Dodaj do ulubionych

bocianie gniazdo ....

03.04.09, 18:00
www.bociany.edu.pl/
Obserwuj wątek
    • marii51 Re: bocianie gniazdo .... w Ustroniu 03.04.09, 18:02
      Kalendarium gniazda w Ustroniu
      2.04.2009 godz. 13.28
      Przylot drugiego bociana

2.04.2009 godz. 13.10
      Przylot pierwszego bociana

1.03.2009
      Rozpoczęcie trzeciej edycji Projektu "Bociany Integrują"
      • marii51 Re: bocianie gniazda są dwa- do obserwacjii.. 03.04.09, 18:28
        -Para prowadzi pielęgnację piórek, ona jeszcze odczuwa chyba
        zmęczenie- uprawia drzemkę- ale on- potrfi ją spejalnie budzić-
        przygląda się i "łup' delikatnie dziobem ją - budzi..
        • marii51 Re: bocianie gniazda są dwa- do obserwacjii.. 04.04.09, 07:56
          Państwo USTRONIOWSCY-bociusia dziś z pełną energia po wyspanej
          nocy - bociek donosi gałązki współpraca wre w odnawianiu gniazda-
          a w drugim gnieżdzie - odpoczynek..może będzie pierwsze jajko
          • marii51 Re: bocianie gniazda są dwa- do obserwacjii.. 05.04.09, 13:28
            byłam już raniutko- a gniazdo w Przygodzicach
            • marii51 Re: bocianie gniazda są dwa- do obserwacjii.. 06.04.09, 10:22
              bocianowe wciąż przebywają w gnieżdzie-nie trafiłam na puste gniazdo-
              ale nie wiem, bo też nie spostrzegłam, czy bocian jej donosi
              jedzenie?
              • marii51 Re: bocianie gniazda są dwa- do obserwacjii.. 08.04.09, 10:37
                ludziki zaglądaja do ustroniowskiej pary
                dziś byłam --
                • marii51 Re: bocianie gniazda są dwa- do obserwacjii.. 13.04.09, 10:23
                  ach, jaka niespodzianka- już dwa jaja -brawo!
                  • marii51 Re: bocianie gniazda są dwa- do obserwacjii.. 13.04.09, 16:09
                    oto dowód..
                    http://i40.tinypic.com/5662h.jpg
                    • marii51 Re: bocianie gniazda są dwa- do obserwacjii.. 15.04.09, 09:40
                      14.04.2009, godz. 22:00
                      Trzecie jajko.

12.04.2009, godz. 22:33
                      Drugie jajko.

10.04.2009, godz. 20:52
                      Pierwsze jajko!
                      • marii51 Re: bocianie gniazda są dwa- do obserwacjii.. 16.04.09, 14:50
                        14.04.2009, godz. 22:00
                        Bociany zniosły trzecie jajko
                        Third egg
                        Dritten Eies

12.04.2009, godz. 22:33
                        Bociany złożyły drugie jajko
                        Second egg
                        Zweiten Eies

10.04.2009, godz. 20:52
                        Bociany zniosły pierwsze jajko
                        First egg
                        • marii51 Re: bocianie gniazda są dwa- do obserwacjii.. 17.04.09, 06:42

• koniczynka777 Re: bocianie gniazda są dwa- do obserwacjii.. 17.04.09, 13:42
                            podgladam bociany u Kalinskich pod Poznaniem
                            • koniczynka777 Re: bocianie gniazda są dwa- do obserwacjii.. 17.04.09, 22:31
                              http://www.bociany.kalinski.pl/
                              cos zmieniaja teraz na serwerze...
                              • marii51 Re: bocianie gniazda są dwa- a teraz trzy.. 18.04.09, 13:29
                                zdjęcie z domku ustrońskiej pary
                                http://i42.tinypic.com/24mg7lt.jpg
                                • marii51 Re: bocianie gniazda są dwa- a teraz trzy.. 19.04.09, 07:21
                                  dziś boćki ogladałam raniutko - zauważyłam, ze otulają gniazdo
                                  trawą wysoko- w zależności od kierunku wiatru- takie mądrale
                                  pracowitki,dziobami potrafią wszystko w gnieżdzie zorganizować,

http://i41.tinypic.com/2crr5t2.jpg
                                  • marii51 Re: bocianie gniazda są dwa- a teraz trzy.. 19.04.09, 08:28
                                    dotlenianie , obracanie na następne boczki i bocianowa -nożek
                                    odprężanie
                                    • koniczynka777 Re: bocianie gniazda są dwa- a teraz trzy.. 27.04.09, 09:31
                                      Wczoraj podgladalam czaple,na zywosmile ale fotki jeszcze nie wczytane..
                                      • marii51 Re: bocianie gniazda są dwa- a teraz trzy.. 27.04.09, 10:47
                                        do bockow zaglądam, czekam..
                                        a czapli gniazdo-gdzie ja widziałam link? nie mogę przypomniec...
                                        ach - koniczynko777 na zywo-
                                        • jaga_22 Re: bocianie gniazda są dwa- a teraz trzy.. 27.04.09, 18:57
                                          Orlęta w Ogrodzie Botanicznym Norfolk.
                                          www.wvec.com/cams/eagle.html
                                          • jaga_22 Czaple i orły 27.04.09, 19:54
                                            Ale gwar u czaplismile
                                            www.wdfw.wa.gov/wildwatch/heroncam/video_kiwanis.html
                                            www.wvec.com/cams/eagle.html
                                            • marii51 Re: Czaple i orły 11.05.09, 08:08
                                              Jaga.. smile czaple wciąż trafiam na ciemny obraz
                                              • jaga_22 Re: Czaple i orły 11.05.09, 12:22
                                                Czaple mają popsutą kamerkę,z orlatkami też coś nie tak.Te gniazda lubię oglądać:
                                                www.bociany.edu.pl/
                                                www.stadtpark-mannheim.de/webcam/cam33.htm
                                                www.pfalzstorch.de/bilder/live1.html
                                                i holenderskie.Po kliknięciu trzeba chwilkę odczekać.
                                                www.beleefdelente.nl/ooievaar
                                                • jaga_22 Re: Czaple 15.05.09, 17:50
                                                  Jaki gwar u czarnych czapli.
                                                  • marii51 Re:boćki 19.05.09, 10:17
                                                    wczoraj-
                                                    http://i44.tinypic.com/1z5ngrc.jpg
                                                  • jaga_22 Re: Czaple 19.05.09, 13:02
                                                    Czaple się podmieniły.Tam noc,tylko im oczy świecą.
                                                  • jaga_22 ReUstroń i gniazdo holenderskie 19.05.09, 13:09
                                                    www.bociany.edu.pl/
                                                    jest już 5 bocianków.smile
                                                  • marii51 Re: ReUstroń i gniazdo holenderskie 19.05.09, 13:53
                                                    i nijak nie mogę podglądnąć pięć maluszków--
                                                    "Kalendarium gniazda w Ustroniu
                                                    19.05.2009, godz. 04:30
                                                    Wyklucie się piątego pisklaka"
                                                  • marii51 Re: ReUstroń i gniazdo holenderskie 19.05.09, 13:57
                                                    uchwyciłam zdjęcie
                                                  • jaga_22 Re: ReUstroń i gniazdo holenderskie 21.05.09, 17:44
                                                    Są już malutkie czaplątka
                                                  • jaga_22 Re: ReUstroń i gniazdo holenderskie 25.05.09, 14:30
                                                  • marii51 Re: ReUstroń i gniazdo holenderskie 28.05.09, 19:04
                                                    dorwałam małych trzech dziubasków-dwóch spod mamy nie wygladały
                                                  • jaga_22 Re: ReUstroń i gniazdo holenderskie 08.06.09, 15:36
                                                    Nie wiem czy wiesz Marii,że w Ustroniu z pięciu zostało tylko 3 bocianki.
                                                  • marii51 Re: ReUstroń i gniazdo holenderskie 08.06.09, 19:34
                                                    JAGUŚ -
                                                    wiem, najmniejszy został przez rodziców wyrzucony na brzeg gniazda -
                                                    biedulek umierał - 29 maja rano tak do godz 13 stej główkę unosił -
                                                    - a póżniej leżał martwy -
                                                    a 30 maja otwieram rano i patrzę- a drugi duży leży nieruchomo
                                                  • marii51 Re: ReUstroń i gniazdo holenderskie 08.06.09, 19:42
                                                    teraz niepokoje się o te worki foliowe- dziś już drugi - bocian
                                                    przyniosł-jeśli bociek przypadkiem tam do worka trafi to nie wyjdzie-
                                                  • jaga_22 Re: ReUstroń i gniazdo holenderskie 12.06.09, 19:28
                                                    Faktycznie te worki były w niektórych gniazdach
                                                    W holenderskim było jeszcze drastyczniej,2 bocianki zostały połknięte
                                                    przez rodziców.Został duży i bardzo mały.

www.bociany.edu.pl/
                                                    www.warszewo.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=467&Itemid=92
                                                  • jaga_22 Re: ReUstroń i gniazdo holenderskie 13.06.09, 17:47
                                                    Nie widzę małego bocianka w holenderskim gnieździe.sad
                                                  • marii51 Re: ReUstroń i gniazdo holenderskie 19.06.09, 19:29
                                                    ulubione moje ... (innych gniazd moj komputer nie chce pokazywać..)
                                                  • marii51 Re: Ustroniowe boćki 20.06.09, 10:21
                                                    Śmiesznie- bo nogi jeszcze za delikatne by,wypasione przez rodziców
                                                    ciałko utrzymać
                                                  • marii51 Re: Ustroniowe boćki 01.07.09, 07:54
                                                    http://i42.tinypic.com/10wjls7.jpg
                                                    25.06.2009
                                                    Bociany zostały zaobrączkowane

Duże Piękne bociankismile-dawno nie zaglądałam..
                                                    Może już miały pierwsze loty??oj -
                                                    chyba jeszcze nie są takie silne-
                                                    Dziś chyba deszcz je zmoczył NOCKĄ mają takie piórka mokre..
                                                    teraz uprawiaja czesanko i suszenie piórek dziobusami
                                                  • marii51 Re: Ustroniowe boćki 02.07.09, 15:13
                                                    moje nazwy boćków były takie
                                                  • marii51 Re: Ustroniowe boćki 20.07.09, 10:30
                                                    Odwiedzam boćki,wpatruję się.. ćwiczą -szczególnie najstarszy wzloty-
                                                    ach jak już pragną samodzielnie wybyć na żabki
                                                  • jaga_22 Re: Ustroniowe boćki 24.07.09, 12:17
                                                    Żabek to one specjalnie nie lubią,tylko z braku laku.big_grin
                                                    Dwa bocianki już latają.
                                                  • jaga_22 Re: Ustroniowe boćki 26.07.09, 10:49
                                                  • alfredka1 Re: Ustroniowe boćki 28.07.09, 17:45
                                                    www.regiowebcam.de/Stoerche.2151.0.html też boćki smile)
                                                  • jaga_22 Re: Ustroniowe boćki 29.07.09, 10:37
                                                    Ale zgiełk ???,pomyśleć,jak one szybko rosną i usamodzielniają się.smile
                                                    Dzięki Alfredko.big_grin
                                                  • jaga_22 Re: Ustroniowe boćki 30.07.09, 12:51
                                                    Stoją tylko 3 bocianki.

• tesunia Re: Ustroniowe boćki 30.07.09, 21:12
                                                    po poludniu zagladalam,
                                                    gniazdo bylo puste,
                                                    na nocke sciagneli do "domu" maluchy,
                                                    grzeczne sawink)
                                                  • jaga_22 Re: Ustroniowe boćki 30.07.09, 21:42
                                                    Trafiłam na karmienie.
                                                  • jaga_22 Mannheim 31.07.09, 14:44
                                                    Wszystkie 4 stoją,są podekscytowane.

• jaga_22 Bocianki z Warszewa 01.08.09, 09:16
                                                    www.warszewo.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=467&Itemid=92
                                                  • marii51 Re: jak żyją boćki .. 19.09.09, 09:17
                                                    jak macocha zachowałam się
                                                  • marii51 Re: jak żyją boćki .. 19.09.09, 09:23
                                                    Odleciały do AFRYKI

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
  • Kategorie
  • Najnowsze wątki
  • Więcej forów
  • Więcej na tym forum
  • Tagi
  • Polecane
  • Najciekawsze
  • Aktywne