cieplanata 26.02.09, 11:58 Przebaczenie to zapach,który fiołek zostawia na stopie,która go rozdeptała. (gdzieś to przeczytałam) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marii51 Re: Przebaczenie 26.02.09, 12:06 Wątek może ładnie rozwinąć w duskusję- temat i na czasie- i zawsze aktualny- życie to zdarzenia najrożniejszych sytuacji- życie -to reżyser- my aktorzy- od ról obranych przez nas, czy potrafimy w nie trafić umiejętnie- czy błądzimy-a przy okazji uczymy do końca życia -przecież- ci którzy nie potrafią przebaczać , mają swoją duszę ranną- swoją! ""zacietrzewiony-a jak cietrzew"np? Odpowiedz Link
agat-a52 Re: Przebaczenie 26.02.09, 12:25 Och ja zawsze wybaczam, nawet wystarczy uśmiech. Wiem, że nie ma ludzi złych, są tylko czasami sytuacje, gdy ktoś coś powie, czy zrobi. Ale, ale daję szansę. Jeżeli coś powtarza się wiele razy, to już jest gorzej. Nigdy nie wybaczę mężczyźnie np zdrady. W sprawach damsko-męskich facet musi się pilnować, jeżeli nie chce mnie stracić. Odpowiedz Link
annrez Re: Przebaczenie 26.02.09, 12:27 czasami jednak bardzo trudno zdobyc sie na taka wspanialomyslnosc i wybaczyc Odpowiedz Link
marii51 Re: Przebaczenie 26.02.09, 12:32 króciutko!w tych wyjątkowych- tak! nie ma -przebacz-nie ma zrozumiałam.. (ale jakie to trudne- b trudne) wiadomo- życie ma troszkę kolców -- "eh życie i tak kocham cię nad życie- moja wcześniejsza sygnaturka Odpowiedz Link
marii51 Re: Przebaczenie 04.03.09, 10:59 to jak? z tym przebaczaniem.. mnie lepiej na serduszku- jak potrafię wybaczyć- mam zadrę np- np wirtualną- ale wybaczyłam- nie mogę trwać w nieprzebaczeniu- mogę pamiętać- ale ... a co mi tam... nie ma sensu rozpamiętywać - życie naprawdę króciutko trwa Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Przebaczenie 04.03.09, 11:24 Zależy co miałabym wybaczyć.W domu na męża ,na dzieci nie potrafię się gniewać,nie mam takiego powodu.Nie mam też cichych dni. Są jednak sprawy poważne,o charakterze kryminalnym,gdzie nigdy bym nie wybaczyła krzywdzicielowi,żebym się miała smażyć w piekle. Odpowiedz Link
kasia1500 Re: Przebaczenie 04.03.09, 13:02 Jeśli ktoś mnie skrzywdzi - potrafię wybaczyć (co nie znaczy zapomnieć). Jeśli na moich oczach ktoś krzywdzi osobę mi bliską, mimo że dla mnie jest miły - nie wybaczam nigdy. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Przebaczenie 04.03.09, 20:32 Piękna idea - przebaczyć.Tylko że czasem nie mozna , niektorych rzeczy nie sposób przebaczyć.Różna jest skala krzywd. Odpowiedz Link