Dodaj do ulubionych

Nasięźrzał ................

22.06.16, 07:12

Nasięźrzale, nasięźrzale,
Rwę cię śmiale,
Pięcią palcy, szóstą, dłonią,
Niech się chłopcy za mną gonią;
Po stodole, po oborze,
Dopomagaj, Panie Boże.
Obserwuj wątek
    • tropem_misia1 Re: Nasięźrzał ................ 22.06.16, 07:13
      Zapodałam zaklęcie , a tym badylkiem potrza się nasmarować.
      Nooo....Noc Kupały dzisiaj...tongue_out
      • super.halusia Re: Nasięźrzał ................ 22.06.16, 07:30
        big_grin
        • super.halusia Re: Nasięźrzał ................ 22.06.16, 07:35
          https://images1.bibsy.pl/638q9iZd/2122-czerwca-noc-kupaly-slowianska-tradycja-cenniejsza-od-komercyjnych-walentynek.jpeg
          • tropem_misia1 Re: kurcze blade... 22.06.16, 16:02
            to przespałam
            z wiankiem sobie nie hasałam
            • rudka-a Re: kurcze blade... 22.06.16, 16:06
              ożesz kurcze....ja to samo sad
              ale mam tylko wianek od stroju krakowskiego gdzieś na dnie szafy
              to nie wiem...nadaje sie? wink))))
              • tropem_misia1 Re: kurcze blade... 22.06.16, 16:18
                zeschły ,albo sztuczny....taki wianek...nie wypadasmile))
                Musi życiem kipieć.
                • rudka-a Re: kurcze blade... 22.06.16, 16:27
                  Czyli trzeba, jak daaaaawno temu...iść na łąkę i nazbierać maków, rumianków...
                  ale na najbliższej postawili galerie handlową, troche dalej Auchan..sad
                  • anus-hka Re: kurcze blade... 22.06.16, 16:44
                    Ekhm...to nie tylko dziewice mogą ?big_grin
                    • tropem_misia1 Re: kurcze blade... 22.06.16, 18:30
                      Równouprawnienie musi być.Mamy 21 wiek!
                  • tropem_misia1 Re: kurcze blade... 22.06.16, 18:31
                    rudka-a napisała:

> Czyli trzeba, jak daaaaawno temu...iść na łąkę i nazbierać maków, rumianków...
                    > ale na najbliższej postawili galerie handlową, troche dalej Auchan..sad
                    >

Bo to potrza nad jakiś ciek polecieć.Choćby strumykiem zwany.
                    Na brzegach znajdzie sie parę badylków.
    • cambria1.2 Re: Nasięźrzał ................ 22.06.16, 21:59
      Śliczna staropolska nazwa!
      Patrzjednonadrugie w wolnym tłumaczeniu smile
      • tropem_misia1 Re: Nasięźrzał ................ 22.06.16, 22:56
        a to nie wiedziałam
        rzeczywiście piękne tłumaczenie
      • daniel_wolny Re: Nasięźrzał ................ 23.06.16, 09:28
        Na niwie?! Przecież jeszcze nie umarłem. Ja tylko chciałem zlikwidować pewien projekt, to nie - nie można. Agora sama zdecyduje, kiedy to usunąć z katalogusmile
        • cambria1.2 Re: Nasięźrzał ................ 23.06.16, 10:33
          No to na hali, hej wink
          • daniel_wolny Re: Nasięźrzał ................ 23.06.16, 11:37
            Hala się obraziła. Mówi, że ją się pisze z dużej litery. W końcu ona jest na wysokich półkach.
            • cambria1.2 Re: Nasięźrzał ................ 23.06.16, 11:53
              Hen hen, najwyższej próby.
              • daniel_wolny Re: Nasięźrzał ................ 23.06.16, 12:24
                Henryk?
                • cambria1.2 Re: Nasięźrzał ................ 23.06.16, 12:43
                  Hyba Hendryk!? suspicious
                  • daniel_wolny Re: Nasięźrzał ................ 23.06.16, 12:51
                    Że lubi się hendryczyć znaczy?
                    • cambria1.2 Re: Nasięźrzał ................ 23.06.16, 13:04
                      fakt. Rozhendryczony, ale hendogi!

• daniel_wolny Re: Nasięźrzał ................ 23.06.16, 13:11
                        Hendożył na hali?!
                        Odgaduję tytuł: Wzgórze Złamanych Pleców.
                        • cambria1.2 Re: Nasięźrzał ................ 23.06.16, 13:14
                          A skąd!
                          Szczyt, którego nie było tongue_out
                          • daniel_wolny Re: Nasięźrzał ................ 23.06.16, 13:18
                            Ależ był. O jeden most za daleko jeno.
                            • cambria1.2 Re: Nasięźrzał ................ 23.06.16, 13:25
                              To był most samobójców...
                              • daniel_wolny Re: Nasięźrzał ................ 23.06.16, 13:29
                                W Awinią zresztą.
                                • cambria1.2 Re: Nasięźrzał ................ 23.06.16, 13:35
                                  Tam to wyższa technologia - tańczą panowie niewidzialni wink
                                  • daniel_wolny Re: Nasięźrzał ................ 23.06.16, 13:47
                                    No - z zapachem kobiet.
                                    • cambria1.2 Re: Nasięźrzał ................ 23.06.16, 13:50
                                      Kwestia smaku...
                                      • daniel_wolny Re: Nasięźrzał ................ 23.06.16, 13:58
                                        Skomplikowane, gdy gotują kucharz, złodziej, jego żona i jej kochanek
                                        • cambria1.2 Re: Nasięźrzał ................ 23.06.16, 14:11
                                          Uhummmm... A w finale coś się kroi...
                                          • daniel_wolny Re: Nasięźrzał ................ 23.06.16, 14:45
                                            Cziut cziut...
                                            • cambria1.2 Re: Nasięźrzał ................ 23.06.16, 15:11
                                              Pieczyste by się obraziło suspicious
                                              • daniel_wolny Re: Nasięźrzał ................ 23.06.16, 15:14
                                                I by pasowało wtedy do hali. Hali.
                                                • cambria1.2 Re: Nasięźrzał ................ 23.06.16, 15:18
                                                  Li tylko hali?
                                                  • daniel_wolny Re: Nasięźrzał ................ 23.06.16, 15:23
                                                    No toprze, podsyłam Ronaldo.
                                                  • cambria1.2 Re: Nasięźrzał ................ 23.06.16, 15:25
                                                    Do czy doo?
                                                  • daniel_wolny Re: Nasięźrzał ................ 23.06.16, 15:27
                                                    Tłumaczę: Żeluś.
                                                  • cambria1.2 Re: Nasięźrzał ................ 23.06.16, 15:30
                                                    Że co?
                                                    big_grin
                                                  • cambria1.2 Re: Nasięźrzał ................ 23.06.16, 15:31
                                                    Wiem, wiem kto, ale nie, że aż tak wink
                                                    A co on nam tutaj w kontekście pieczenia? Że baran na hali?
                                                  • daniel_wolny Re: Nasięźrzał ................ 23.06.16, 15:37
                                                    Że obrażony. Dodatkowo będzie kogo powkurzać dla rozrywki - się coś napomknie o Mięsim...
                                                  • cambria1.2 Re: Nasięźrzał ................ 23.06.16, 15:41
                                                    Oooo! Bo jeszcze sobie ustawią piłkę na rogach!
                                                  • daniel_wolny Re: Nasięźrzał ................ 23.06.16, 15:43
                                                    Aha, i co będzie? [skoczył po popcorn]
                                                  • cambria1.2 Re: Nasięźrzał ................ 23.06.16, 16:13
                                                    A to, drodzy Państwo, już jutro. O stałej porze wink
    • zegor Re: Nasięźrzał ................ 23.06.16, 12:33
      U mnie "na wsi"coroczna duźa impreza,chyba od jutra wieczorem
      • cambria1.2 Re: Nasięźrzał ................ 23.06.16, 13:17
        Świętojańskie harce wink
        • zegor Re: Nasięźrzał ................ 24.06.16, 14:05
          www.dziennikzachodni.pl/wiadomosci/zawiercie/a/dni-laz-2016-bracia-gwiazda-sobotniego-wieczoru,9893885/
          • zegor Re: Nasięźrzał ................ 26.06.16, 20:12
            Impreza...nie spełniła oczekiwań.
            Było.....słabo.W zeszłym roku było wspaniale,byłem.
            Wcześniejsze lata,z opowiadań sąsiadów też były fajne.
            A teraz jakoś dennie.Ale w zeszłym roku impreza miała trzydziestu sponsorów
            i mimo dupiatej pogody zabawa była wspaniała.
            W tym roku sponsorów było dziesięciu,pogoda wspaniała w przeciwieństwie do zeszłego roku ale już po 21 ludzie tłumnie opuszczali tereny nad zalewem.....
            A ,no i nie było stoiska z regionalnymi alkoholami,
            więc jak się bawić,jak Starej Kurwicy nie ma wink)
            • zegor Re: Nasięźrzał ................ 26.06.16, 20:15
              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/id/vc/tyrg/tZehHBFgjqD7EBlnxB.jpg
              • zegor Re: Nasięźrzał ................ 26.06.16, 20:17
                Pod sceną podczas występu Braci pustki.......https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/id/vc/tyrg/T4ZxckaUJJQibdyRjB.jpg
                • zegor Re: Nasięźrzał ................ 26.06.16, 20:19
                  Przyznam bez bicia,że dzisiaj wolałem posiedzieć na tarasie
                  a i nawet znad zalewu jakiejkolwiek muzyki nie słychać.......
                  • rudka-a Re: Nasięźrzał ................ 26.06.16, 21:30
                    Takie masówki przeważnie ściagają tłumy, ktore jeszcze nie urlopują gdzieś tam, sa atrakcją dla ludzi. Jaki powód słabego zainteresowania?
                    • zegor Re: Nasięźrzał ................ 26.06.16, 21:32
                      Może ludzie dopisali,ale widząc jak jest ubogo wybrali swój własny ogródek
                      • rudka-a Re: Nasięźrzał ................ 26.06.16, 21:52
                        Cos niedopracowane przedsiewzięcie w takim razie...ktos sie z kim nie dogadał...
                        • zegor Re: Nasięźrzał ................ 26.06.16, 21:55
                          Czuć powiew "dobrej......."
                          • rudka-a Re: Nasięźrzał ................ 26.06.16, 21:59
                            Pod warunkiem, ze ma sie dobre powonienie wink)))
                            • zegor Re: Nasięźrzał ................ 26.06.16, 22:12
                              Żeby wyczuć smród...........
                              • rudka-a Re: Nasięźrzał ................ 26.06.16, 22:33
                                Szczerze? nie wiem o co sie rozchodzi smile
                                • zegor Re: Nasięźrzał ................ 26.06.16, 23:23
                                  Widocznie nie nadąźam za dobrymi zmianami......
                                  • zegor Re: Nasięźrzał ................ 26.06.16, 23:51
                                    Może już czas przestać się bawić przy pogańskich obrzędach????????
                                    I ktoś ....zakręcił kurek !
                                    • rudka-a Re: Nasięźrzał ................ 26.06.16, 23:57
                                      O, to fatalnie sad
                                      a to pewnie i odpustu przy kościele nie bedzie...uncertain
                                      • zegor Re: Nasięźrzał ................ 27.06.16, 10:14
                                        Aź takich restrykcji chyba nie trzeba się obawiać......
                                        Chociaź może przed nami Agenda 21.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka