Dodaj do ulubionych

Witam:) Pytanie dot. orientacyjnej stawki

30.11.09, 01:27
Chcialbym zapytac, jaka orientacyjna stawka za opracowanie okolo
dwudziestostronicowej ksiazeczki z zakresu prawa autorskiego
celem publikacji w formie ebooka:). Tekst czcionka standardowa, czyli rzedu 12
punktow.

Z gory dziekuje za informacje:)
Obserwuj wątek
    • wlodekbar Re: Witam:) Pytanie dot. orientacyjnej stawki 30.11.09, 17:53

B. prosze o informacje - sprawa jest dla mnie b. wqzna, i jest pilna:).
    • sanna-ho Re: Witam:) Pytanie dot. orientacyjnej stawki 30.11.09, 20:29
      ale co to znaczy "opracowanie"?
      masz napisać [praca twórcza, czy proste zreferowanie stanu prawnego?], czy
      zredagować, czy korektę zrobić?

stawki za takie prace podaje się dla arkusza - arkusz to 40 000 znaków, ze
      spacjami - liczba stron i wielkość czcionki nie ma żadnego znaczenia;)
      • wlodekbar Re: Witam:) Pytanie dot. orientacyjnej stawki 30.11.09, 21:27
        Nie korekta, redakcja; NAPISANIE:)

I nie zreferowanie.

Opracowanie, w ktorym nakreslam stan prawny dotyczacy jednego z zakresow
        powszechnej bardzo dzialanosci artystycznej i dokumantacyjnej, jednakze tekst
        stricte tworczy - no, przekaz informacji bedacy odwrotnoscia wrecz referatu:).
        Styl pisania, lacznie ze zwracaniem sie do Czytelnika, anegdotki rozne zwiazane
        z nieporozumieniami w zakresie wdrazania w zycie przyepisow etc., etc.

Liczy sie od arkusza wydawniczego, wiem:).
        Ale to bedzie ebook, choc nie wydaje mi sie, by miala byc z tego tytulu roznica:)
        Ile orientacyjnie policzyc od arkusza?:)

• niewyspany77 Re: Witam:) Pytanie dot. orientacyjnej stawki 01.12.09, 09:27
          a jak ktos powie ze pincet to krzykniesz pincet?

pytanie ktore zadales jest bez sensu, bo nie chodzi o to za ile sprzedaje sie
          arkusz tekstu ale o to, na ile Ty sie cenisz za napisanie tego arkusza.

• adept44_ltd Re: Witam:) Pytanie dot. orientacyjnej stawki 01.12.09, 11:17
            myślę, że nie za bardzo, na obecnym rynku ceny dyktuje wydawca, a więc są to
            średnie stawki, pewnie istnieją wyjątki, powiedzmy Zoll mógłby zażądać więcej
            niż pińcset za taką pracę...
            • wlodekbar Re: Witam:) Pytanie dot. orientacyjnej stawki 01.12.09, 15:14
              Chodzi o to, ze wydawca zapytal mnie, ile chcialbym za to, sam nie wie, nigdy
              ebookow nie wydawal.
              • niewyspany77 Re: Witam:) Pytanie dot. orientacyjnej stawki 01.12.09, 17:31
                widzisz w tym sens?

wyobraz sobie, ze wydawca wyda owe dzielo pisane gesim piorem na cielecej
                skorze. ciekaw jestem, czy stawka wzrasta czy maleje. ewidentna bzdura - Ciebie
                nie obchodzi jak zostanie wydana, bo tego nie wyceniasz. wyceniasz swoj czas i
                wiedze. chcesz zeby kto inny wycenil? no to masz: pincet.

• wlodekbar Re: Witam:) Pytanie dot. orientacyjnej stawki 02.12.09, 16:27
                  Dzieki:).
                • dantishcum Niewyspany77 ;) 02.12.09, 21:16

Jestes swietny !

:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka