Dodaj do ulubionych

interesująca propozycja studiów doktoranckich

12.04.10, 22:38
www.mpd.ibi.uw.edu.pl/?page=home
Obserwuj wątek
    • eeela Re: interesująca propozycja studiów doktoranckich 12.04.10, 22:49
      O rany, no to się stara OBTA rozkręciła :-) Axer obrotny człowiek jest, umie
      dbać o interesy :-)
    • charioteer1 Re: interesująca propozycja studiów doktoranckich 12.04.10, 23:09
      Q. Do I have to rigidly follow the calendar once it is established, as well as
      the durations of Fellowships Abroad, or can they be modified as needed?
      A. The calendar and durations of Fellowship Abroad have been carefully planned
      by the PhD Advisors and approved by the Foundation for Polish Science who
      provides your stipend. They have to be completed as scheduled and cannot be
      modified.

Co to jest za program FNP?
      • adept44_ltd Re: interesująca propozycja studiów doktoranckich 12.04.10, 23:15
        www.fnp.org.pl/programy/aktualne_programy_fnp/stypendia_i_subsydia/program_mpd
    • sosjolozka Re: interesująca propozycja studiów doktoranckich 13.04.10, 20:53
      nie chcę rozpuszczać plot, bo sytuację znam od znajomego, nie z doświadczenia
      własnego, ale mówiono mi, że 2 lata temu starając się o przyjęcie do tego
      programu osoby, które wcześniej jako studenci uczestniczyły w programie artes
      liberales dostawały duże fory, dodatkowe punkty na ustnym jesli dobrze pamiętam,
      przez co inni nie mieli szans. Mam nadzieję, że to zmieniono albo moja pamięć
      dziurawa.
      • adept44_ltd Re: interesująca propozycja studiów doktoranckich 13.04.10, 21:08
        no to rozpuszczasz ploty, ten program jest po raz pierwszy...
        • sosjolozka Re: interesująca propozycja studiów doktoranckich 13.04.10, 21:44
          program artes liberales dla doktorantów? zapewniam cię, że nie, znam kilka osób,
          które brały w nim udział.
          • adept44_ltd Re: interesująca propozycja studiów doktoranckich 13.04.10, 21:52
            hm, mylisz się, ale sama sprawdź, dlaczego... ;-)
            • sosjolozka Re: interesująca propozycja studiów doktoranckich 13.04.10, 22:02
              adepcie, nie mam czasu sprawdzać dlaczego i analizować info ze strony, skoro
              sama nie będę aplikowała. jeśli na stronie stoi, jak zgaduję, że program
              organizowany po raz pierwszy to niekoniecznie znaczy, że wcześniej nie było
              czegoś podobnego. może na przykład teraz znaleziono nowych fundatorów
              stypendiów, zmieniono trochę zasady studiowania za granicą, przetłumaczono
              stronę na angielski - skąd "nowy".
              • adept44_ltd Re: interesująca propozycja studiów doktoranckich 13.04.10, 22:28
                masz czas bredzić, a nie masz czasu sprawdzać? gratuluję... to zupełnie nowy
                program, sosjo...
          • kontodopisanianaforum Re: interesująca propozycja studiów doktoranckich 14.04.10, 09:54
            Program AAL dla doktorantów to zupełnie inna bajka, inna niż MPD :]
      • kontodopisanianaforum heloooooooł?! 13.04.10, 22:36
        www.fnp.org.pl/programy/aktualne_programy_fnp/stypendia_i_subsydia/program_mpd/laureaci/17_1
        :]
        • adept44_ltd Re: heloooooooł?! 13.04.10, 22:49
          dziękuję :), ale to było zadanie, dla naszej plotkary...

Louder Than Bombs...
      • sanna-ho Re: interesująca propozycja studiów doktoranckich 15.04.10, 13:14
        sosjolozka napisała:

> nie chcę rozpuszczać plot, bo sytuację znam od znajomego, nie z doświadczenia
        > własnego, ale mówiono mi, że 2 lata temu starając się o przyjęcie do tego
        > programu osoby, które wcześniej jako studenci uczestniczyły w programie artes
        > liberales dostawały duże fory, dodatkowe punkty na ustnym jesli dobrze pamiętam
        > ,
        > przez co inni nie mieli szans. Mam nadzieję, że to zmieniono albo moja pamięć
        > dziurawa.

Przekaż, proszę, znajomemu, że rekrutacja na studia doktoranckie w AAL w roku 2008 i 2009 była _wyłącznie_ dla absolwentów AAL, więc "inni" z definicji nie mieli szans.
        Osobom, które nie ukończyły AAL, umożliwiono przystąpienie do rekrutacji dopiero w tym roku - chyba dlatego, że absolwentów zainteresowanych programem jest niewielu (rok temu - było 4 kandydatów na 3 miejsca).
        Opowieści o "dodatkowych punktach" można zatem między bajki włożyć;)
        • kontodopisanianaforum Re: interesująca propozycja studiów doktoranckich 15.04.10, 14:24
          Koleżanka wyżej nie odróżnia programu Akademii AAL dla doktorantów, studiów
          doktoranckich w IBI AAL oraz najnowszego projektu, czyli MPD. Nie ma co tłumaczyć.
    • drkagan Re: interesująca propozycja studiów doktoranckich 14.04.10, 16:40
      www.jobs.ac.uk/job/AAY019/marie-curie-dba-fellowships/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka