tropem_misia1 20.05.09, 05:59 Wstałam,rozsunęłam zasłony... mgła mgła mgła Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tropem_misia1 Dookoła mgła 20.05.09, 06:00 Stachura Edward Jak długo pisana mi jeszcze włóczęga? Ech, gwiazdo - ogniku ty błędny mych dni Spraw, by skończyła się wreszcie ta męka I zapędź, do czułych zakulaj mnie drzwi! Lecz gdzie jest ten dom, jak tam idzie się doń? Gdzie jest ta stanica, gdzie progi te są? Tam most jest na rzece, za rzeką jest sad; Tam próżnia się kończy, zaczyna się świat. Lecz gdzie rzeka ta, gdzie rzucony jest most? Gdzie sad ten jest biały, jabłonki gdzie są? Na drzewach owoce i strąca je wiatr, Do kosza je zbiera ta ręka jak kwiat. Te strony gdzieś są, gdzieś daleko za mgłą, Więc idę i dalej przedzieram się wciąż. Zbierają się ptaki, ruszają na szlak, Już lecą, wprost lecą, nie błądzą jak ja. Jak długa pisana mi jeszcze włóczęga? Ech, gwiazdo - ogniku ty błędny mych dni. Spraw, by skończyła się wreszcie ta męka, I zapędź, do czułych zakulaj mnie drzwi! Odpowiedz Link
marii51 Re: Dookoła mgła 20.05.09, 08:39 uwaga, trzy cztery - dmuchamy wielkim dmuchem na mgly naszej tropisi-narzeka bo co można tropnąć w taką gęstą krakowsko wawelska mgłe-a było misiu1 pojśc na noce muzów- może ktoś by ci sie wywdzięczał? może?DMUCHAMY--FUUUUUUUUUCH Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Dookoła mgła 20.05.09, 09:18 Od rana cudne słoneczko. Miłość jest jak słońce.A.Asnyk Miłość jak słońce - ogrzewa świat cały I swoim blaskiem ożywia różanym; W głębiach przepaści, w rozpadlinach skały Dozwala kwiatkom zakwitnąć wiośnianym I wyprowadza z martwych głazów łona Coraz to nowe na przyszłość nasiona. Miłość jak słońce - barwy uroczemi Wszystko dokoła cudownie powleka; Żywe piękności wydobywa z ziemi, Z serca natury i z serca człowieka, I szary, mglisty widnokrąg istnienia W przędzę z purpury i złota zamienia. Odpowiedz Link