tesunia 10.01.09, 13:23 wiem,ze na pewno czytacie, dzielcie sie wrazeniami czytelniczymi ,jak rowniez ulubinymi autorami Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tesunia Re: Nasza biblioteczka 10.01.09, 13:31 mysle,ze Adminka ucieszy sie z nowego tematu. osobiscie lubie czytac Margit Sandemo, tak to ona napisalam wielki zbior o Ludzich lodu. a w pazdziernku prezetowala swa nowa ksiazke"Yrsa", bylam na prezetacji i posiadam ja z autorki dedykacja, a mikolaj obdarowal mnie ksiazka"wzietego" dziennikarza Herman Lindqvist,"Madame de Pompadour-inteligencja/wdziek/wladza"ktorego pasja jest szwedzka historia,swietnie pisze. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Nasza biblioteczka 10.01.09, 14:27 Co ja lubię? Ze 100 lat samotności zeskoczyłam na przygody Poirot i dobrze mi z tym,że hej. Potrzebuje odpoczynku, a nie emocji. Odpowiedz Link
marii51 Re: Nasza biblioteczka 10.01.09, 19:11 tesuniu-bardzo dobrze, bibloteczka zawsze coś komuś podpowie- ja po ... rezonansie magnet niestety- szok po ciasnej kabinie i potwornym hałasie Odpowiedz Link
tesunia Re: Nasza biblioteczka 09.02.09, 23:57 wspolczuje Marii, ale moze to zdjecie Cie w kacik czytelniczy zapedzi) Odpowiedz Link
agat-a52 Re: Nasza biblioteczka 10.02.09, 00:35 Ja lubię czytać biografie. Znalazłam u Magdy w bibliotece biografię czterotomową Aghaty Christi. Do pierwszego tomu robiłam dwa podejścia i odkładałam, ale już czytam trzeci i nie mogę się oderwać. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Nasza biblioteczka 10.02.09, 08:38 Co m-c kupuję książkę,bo należę do klubu książki i zamawiam przez internet.Niestety ciężko jest mi znależć czas.Gdyby nie internet......... Jak już zacznę ...to leci,ale zacząć jest już gorzej z tym. Ostatnio kupiłam kryminał,że może się skuszę....no i leży sobie. Leżą "Powroty nad rozlewiskiem" i"Bez śladu" a tu już trzeba zamówić następną.Chyba przerzucę się na bajki. Odpowiedz Link
agat-a52 Re: Nasza biblioteczka 10.02.09, 10:23 Jaguniu bajki to też ciekawa lektura, a szczególnie ich morały. Ja od czasu do czasu sięgam po powieści kryminalne. Detektyw Poirot zawsze mnie fascynuje. Jak chcę się pośmiać przy okazji rozwiązywania zagadek kryminalnych, to sięgam po Chmielewską. Ale do poduchy lubię coś w stylu Daniel Steel. A najbardziej mnie wkręca literatura faktu. Odpowiedz Link
tesunia Re: Nasza biblioteczka 10.02.09, 11:02 kiedys internetowa przyjacilka podeslala mi ksiazke "Zycie seksualne mojej ciotki"av Mavis Cheek polecam dla tych co lubia troche humoru,swietnie sie czyta na plazy. Odpowiedz Link
tesunia Re:przecena ksiazkowa 24.02.09, 10:39 wczoraj siostra namowila mnie bysmy poszly na nia o 24:00 w nocy ,tak zawsze zaczynaja,mimo,ze zamowienie zlozylysmy juz wczesniej, zdziwilam sie,kiedy nie widzialam zadnych kolejej przed ksiegarniami, pustawo bylo rowniez w srodku, odebralysmy swe zamowienie,, pierwsze przejzenie "drucianej ksiazki" zainspirowalo mnie masa pomyslow, oj bede tworzec) Odpowiedz Link
agat-a52 Re:przecena ksiazkowa 24.02.09, 12:37 Tesuniu we Wrocławiu też robią takie nocne przeceny i o dziwo tłumy, tłumy. Ja nie kupuję książek, bo nie będę miała miejsca w tym małym mieszkanku. A moją pokaźną bibliotekę zlikwidowałam, oddając moje zbiory do biblioteki publicznej, z której będę korzystać, jak już zamieszkamy u siebie. O rany, niech ta moja siostrzenica Magda już wraca! Myślę, że po powrocie od córci zamieszkamy w swoim przytulnym mieszkanku. Odpowiedz Link
tesunia Re:o ksiazkach 24.02.09, 19:50 powiem,Ci rowniez tutejsza ciekawostke Agacie, tu co jakis czas w bibljotekach tez wysprzedaja ksiazki,zawsze za pozno nadejde( to jak mam rozumiec,ze zbior ksiazkowy oddalas do bibljoteki?? do depozytu z braku miejsca w domu czy tak na zawsze i masz pierwszenistwo z niego korzystac?,nie slyszalam o takiej formie jeszcze. wiem jak sie pragnie juz w swoim gniazdeczku zamieszkac... czas szybciutko Ci ucieknie u Cory i bebiska i wypoczeta zamieszkasz u siebie,bo chyba nie planuja przedluzyc pobytu,szkoda Mateuszka,teskin przecie. Odpowiedz Link
annrez Re:o ksiazkach 24.02.09, 19:55 ja ostatnio czytam Kapuscinskiego Teraz mam na tapecie "Heban" Odpowiedz Link
agat-a52 Re:o ksiazkach 24.02.09, 20:17 Tes jak już kiedyś pisałam, że z powodu wyjazdu córci, sprzedaliśmy dom i kupiliśmy mieszkanie. Nic się nie mieściło do nowego, to co było w domu. Wszystko kupiliśmy nowe. A książki nie mam gdzie trzymać i oddałam je do biblioteki na zawsze. Niech się ludzie cieszą. A ja będę sobie chodzić i wypożyczać. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: poezja 05.03.09, 11:28 Muraszko.dumał nie dumał ....idzie wiosna wielkimi krokami. Jestem dzisiaj w nastroju wiosennym.. Odpowiedz Link
tesunia Re: poezja 07.03.09, 20:56 *MUraszko dzieki za linka, od dawna chcialm poczytac te wiersze. moje ksiazki czekaja grzecznie w kolejce na przeczytanie, ech,moze cos nad morzem pod parasolem sie nadrobi) Odpowiedz Link