Dodaj do ulubionych

Rosja reaguje na UDZIŁ WP W WOJNIE NA UKRAINIE

13.07.23, 05:06
PRZEANALIZUJEMY ..
www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/other/rosjanie-przera%C5%BCeni-walk%C4%85-z-polskimi-%C5%BCo%C5%82nierzami-wyciek%C5%82y-rozmowy/ar-AA1dLBsf?rc=1&ocid=winp1taskbar&cvid=abb8aabf5b2c40f2b7872f6fa183409c&ei=7
Obserwuj wątek
    • marii51 Re: Rosja reaguje na UDZIŁ WP W WOJNIE NA UKRAINI 13.07.23, 05:10
      TAK ONI I JAKIKOLWIEK UCZUCIA,,, UDAJĄ A JAK .. POTRFIĄ ZROBIĆ ZEMSTĘ,, OWIEMY SIĘ
      TO NIE JEST DOBRA WIEŚC ŻE WOJSKO POLKIE WKRACZA NA WOJNE,,,
      NATO POWINNO ZUPEŁIEINACZEJ DELEGACJE WYSYŁAC Z WIELU PAŃSTW ,, www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/other/rosjanie-przera%C5%BCeni-walk%C4%85-z-polskimi-%C5%BCo%C5%82nierzami-wyciek%C5%82y-rozmowy/ar-AA1dLBsf?rc=1&ocid=winp1taskbar&cvid=596a41475672409fbb89feb16379d296&ei=7
    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Rosja reaguje na UDZIŁ WP W WOJNIE NA UKRAINI 13.07.23, 08:24
      Przecież tam jest mowa o najemnikach a nie Wojsku Polskim.
      • marii51 Re: Rosja reaguje na UDZIŁ WP W WOJNIE NA UKRAINI 13.07.23, 12:56
        zbiorku dobrych literek..
        za szybko żyję tu nie dosłyszę tam niedowidzę i tak szybko trwam,,,

mąż mnie pilnował

sp MĄŻ

mówił Marylko powolutku ,spokojnie spokojnie wszystkich prac nie musisz zrobić nie zając robota..poczeka..

Do tych wojennych to ja już nie bardzo mam
        co myśleć co pisać.. a kobietka z UKRAINY
        CZASEM J
        Ą SYNOWIE NA MNIE NASLĄ DO PRZĄDKOW.. PO COVIDZIE JESTEM bez sił...
        OD KILKA LAT
        MOWI, irina ŻE na Ukrainie..
        COŚ DZIALO SIĘ PO POLACH PO MIJSCACH
        GDZIE JEST BOGACTWO ZIEMI Ukrainny przybywali nieznani ludzie..

i tu moje zaskoczenie ogromne.. ona mówi podjrzewają,
        że to PUTIN WPADŁ W RĘĆE Światowego ZNACZENIA Mafii ??
        JAKBY SANTARZYSTÓW,, ??Woe mówię on was niszczy a WY JESCZE .??
        . A ONA.. A CO MAMY MYSLEĆ JAK BRAT BRACI ZABIJA ,,
        A JA TAK MYSLĘ.......TAKICH LUDZI NISZCZYĆ ,, ON NIE PRZERIE WOJNY,, Z ZEMSTY ŻE NIE DAJE RAY ZMIAŻDZY ZMIECIE Ukrainne w nicz.. o ile jedynie na UKRAINIE ZARZESTANIE !!
        Z PUTINEM .. JAK OBAMĄ Z .. JAK ON TEN POTWOR NAZYWAŁ SIĘ !!?
        • pia.ed UDZIŁ WP W WOJNIE NA UKRAINIE 13.07.23, 13:52
          marii51 napisała:
          > zbiorku dobrych literek..
          > za szybko żyję tu nie dosłyszę tam niedowidzę i tak szybko trwam,,,
          mąż mnie pilnował sp MĄŻ mówił Marylko powolutku ,spokojnie spokojnie
          wszystkich prac nie musisz zrobić robota..poczeka...

JEDYNY WNIOSEK, KTORY MI SIE NASUWA, TO ZE JAK NAJSZYBCIEJ
          MUSISZ ISC DO LEKARZA, PÅ RECEPTE NA SRODKI USPAKAJAJACE,
          BO U CIEBIE TO JUZ NIE POSPIECH, TYLKO JAKAS ODMIANA MANIACTWA,
          KTORA W KAZDEJ CHWILI MOZE WYWOLAC ATAK SERCA LUB UDAR MOZGU... sad sad sad
          A MY NIE CHCEMY CIE NARAZIE STRACIC!

> Do tych wojennych to ja już nie bardzo mam
          > co myśleć co pisać.. a kobietka z UKRAINY CZASEM
          > JĄ SYNOWIE NA MNIE NASLĄ DO PRZĄDKOW.. PO COVIDZIE JESTEM bez sił...
          > OD KILKA LAT
          > MOWI, irina ŻE na Ukrainie..
          > COŚ DZIALO SIĘ PO POLACH PO MIJSCACH
          > GDZIE JEST BOGACTWO ZIEMI Ukrainny przybywali nieznani ludzie..
          >
          > i tu moje zaskoczenie ogromne.. ona mówi podjrzewają,
          > że to PUTIN WPADŁ W RĘĆE Światowego ZNACZENIA Mafii ??
          > JAKBY SANTARZYSTÓW,, ??Woe mówię on was niszczy a WY JESCZE .??
          > . A ONA.. A CO MAMY MYSLEĆ JAK BRAT BRACI ZABIJA ,,
          > A JA TAK MYSLĘ.......TAKICH LUDZI NISZCZYĆ ,, ON NIE PRZERIE WOJNY,, Z ZEMSTY Ż
          > E NIE DAJE RAY ZMIAŻDZY ZMIECIE Ukrainne w nicz.. o ile jedynie na UKRAI
          > NIE ZARZESTANIE !!

> Z PUTINEM .. JAK OBAMĄ Z .. JAK ON TEN POTWOR NAZYWAŁ SIĘ !!?[/i]
          >
          • marii51 Re: UDZIŁ WP W WOJNIE NA UKRAINIE 14.07.23, 06:45
            CO TO ZA ? dziwne osądy? aż nie jest miło tym razem PIA.ED
            MUCHA NA NOS CI USIADŁA W CZASIE KLIKANIA ?

PIA,ED MNIE TAK SCHARAKTERYZOWAŁA

JEDYNY WNIOSEK, KTORY MI SIE NASUWA, TO ZE JAK NAJSZYBCIEJ
            • marii51 Re: UDZIŁ WP W WOJNIE NA UKRAINIE 14.07.23, 06:55

CHYBA MIAŁO BYC ŻYCZLIWIE A WYSZLO JAK WYSZLOsmile=== znam te metody znam
              • marii51 Re: UDZIŁ WP W WOJNIE NA UKRAINIE 14.07.23, 07:09
                Ukraina i państwa, które wspierają jej członkostwo w NATO, powinny wykorzystać kolejne miesiące do tego, żeby zachęcić administrację Bidena do jasnego opowiedzeniem się za przyjęciem Ukrainy do NATO w przewidywalnej perspektywie - powiedział w rozmowie z Gazeta.pl dr Wojciech Lorenz, analityk Polskiego Instytutu Spraw Międzynarodowych. Jak dodał, chodzi o to, aby decyzje zapadły jeszcze przed wyborami prezydenckimi w USA. - Jest prawdopodobieństwo, że wygra kandydat republikanów, w której to partii rośnie grupa sceptyków dalszego wspierania Ukrainy - zauważył.

W środę zakończył się dwudniowy szczyt NATO, który w dużej mierze poświęcony był Ukrainie. Jednak jeszcze przed oficjalnym rozpoczęciem posiedzenia Wołodymyr Zełenski stwierdził, że brak harmonogramu dla ukraińskiej kandydatury do Sojuszu jest "absurdem". "To bezprecedensowe i absurdalne, gdy nie są ustalone ramy czasowe ani dla zaproszenia, ani dla członkostwa Ukrainy w NATO. Wydaje się, że nie ma gotowości, by zaprosić Ukrainę do NATO, ani uczynić ją członkiem Sojuszu" - podkreślił prezydent.
                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: UDZIŁ WP W WOJNIE NA UKRAINIE 14.07.23, 07:29
                  Gadka szmatka - jak nikt poważnie nie myślał o przyjęciu wcześniej, jak nie było wojny to teraz to są takie gadki-szmatki.
                  A Zełenski piękny cyrk potem odstawił u siebie... Szydzenie z brytyjskiego ministra zostanie na długo zapamiętane.
      • marii51 Re: Rosja reaguje na UDZIŁ WP W WOJNIE NA UKRAINI 14.07.23, 07:09
        asdzxcvfsrggxdfsd napisał:

> Przecież tam jest mowa o najemnikach a nie Wojsku Polskim.

PROSZĘ , podpowiedzieć,,,
        , na czym to najmowanie ? ?

bo wczoraj Biden kategorycznie ,, oznajmił,,,jeśli POLSKA NP,,TO TAK JAKBY nato,,
        to wolamy o iii wojne światową
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Rosja reaguje na UDZIŁ WP W WOJNIE NA UKRAINI 14.07.23, 07:36
          Polacy, którzy "najęli się" indywidualnie do walk na Ukrainie. Nie pamiętam, czy oficjalnie państwo ukraińskie tworzyło takie jednostki - czy to idzie jakoś drogą prywatną - coś powiedzmy jak grupa wagnera w rassii.

• marii51 Re: Rosja reaguje na UDZIŁ WP W WOJNIE NA UKRAINI 14.07.23, 10:52
            > Polacy, którzy "najęli się" indywidualnie do walk na Ukrainie. Nie pamiętam, cz
            > y oficjalnie państwo ukraińskie tworzyło takie jednostki - czy to idzie jakoś d
            > rogą prywatną - coś powiedzmy jak grupa wagnera w rassii.

>
            ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
            DZIĘKI że masz nt wiadomości dokładniejsze,
            i teraz mi już jaśniej -

bo ten gorąc aż aż wiatraczek pomaga zamrożone rzeczy kostki lodu
            i pranie na suszarce też tuż obok,,
            --ale zrozumienie treści to już gorzej smile się z tym wszystkim ""załapać ""połapać

~~~~~~~~~~~~~~ zaraz na początku AGRESIII putina,, wołał zeleński do swiata
            wzywał prosił z przerażeniem ...
            teraz .. to juz opadły mu ręce,, niepojęte są zasady
            do AFGANISTANU, DO IRAKU ..
            .STAJONOWAŁY LATAMI ..MIĘDZYNARODOWE EKIPY... jak to jest??? ,,
            a na UKRAINE ? NIE MOGĄ .. POMÓC?
            w traumie w której Żeleński trwa I TRWA...
            - może już mocno być wyczerpany
            robi.=.CZYNI co tylko możliwe ,.
            ale przecież mu Narodu własnego szkoda.
            .KRAJ W RUINĘ POPADA
            A ŚWIAT?.. OWSZEM WIEMY KRAJE POMAGAJĄ
            I EFEKTY SĄ Ukraina nie poddaje się. wielka chwała im za tą wytrzymałość,,

a_gdyby_tak_nieba_przyblizyc.--marii51
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Rosja reaguje na UDZIŁ WP W WOJNIE NA UKRAINI 14.07.23, 11:01
              marii51 napisała:

> DZIĘKI że masz nt wiadomości dokładniejsze,

Zawsze do usług smile

> bo ten gorąc aż aż wiatraczek pomaga zamrożone rzeczy kostki lodu
              > i pranie na suszarce też tuż obok,,

Też mi za gorąco...

> ~~~~~~~~~~~~~~ zaraz na początku AGRESIII putina,, wołał zeleński do swiata
              > wzywał prosił z przerażeniem ...

Spokojnie, wywiad amerykański od dawna wiedział co się szykuje - bo "wyciekły" pewne informacje, że też od dawna uzgadniał pewne działania "na przyszłość"
              Jak sądzisz - dlaczego TERAZ nie było takiej zlewki jak przy aneksji Krymu?

> teraz .. to juz opadły mu ręce,, niepojęte są zasady

Jakie są niepojęte?! nikt do NATO nie przyjmie państwa w stanie wojny, z niebywałą korupcją itp itd.
              On to CODZIENNIE powinien płaszczyć się przed NATO - bo gdyby nie "my" to już by był przywódcą na uchodźstwie.
              Ale w końcu Ukry PAŃSTWOWO to tez SĄ kacapy i będą pyskować jak Putin. Niestety...

> I EFEKTY SĄ Ukraina nie poddaje się. wielka chwała im za tą wytrzymałość,,

Ukraina dawno by padła wojskowo jak te 8-9 lat temu bez NATO przed "separatystami".
              • marii51 Re: Rosja reaguje na UDZIŁ WP W WOJNIE NA UKRAINI 14.07.23, 12:18

> marii51 napisała:

> > DZIĘKI że masz nt wiadomości dokładniejsze,
                > Zawsze do usług smile

od marii....
                > > bo ten gorąc aż aż wiatraczek pomaga zamrożone rzeczy kostki lodu
                > > i pranie na suszarce też tuż obok,,
                > Też mi za gorąco...

~~~~~~~~~~~~~~
                ~~~~cd zbiorek napisał~~
                Spokojnie, wywiad amerykański od dawna wiedział co się szykuje - bo "wyciekły"
                > pewne informacje, że też od dawna uzgadniał pewne działania "na przyszłość"
                > Jak sądzisz - dlaczego TERAZ nie było takiej zlewki jak przy aneksji Krymu?

nie myslę a wiem jak ŚP Kaczynski LECH RATOWAŁ gruzję,, a KRYM NIE WIEM .. BRATOWA MÓWIŁA I NIE ODWIEDZĘ SIOSTRY JUZ NA KRYMIE,,

sorrki ...NIE MYSLĘ za trudne pytanie a spadł mi cukier i takie to letnie ,,aminozyjesmileALE !!JUZ SIĘ NAPRAWIŁAM
                🤞

````````````
                Ukraina dawno by padła wojskowo jak te 8-9 lat temu bez NATO przed "separatysta
                > mi".

TO NIE WIEM CHYBA ŻE NAPADNE NA GOOGLAsmile
                A STAŁO SIĘ W PIERWSZEJ CHWILI...dziś..
                że otwierając kompa,, mam ,, i ponoć pomaga ,,od wnusi mam bałwanka tuż tuż w spadającym śniegu,,
                🌹✌
                www.msn.com/pl-pl/styl-zycia/podroze/wspania%C5%82e-wodne-krajobrazy-na-%C5%9Bwiecie/ss-AANGHBO?ocid=ems.msn.dl.KamikochiJapan#interstitial=1
                --urocze... jakbym prysznic chlapu chlapsmile

• asdzxcvfsrggxdfsd Re: Rosja reaguje na UDZIŁ WP W WOJNIE NA UKRAINI 14.07.23, 12:24
                  marii51 napisała:

> nie myslę a wiem jak ŚP Kaczynski LECH RATOWAŁ gruzję,,

ta, "ratował" pchając się w obszar działań wojennych.
                  Owszem - słusznie ostrzegał "zachód" przed rassiją - ale to pchanie się miało tyle samo sensu co co na lotnisko w Smoleńsku.

> Ukraina dawno by padła wojskowo jak te 8-9 lat temu bez NATO przed "separat
                  > ysta
                  > > mi".

> TO NIE WIEM CHYBA ŻE NAPADNE NA GOOGLAsmile
                  > A STAŁO SIĘ W PIERWSZEJ CHWILI...dziś..
                  > że otwierając kompa,, mam ,, i ponoć pomaga ,,od wnusi mam bałwanka tuż tuż w s
                  > padającym śniegu,,
                  > 🌹✌
                  > www.msn.com/pl-pl/styl-zycia/podroze/wspania%C5%82e-wodne-krajobrazy-na-%C5%9Bwiecie/ss-AANGHBO?ocid=ems.msn.dl.KamikochiJapan#interstitial=1
                  > --urocze... jakbym prysznic chlapu chlapsmile

Przepraszam, reszty nie rozumiem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka