anus-hka Re: Czy budzi to w Was 10.08.15, 08:49 przy takiej ilości siły roboczej coś takiego....zastanawiające i budzące obawy Odpowiedz Link
rudka-a Re: Czy budzi to w Was 10.08.15, 10:36 takie zastosowanie ma dobre i złe strony... Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Czy budzi to w Was 10.08.15, 14:47 Chińczycy oszczędzają na materiałach i na ludziach. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Czy budzi to w Was 10.08.15, 14:48 anus-hka napisała: > przy takiej ilości siły roboczej coś takiego....zastanawiające i budzące obawy Mnie też napawa to obawą. O Terminatorze nie wspomnę) Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Czy budzi to w Was 10.08.15, 14:51 We mnie już nie,ale młodzi mają czego się bać! Odpowiedz Link
lilith70 Re: Czy budzi to w Was 10.08.15, 16:42 Lęku raczej nie ale refleksję iż zycie człowieka już niebawem będzie zupełnie inaczej wyglądać. Kwestia tylko tego, na co ludzie przeznaczą ten wolny czas gdy przyjdzie im nie pracować, bo będą ich wyreczac roboty hmmm Odpowiedz Link
anus-hka Re: Czy budzi to w Was 10.08.15, 16:59 Prawdopodobnie na przegrzebywaniu śmietników w poszukiwaniu pożywienia... Odpowiedz Link
anus-hka Re: Czy budzi to w Was 10.08.15, 17:12 Z czego zatem utrzymywać będą siebie i swoje rodziny skoro maszyny odbiorą im prace?.....a no tak poszukają i innej lub wyemigrują za nią do ...hmmm no takiej Europy no Odpowiedz Link
lilith70 Re: Czy budzi to w Was 10.08.15, 17:48 Tu chodzi o zmiane polityki panstwa. Nie trzeba zaraz widziec wszystkiego w czarnych kolorach. Okres przejściowy zapewne nie będzie łatwy, jednak jeżeli robotyzacja osiągnie skalę globalną nastąpi transformacja systemów politycznych i człowiek wcale nie będzie musiał pracować żeby zarobić. Dla nas na razie jest to nie do pojęcia, bo nie znamy innego stylu życia i pracy niż ten, który znamy obecnie. kiedys czytałam jakieś opracowanie naukowe gdzie twierdzili, ze to tobog będzie na Ciebie pracował a człowiek będzie się zajmował bardziej szczytnymi celami jak np. rozwój intrldktuslny, osobisty, wiara, itd. Odpowiedz Link
lilith70 Re: Czy budzi to w Was 10.08.15, 18:09 przepraszam za literowki, byłam na telefonie, a ten mi zmienia słowa, bo piszę przy pomocy słownika, nie bog tylko robot hahaha Odpowiedz Link
anus-hka Re: Czy budzi to w Was 10.08.15, 18:13 No tak właśnie przypuszczałam ...dobrze zatem ze to tylko pomyłka bo w innym razie ateiści zostaliby bez środków do życia Odpowiedz Link
leziox Re: Czy budzi to w Was 11.08.15, 12:37 Kiedyś w jakiejś opowieści s-f tekst zaczynał się od słów:"-Mój dzień pracy wynosił dzisiaj 72 minuty". Wtedy wydawało mi się to nawet dosyć śmieszne. A tera to nie wiem... Odpowiedz Link