby chorej bardzo. Te podkrążone oczy..... Odpowiedz Link
czuk1 Wygląd Tymoszenko ... 02.05.12, 12:29 Ja ją widzę jako zadbaną Ukrainkę z wiankiem warkoczy na głowie. Teraz ? To chora kobieta. Odpowiedz Link
marii51 Re: Wygląd Tymoszenko ... 03.05.12, 20:36 Premier Putin zaprasza na leczenie do Rosjii--ale o bojkocie mówi stanowczo -absolutnie Odpowiedz Link
czuk1 Re: Wygląd Tymoszenko ... 03.05.12, 22:18 Putin stoi za ukraińskim prezydentem i łagodzi opinię złą o władzach Ukrainy. Nic dziwnego Ukraina jest w rosyjskiej strefie wpływów. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Wygląd Tymoszenko ... 03.05.12, 22:52 Tak wyglada kobieta bez makijazu ... i bez fryzjera ... Zebys zobaczyl gwiazdy z Hollywoodu bez malunku to bys pomyslal, ze sa w ostatnim stadium raka ... Odpowiedz Link
czuk1 Wygląd Tymoszenko ... 04.05.12, 05:13 Aż tak. To znaczy jesteśmy manipulowani, oszukiwani, nęceni ??? .... takimi sztuczkami . Odpowiedz Link
pia.ed Re: Wygląd Tymoszenko ... 04.05.12, 11:11 Tak mozna to okreslic ... Wprawdzie Tymoszenka ma w wiezieniu duzo lepsze warunki niz pozostale wiezniarki, i mozliwosc dbania o swoj wyglad, ale dlaczego mialaby to robic kiedy jest ofiara? Podobno niesamowicie cierpi z powodu boli kregoslupa, ale kiedy jej zaproponowano leczenie w charkowskim szpitalu, ktory bez watpienia ma specjalistow, moze nawet na poziomie tych niemieckich, to musieli ja tam zaciagnac na sile ... stad pewnie te siniaki na rekach. Kiedy ja tam zawieziono, to odmowila poddania sie badaniom, a zaczela glodowke ... bo chce byc leczona tylko w niemieckim szpitalu ... O ile wiem, to specjalisci z Berlina chcieli nawet przyjechac do szpitala w Charkowie, ale to jej nie pasowalo ... Dalej nie wiem czy Julia Tymoszenka jest winna, czy jej proces rzeczywiscie mial wylacznie charakter polityczny ... ale takim razie powinno sie zazadac powtorzenia procesu, i wyslania obserwatorow miedzynarodowych, jak to sie robi na calym swiecie w podobnych sprawach ... Odpowiedz Link
chris.w2 Leczenie Tymoszenko 04.05.12, 20:22 Faktem jest, ze proces Julii Tymoszenko byl politycznie motywowany i rowniez faktem jest, ze jest ona chora. Wg wiadomosci podanych dzisiaj, jest ona gotowa poddac sie leczeniu w szpitalu w Charkowie na Ukrainie, pod warunkiem, ze przy leczeniu beda obecni lekarze niemieccy. Decyzje taka podjela za namowa niemieckiego lekarza, szefa berlinskiej kliniki Charite, ktory przeprowadzil jej badania Odpowiedz Link
marii51 Re: Leczenie Tymoszenko 05.05.12, 00:48 Poprzednio było również ustalone,że lekarze niemieccy od razu pojawią się podczas jej leczenia -ale ona odmówiła. Odpowiedz Link
marii51 Re: Leczenie Tymoszenko 05.05.12, 01:12 jest zgoda wiadomosci.onet.pl/swiat/ukraina-tymoszenko-zgodzila-sie-na-leczenie-poza-w,1,5122123,wiadomosc.html Odpowiedz Link
czuk1 Re: Leczenie Tymoszenko 05.05.12, 06:49 Mądrze rozumujesz Marii. A Putin jeszcze bezczelnie zabiera głos w obronie Janukowycza ???!!! A złodzieje ... ci ruscy. Odpowiedz Link
chris.w2 Od jutra koniec strajku glodowego Tymoszenko 08.05.12, 18:47 Julia Tymoszenko (51 l.), ukrainska opozycyjna polityk, chce jutro, po 20 dniach, zakonczyc strajk glodowy. Taka wiadomosc podala jej corka, Jewgenija Tymoszenko, przed wiezieniem w Charkowie. W czasie glodowki Julia Tymoszenko utracila 10kg na wadze. Jednoczesnie rzad ukrainski odwolal, planowane na polowe maja w Jalta na Ukrainie, spotkanie na szczycie prezydentow panstw srodkowej Europy z powodu masowego bojkotu przez zaproszonych gosci. Odpowiedz Link
maria88 Re: Leczenie Tymoszenko 08.05.12, 19:53 Wczoraj w telewizji słyszał taką wypowiedź nt.Tymoszenko że bardzo wzbogaciła się w czasie prywatyzacji i raczej nie jest to możliwe aby tak duży zarobek był legalny. I to Jej się m.in. zarzuca. Powinna Ona zdaniem redaktora wykazać przede wszystkim swoją niewinność w sprawie. Dopominanie się o zwolnienie Jej z aresztu gdy te sprawy są nie jasne jest właściwe. Odpowiedz Link
maria88 Re: Leczenie Tymoszenko 08.05.12, 19:55 poprawka ....nie jest właściwe. Przepraszam, ale mam złą klawiaturę stąd trudności w pisaniu. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Leczenie Tymoszenko 08.05.12, 20:44 Tymoszenko chyba nie jest juz w areszcie bo zostala wyrokiem sadu skazana na wiezienie ... Z glodowki zrezygnowala po przyjezdzie niejmieckiego lekarza ktory najpierw przez dwa tygodnie bedzie jej pomagal wyjsc z glodowki, a potem zajmnie sie problemami z kregoslupem... Chyba lekarz nie robi tego "spolecznie", tylko placi za to panstwo niemieckie ... Juz przedtem pisalam, ze ponownie powinien zostac przeprowadzony jej proces, skoro sa watpliwosci ... Odpowiedz Link
czuk1 Zarzuty kryminalne 10.05.12, 22:20 wyborcza.pl/1,75477,11699761,Tymoszenko_zostanie_oskarzona_o_zlecenie_morderstwa.html Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Zarzuty kryminalne 10.05.12, 22:39 czuk1 napisał: > wyborcza.pl, Tymoszenko_zostanie_oskarzona_o_zlecenie_morderstwa " (...) Wiceprokurator generalny Ukrainy: Mamy na to twarde dowody. (...) Mamy zeznania kilku osob. (...)" Putin tez znalazl "dowody" na Chodorkowskiego. Stare komunistyczne metody dzialania. erbania w 1996 r. Mamy na to twarde dowody - powiedział serwisowi EurActiv Renat Kuźmin, wiceprokurator generalny Ukrai Więcej... wyborcza.pl/1,75477,11699761,Tymoszenko_zostanie_oskarzona_o_zlecenie_morderstwa.html#ixzz1uV7735V4 Odpowiedz Link
pia.ed Ciekawy artykul na temat rownosci 12.05.12, 00:06 Polityk X podpisuje umowę międzynarodową z krajem Y na dostawę gazu do kraju Z, po zmianie władzy okazuje się że polityk X podpisał umowę na cenę o 30 % wyższą niż można było uzyskać w negocjacjach. Naraziło to mieszkańców kraju Z na 15 lat płacenia za gaz o 30 % więcej niż kraj obok. Dodatkowo wobec polityka X toczy się postępowanie czy w związku z podpisaniem umowy polityk X nie uzyskał finansowych korzyści osobistych. Podstawmy jednak teraz trochę więcej danych. Niech politykiem X będzie ex Premier Ukrainy Julia Tymoszenko, a krajem Y Federacja Rosyjska. Sytuacja robi się zdeka inna .... Niekoniecznie interesujemy się już samą umową bo i pieniądze nie nasze, a poza tym ruskie to ruskie, więc jaka była prawdziwa umowa, ceny, tego nie wie nikt. Julia T., kobieta o pięknym złotym jak na Ukrainkę przystało warkoczu, karmi nas każdego dnia nowym siniakiem, wystającym żebrem, smutną miną przy korzystaniu z nowego IPada .... Nasze poczucie odpowiedzialności i solidarności wzrasta z minuty na minutę coraz szybciej i dosadniej. Już nie wiadomo czy biedna Julka ma siedzieć w ciemnej ciupie, czy nie? www.tokfm.pl/blogi/minimalizm/2012/05/parada_swin/1 Odpowiedz Link
czuk1 Re: Ciekawy artykul na temat rownosci 12.05.12, 07:37 Moja solidarność z Tymoszenko spada kiedy słyszę, że też ma zarzuty zlecenia morderstwa. Nie warto angażować się nadmiernie w problemy wewnętrzne innych państw gdyż nie mamy wpływu na funkcjonowanie państw sąsiednich. A poza tym warto skoncentrować inicjatywy obywatelskie na rozwiązywanie naszych narodowych problemów. Odpowiedz Link
marii51 Re: i mamy wiadomość 19.05.12, 16:36 Również uważam,że doradzanie itp . --jeśli nas pytają - to owszem, możemy wersje swoją przedstawić -ale mówić o konieczności zmian w ustawie w sprawie karania rządzących chyba nasz Prezydent przesadził- nigdy nie wiadomo-czy rządzący jest na tyle uczciwym i doskonałym człowiekiem. ~~~~~~~~~~ czuk1 masz racje popieram Ciebie cyt Nie warto angażować się nadmiernie w problemy wewnętrzne innych państw gdyż nie mamy wpływu na funkcjonowanie państw sąsiednich. A poza tym warto skoncentrować inicjatywy obywatelskie na rozwiązywanie naszych narodowych problemów. ?? kto chce zaopiekować się Tymoszenko?? wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Julia-Tymoszenko-zaadoptowana-przez-Erike-Steinbach,wid,14500068,wiadomosc.html?ticaid=1e7a0 a gdyby tak nieba przybliżyć Odpowiedz Link
marii51 Re: i mamy wiadomość 20.05.12, 09:30 Nasza korespondentka wczoraj w tv opowiadała o Julii, ona jest miliarderką zaczynała od handelku kasetami ,ale jako córka oligarchy partyjnego,miała tez swoje co nieco- wielkie kwoty przekazała zięciowi Anglikowi-część ukryła w bankach zachodnich , a tu tez art n/t Odpowiedz Link
pia.ed Re: i mamy wiadomość 01.06.12, 20:37 A jak z leczeniem kregoslupa ... nic nie slychac? Odpowiedz Link
pia.ed Tymoszenko sie odezwala ... 03.06.12, 15:51 Widocznie przestal ja nagle bolec kregoslup ... wiadomosci.onet.pl/swiat/tymoszenko-oskarza-korupcja-przed-euro-2012,1,5150117,wiadomosc.html Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Leczenie Tymoszenko 05.06.12, 14:02 Stan zdrowia Julii Tymoszenko ulegl poprawie. Stwierdzili lekarze berlinskiej kliniki Charite. Informacje te podalo dzisiaj niemieckie rbb-inforadio (rbb=Rundfunk Berlin Brandenburg). Odpowiedz Link
marii51 Re: Leczenie Tymoszenko 05.06.12, 19:01 Specjaliści nią się zajmowali najlepsi i są efekty Julio podrzuć mi choc jednego na te moje 7 przepuklin Odpowiedz Link
pia.ed Re: Leczenie Tymoszenko 05.06.12, 20:00 Nie kazdy jest w czepku urodzony jak Julia Tymoszenko ... Ona zawsze miala dostep tam, gdzie tylko zapragnela, i dlatego w wieku 51 lat tak swietnie wyglada. Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Tymoszenko ... 17.06.12, 19:55 Wiadomosc z dzisiejszej prasy niemieckiej: Ukrainski prezydent Viktor Janukowicz w wywiadzie udzielonym niemieckiej gazecie "Super Illu" wyrazil wspolczucie dla uwiezionej, politycznej rywalki Julii Tymoszenko i rozwaza on nawet pozniejsze jej ulaskawienie. Powiedzial on: "Bede szukal mozliwosci podjecia kroku w kierunku humanitarnego rozwiazania". Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Tymoszenko ... 31.07.12, 13:43 Ukrainski prezydent Viktor Janukowicz powiedzial: "Bede szukal mozliwosci podjecia kroku w kierunku humanitarnego rozwiazania". I widac tego pierwsze efekty. 14 sierpnia rozpocznie sie nowa rozprawa sadowa przeciwko Julii Tymoszenko. Jest to wynik krytyki EU poprzedniej rozprawy, jako politycznie motywowanej. Odpowiedz Link
skuter44 Re: Tymoszenko ... 31.07.12, 15:32 Wcześniej będzie wyrok sądu a więc wcześniej prezydent ją łaskawie ułaskawi. Odpowiedz Link
marii51 Re: Tymoszenko ... 31.07.12, 17:25 aha, więc ułaskawi ją ,, żeby zauważono go jako spolegliwego wyrozumiałego.. polityka ehhh te wszystkie hocki klocki- Odpowiedz Link