tropem_misia1 13.07.16, 09:08 mnie zakopał. Nie rozumiałem co się dzieje.Gdy podszedł ,ucieszyłem się bardzo.Merdałem z całych sił ogonem by zobaczył jak się cieszę na jego widok. Potem wrzucił mnie mój pan do dołu i zakopał. Czarno - ciemno , duszno.Ciężko jest tak umierać. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tropem_misia1 Re: *** 13.07.16, 09:11 W dniu dzisiejszym (12.07.) w Warszawie, w dzielnicy Wawer doszło do skandalicznego zachowania właściciela psa, który zamiast podjąć leczenie, żywcem na oczach dzieci zakopał psa. Straż dla Zwierząt w Polsce podjęła natychmiastową interwencję. Na miejsce zdarzenia przybyła również policja wraz z zespołem policji technicznej w celu zebrania materiału dowodowego. Makabrycznego mordu na psie dopuścił się mieszkaniec Wawra, który był pod wpływem alkoholu. Pies został przewieziony do kliniki SGGW w celu przeprowadzenia badania patologicznego na okoliczność śmierci psa. Straż dla Zwierząt w Polsce złożyła zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa. Sprawcy grozi kara do 3 lat pozbawienia wolności, ponieważ popełniony przez niego czyn nosi znamiona szczególnego okrucieństwa. W sprawie występujemy jako pokrzywdzony, w charakterze oskarżyciela posiłkowego. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: *** 13.07.16, 09:12 Ciekawe...jest też zdjęcie bestii , ale nie mogę go wkleić. a powinniśmy wiedzieć jakim powietrzem oddychamy!!! Odpowiedz Link
daniel_wolny Re: *** 13.07.16, 12:33 "- Dzieci będące świadkiem zdarzenia twierdzą, że zostało ono zakopane żywcem. Sprawca, że w chwili gdy je zakopywał było już martwe - dodaje Mateusz Janda" no właśnie; skąd wiadomo że żywcem? Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: *** 13.07.16, 13:06 Na razie z prasy. Wyniki badań patologicznych albo potwierdzą (znów będzie w prasie), albo nie (nie będzie w prasie). Obawiam się jednak, że pan z Wawra przeprowadził operację "na żywca" Odpowiedz Link
daniel_wolny Re: *** 14.07.16, 09:41 Portal, z którego przyszedłem, wielokrotnie się przekonał, że lincze po pierwszych doniesieniach bywają głupie. Co oczywiście nie przeszkadza powtarzaniu się zjawiska. Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: *** 14.07.16, 10:08 Lincze są regułą. To linczujący są głupi. Z pośpiechu, z głodu "sukcesu"? Odpowiedz Link
daniel_wolny Re: *** 14.07.16, 11:34 Nie wiem - sama sobie odpowiedz... Czyli - skąd ta obawa? "Obawiam się jednak, że pan z Wawra przeprowadził operację "na żywca"" Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: *** 14.07.16, 12:13 Popatrz na pysk tego psa. I wygięcie ciała. Tak nie zdycha zwierzę, chyba że otrute. Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: *** 14.07.16, 12:20 * skrót myślowy - nie zdycha na własnym posłaniu, natomiast zdycha uduszone ziemią lub po skręceniu karku... Odpowiedz Link
daniel_wolny Re: *** 14.07.16, 13:06 Jak powinno wyglądać zwierzę po zdechnięciu, przeniesieniu i wrzuceniu do dołu, zasypaniu, odkopaniu i wyjęciu? Zwłaszcza układ zwłok podczas przenoszenia? Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: *** 14.07.16, 13:37 Ale przecież... ?Gdybam... Gdyby to nie było na niby Gdyby, gdyby to nie było na niby Gdyby świat cały Obrósł w niebieskie migdały Gdyby Magik był doskonały Gdyby podziały gdzieś się podziały Gdyby ryby głos też miały Kaktusy na dłoniach by wyrastały Gdyby po Ziemi stąpały ideały Biały byłby czarny A czarny - biały Indywidualnie na życzenie upały Wciąż smakowały te same specjały Minerały każdej skały Szlachetne jak kryształy A wszystkie kawały To tylko kawały Gdyby czyn był godny chwały? Odpowiedz Link
daniel_wolny Re: *** 14.07.16, 13:50 Jest jednak pytanie... Spokojnie - nieodpowiadalne. A brzmi - jak byś gdybała, gdyby zdjęcie było pod tytułem "Sąsiad zakopał mi zdechłego psa koło płotu". Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: *** 14.07.16, 14:09 Hmmm... Ratuje cię przecinek Paaaani to świnia, a nie sąsiad jest Odpowiedz Link
daniel_wolny Re: *** 14.07.16, 14:15 A poczwórne 'a' to co sugeruje? W Twojej jest raczej pojedyncze i syczące No i jeszcze "ka" brakuje Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: *** 14.07.16, 14:20 Poczwórne a jest odzwierciedleniem twojego zamysłu stylistycznego z postu przed... Odpowiedz Link
daniel_wolny Re: *** 14.07.16, 14:24 He he, nic nie sugeruję, ale właśnie wykopki znalazły coś takiego: www.youtube.com/watch?v=1j81BJzdm-Q Odpowiedz Link
daniel_wolny Sprawa się rozwija... 15.07.16, 22:21 Potem do osoby, która zawiadomiła straż miejską trafiła informacja, że pies nie trafił do weterynarza, a został pochowany żywcem. Wtedy osoba ta zawiadomiła policję i Straż dla Zwierząt tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,pies-zakopany-zywcem-br-bedzie-sekcja-zwlok,207165.html Jedna baba drugiej babie?... Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: *** 16.07.16, 04:52 cambria1.2 napisała: > Na razie z prasy. Wyniki badań patologicznych albo potwierdzą (znów będzie w pr > asie), albo nie (nie będzie w prasie). > Obawiam się jednak, że pan z Wawra przeprowadził operację "na żywca" wiadomość była na stronie : Straż dla Zwierząt w Polsce Odpowiedz Link