iryska2604 10.03.09, 15:10 Jaguś - powodzenia!Wierzę w ciebie! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tesunia Re: Do Jagi 10.03.09, 15:18 no to Kochanie, stawiaj cos na to swietowanie awansowe, bom wierze w Ciebie,ze dasz sobie rade z adminowaniem. , Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Do Jagi 10.03.09, 15:28 Oczy w słup?.Poczekajmy do wieczora,ale tańców nie będzie Odpowiedz Link
dede43 Re: Do Jagi 11.03.09, 10:27 Gratuluje awansu. Mam nadzieję, że żadna z forumowiczek ci nie zazdrości, bo wtedy zacznie sie "trollowanie" Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Do Jagi 11.03.09, 10:40 O! jak miło,że wpadłaś.Dzięki,dzięki.Jeszcze wczoraj rano byłam spokojna głowa...... Przypomniało mi się przysłowie,że dobrych przyjaciół poznaje się w biedzie. Odpowiedz Link
tesunia Re: Do Jagi 13.03.09, 09:15 a no, wpadlam na chwilke do naszej klasy, mysle,ze sie nie pomylilam i swa wizytowke zostawilam, a jednoczesnie na e-maila odpisalam udanego dnia zycze. Odpowiedz Link
marii51 Re: Do Jagi 13.03.09, 09:30 tesuniu- och to do mojej też wpadnij klasy ale fajnie..idę na pocztę zwołać wagarowiczów do tej pory zawołam na NK Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Do Jagi 13.03.09, 11:01 Oj.. oj... oj...jeszcze nie zaglądałam,już pędzę Tusuniu. Odpowiedz Link
tesunia Re: Do Jagi 13.03.09, 11:30 i co,dobrze odwiedzinki zrobilam?? jak tak,to zapraszam do siebie Odpowiedz Link
tesunia Re: Do Jagi 13.03.09, 11:55 porobilam Ci wpisy do kazdego zdjecia,pod jednym wpisalam o wafelkach,ale chyba nie wezmiesz mi tego za zle? wlasnie na tym zdjeciu masz fajna fryzurke, pasuje Ci do paszczydelkano i pozatem nie wygladasz na swe latka, bo buzia gladziutka bez "zarysowan" Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Do Jagi 13.03.09, 14:24 Dzięki za łaskawość. .Tak byłam zauroczona,że przypaliłam buraki,ale dało się uratować,woda się wygotowała.) Idę sprawdzić co mi zrobiłaś. Odpowiedz Link
tesunia Re: Do Jagi 13.03.09, 17:16 hi,hi......o tez wiele razy gary poprzypalam przez net) buraczki tez dzisiaj mialam i na kolacje tez beda. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Do Jagi 13.03.09, 17:24 Zjadłam buraczka na drugie śniadanie z olejem i cebulką. 4 duże buraki będą na jutro do obiadu,ale już na ciepło. Jednym słowem będziemy miały jutro na buraczkowo. Jutro mam nadzieję,że dostanę wafelka i nu nu nie pomoże. Odpowiedz Link
tesunia Re: Do Jagi tak troche prywatnie 14.03.09, 12:03 Jadziu masz problem z nadcisniemi,wspominalas na forum slubne dzis zakupil aparat do mierzenia i sobie sprobowalam niemam pojecia jak to odczywtywac(istrukcja na razie nie wciaga) jak to sie tlumaczy=96/74/86 takie cos wyswietlilo na ekraniku, orietujesz sie w tej materii? Odpowiedz Link
super222 Re: Do Jagi tak troche prywatnie 14.03.09, 13:04 Przeczytałam - odpowiadam, bo nie widzę jagi. - pierwsze - ciśnienie skurczowe - prawidłowe 120-129 - drugie - ciśnienie rozkurczowe - prawidłowe 80-84 trzecie - tętno - prawidłowe ok. 80, ale nie więcej. Sama widzisz, że pierwsze masz bardzo niskie, drugie - można wytrzymać tętno - też Podnieś trochę ciśnienie: kawa, herbata, spacer. Jeżeli już ten aparat masz, to mierz ciśnienie codziennie, zapisując wynik. Nie wiem, czy dobrze odczytałaś i jaki jest to aparat. Najlepiej iść do przychodni, do pielęgniarki i przy niej zmierzyć ciśnienie - ona swoim i ty swoim aparatami. Wówczas przekonasz się, czy robisz ten pomiar dobrze. Ciśnienie, jakie napisałaś podlega już pewnej regulacji. Skurczowe jest zbyt niskie do rozkurczowego. ------- Od lat leczę się na nadciśnienie. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Do Jagi tak troche prywatnie 14.03.09, 13:35 Witaj Tesuniu.Ja nigdy nie miałam tak niskiego ciśnienia, zwykle jak jest wszystko w porządku,to do 134/80/84 W tej chwili mam 124/77/79 ale po lekach. Ja mam nieraz 106 skórczowe,to padam na pysk. Tak jak Super powiedziała 1-sze to skórczowe,rozkurczowe i tętno. Nieraz bywa u mnie tak,że mimo leków ciśnienie rośnie,tak jak parę dni temu 158/95/120,a bywa i wyższe. Na początek mierz sobie kilka razy w ciagu dnia,żeby się zorientować. i załóż sobie dzienniczek. Radziłabym Ci pójść do lekarza,znam ludzi z takim niskim ciśnieniem. Zawsze tak miałaś? Ręka powinna leżeć podparta na wysokości serca. Posiedż chwilę, żeby się uspokoić. Ja mam taki jak tu nadgarstkowy. cenazdrowia.pl/page/cisnienie?gclid=CInB0K-0opkCFQZgZwodTDWupw Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Do Jagi tak troche prywatnie 14.03.09, 13:47 Tu sobie poczytaj co i ile jeść w niedociśnieniu.Lubisz śledzie? to sobie nie żałuj.) www.resmedica.pl/zdart5011.html Odpowiedz Link
tesunia Re: Do Jagi tak troche prywatnie 14.03.09, 13:51 *Jadziu, dzieki za linka,zaraz czytam. wczoraj wlasnie w ramach testu zjadlam ta salatke sledziowa, nie spalam niemal cala noc,bo bablowalam,chyba o trzeciej dopiero troszke sie uspokoilo i spalam do 9:00 Odpowiedz Link
tesunia Re: Do Jagi i Super 14.03.09, 13:49 dziekuje Wam *Super i Jago, kiedy pracowalam ,jadac do pracy spadlam z rowera, stwierdzili,ze jestem niedocisnieniowcem,(mierzyli w rozych "polozeniach ciala") dostalam tabletki,czulam sie dobrze, ale to bylo dawno temu,teraz znowu odczuwam caly czas,ze cos sie dzieje "zlego" udam sie do pielegniary i podyskutuje z nia. dzieki raz jeszcze. Odpowiedz Link
tesunia Re: Do Jagi 14.03.09, 14:22 tak sobie pomyslalm, ze sledzika trzeba w jakims plynie umiescic,moze zlogodziloby problem, slubne przywiozlo od tesciowej dzis sledzika w oleju,% posiadam w barku,moze wieczorem test przeprowadze, jak krewetki ktore w torcie chlebowym pozarlam nie "dadza wiecej popalic" Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Do Jagi 14.03.09, 16:22 Pomalutku Tesuniu ,daj sobie odpocząć,żeby te alergeny się nie pomieszały,a ryby możesz jeść wszystkie? chyba jesz ,świeże śledzie, to co za licho,że solonych nie możesz,może to przez dodatki? Odpowiedz Link
tesunia Re: Do Jagi 15.03.09, 12:04 Jagus. mam jedzeniowa alergie tez na krewetki-te malunie raczki, a to powoduje,ze moge reagowac na :sledzie/dorsza/lososia/osmiornice, testowany sledzik dal bable niemal od razu,poprawilam jeszcze raczkami na lunch.....obudzilam sie cala w bablac,nie pomogla kapiel,siedze i pulsuje cala w tych miejscach, alergia jedzeniowa zaczyna dzialac od 8-smiu-72-dwoch godzin,u mnie bardzo szybko wiec by teraz nastepne cos testac musze czekac az do piatku by wszystko wrocilo do normy i wiem,ze sledzika moge sobie odpuscic na jakis czas(,po lososiu,mam mniejsze objawy i jem w dlugich odstepach.mam zamiar kupic rybe ,ktora nie jest na liscie alergenowej,ale dopiero po piatku zycze milej niedzielki. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Do Jagi 15.03.09, 12:51 Biedna Tesunia,ja chyba nie mam na nic alergii,acha.. na penicelinę Odpowiedz Link
tesunia Re: Do Jagi 15.03.09, 12:55 Jadziu, wlasnie ja tez na nia jestem alergiczna i dyskutowalam z lekarzem,czy to nie jest powodem,ze tak od razu na mnie te alergie skoczyly, a przed nia bylam zaziebiona i musialam dostac zastepczy antybiotyk,co lekarz wlasnie sugerowal,ze to moglo wywolac taka reakcje u mnie( Odpowiedz Link
tesunia Re: Do Jagi 16.03.09, 11:44 popodziwialam nowe zdjecie z nowym kolorekiem "glowki" w NK. milego dnia pracki Jadziu zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Do Jagi 17.03.09, 22:32 Tak bardzo chciałam,żeby to było już,że zobaczyłam co chciałam. Idę spać,frekfencja nie dopisała. Odpowiedz Link
marii51 Re: Do Jagi 17.03.09, 22:46 najwięcej , dziś mamy prawie wśród for.., bardzo jest dobrze-a gdzie mamy się śpieszyć? nieba każdemu wystarczy- jest takie ogromne a ja już chcę coraz skromniej do Świąt - troszkę obrazkowo wyciszyć.. a gdyby tak nieba przybliżyć Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Do Jagi 18.03.09, 13:00 Marii..już wiem o co chodzi i dlaczego nie poszło Bardzo dobrze zrobiłaś.Chcesz coś zmienić,to mów,lub sama. Też chciałam coś wyrzucić,bo zrobiło się tłoczno) Odpowiedz Link
tesunia Re: Do Jagi 18.03.09, 13:06 dodam,ze sama posiadam osobistych meldunkowych watkow duzo, pozbierajcie to w jeden worek,bedzie luzniej a i inne tematy podsuna sie w gore. z mojej strony macie dozwolenie calkowite na "odrodzenie" foruma Odpowiedz Link
marii51 Re: Do Jagi _22:)) 19.03.09, 10:38 JAGUŚ, wiesz, domyślasz wkleiłam oczęta w obrazek nieba- tam tez luka jest miedzy niebem a końcem mojego motta..ale narazie niech tak zostanie- dzięki za zlikwidowanie otworu a gdyby tak nieba przybliżyć Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Do Jagi _22:)) 19.03.09, 10:45 Marii,ale to zaraz zrobie,myślałam,ze tak chcesz.) Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Do Jagi _22:)) 19.03.09, 10:52 To ja już zgłupłam,Marii,to ma być ta luka czy nie? ) Odpowiedz Link
marii51 Re: Do Jagi _22:)) 19.03.09, 11:04 podziękowania - uśmiech mój- to radość , że lukę pod ptakiem zlikwidowałaś--dzięki, a gdzie coś doczytałaś się? że? masz niepokój? -wiosenkę umieść- masz takie malutkie i większe- i ok Odpowiedz Link
marii51 Re: Do Jagi _22:)) 19.03.09, 11:12 wycofam to niebo - spr , z małym poprzednim obrazkiem..czy moje motto NApisane na niebiesko złączy się prawidłowo, wÓwczas jaskółki będa mogły pojawić wysoko- spokojnie się "bawięuczę się Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Do Jagi _22:)) 19.03.09, 11:38 Marii,ale z tym wklejonym obrazkiem było fajne,może by się jeszcze ktoś wypowiedział? Odpowiedz Link
tesunia Re: Do Jagi _22:)) 26.03.09, 15:51 oj,gdzie jestes Skarbie?? wracaj,jak sie obrobilas,bo moze pracka Cie zatrzymala) zycze udanego dnia. Odpowiedz Link