Dodaj do ulubionych

Tusk zajęty polityką

03.03.22, 10:01
Tusk zajęty polityką a powinien pojechać do Putina i mu przetłumaczyć żeby zaprzestał wojny na Ukrainie. Tusk z Putinem dobrze się przyjaźnili to może Putin go wysłucha. Nam polityka Tuska w tej chwili jest nie potrzebna.
Obserwuj wątek
    • pia.ed Re: Tusk zajęty polityką 03.03.22, 11:33
      mobic napisał:

> Tusk zajęty polityką a powinien pojechać do Putina i mu przetłumaczyć żeby zapr
      > zestał wojny na Ukrainie. Tusk z Putinem dobrze się przyjaźnili to może Putin g
      > o wysłucha. Nam polityka Tuska w tej chwili jest nie potrzebna.

wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-ukraina-rosja/aktualnosci/news-donald-tusk-ko-zaglosuje-za-ustawa-o-obronie-ojczyzny,nId,5867337
      • mobic Re: Tusk zajęty polityką 03.03.22, 12:33
        Nie wiem czy by Putina znalazł bo podobnież uciekł na Ural i ukrył się tam w bunkrze.
        • mobic Re: Tusk zajęty polityką 03.03.22, 12:41
          Kilka dni temu niemiecki dziennik "Bild" donosił, że Putin opuścił Moskwę i ukrywa się w bunkrze na Uralu . Dziennik, powołując się na doniesienia z ukraińskiego wywiadu i kręgów rządowych z Berlina, informował, że rosyjski dyktator miał nawet wezwać do siebie na Ural oligarchów i zabronić im opuszczania kraju.
          wiadomosci.wp.pl/gdzie-ukryl-sie-putin-nowe-doniesienia-6743225050421824a
    • marii51 Re: Tusk zajęty polityką 03.03.22, 13:25
      Nie mówię o kiczu pojednania"
      Donald Tusk zaznaczył, że
      "nie mówi tutaj o jakimś kiczu pojednania",
      tylko o dojrzałej jedności w sprawach fundamentalnych takich jak bezpieczeństwo ojczyzny, pomoc ukraińskiemu sąsiadowi, czy przyszłość Polski w świecie. Podkreślił, że za tę jedność odpowiadają i rządzący, i opozycja.

- Jako szef PO deklarowałem już i dzisiaj mogę to potwierdzić: będziemy ciężko pracować i będziemy pomagać i wspierać wszystkich, także polski rząd w działaniach, które zwiększają bezpieczeństwo Polski, które powodują, że ta perspektywa najbliższych tygodni, miesięcy, ale też lat będzie perspektywą bezpieczną - powiedział Tusk.

- I nie znaczy to, że opozycja musi zrezygnować z funkcji, jakie są naturalne dla opozycji, ale wszystkie działania, wszystkie opinie, słowa i czyny muszą być nakierowane na ten jeden cel: bezpieczeństwo Polek, Polaków i bezpieczeństwo naszego państwa - podkreślił lider Platformy.

Tusk poinformował, że klub KO na porannym posiedzeniu rozmawiał o tym, jak "mądrze wesprzeć inicjatywy rządowe i prezydenta i jak je poprawiać, kiedy jest taka potrzeba".
      KO za ustawą o obronie ojczyzny

- Będziemy, oczywiście, głosować za ustawą o obronie ojczyzny, ale zrobimy wszystko, żeby ona była lepsza niż ten niedoskonały projekt - oświadczył szef PO, odnosząc się do rządowego projektu, którego pierwsze czytanie ma się odbyć na czwartkowym posiedzeniu Sejmu
      • mobic Re: Tusk zajęty polityką 03.03.22, 13:42
        Tusk niech jedzie do Putina.
      • marii51 Re: Tusk zajęty polityką 03.03.22, 13:56
        cd i to są pomyslne sprawy o ktorych powiedział TUSK
        PIA Interia tym razem // sprawiła się

a nie wypominanie cały czas,że TUSK nad morzem spacerował z Putinem
        przypominam że to była bardzo ważna rocznica
        TUSK ZAPRASZAŁ wowczas panującego Prezydenta śp Lecha Kaczynskiego
        na spotkanie do Sopotu
        Niestety, ani na spotkanie ani wspolnie obchodzonej rocznicy Polacy nie zobaczyli..
        Prezydent sobie a TUSK SOBIE... ŚWIĘTOWALI
        ----------JAK bardzo DOBRZE PAMIĘTAM KAMPAMIE WYBORCZA PO
        TRAGEDII W SMOLEŃSKU
        MIMO wielkiej krytyki za to,że SKŁADAŁ putin kondolencje TUSKOWI TAM NA MIEJSCU
        I W WIELKIEJ ROZPACZY Jarosław Kaczyński
        SZTAB WYBORCZY NAGRYWA Z Jaroslawem Kaczynskim w głównej roli
        na ytube NAGRYWAJĄ---więc zapewniajac wielką współprace z Putinem,
        -
      • zoskowa Re: Tusk zajęty polityką 11.03.22, 01:50
        Donald Tusk wypuścił spot. Wyjątkowo perfidny i kłamliwy. Taki cieknący jadem.To pieniądze z naszego KPO, czekające niecierpliwie, żebyśmy je sobie wzięli. W konkluzji łże, że Polacy nie dostają tych pieniędzy, bo PiS ich nie chce. Bo "jedyny powód, dla którego po te pieniądze nie możecie sięgnąć, to jest ich kompletnie niezrozumiały upór." Tak jakby to nie jego jego parteikameraden z EPL bezprawnie blokowali od ponad pół roku wypłatę tych funduszy, bo nie podoba im się obecny rząd Rzeczpospolitej. Trudno o większą hipokryzję.Jakby Tusk mówił prawdę, to przekaz byłby wyjątkowo jasny i klarowny. Ja nie potrafię, ale może ktoś potrafiłby podłożyć pod niego właściwy dźwięk.

I tak na początku:

- Widzicie ten banknocik? Ja mam frajerzy, a wy nie macie! A co, może chcecie dotknąć?

- A tu cała paleta. W końcu jako Król Europy nieźle zarabiałem. A i emeryturka niemała. Ale tu i tak jest trochę więcej, niż zarobiłem.

(Tu można puścić oryginalny tekst, mówiący ile pieniędzy mieści się na palecie, ile palet na stadionie i ile to w sumie forsy. Również tekst o tym, że czekają one na Polaków i że od półmroku powinny płynąć... - tu Donald akurat nie mijał się z prawdą)

- Od pół roku te pieniądze powinny płynąć do waszych firm, do waszych budżetów rodzinnych.

- Jedyny powód, dla którego te pieniądze nie płyną, to jest bezprawne przetrzymywanie polskiego KPO przez Komisję Europejską pod pretekstem braku praworządności. Praworządności, której nikt nie zdefiniował, co więcej, która według TSUE poprzez zastosowanie identycznych przepisów, w jednych krajach jest łamana a w innych nie.

- I trzeba uczciwie powiedzieć, za tą blokadą stoją politycy EPL, partii, której ja jestem przewodniczącym Ich celem jest nie jakaś tam praworządność, ale jak się wypowiedziała jedna z komisarzy, zagłodzenie finansowe Polski. Bo oni liczą, i ja też, że w ten sposób uda im się obalić konserwatywny rząd PiS-u i przywrócić do władzy Platformę, która z powrotem rzuci Polskę na kolana przed niewybieralnymi eurokratami.

- I liczę, że nie będziecie patriotami, ale tak wielkimi idiotami, że ponownie pomożecie nam wrócić do władzy i do końca zdemontować "ten kraj"...
        • mobic Re: Tusk zajęty polityką 11.03.22, 11:41
          Nie doczekanie Tuska, przejęcie władzy nie będzie. Szkodnik tylko szkody nam wyrządza i ludzie tego nie widzą.
          • zoskowa Re: Tusk zajęty polityką 12.03.22, 01:26
            Zgadzam się. To szkodnik. Pozdrawiam.
    • marii51 Re: Tusk zajęty polityką 03.03.22, 14:04
      mobic sadb]Nam polityka Tuska w tej chwili jest nie potrzebna.[/b]
      Napierw niech ponaprawiają wszystko Konstytucję najprędzej
      do Gory nogami postawili szzczególnie MIN SPRAWIEDL !!!
      • marii51 Re: Tusk zajęty polityką 03.03.22, 14:20
        Ukraina broni się już piaty dzień, a rosyjska armia jest w coraz gorszym stanie. Wieści o niepowodzeniu wielkiego zamachu rozwścieczyły i przeraziły Władimira Putina. Dyktator uciekł ponoć z Moskwy i zaszył się w bunkrze. A przy okazji zaczął straszyć świat bronią jądrową.
        Władimir Putin jest nieobliczalny i zaatakuje nie tylko Ukrainę, ale też kolejne kraje Europy? Dyktator straszy bronią nuklearną a Niemcy ostrzegają - w jego zasięgu pozostaje pięć europejskich stolic. W tym Warszawa.

nie ma żadnej nadzieii na spokój .. żadnej !
        Więcej: www.planeta.pl/Wiadomosci/Swiat/Putin-zbombarduje-Europe-BRON-JADROWA-POD-POLSKA-GRANICA-28-02-2022
        • marii51 Re: Tusk zajęty polityką 03.03.22, 23:31

Bożenko to oblicza wojny...
          TAM JEST zbiorowisko, a burmistrz jakby o tym nie wiedział...?

-SAM SPROWOKOWAŁ -on cieszył się że mordercy przybyli?od PUTINA ?
          = róznych narodów przy normalnym zmysle Putin =on wiedział,
          że może wywołać nawet bratobójcze incydenty =WIEDZIAŁ !

np jeden brat pochodzenia ukrainskiego ,a drugi rosyjskiego

od tylu lat ludzie nie mają spokoju na Ukrainie
          -------to tak jak na zbiorowisku PODLASIA
          Znalazł by się mąciciel - NIE DAJ BOZE

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka