jaga_22 Re: No proszę, 16.03.09, 09:40 Wróbelek i sikorka,oba są śliczne.Natura wróbelki przetrzebiła,tylko dlaczego.Kiedyś na każdym drzewie było pełno czupurków. Odpowiedz Link
cieplanata Re: No proszę, 16.03.09, 09:45 ja mieszkam w samym centrum Warszawy i niestety obsrańce dachowe czyli gołębie zupełnie wykurzyły wróbelki, ale jak to ja czyli w czepku urodzona, mam maleńki park przed moja kamienicą i tam mieszka rodzina wróbelków i sikorek. Odpowiedz Link
groszek-5 Re: Czy grozi nam 16.03.09, 09:57 Czsami to az lzy sie cisna na sama mysll,ze te malnestwa gina i moze przyjsc czas,ze to beda unikaty.Ale kto temu winien? CZLOWIEK! Ta bestia wszystko zniszczy i zatlucze tak jak to bydle o ktorym byla mowa w dzienniku co psa przywiazal do drzewa lancuchami. Trudno na ten temat myslec-brak slow. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Tadziu. 16.03.09, 10:08 Dawno zauważyłam(: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=86794&w=91262194 Ocieplanie budynków też swoje zrobiło. A zamurowywanie żywcem? A klimat? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Tadziu. 16.03.09, 10:42 Nata być może w tych mniejszych parkach więcej jest ludzi na spacerach,to i wróbelki w pobliżu.Ja mieszkam koło Morskiego Oka, mokotowskiego - to nie widać tak wróbelków.Wysoko na drzewach jest gwarno,ale nie widać,co to za ptaki.Kiedyś wróbelek potrafił przysiąść na ławce,wykąpać się w piaseczku,czekać na okruszki,teraz prędzej gołębie i kaczki. Odpowiedz Link
misiek_net Re: Czy grozi nam 16.03.09, 16:17 Mam w domu obraz "wróble na śniegu" pędzla Danuty Tatar-Grzesiak . Jak znajdę troszeczkę czasu to go zamieszczę w sieci. Odpowiedz Link
marii51 Re: Czy grozi nam 16.03.09, 16:51 temat wróbelkowy wciąż aktualny- malutko bardzo ich widać i słychać misiu_net- czekamy na obraz-przy okazji pobiegłam poznać dzieła - prace,pani Danuty Tatar-Grzesiak Odpowiedz Link
tropem_misia1 Witaj Misku_necie:) 16.03.09, 19:14 trafiłeś tu pod "niebo" jak mi sie chcialo napisac pod strzechy)))))) Odpowiedz Link
jana2706 Re: Witaj Misku_necie:) 16.03.09, 19:48 po katastrofie elektrowni jadrowej w Czernobylu prawie nie bylo wrobelkow,teraz na szczescie na moim osiedlu sa Odpowiedz Link
tesunia Re: Witaj Misku_necie:) 16.03.09, 20:11 *Jana ino uwazaj na te "nowe" wrobelki, moga byc mutantami ) moze to okres przejsciwy z nimi,tu sa,ale jakby mniej, moze jakis wirus ich przeselekcjonowal i czekajmy na nowa generacje wrobelkowa. Odpowiedz Link