adept44_ltd 12.04.10, 22:38 www.mpd.ibi.uw.edu.pl/?page=home Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eeela Re: interesująca propozycja studiów doktoranckich 12.04.10, 22:49 O rany, no to się stara OBTA rozkręciła :-) Axer obrotny człowiek jest, umie dbać o interesy :-) Odpowiedz Link
charioteer1 Re: interesująca propozycja studiów doktoranckich 12.04.10, 23:09 Q. Do I have to rigidly follow the calendar once it is established, as well as the durations of Fellowships Abroad, or can they be modified as needed? A. The calendar and durations of Fellowship Abroad have been carefully planned by the PhD Advisors and approved by the Foundation for Polish Science who provides your stipend. They have to be completed as scheduled and cannot be modified. Co to jest za program FNP? Odpowiedz Link
adept44_ltd Re: interesująca propozycja studiów doktoranckich 12.04.10, 23:15 www.fnp.org.pl/programy/aktualne_programy_fnp/stypendia_i_subsydia/program_mpd Odpowiedz Link
sosjolozka Re: interesująca propozycja studiów doktoranckich 13.04.10, 20:53 nie chcę rozpuszczać plot, bo sytuację znam od znajomego, nie z doświadczenia własnego, ale mówiono mi, że 2 lata temu starając się o przyjęcie do tego programu osoby, które wcześniej jako studenci uczestniczyły w programie artes liberales dostawały duże fory, dodatkowe punkty na ustnym jesli dobrze pamiętam, przez co inni nie mieli szans. Mam nadzieję, że to zmieniono albo moja pamięć dziurawa. Odpowiedz Link
adept44_ltd Re: interesująca propozycja studiów doktoranckich 13.04.10, 21:08 no to rozpuszczasz ploty, ten program jest po raz pierwszy... Odpowiedz Link
sosjolozka Re: interesująca propozycja studiów doktoranckich 13.04.10, 21:44 program artes liberales dla doktorantów? zapewniam cię, że nie, znam kilka osób, które brały w nim udział. Odpowiedz Link
adept44_ltd Re: interesująca propozycja studiów doktoranckich 13.04.10, 21:52 hm, mylisz się, ale sama sprawdź, dlaczego... ;-) Odpowiedz Link
sosjolozka Re: interesująca propozycja studiów doktoranckich 13.04.10, 22:02 adepcie, nie mam czasu sprawdzać dlaczego i analizować info ze strony, skoro sama nie będę aplikowała. jeśli na stronie stoi, jak zgaduję, że program organizowany po raz pierwszy to niekoniecznie znaczy, że wcześniej nie było czegoś podobnego. może na przykład teraz znaleziono nowych fundatorów stypendiów, zmieniono trochę zasady studiowania za granicą, przetłumaczono stronę na angielski - skąd "nowy". Odpowiedz Link
adept44_ltd Re: interesująca propozycja studiów doktoranckich 13.04.10, 22:28 masz czas bredzić, a nie masz czasu sprawdzać? gratuluję... to zupełnie nowy program, sosjo... Odpowiedz Link
kontodopisanianaforum Re: interesująca propozycja studiów doktoranckich 14.04.10, 09:54 Program AAL dla doktorantów to zupełnie inna bajka, inna niż MPD :] Odpowiedz Link
kontodopisanianaforum heloooooooł?! 13.04.10, 22:36 www.fnp.org.pl/programy/aktualne_programy_fnp/stypendia_i_subsydia/program_mpd/laureaci/17_1 :] Odpowiedz Link
adept44_ltd Re: heloooooooł?! 13.04.10, 22:49 dziękuję :), ale to było zadanie, dla naszej plotkary... Louder Than Bombs... Odpowiedz Link
sanna-ho Re: interesująca propozycja studiów doktoranckich 15.04.10, 13:14 sosjolozka napisała: > nie chcę rozpuszczać plot, bo sytuację znam od znajomego, nie z doświadczenia > własnego, ale mówiono mi, że 2 lata temu starając się o przyjęcie do tego > programu osoby, które wcześniej jako studenci uczestniczyły w programie artes > liberales dostawały duże fory, dodatkowe punkty na ustnym jesli dobrze pamiętam > , > przez co inni nie mieli szans. Mam nadzieję, że to zmieniono albo moja pamięć > dziurawa. Przekaż, proszę, znajomemu, że rekrutacja na studia doktoranckie w AAL w roku 2008 i 2009 była _wyłącznie_ dla absolwentów AAL, więc "inni" z definicji nie mieli szans. Osobom, które nie ukończyły AAL, umożliwiono przystąpienie do rekrutacji dopiero w tym roku - chyba dlatego, że absolwentów zainteresowanych programem jest niewielu (rok temu - było 4 kandydatów na 3 miejsca). Opowieści o "dodatkowych punktach" można zatem między bajki włożyć;) Odpowiedz Link
kontodopisanianaforum Re: interesująca propozycja studiów doktoranckich 15.04.10, 14:24 Koleżanka wyżej nie odróżnia programu Akademii AAL dla doktorantów, studiów doktoranckich w IBI AAL oraz najnowszego projektu, czyli MPD. Nie ma co tłumaczyć. Odpowiedz Link
drkagan Re: interesująca propozycja studiów doktoranckich 14.04.10, 16:40 www.jobs.ac.uk/job/AAY019/marie-curie-dba-fellowships/ Odpowiedz Link