10.03.09, 15:10
Jaguś - powodzenia!Wierzę w ciebie!
http://i41.tinypic.com/2vsqn90.jpg
Obserwuj wątek
    • jaga_22 Re: Do Jagi 10.03.09, 15:14
      Dziękuję Irenka.http://i39.tinypic.com/qzhi10.gif
      • tesunia Re: Do Jagi 10.03.09, 15:18
        no to Kochanie,
        stawiaj cos na to swietowanie awansowe,
        bom wierze w Ciebie,ze dasz sobie rade z adminowaniem.
        kiss , kiss
        • jaga_22 Re: Do Jagi 10.03.09, 15:28
          Oczy w słup?big_grinbig_grinbig_grin.Poczekajmy do wieczora,ale tańców nie będzie big_grinbig_grin
          • kasia1500 Re: Do Jagi 11.03.09, 10:14
            Nawet łobertasa? smile
            • jaga_22 Re: Do Jagi 11.03.09, 10:20
              Nawet łobertasa Kasiulek,bo mi smutno i
              już.http://i43.tinypic.com/bfowmf.gif
              • dede43 Re: Do Jagi 11.03.09, 10:27
                Gratuluje awansu. Mam nadzieję, że żadna z forumowiczek ci nie
                zazdrości, bo wtedy zacznie sie "trollowanie"
                • jaga_22 Re: Do Jagi 11.03.09, 10:40
                  O! jak miło,że wpadłaś.Dzięki,dzięki.Jeszcze wczoraj rano byłam spokojna głowa......
                  Przypomniało mi się przysłowie,że dobrych przyjaciół poznaje się w
                  biedzie.http://i43.tinypic.com/34i0j7p.jpg
                  • tesunia Re: Do Jagi 13.03.09, 09:15
                    a no,
                    wpadlam na chwilke do naszej klasy,
                    mysle,ze sie nie pomylilam i swa wizytowke zostawilam,
                    a jednoczesnie na e-maila odpisalamsmile

udanego dnia zycze.
                    • marii51 Re: Do Jagi 13.03.09, 09:30
                      tesuniu- och to do mojej też wpadnij klasysmile
                      ale fajnie..smileidę na pocztę zwołać smile wagarowiczów do tej porysmile
                      zawołam na NKsmile
                      • jaga_22 Re: Do Jagi 13.03.09, 11:01
                        Oj.. oj... oj...jeszcze nie zaglądałam,już pędzę Tusuniu.big_grinbig_grin big_grin
                        http://i40.tinypic.com/x2nlep.gif
                        • tesunia Re: Do Jagi 13.03.09, 11:30
                          i co,dobrze odwiedzinki zrobilam??
                          jak tak,to zapraszam do siebiesmile
                          • tesunia Re: Do Jagi 13.03.09, 11:55
                            porobilam Ci wpisy do kazdego zdjecia,pod jednym wpisalam o
                            wafelkach,ale chyba nie wezmiesz mi tego za zle?kiss
                            wlasnie na tym zdjeciu masz fajna fryzurke,
                            pasuje Ci do paszczydelkasmileno i pozatem nie wygladasz na swe latka,
                            bo buzia gladziutka bez "zarysowan"wink
                            • jaga_22 Re: Do Jagi 13.03.09, 14:24
                              Dzięki za łaskawość.big_grin big_grinbig_grin.Tak byłam zauroczona,że przypaliłam
                              buraki,ale dało się uratować,woda się wygotowała.wink) Idę sprawdzić
                              co mi zrobiłaś.http://i44.tinypic.com/rihijl.gif
                              • tesunia Re: Do Jagi 13.03.09, 17:16
                                hi,hi......o tez wiele razy gary poprzypalam przez netwink)
                                buraczki tez dzisiaj mialam i na kolacje tez beda.
                                • jaga_22 Re: Do Jagi 13.03.09, 17:24
                                  Zjadłam buraczka na drugie śniadanie z olejem i cebulką.
                                  4 duże buraki będą na jutro do obiadu,ale już na ciepło.
                                  Jednym słowem będziemy miały jutro na buraczkowo.big_grin
                                  Jutro mam nadzieję,że dostanę wafelka i nu nu nie pomoże.big_grinbig_grin big_grin
                                  • jana2706 Re: Do Jagi 13.03.09, 18:35
                                    tez smakuja mi buraczki smile
                                    • tesunia Re: Do Jagi tak troche prywatnie 14.03.09, 12:03
                                      Jadziu masz problem z nadcisniemi,wspominalas na forum
                                      slubne dzis zakupil aparat do mierzenia i sobie sprobowalam
                                      niemam pojecia jak to odczywtywac(istrukcja na razie nie wciaga)
                                      jak to sie tlumaczy=96/74/86
                                      takie cos wyswietlilo na ekraniku,
                                      orietujesz sie w tej materii?smile
                                      • super222 Re: Do Jagi tak troche prywatnie 14.03.09, 13:04
                                        Przeczytałam - odpowiadam, bo nie widzę jagi.

- pierwsze - ciśnienie skurczowe - prawidłowe 120-129
                                        - drugie - ciśnienie rozkurczowe - prawidłowe 80-84
                                        trzecie - tętno - prawidłowe ok. 80, ale nie więcej.

Sama widzisz, że pierwsze masz bardzo niskie,
                                        drugie - można wytrzymać
                                        tętno - też
                                        Podnieś trochę ciśnienie: kawa, herbata, spacer.

Jeżeli już ten aparat masz, to mierz ciśnienie codziennie,
                                        zapisując wynik. Nie wiem, czy dobrze odczytałaś i jaki
                                        jest to aparat. Najlepiej iść do przychodni, do pielęgniarki
                                        i przy niej zmierzyć ciśnienie - ona swoim i ty swoim aparatami.
                                        Wówczas przekonasz się, czy robisz ten pomiar dobrze.
                                        Ciśnienie, jakie napisałaś podlega już pewnej regulacji.
                                        Skurczowe jest zbyt niskie do rozkurczowego.
                                        -------
                                        Od lat leczę się na nadciśnienie.
                                        • jaga_22 Re: Do Jagi tak troche prywatnie 14.03.09, 13:35
                                          Witaj Tesuniu.Ja nigdy nie miałam tak niskiego ciśnienia,
                                          zwykle jak jest wszystko w porządku,to do 134/80/84
                                          W tej chwili mam 124/77/79 ale po lekach.
                                          Ja mam nieraz 106 skórczowe,to padam na pysk.

Tak jak Super powiedziała 1-sze to skórczowe,rozkurczowe i tętno.

Nieraz bywa u mnie tak,że mimo leków ciśnienie rośnie,tak jak parę dni temu
                                          158/95/120,a bywa i wyższe.

Na początek mierz sobie kilka razy w ciagu dnia,żeby się zorientować.
                                          i załóż sobie dzienniczek.

Radziłabym Ci pójść do lekarza,znam ludzi z takim niskim ciśnieniem.
                                          Zawsze tak miałaś?

Ręka powinna leżeć podparta na wysokości serca.
                                          Posiedż chwilę, żeby się uspokoić.
                                          Ja mam taki jak tu nadgarstkowy.
                                          cenazdrowia.pl/page/cisnienie?gclid=CInB0K-0opkCFQZgZwodTDWupw
                                          • jaga_22 Re: Do Jagi tak troche prywatnie 14.03.09, 13:47
                                            Tu sobie poczytaj co i ile jeść w niedociśnieniu.Lubisz śledzie? to sobie nie
                                            żałuj.smilesmile)
                                            www.resmedica.pl/zdart5011.html
                                            • tesunia Re: Do Jagi tak troche prywatnie 14.03.09, 13:51
                                              *Jadziu,
                                              dzieki za linka,zaraz czytam.
                                              wczoraj wlasnie w ramach testu zjadlam ta salatke sledziowa,
                                              nie spalam niemal cala noc,bo bablowalam,chyba o trzeciej dopiero
                                              troszke sie uspokoilo i spalam do 9:00wink
                                          • tesunia Re: Do Jagi i Super 14.03.09, 13:49
                                            dziekuje Wam *Super i Jago,
                                            kiedy pracowalam ,jadac do pracy spadlam z rowera,
                                            stwierdzili,ze jestem niedocisnieniowcem,(mierzyli w
                                            rozych "polozeniach ciala")
                                            dostalam tabletki,czulam sie dobrze,
                                            ale to bylo dawno temu,teraz znowu odczuwam caly czas,ze cos sie
                                            dzieje "zlego"
                                            udam sie do pielegniary i podyskutuje z nia.
                                            dzieki raz jeszcze.
                                            • tesunia Re: Do Jagi 14.03.09, 14:22
                                              tak sobie pomyslalm,
                                              ze sledzika trzeba w jakims plynie umiescic,moze zlogodziloby
                                              problem,
                                              slubne przywiozlo od tesciowej dzis sledzika w oleju,% posiadam w
                                              barku,moze wieczorem test przeprowadzewink,
                                              jak krewetki ktore w torcie chlebowym pozarlam nie "dadza wiecej
                                              popalic"wink
                                              • jaga_22 Re: Do Jagi 14.03.09, 16:22
                                                Pomalutku Tesuniu ,daj sobie odpocząć,żeby te alergeny się nie pomieszały,a ryby
                                                możesz jeść wszystkie? chyba jesz ,świeże śledzie,
                                                to co za licho,że solonych nie możesz,może to przez dodatki?
                                                • tesunia Re: Do Jagi 15.03.09, 12:04
                                                  Jagus.
                                                  mam jedzeniowa alergie tez na krewetki-te malunie raczki,
                                                  a to powoduje,ze moge reagowac na :sledzie/dorsza/lososia/osmiornice,
                                                  testowany sledzik dal bable niemal od razu,poprawilam jeszcze
                                                  raczkami na lunchwink.....obudzilam sie cala w bablac,nie pomogla
                                                  kapiel,siedze i pulsuje cala w tych miejscach,
                                                  alergia jedzeniowa zaczyna dzialac od 8-smiu-72-dwoch godzin,u mnie
                                                  bardzo szybkosad
                                                  wiec by teraz nastepne cos testac musze czekac az do piatku by
                                                  wszystko wrocilo do normy i wiem,ze sledzika moge sobie odpuscic na
                                                  jakis czassad(,po lososiu,mam mniejsze objawy i jem w dlugich
                                                  odstepach.mam zamiar kupic rybe ,ktora nie jest na liscie
                                                  alergenowej,ale dopiero po piatkuwink

zycze milej niedzielki.
                                                  • jaga_22 Re: Do Jagi 15.03.09, 12:51
                                                    Biedna Tesunia,ja chyba nie mam na nic alergii,acha.. na penicelinę sad
                                                  • tesunia Re: Do Jagi 15.03.09, 12:55
                                                    Jadziu,
                                                    wlasnie ja tez na nia jestem alergiczna i dyskutowalam z
                                                    lekarzem,czy to nie jest powodem,ze tak od razu na mnie te alergie
                                                    skoczyly,
                                                    a przed nia bylam zaziebiona i musialam dostac zastepczy
                                                    antybiotyk,co lekarz wlasnie sugerowal,ze to moglo wywolac taka
                                                    reakcje u mniesad(
                                                  • tesunia Re: Do Jagi 16.03.09, 11:44
                                                    popodziwialam nowe zdjecie z nowym kolorekiem "glowki" w NK.
                                                    milego dnia pracki Jadziu zycze.
                                                  • marii51 Re: Do Jagi 17.03.09, 21:58
                                                    Jaga?co się dzieje?w zarządzaniu?
                                                  • marii51 Re: Do Jagi 17.03.09, 22:09
                                                    Jeszcze brakuje 8
                                                  • jaga_22 Re: Do Jagi 17.03.09, 22:32
                                                    Tak bardzo chciałam,żeby to było już,że zobaczyłam co chciałam.
                                                    Idę spać,frekfencja nie dopisała.
                                                  • marii51 Re: Do Jagi 17.03.09, 22:46
                                                    smile najwięcej , dziś mamy prawie wśród for..,
                                                    bardzo jest dobrze-a gdzie mamy się śpieszyć?
                                                    nieba każdemu wystarczy- jest takie ogromnesmile
                                                    a ja już chcę coraz skromniej do Świąt -
                                                    troszkę obrazkowo wyciszyć..

a gdyby tak
                                                    nieba przybliżyćsmile

http://i42.tinypic.com/9kumgm.jpg
                                                  • marii51 Re: Do Jagi 18.03.09, 12:55
                                                    Jaguś, zaraz sprawdzę- to raczej chwilowewink
                                                  • jaga_22 Re: Do Jagi 18.03.09, 13:00
                                                    Marii..już wiem o co chodzi i dlaczego nie poszło wink
                                                    Bardzo dobrze zrobiłaś.Chcesz coś zmienić,to mów,lub sama.
                                                    Też chciałam coś wyrzucić,bo zrobiło się tłocznowink)
                                                  • tesunia Re: Do Jagi 18.03.09, 13:06
                                                    dodam,ze sama posiadam osobistych meldunkowych watkow duzo,
                                                    pozbierajcie to w jeden worek,bedzie luzniej a i inne tematy podsuna
                                                    sie w gore.
                                                    z mojej strony macie dozwolenie calkowite na "odrodzenie" forumasmile
                                                  • marii51 Re: Do Jagi 19.03.09, 09:02
                                                    Jaguś - a poczta?spr?smile
                                                  • marii51 Re: Do Jagi _22:)) 19.03.09, 10:38
                                                    JAGUŚ, wiesz, domyślasz wkleiłam oczęta w obrazek nieba- tam tez
                                                    luka jest miedzy niebem a końcem mojego motta..ale narazie niech tak
                                                    zostanie- dzięki za zlikwidowanie otworusmilesmilesmilesmile
                                                    a
                                                    gdyby tak
                                                    nieba przybliżyćsmile

http://i42.tinypic.com/9kumgm.jpg
                                                  • jaga_22 Re: Do Jagi _22:)) 19.03.09, 10:45
                                                    Marii,ale to zaraz zrobie,myślałam,ze tak chcesz.smile)
                                                  • jaga_22 Re: Do Jagi _22:)) 19.03.09, 10:52
                                                    To ja już zgłupłam,Marii,to ma być ta luka czy nie? wink)
                                                  • marii51 Re: Do Jagi _22:)) 19.03.09, 11:04
                                                    podziękowania - uśmiech mój- to radość ,
                                                    że lukę pod ptakiem zlikwidowałaś--dzięki,
                                                    a gdzie coś doczytałaś się?
                                                    że?
                                                    masz niepokój?
                                                    -wiosenkę umieść- masz takie malutkie i większe- i oksmile
                                                  • marii51 Re: Do Jagi _22:)) 19.03.09, 11:12
                                                    wycofam to niebo - spr , z małym poprzednim obrazkiem..czy moje
                                                    motto NApisane na niebiesko złączy się prawidłowo, wÓwczas jaskółki
                                                    będa mogły pojawić wysoko- spokojnie się "bawięsmileuczę sięsmile
                                                  • jaga_22 Re: Do Jagi _22:)) 19.03.09, 11:38
                                                    Marii,ale z tym wklejonym obrazkiem było fajne,może by się jeszcze ktoś
                                                    wypowiedział?
                                                  • marii51 Re: Do Jagi _22:)) 19.03.09, 12:09
                                                    Ten obrazek wróci- specjalnie go tworzyłamsmile
                                                  • tesunia Re: Do Jagi _22:)) 26.03.09, 15:51
                                                    oj,gdzie jestes Skarbie??
                                                    wracaj,jak sie obrobilas,bo moze pracka Cie zatrzymalasmile)
                                                    zycze udanego dnia.
                                                  • marii51 Re: Do Jagi _22:)) 27.03.09, 10:47
                                                    http://i43.tinypic.com/rctq3t.jpg
                                                    jaga_22-

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka